0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kellykou στις Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:04:12 pmΠερα απο τις περιβαλλοντικες δυσκολίες που ισως αντιμετωπισε το παιδι μεγαλωνοντας, μηπως εχει ΔΕΠ/Υ και το προβλημα εχει διογκωθει λογω της ελλειψης υποστηριξης?Σωστή παρατήρηση, έλα όμως που δεν έχει κανείς μας την εμπειρία ούτε την κατάρτιση να το εντοπίσει; Να παραπέμψουμε τη μητέρα στο (παλιό) ΚΔΑΥ; Ο ειδικός που το βλέπει, δε θα διαπίστωνε κάτι;
Περα απο τις περιβαλλοντικες δυσκολίες που ισως αντιμετωπισε το παιδι μεγαλωνοντας, μηπως εχει ΔΕΠ/Υ και το προβλημα εχει διογκωθει λογω της ελλειψης υποστηριξης?
Το θέμα του ΚΕΔΔΥ πόσο σύντομα μπορεί να δρομολογηθεί; Πέρσι που έστειλα δυο παιδιά τους έκλεισαν ραντεβού πολύ αργά. Θα έκανε τεράστια διαφορά ένας συνάδελφος ειδικής μέσα στο μάθημα μαζί μου, είχα διαβάσει το θέμα με την παράλληλη στήριξη και ζήλεψα πραγματικά.
Παράθεση από: geo33 στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:46:58 pmΤο θέμα του ΚΕΔΔΥ πόσο σύντομα μπορεί να δρομολογηθεί; Πέρσι που έστειλα δυο παιδιά τους έκλεισαν ραντεβού πολύ αργά. Θα έκανε τεράστια διαφορά ένας συνάδελφος ειδικής μέσα στο μάθημα μαζί μου, είχα διαβάσει το θέμα με την παράλληλη στήριξη και ζήλεψα πραγματικά. Τι τάξη είναι; Αν είναι Γ λυκείου θα τον δούν άμεσα...Αλλά όπως και να έχει πρέπει να πιέσει ο διευθυντής(βασικά να εξηγήσει τι συμβαίνει)....
χωρις τη στηριξη απο τον δ/ντη ισως βρεθεις και εκτεθειμενη εκτος απο ψυχολογικα ράκος!κριμα!!!! ειλικρινα. τί θα πει δεν εχουν καλη ενημερωση? πλακα μας κανουν? Δεν εχουν καθολου ενδιαφερον για το παιδι θα ελεγα εγω!
Σήμερα έγινε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στην τάξη του με μια κοπέλα κι ένα συμμαθητή του (χούφτωμα, ξύλο). Καλέσαμε τη μητέρα που θα έρθει αύριο και θα της μιλήσουμε για το ΚΕΔΔΥ. (Ευτυχώς ο δ/ντής ήταν πολύ δεκτικός).
Παράθεση από: geo33 στις Σεπτεμβρίου 21, 2010, 05:45:33 pmΣήμερα έγινε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στην τάξη του με μια κοπέλα κι ένα συμμαθητή του (χούφτωμα, ξύλο). Καλέσαμε τη μητέρα που θα έρθει αύριο και θα της μιλήσουμε για το ΚΕΔΔΥ. (Ευτυχώς ο δ/ντής ήταν πολύ δεκτικός).Επέτρεψε μου να επαναλάβω ότι αν δεν υπάρχει κάποια ειδική ανάγκη, δυστυχώς το ΚΕΔΔΥ δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει κάτι, ούτε και να ενταχθεί το παιδί σε κάποιο ειδικό πλαίσιο (είτε παράλληλη στήριξη, είτε ΤΕ)
Παράθεση από: emmaki στις Σεπτεμβρίου 21, 2010, 05:57:23 pmΠαράθεση από: geo33 στις Σεπτεμβρίου 21, 2010, 05:45:33 pmΣήμερα έγινε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στην τάξη του με μια κοπέλα κι ένα συμμαθητή του (χούφτωμα, ξύλο). Καλέσαμε τη μητέρα που θα έρθει αύριο και θα της μιλήσουμε για το ΚΕΔΔΥ. (Ευτυχώς ο δ/ντής ήταν πολύ δεκτικός).Επέτρεψε μου να επαναλάβω ότι αν δεν υπάρχει κάποια ειδική ανάγκη, δυστυχώς το ΚΕΔΔΥ δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει κάτι, ούτε και να ενταχθεί το παιδί σε κάποιο ειδικό πλαίσιο (είτε παράλληλη στήριξη, είτε ΤΕ)Το θέμα είναι ότι κανείς στο σχολείο δεν μπορεί να μας αποκλείσει ούτε να μας επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ειδική ανάγκη. Δεν υπάρχει κάποιος στο σχολείο που να κάνει τέτοιες διαγνώσεις. Το παιδί δεν είναι απλώς "ζωηρό". Αν το ΚΕΔΔΥ θεωρήσει ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του ή ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, θα απευθυνθούμε στο Συμβουλευτικό Σταθμό. Πάντως, όπως και νά'ναι, δεν μπορούμε να καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια. Χρειάζεται κάποιος να ενημερώσει εμένα και τους υπόλοιπους πώς θα του συμπεριφερόμαστε.