*

Αποστολέας Θέμα: Οι Αμω γύρισαν την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας: 1 στους 3 δεν παρουσιάστηκαν!  (Αναγνώστηκε 8028 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Και ετσι να ειναι RECOBA δεν ειναι ατακα το "καλα να παθουν"!
Ειμαστε ολοι εκπαιδευτικοι, ερμαια της ελλειπούς ενημέρωσης από το Υπουργείο που δεν ξεκαθαρισε ποιοί ειναι οι όροι εργασιας για τους ΑΚΩ.

Μπραβο στους συναδέλφους που δεν έπεσαν στην παγίδα που μας έστησαν όταν δηλώναμε. Κανείς "δεν ήξερε" να μας ενημερώσει, δηλώσαμε, και τώρα σκάει το παραμύθι!!!
Να μείνουν άδειες οι τάξεις και να αναγκαστεί να καλέσει ΑΜΩ!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Μήπως μπέρδεψες τους ακω με τους αμω?

Αποσυνδεδεμένος nanakimou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9786

Αμφισβητήθηκε η οποιαδήποτε πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και όταν τέθηκε το πιο τρανταχτό παράδειγμα των συναδέλφων γαλλικής και γερμανικής φιλολογίας, η απάντησή ήταν ότι τους δεσμεύουν οι όροι χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Και επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουν με έναν τελείως τεχνοκρατικό τρόπο και όχι με ουσία την επιβίωση και διαβίωση του κάθε συναδέλφου αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι συνάδελφοι αυτοί να γίνουν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου ακόμα κι αν προκύψουν κενά επειδή το ΕΣΠΑ ορίζει 12ωρη απασχόληση!!!! Όταν ρωτήσαμε πώς θα συνεχιστεί η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας στο σχολείο την επόμενη χρονιά που η χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει, η Υπουργός δήλωσε ότι μπορεί και να μη συνεχιστεί και δεν μπορεί να δεσμευτεί.

Διαβάστε όμως και αυτό το κομμάτι…γιατί ότι και να λέμε τους αφήνει ξεκρέμαστους!! Δεν τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν για κάποια θέση και ας μην ξεχνάμε είναι και αυτοί άνθρωποι που ζητούν μια ευκαιρία για δουλειά! Διαφωνώ με τους αμω αλλά δεν ξέρω και εγώ τι θα έκανα στην θέση τους!! :)

Αποσυνδεδεμένος Recoba

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Οι Αμω γύρισαν την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας: 1 στους 3 δεν παρουσιάστηκαν!

Συγγνώμη αλλά εγώ θα έβαζα άλλο τίτλο:

Οι ΠΕ05 και ΠΕ07 δήλωσαν ΑΜΩ, αλλά αφού προσλήφθηκαν κατάλαβαν ότι είχαν δηλώσει μακριά από το σπίτι τους! και δεν πήγαν. Επειδή προφανώς δεν συμφέρει.

Και τα συμπεράσματά μου:
  • Η μεγάλη πλειοψηφία των ΠΕ05 και ΠΕ07 δήλωσε ΑΜΩ. Κι αυτό φαίνεται από τους πίνακες των προσληφθέντων...
  • Πολλοί εκπ/κοι δήλωναν ΑΜΩ μακριά απ'το σπίτι τους χωρίς να λογαριάζουν ότι ο μισθός του ΑΜΩ θα είναι 250 ως 800 ευρώ. Ας πρόσεχαν.

Και ετσι να ειναι RECOBA δεν ειναι ατακα το "καλα να παθουν"!
Ειμαστε ολοι εκπαιδευτικοι, ερμαια της ελλειπούς ενημέρωσης από το Υπουργείο που δεν ξεκαθαρισε ποιοί ειναι οι όροι εργασιας για τους ΑΚΩ.

Μπραβο στους συναδέλφους που δεν έπεσαν στην παγίδα που μας έστησαν όταν δηλώναμε. Κανείς "δεν ήξερε" να μας ενημερώσει, δηλώσαμε, και τώρα σκάει το παραμύθι!!!
Να μείνουν άδειες οι τάξεις και να αναγκαστεί να καλέσει ΑΜΩ!!!

