0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kι εμενα τα ιδια ,μου δωσαν το πιο δυσκολο τμημα και την πιο δυσκολη ιστορια (Βυζαντινη) και επειδη ειμαι γαλλικου κι εχω να διαβασω απο τη σχολη ιστορια στρωθηκα και διαβασα Παπαρηγοπουλο,Ostrogorsky,C.Diel,βρηκα και λογισμικα απο φιλη που τελειωσε το ιστορικο και τροφοδοτησα και το φιλολογο του λυκειου που ειμαστε φιλοι .Κατα τ'αλλα ανιστορητοι οι μαθητες οταν τους διδασκουν ιστορια οι ξενογλωσσες.Ολοι το αντικειμενο μας θελουμε να διδαξουμε και τιποτε αλλο.Αλλα στο γυμνασιο μας εκανε ιστορια επισης γαλλικου και ηταν εξαιρετικη και την επομενη χρονια η φιλολογος μια φορα δε μας εδειξε κατι στο χαρτη απλα μας ελεγε τι να υπογραμμισουμε ,βαριοταν να μαθει απ'εξω το μαθημα .Αλλη μια αποδειξη οτι δεν πρεπει να τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι .Τωρα οποιος εχει επαρκεια αν μπορει και να διδαξει τη ξενη γλωσσα αλλο κι αυτο.Εγω ξερω να οδηγω,εσυ καθεσαι να σε μαθω να οδηγεις;[/q)Φασκεις κι αντιφασκεις..!!οπως εσυ θεωρεις αδιανοητο καποιος μη ξενογλωσσος να διδαξει ξενη γλωσσα..ετσι κι εγω ως φιλολογος αμφισβητω οτι μπορεις να διδαξεις ιστορια!τωρα για το παραδειγμα της φιλολογου σου ..εχω κι εγω παραδειγματα ξενογλωσσων που καταστρεφουν το μαθημα της ιστοριας που καλυτερα να μην αρχισω!!και μονο ομως που σε ακουω να μιλας για "να μαθει το μαθημα απ εξω" και αυτο να το θεωρεις καλο και ενδεδειγμενο..τοτε πραγματικα εισαι πολυ μακρια νυχτωμενη...
Παράθεση από: kyriakh στις Απρίλιος 06, 2011, 09:33:19 μμKι εμενα τα ιδια ,μου δωσαν το πιο δυσκολο τμημα και την πιο δυσκολη ιστορια (Βυζαντινη) και επειδη ειμαι γαλλικου κι εχω να διαβασω απο τη σχολη ιστορια στρωθηκα και διαβασα Παπαρηγοπουλο,Ostrogorsky,C.Diel,βρηκα και λογισμικα απο φιλη που τελειωσε το ιστορικο και τροφοδοτησα και το φιλολογο του λυκειου που ειμαστε φιλοι .Κατα τ'αλλα ανιστορητοι οι μαθητες οταν τους διδασκουν ιστορια οι ξενογλωσσες.Ολοι το αντικειμενο μας θελουμε να διδαξουμε και τιποτε αλλο.Αλλα στο γυμνασιο μας εκανε ιστορια επισης γαλλικου και ηταν εξαιρετικη και την επομενη χρονια η φιλολογος μια φορα δε μας εδειξε κατι στο χαρτη απλα μας ελεγε τι να υπογραμμισουμε ,βαριοταν να μαθει απ'εξω το μαθημα .Αλλη μια αποδειξη οτι δεν πρεπει να τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι .Τωρα οποιος εχει επαρκεια αν μπορει και να διδαξει τη ξενη γλωσσα αλλο κι αυτο.Εγω ξερω να οδηγω,εσυ καθεσαι να σε μαθω να οδηγεις;[/q)Φασκεις κι αντιφασκεις..!!οπως εσυ θεωρεις αδιανοητο καποιος μη ξενογλωσσος να διδαξει ξενη γλωσσα..ετσι κι εγω ως φιλολογος αμφισβητω οτι μπορεις να διδαξεις ιστορια!τωρα για το παραδειγμα της φιλολογου σου ..εχω κι εγω παραδειγματα ξενογλωσσων που καταστρεφουν το μαθημα της ιστοριας που καλυτερα να μην αρχισω!!και μονο ομως που σε ακουω να μιλας για "να μαθει το μαθημα απ εξω" και αυτο να το θεωρεις καλο και ενδεδειγμενο..τοτε πραγματικα εισαι πολυ μακρια νυχτωμενη...Υπαρχει αντιφαση στο οτι επειδη δεν το κατεχω το αντικειμενο στρωθηκα στη δουλεια κι ασχολουμαι πιο πολυ με την ιστορια απ'οτι με το αντικειμενο μου;Και για μενα το ιδιο λεω.Αλλα τα παιδια που διδασκονται ιστορια απο καποιον ειδικο δεν ειναι ανιστορητα;Ειναι γενικευμενο φαινομενο.Τωρα αν σε ενοχλησε η εκφραση "να το μαθει απ'εξω " και το πηρες οπως ηθελες να το καταλαβεις ,οτι δηλαδη προκειται για απλη αποστηθιση ,τι να πω ,συγκρατησε τα νευρα σου γιατι δεν εισαι στην κατασταση που βρισκεται ο δικος μας κλαδος και παλι πολυ ψυχραιμες ειμαστε.Δε δινω συνεχεια
Επειδή οι κυρίες αυτές είναι τρελές δεν σημαίνει ότι εγώ διάλεξα λάθος επάγγελμα. Προφανώς, πρέπει να χτυπηθεί ο κλάδος των φιλολόγων, γιατί είναι ο πολυπληθέστερος. Μου αρέσει που κάποτε βρίζανε την Γιαννάκου. Ενώ με αυτά που γίνονται τώρα δεν αντιδρά ούτε κουνούπι. Η ανάθεση της λογοτεχνίας σε ξενόγλωσσους πού προβλέπεται και αν δεν προβλέπεται πότε θα περάσει;