0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι φιλόλογοι που κάποτε έκαναν το μάθημα της Πληροφορικής τώρα διαμαρτύρονται!Τότε ήταν δίκαιο.Αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών χωρίς πτυχίο πληροφορικής που διδάσκουν πληροφορική και δε διαμαρτύρονταν (επίσημα) κανένας εκτός από την ΕΠΕ. Γιατί λοιπόν η κατάσταση αυτή να μην έρθει και στον κλάδο τον φιλολόγων? Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να ζητείται το αυτονόητο μόνο για τον κλάδο των φιλολόφων και όχι για όλους τους κλάδους όπως και της πληροφορικής που υπάρχει εδώ και χρόνια το πρόβλημα?
Μια εξήγηση για την έλλειψη μαχητικότητας των φιλολόγων είναι ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι μόνιμοι, δεν αντιμετωπίζατε μεγάλα προβλήματα ωραρίου, μεταθέσεων κλπ. Επίσης πολλοί φεύγατε αναπληρωτές και είχατε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριζόσασταν, ελπίδα που για χρόνια δεν ήταν αβάσιμη. Επίσης, επειδή με πολύ μικρή προϋπηρεσία (1 ή 2 χρόνια) βρισκόσασταν κοντά στην πόλη σας, ακόμα κι αν αυτή ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, δεν νιώθατε την ανάγκη να κινητοποιηθείτε για κάτι. Και μην ξεχνάμε ότι οι φιλόλογοι για δεκαετίες ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στην εκπαίδευση, η πιο πολυπληθής και με το μεγαλύτερο κύρος.
δεν θα ειχαν κανενα προβλημα να απολυθω εγω ως καθηγητρια γαλλικων επειδη μου καταργουν το αντικειμενο, για να καταφερουν να μπουν αυτοι ως ΑΚΩ η ΑΜΩ φιλολογοι...
ΛΩΡΑ, συμφωνώ μαζί σου για την "αρχαιολαγνεία" των φιλολόγων. Πάντως ισχυρή ομάδα ήσασταν, κυρίως μέσα στο υπουργείο. Μπορεί η ΠΕΦ να είναι ανύπαρκτη συνδικαλιστικά, αλλά είχε τρόπους να πιέζει, απλά στις μέρες που ζούμε τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Όσο για το βόλεμα των παλιών, ισχύει γαι όλους τους κλάδους. Ξέρεις πόση εντύπωση μου έκανε στις συνελεύσεις των ξενόγλωσσων που είδα συναδέλφους μεγάλης ηλικίας, τις οποίες μέχρι πρότινος το μόνο που τις ένοιαζε ήταν η καινούργια συνταγή για ντολμαδάκια; Άντε και για καρυδόπιτες!!!
Δεν ηξερα αν μπορουσαν μεχρι τωρα να αναλαβουν οι ξενογλωσσοι λογοτεχνια κι απλα δεν το εκαναν γιατι δεν υπηρχαν οι αναγκες... Αφου το πεταξε λοιπον το πετυχημενο της η , μην την χαρακτηρισω και διαγραφει τι μηνυμα, υφυπουργος να περιμενουμε και την επισημοποιηση-σχετικη εγκυκλιο. Μαλιστα. Απο το ΚΑΚΟ στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
Παράθεση από: gallikou στις Ιούνιος 14, 2011, 12:24:40 πμΜια εξήγηση για την έλλειψη μαχητικότητας των φιλολόγων είναι ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι μόνιμοι, δεν αντιμετωπίζατε μεγάλα προβλήματα ωραρίου, μεταθέσεων κλπ. Επίσης πολλοί φεύγατε αναπληρωτές και είχατε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριζόσασταν, ελπίδα που για χρόνια δεν ήταν αβάσιμη. Επίσης, επειδή με πολύ μικρή προϋπηρεσία (1 ή 2 χρόνια) βρισκόσασταν κοντά στην πόλη σας, ακόμα κι αν αυτή ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, δεν νιώθατε την ανάγκη να κινητοποιηθείτε για κάτι. Και μην ξεχνάμε ότι οι φιλόλογοι για δεκαετίες ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στην εκπαίδευση, η πιο πολυπληθής και με το μεγαλύτερο κύρος.Ουτε αυτο το εζησα. Τι κανανε οι παλιοι και μας φερανε σε αυτη την κατασταση.. δεν ευθυνομαστε οι νεοι. Να βγω κι εγω με ενα πανω οπως τα παιδακια στο συνταγμα: ειμαι 29 ετων και δε χρωσταω τιποτα;;;;
Παράθεση από: moustard στις Ιούνιος 14, 2011, 12:09:53 πμΔεν ηξερα αν μπορουσαν μεχρι τωρα να αναλαβουν οι ξενογλωσσοι λογοτεχνια κι απλα δεν το εκαναν γιατι δεν υπηρχαν οι αναγκες... Αφου το πεταξε λοιπον το πετυχημενο της η , μην την χαρακτηρισω και διαγραφει τι μηνυμα, υφυπουργος να περιμενουμε και την επισημοποιηση-σχετικη εγκυκλιο. Μαλιστα. Απο το ΚΑΚΟ στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΔεν ήξερες, δε ρώταγες; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του τμήματος Αγγλικής φιλολογίας του Παν. Αθηνών για να ενημερωθείς...http://www.enl.uoa.gr/swf/indexloader.html