Το "ας πρόσεχαν" ίσως δεν ακούστηκε καλά. Το λέω όμως με την έννοια ότι ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για το πού βάζει την υπογραφή του. Δεν νοείται πολίτης, απόφοιτος πανεπιστημίου! και εκπαιδευτικός να ισχυρίζεται ότι "δεν μου εξήγησαν καλά" κτλ. Η εγκύκλιος έγραφε ξεκάθαρα τι ισχύει, ο νέος νόμος είναι από τη στιγμή που ψηφίστηκε στο site του υπουργείου. Ποιος να σου εξηγήσει λοιπόν και γιατί? "ΕΣΥ" δεν ξέρεις γράμματα? Να κάτσει να διαβάσει ο καθένας τι ισχύει, να σκεφτεί τι "θέλει" και τι "μπορεί" και μετά να κάνει υπεύθυνες δηλώσεις.

Και στην τελική τι φταίνε τα παιδιά που μένουν χωρίς εκπ/κό για κάμποσο καιρό επειδή κάποιοι δήλωσαν "κάπου που ήξεραν ότι δεν θα πάνε" και οι λοιποί εκπ/κοί που τώρα θα δούλευαν ΑΜΩ σ'αυτές τις περιοχές?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος pat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Όντως μπερδεψα τους ΑΚΩ με τους ΑΜΩ!!!!!
Εχει δίκιο όποιος λέει οτι οφείλουμε να κατανοούμε τις εγκυκλίους, απλά αυτό που εννοώ οτι δεν είχε ξακαθαριστεί είναι το οικονομικό, οι μέρες ασφάλισης και φυσικά ο αριθμός ωρών. Μπορεί να έλεγαν οτι είναι από 5 και πάνω αλλά δεν φανταζόταν κανείς οτι θα μοιραζαν 8ωρα όπως ακουω σε πολλές περιοχές!
Τωρα, σχετικά με τα παιδιά που περιμένουν, απόλυτα σωστό, είναι όμως και παιδιά που περιμένουν επειδή δεν έχει καλέσει καθολου κάποιους κλάδους (το δικό μου για παράδειγμα)! Ξέρω οτι θα κληθώ ΑΜΩ, και θα πάω γιατι έχω δηλώσει μόνο κοντινες περιοχες, αλλά ωραία θα ήταν να τους τιμωρούσαμε γι' αυτην τους τη φαεινη ιδεα και να μην πηγαινε κανεις!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος christa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Η αντίδραση των ηρωικών αυτών ΑΜΩ του ΠΕ07 θα αναγκάσει την Άννα να καλέσει σχεδόν αποκλειστικά ΑΚΩ στο μέλλον...

ΑΜΩ του ΠΕ07, θα σας θυμόμαστε με συγκίνηση... :'(

Αλήθεια, να πάμε ΑΚΩ;;; ??? ???
Οι ΠΕ05 και ΠΕ07 δήλωσαν ΑΜΩ, αλλά αφού προσλήφθηκαν κατάλαβαν ότι είχαν δηλώσει μακριά από το σπίτι τους! και δεν πήγαν. Επειδή προφανώς δεν συμφέρει.

Και τα συμπεράσματά μου:

•Η μεγάλη πλειοψηφία των ΠΕ05 και ΠΕ07 δήλωσε ΑΜΩ. Κι αυτό φαίνεται από τους πίνακες των προσληφθέντων...
•Πολλοί εκπ/κοι δήλωναν ΑΜΩ μακριά απ'το σπίτι τους χωρίς να λογαριάζουν ότι ο μισθός του ΑΜΩ θα είναι 250 ως 800 ευρώ. Ας πρόσεχαν.
RECOBA

Χωρίς να σχολιάσω καν το ειρωνικό υφάκι  >: (ο καθένας είναι υπευθυνος για όσα λέει και πράττει έτσι κι αλλιώς)...
θα θελα να ενημερώσω, οτι η πλειοψηφία όσων κλήθηκαν ως ΑΜΩ ΠΕ05 κ ΠΕ 07 είναι άτομα που βρισκόταν στους πίνακες 60 % - 40 % διοριστέων αυτής της χρονιάς (και για να μη θεωρηθεί, ότι με τσίμπισε μύγα ...εγώ ΔΕΝ ήμουν σ αυτούς) και είναι λογικό να μην υπολογίσουν με τόση προσοχή (κακώς βέβαια αλλα κι εσείς το ίδιο θα κάνατε ίσως ...μη γελιέστε ) τη φοβερή έμπνευση την αννούλας να πάρει μονάχα 15 ξεχασμένους από πέρυσι και να μεινουν όλοι ξεκρέμαστοι...το χειρότερο σενάριο θα ήταν να τους πάρουν ΑΚΩ...
θα θελα λοιπόν να μη βιάζεται κανείς να βγάζει συμπεράσματα και να κρίνει με εμπάθεια, γιατί ως γνωστόν ο κάθε κλάδος έχει τις ιδιαιτερότητες του με κοινό στοιχείο οτι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι:-\

