0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α μερικοί φιλόλογοι είναι και μελλοντολόγοι!!!
το γεγονος βεβαια οτι δωσαμε στον ασεπ την ιστορια δε σημαινει και πολλα.
Εγώ πάντως δεν είδα κανένα μέχρι τώρα ξενόγλωσσο που να του δίνουν την ιστορία και να λέει "μα τι λέτε τώρα; Εγώ θέλω να διδάξω μόνο το αντικείμενο που σπούδασα". Το παίρνει και λέει και ευχαριστώ για την "μεγάλη εξυπηρέτηση".Στο μέλλον μήπως εσείς που τώρα κάνετε τις "έξυπνες" σας δούμε στη θέση αυτών να παρακάλατε κιόλας για β΄ ανάθεση οποιουδήποτε μαθήματος;
και μη πεις Landau πως εχω σχεση με καμια ΠΕ06 ή καμια του ιστορικου και τα λεω αυτα (οπως ειπες για τις νηπιαγωγους) σε πλακωσα συναδελφε.οχι τιποτε αλλο, αλλα τα διαβαζει μια ψυχη και καθε τόσο εχω γρινα....
Η συζήτηση έχει πλέον παρεκτραπεί. Όλοι όσοι έχουν απαντήσει στο θέμα δυστυχώς βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης (εννοώ δεν είναιι διορισμένοι), αλλά απλά αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι ή προσδοκούν να μπουν σ' αυτή, γι' αυτό το βλέπουν το θέμα πιο χαλαρά και κάνουν την πλάκα τους. Το θέμα μας όμως είναι ότι η ανάθεση της ιστορίας σε ξενόγλωσσους "αφαιρεί" θέσεις φιλολόγων. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μ' αυτό τον τρόπο θα λυνόταν το πρόβλημα της απορρόφησης των φιλολόγων. Όμως όταν διοριστείτε με το καλό εσείς οι ξενόγλωσσοι που μιλάτε τώρα (γιατί όλοι μπαίνουν στην εκπαίδευση για να διδάξουν "μόνο" αυτό που έχουν σπουδάσει) θα δεχτείτε και εσείς με μεγάλη προθυμία να διδάξετε ιστορία ή ό,τι άλλο σας πουν, προκειμένου να συμπληρώσετε το ωράριό σας και να μην μετακινείστε σε δύο και τρία σχολεία και κουράζεστε ή θα δεχτείτε να πάτε στη βιβλιοθήκη του σχολείου με πολύ χαρά. Μην ξεχνάτε ότι τότε θα επικαλεστείτε τις προσωπικές ανάγκες και τις υποχρεώσεις σας και που να τρέχουμε σε σχολεία για να διδάξουμε αυτό που τόσο αγαπάμε και γι' αυτό το σπουδάσαμε κ.λπ. Εγώ πάντως δεν είδα κανένα μέχρι τώρα ξενόγλωσσο που να του δίνουν την ιστορία και να λέει "μα τι λέτε τώρα; Εγώ θέλω να διδάξω μόνο το αντικείμενο που σπούδασα". Το παίρνει και λέει και ευχαριστώ για την "μεγάλη εξυπηρέτηση".Στο μέλλον μήπως εσείς που τώρα κάνετε τις "έξυπνες" σας δούμε στη θέση αυτών να παρακάλατε κιόλας για β΄ ανάθεση οποιουδήποτε μαθήματος; Μήπως επίσης είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξενόγλωσσοι είναι αποσπασμένοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Γιατί άραγε; Προβληματίζομαι; Ένας άραγε μπορεί να βρεθεί να μου απαντήσει; Ξέρω μάλλον έχουν το περισσότερο μέσο (χαχαχα).Κι επειδή σας κόπτει πάρα πολύ το γεγονός ότι θέλετε να διδάξετε μόνο το αντικείμενο σας γι' αυτό τα τελευταία χρόνια τα σωματεία σας έχουν διαμαρτυρηθεί "πάμπολλες φορές" στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό.Η αλήθεια είναι πικρή τι να κάνουμε. Στο μέλλον θα δοθούν και οι απαντήσεις.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα της β΄ ανάθεσης δεν έχει θέμα με την αδυναμία ή όχι των ξενόγλωσσων να το διδάξουν, αλλά ότι κόβει τη θέση ενός φιλολόγου σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο της χώρας μας.
Παράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:31:25 pmτο γεγονος βεβαια οτι δωσαμε στον ασεπ την ιστορια δε σημαινει και πολλα. Μάρκο μου εδώ διαφωνώ. Για μένα αυτό κάνει όλη τη διαφορά.
Παράθεση από: sofiagexa στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:43:30 pmΑ μερικοί φιλόλογοι είναι και μελλοντολόγοι!!! οχι βρε μελλοντολογοι...απλα σε ξερουν καλυτερα απ'οσο σε ξερεις εσυ!!! πως να το κανουμε...εδω ξερουν πως να διδαξουν κοτζαμ ιστορια το να γνωριζουν πως θα ενεργησεις εσυ μελλοντικα ειναι piece of cake!