Παράθεση από: moustard στις Ιούνιος 14, 2011, 01:45:00 πμΠαράθεση από: gallikou στις Ιούνιος 14, 2011, 12:24:40 πμΜια εξήγηση για την έλλειψη μαχητικότητας των φιλολόγων είναι ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι μόνιμοι, δεν αντιμετωπίζατε μεγάλα προβλήματα ωραρίου, μεταθέσεων κλπ. Επίσης πολλοί φεύγατε αναπληρωτές και είχατε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριζόσασταν, ελπίδα που για χρόνια δεν ήταν αβάσιμη. Επίσης, επειδή με πολύ μικρή προϋπηρεσία (1 ή 2 χρόνια) βρισκόσασταν κοντά στην πόλη σας, ακόμα κι αν αυτή ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, δεν νιώθατε την ανάγκη να κινητοποιηθείτε για κάτι. Και μην ξεχνάμε ότι οι φιλόλογοι για δεκαετίες ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στην εκπαίδευση, η πιο πολυπληθής και με το μεγαλύτερο κύρος.Εκανα μεχρι το 2006 οι φιλολογοι πληροφορικη???!!!!!!!!!!!Ουτε αυτο το εζησα. Τι κανανε οι παλιοι και μας φερανε σε αυτη την κατασταση.. δεν ευθυνομαστε οι νεοι. Να βγω κι εγω με ενα πανω οπως τα παιδακια στο συνταγμα: ειμαι 29 ετων και δε χρωσταω τιποτα;;;;Δεν είναι τόσο παλιά όλα αυτά. Και όταν διορίστηκα το 2005 έτσι ήταν τα πράγματα μέχρι πέρυχι μπορώ να σου πω.
Παράθεση από: gallikou στις Ιούνιος 14, 2011, 12:24:40 πμΜια εξήγηση για την έλλειψη μαχητικότητας των φιλολόγων είναι ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι μόνιμοι, δεν αντιμετωπίζατε μεγάλα προβλήματα ωραρίου, μεταθέσεων κλπ. Επίσης πολλοί φεύγατε αναπληρωτές και είχατε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριζόσασταν, ελπίδα που για χρόνια δεν ήταν αβάσιμη. Επίσης, επειδή με πολύ μικρή προϋπηρεσία (1 ή 2 χρόνια) βρισκόσασταν κοντά στην πόλη σας, ακόμα κι αν αυτή ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, δεν νιώθατε την ανάγκη να κινητοποιηθείτε για κάτι. Και μην ξεχνάμε ότι οι φιλόλογοι για δεκαετίες ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στην εκπαίδευση, η πιο πολυπληθής και με το μεγαλύτερο κύρος.Εκανα μεχρι το 2006 οι φιλολογοι πληροφορικη???!!!!!!!!!!!Ουτε αυτο το εζησα. Τι κανανε οι παλιοι και μας φερανε σε αυτη την κατασταση.. δεν ευθυνομαστε οι νεοι. Να βγω κι εγω με ενα πανω οπως τα παιδακια στο συνταγμα: ειμαι 29 ετων και δε χρωσταω τιποτα;;;;
Παράθεση από: moustard στις Ιούνιος 14, 2011, 01:45:00 πμΠαράθεση από: gallikou στις Ιούνιος 14, 2011, 12:24:40 πμΜια εξήγηση για την έλλειψη μαχητικότητας των φιλολόγων είναι ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι μόνιμοι, δεν αντιμετωπίζατε μεγάλα προβλήματα ωραρίου, μεταθέσεων κλπ. Επίσης πολλοί φεύγατε αναπληρωτές και είχατε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριζόσασταν, ελπίδα που για χρόνια δεν ήταν αβάσιμη. Επίσης, επειδή με πολύ μικρή προϋπηρεσία (1 ή 2 χρόνια) βρισκόσασταν κοντά στην πόλη σας, ακόμα κι αν αυτή ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, δεν νιώθατε την ανάγκη να κινητοποιηθείτε για κάτι. Και μην ξεχνάμε ότι οι φιλόλογοι για δεκαετίες ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στην εκπαίδευση, η πιο πολυπληθής και με το μεγαλύτερο κύρος.Κι εκαναν μεχρι προπερσυ φιλολογοι πληροφορικη??? Δεν το γνωριζω αλλα μου φαινεται παραξενο
Παράθεση από: gallikou στις Ιούνιος 14, 2011, 12:24:40 πμΜια εξήγηση για την έλλειψη μαχητικότητας των φιλολόγων είναι ότι μέχρι τώρα, τουλάχιστον οι μόνιμοι, δεν αντιμετωπίζατε μεγάλα προβλήματα ωραρίου, μεταθέσεων κλπ. Επίσης πολλοί φεύγατε αναπληρωτές και είχατε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διοριζόσασταν, ελπίδα που για χρόνια δεν ήταν αβάσιμη. Επίσης, επειδή με πολύ μικρή προϋπηρεσία (1 ή 2 χρόνια) βρισκόσασταν κοντά στην πόλη σας, ακόμα κι αν αυτή ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, δεν νιώθατε την ανάγκη να κινητοποιηθείτε για κάτι. Και μην ξεχνάμε ότι οι φιλόλογοι για δεκαετίες ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στην εκπαίδευση, η πιο πολυπληθής και με το μεγαλύτερο κύρος.Κι εκαναν μεχρι προπερσυ φιλολογοι πληροφορικη??? Δεν το γνωριζω αλλα μου φαινεται παραξενο