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 06:05:07 pm από christa »

Αποσυνδεδεμένος Recoba

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Παράθεση από: christa

Και τα συμπεράσματά μου:

•Η μεγάλη πλειοψηφία των ΠΕ05 και ΠΕ07 δήλωσε ΑΜΩ. Κι αυτό φαίνεται από τους πίνακες των προσληφθέντων...
•Πολλοί εκπ/κοι δήλωναν ΑΜΩ μακριά απ'το σπίτι τους χωρίς να λογαριάζουν ότι ο μισθός του ΑΜΩ θα είναι 250 ως 800 ευρώ. Ας πρόσεχαν.
RECOBA

Χωρίς να σχολιάσω καν το ειρωνικό υφάκι  >: (ο καθένας είναι υπευθυνος για όσα λέει και πράττει έτσι κι αλλιώς)...
θα θελα να ενημερώσω, οτι η πλειοψηφία όσων κλήθηκαν ως ΑΜΩ ΠΕ05 κ ΠΕ 07 είναι άτομα που βρισκόταν στους πίνακες 60 % - 40 % διοριστέων αυτής της χρονιάς (και για να μη θεωρηθεί, ότι με τσίμπισε μύγα ...εγώ ΔΕΝ ήμουν σ αυτούς) και είναι λογικό να μην υπολογίσουν με τόση προσοχή (κακώς βέβαια αλλα κι εσείς το ίδιο θα κάνατε ίσως ...μη γελιέστε ) τη φοβερή έμπνευση την αννούλας να πάρει μονάχα 15 ξεχασμένους από πέρυσι και να μεινουν όλοι ξεκρέμαστοι...το χειρότερο σενάριο θα ήταν να τους πάρουν ΑΚΩ...
θα θελα λοιπόν να μη βιάζεται κανείς να βγάζει συμπεράσματα και να κρίνει με εμπάθεια, γιατί ως γνωστόν ο κάθε κλάδος έχει τις ιδιαιτερότητες του με κοινό στοιχείο οτι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι:-\

Επειδή το "ειρωνικό υφάκι" και "εμπάθεια" προφανώς αναφέρονται στα posts μου, σου λέω christa:

• Δεν έχω καμιά εμπάθεια με κανέναν, ούτε ειρωνεύομαι. Προσπαθώ να είμαι καυστικός  για να γίνεται καλύτερη συζήτηση, αλλά δεν θίγω κανέναν προσωπικά.
  • Το ότι κάποιος εκπ/κός μπορεί να νόμιζε ότι διοριζόταν μόνιμος και γι'αυτό δήλωσε "ό,τι να 'ναι" δεν δικαιολογεί -για μένα- την αίτησή του
  • Το ότι κάποιος εκπ/κός ζητά να πάει να δουλέψει κάπου με μειωμένο ωράριο, του γίνεται η πρόσληψη και μετά λέει "δεν πάω γιατί είναι μακριά και δεν συμφέρει" μου φαίνεται ανεύθυνο, για τον ίδιο τον εκπ/κο, τα παιδιά στο σχολείο, τους γονείς των παιδιών, τους υπόλοιπους εκπ/κούς που πραγματικά θα ήθελαν να είναι στη θέση αυτού που δεν πάει
  • Έχω την αίσθηση (κυρίως από τη συζήτηση που γινόταν στο forum όταν γίνονταν οι αιτήσεις αναπληρωτών) ότι πολλοί εκπ/κοί έχουν δηλώσει "ό,τι να ΄ναι". Και η κατάσταση αυτή φυσικά δεν αφορά συγκεκριμένο κλάδο. Πρόκειται μάλλον για το ίδιο "είδος" ανευθυνότητας που έχουμε εμείς οι Έλληνες όταν πάμε και ψηφίζουμε, όταν οδηγούμε στους δρόμους κτλ

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Το υπουργείο παιδείας κάλεσε την προηγούμενη Δευτέρα Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου καθηγητές ξένων γλωσσών και τους έβαλε να υπογράψουν αναλήψεις υπηρεσίας "εν λευκώ" χωρίς...
να τους γνωστοποιήσει καμία παράμετρο της σύμβασης εργασίας που θα έπρεπε να συνοδεύει αυτή την πρόσληψη. ................................................

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_7882.html

Αποσυνδεδεμένος PPE

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Aυτό το είχα δει κ εγώ ! Τρομερό θράσσος από την πλευρά του Υπουργείου κ επίσης τρομερή κατάντια/εξαθλίωση από την πλευρά μας να φτάσουμε σε σημείο να υπογράφουμε-αποδεχόμαστε τέτοιου είδους συμβάσεις ( για τις οποίες μέχρι τώρα κατηγορούσαμε διάφορους ευφάνταστους φροντιστηριάρχες ).

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Τι λέει ο συνάδελφος? Δηλώσαμε λέει ό,τι να'ναι?
Προφανώς και δηλώσαμε ό,τι να'ναι,δεδομένου ότι δε γνωρίζουμε επίσημα από το υπουργείο τα της μισθοδοσίας των αμω.
Προφανώς και δηλώσαμε ό,τι να'ναι,με την ελπίδα να μας πάρουν για 16 ώρες και όχι για 6.
Προφανώς και δηλώσαμε ό,τι να'ναι με το φόβο μη μείνουμε χωρίς δουλειά,ένσημα,ασφάλεια,ταμείο ανεργίας.
Μη βγάλουμε και τους έρμους τους εκπαιδευτικούς τώρα φάουλ για τις μαλακίες του υπουργείου!

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Προφανώς και δηλώσαμε ό,τι να'ναι,δεδομένου ότι δε γνωρίζουμε επίσημα από το υπουργείο τα της μισθοδοσίας των αμω.
Προφανώς και δηλώσαμε ό,τι να'ναι,με την ελπίδα να μας πάρουν για 16 ώρες και όχι για 6.
Προφανώς και δηλώσαμε ό,τι να'ναι με το φόβο μη μείνουμε χωρίς δουλειά,ένσημα,ασφάλεια,ταμείο ανεργίας.
Μη βγάλουμε και τους έρμους τους εκπαιδευτικούς τώρα φάουλ για τις μαλακίες του υπουργείου!
Με άγνοια, ελπίδα και φόβο ε μάλλον δεν δηλώσατε σωστά! το μόνο άλλοθι είναι ο φόβος τα υπόλοιπα δεν είναι βάσιμα!

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Συγνώμη, η εγκύκλιος για το μισθό των ΑΜΩ δε βγήκε ΑΦΟΥ έγιναν οι δηλώσεις?
Αν ναι, σε ποιά χώρα της Αφρικής, της Ασίας ή της Νοτίου Αμερικής (γιατί μόνο μ' αυτές συγκρινόμαστε πλέον) θα συνέβαινε αυτό και θα παρέμενε υπουργός στη θέση του?
Όπως λέει το ανέκδοτο, λέει η σύζυγος στο σύζυγο, "στη Νιγηρία πήγαν 2 πολιτικοί στη φυλακή για την υπόθεση της ΖΙΜΕΝΣ". Και απαντά ο σύζυγος, "ε, τώρα, δε θα γίνουμε Νιγηρία σε μια νύχτα".
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Με άγνοια, ελπίδα και φόβο ε μάλλον δεν δηλώσατε σωστά! το μόνο άλλοθι είναι ο φόβος τα υπόλοιπα δεν είναι βάσιμα!

Το ότι δηλώναμε με την ελπίδα να μας πάρουν για 16 ώρες και όχι για 6 εσύ δηλαδή το θεεωρείς αβάσιμο...

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
@Recoba Aνεύθυνο απέναντι στον μαθητή είναι αυτό που κάνει το υπουργείο και σε βάζει να δηλώνεις χωρίς να ξεκαθαρίζει για πόσες ώρες θα δουλέψεις. Για 6 ώρες συγγνώμη αλλά κανείς δεν είναι λαλακας να χάσει τον ΟΑΕΔ και να μη συμπληρώνει για του χρόνου.
Επίσης ανεύθυνο είναι το ότι με έχει προσλάβει για 12 ώρες και δεν ξέρει να μου απαντήσει ακόμη πόσα ένσημα θα πάρω, γιατί αν είναι να πάνε και αυτά αναλογικά δε θα παίρνει ούτε 10 ο ΑΜΩ και ΟΑΕΔ γιοκ το καλοκαίρι.
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συναδέλφους των γερμανικών! Έστω και από άγνοια είναι μεγάλοι μάγκες!!Έλεος πια με τους εθελόδουλους εκπαιδευτικούς που πληρώνουν και από την τσέπη τους
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182768
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)