Παράθεση από: nice στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:39:43 pmΗ συζήτηση έχει πλέον παρεκτραπεί. Όλοι όσοι έχουν απαντήσει στο θέμα δυστυχώς βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης (εννοώ δεν είναιι διορισμένοι), αλλά απλά αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι ή προσδοκούν να μπουν σ' αυτή, γι' αυτό το βλέπουν το θέμα πιο χαλαρά και κάνουν την πλάκα τους. Το θέμα μας όμως είναι ότι η ανάθεση της ιστορίας σε ξενόγλωσσους "αφαιρεί" θέσεις φιλολόγων. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μ' αυτό τον τρόπο θα λυνόταν το πρόβλημα της απορρόφησης των φιλολόγων. Όμως όταν διοριστείτε με το καλό εσείς οι ξενόγλωσσοι που μιλάτε τώρα (γιατί όλοι μπαίνουν στην εκπαίδευση για να διδάξουν "μόνο" αυτό που έχουν σπουδάσει) θα δεχτείτε και εσείς με μεγάλη προθυμία να διδάξετε ιστορία ή ό,τι άλλο σας πουν, προκειμένου να συμπληρώσετε το ωράριό σας και να μην μετακινείστε σε δύο και τρία σχολεία και κουράζεστε ή θα δεχτείτε να πάτε στη βιβλιοθήκη του σχολείου με πολύ χαρά. Μην ξεχνάτε ότι τότε θα επικαλεστείτε τις προσωπικές ανάγκες και τις υποχρεώσεις σας και που να τρέχουμε σε σχολεία για να διδάξουμε αυτό που τόσο αγαπάμε και γι' αυτό το σπουδάσαμε κ.λπ. Εγώ πάντως δεν είδα κανένα μέχρι τώρα ξενόγλωσσο που να του δίνουν την ιστορία και να λέει "μα τι λέτε τώρα; Εγώ θέλω να διδάξω μόνο το αντικείμενο που σπούδασα". Το παίρνει και λέει και ευχαριστώ για την "μεγάλη εξυπηρέτηση".Στο μέλλον μήπως εσείς που τώρα κάνετε τις "έξυπνες" σας δούμε στη θέση αυτών να παρακάλατε κιόλας για β΄ ανάθεση οποιουδήποτε μαθήματος; Μήπως επίσης είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξενόγλωσσοι είναι αποσπασμένοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Γιατί άραγε; Προβληματίζομαι; Ένας άραγε μπορεί να βρεθεί να μου απαντήσει; Ξέρω μάλλον έχουν το περισσότερο μέσο (χαχαχα).Κι επειδή σας κόπτει πάρα πολύ το γεγονός ότι θέλετε να διδάξετε μόνο το αντικείμενο σας γι' αυτό τα τελευταία χρόνια τα σωματεία σας έχουν διαμαρτυρηθεί "πάμπολλες φορές" στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό.Η αλήθεια είναι πικρή τι να κάνουμε. Στο μέλλον θα δοθούν και οι απαντήσεις.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα της β΄ ανάθεσης δεν έχει θέμα με την αδυναμία ή όχι των ξενόγλωσσων να το διδάξουν, αλλά ότι κόβει τη θέση ενός φιλολόγου σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο της χώρας μας.Pardon madame αλλά εγώ που είπα τη γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα είμαι μόνιμη και ανήκω στην κατηγορία του κατιμά του σχολείου σύμφωνα με την inw. Και ναι δεν θέλω να κάνω ιστορία γιατί δεν το χω ρε παιδί μου το θέμα αλλά επειδή μια χρονιά μου επθβλήθηκε να κάνω ενα 4ωρο στην α' γυμνασίου έβαλα τα δυνατά μου και θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι κανα κωθώνι, καλά την έκανα νομίζω και συζητούσα και με τους φιλολόγους (τους πιο κουλ)για να μου δίνουν τα φώτα τους.Επίσης αποσπαμένοι στα γραφεία είναι και φιλόλογοι και δεν με απασχολούν οι λόγοι.Τώρα, το κυριότερο που αφορά το κόψιμο θέσεων, πέφτει γενικότερο πετσόκομα σε όλους και αυτό θα έπρεπε να σε απασχολεί...ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και σταμάτα να κοιτάς την πάρτη σου και τον κλάδο σου...Αυτά γιατι πολύ κόμπλεξ παίζει...
Παράθεση από: AntreaEirini στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:59:43 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:31:25 pmτο γεγονος βεβαια οτι δωσαμε στον ασεπ την ιστορια δε σημαινει και πολλα. Μάρκο μου εδώ διαφωνώ. Για μένα αυτό κάνει όλη τη διαφορά.ναι, ισως εχεις δικιο. καλα που ειναι και ο ασεπ και τη μαθαινουμε καπως...
Παράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 24, 2010, 12:10:16 amΠαράθεση από: AntreaEirini στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:59:43 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:31:25 pmτο γεγονος βεβαια οτι δωσαμε στον ασεπ την ιστορια δε σημαινει και πολλα. Μάρκο μου εδώ διαφωνώ. Για μένα αυτό κάνει όλη τη διαφορά.ναι, ισως εχεις δικιο. καλα που ειναι και ο ασεπ και τη μαθαινουμε καπως... Κάπως έτσι μαθαίνουμε κι εμείς οι φυσικοί.. χημεία/βιολογία/γεωλογία. ΑΣΕΠ.. πηγή γνώσης!
Ι love ASEP !!!
να πω και εγω τον πονο μου; αν διοριστω (καποτε ) και μου ζητησουν να κανω και βιολογια τι να κανω που εχω παρει ενα μαθημα ολο κι ολο και αυτο πριν την οικουμενικη(για να παμε και στην ιστορια ), πως να αρνηθω, αφου πιθανον να εχω ενα σχολειο μονος μου σε μια ακριτικη περιοχη(ως πε04)ως ωρομισθιος αρνηθηκα βιολογια γ λυκειου, και ωσπου να με καλεσουν απο αλλη διευθυνση περασε ενας(πολυτιμος) μηναςτετοιες μ@λ@κιες εκανα και ακομα να διοριστω(εκλεισα και τμημα πδς στο ξεκινημα του γιατι ερχονταν 1-2 με το ζορι)με τη βιολογια τι θα κανω, εφιαλτες βλεπω!!!!φυσικοι και φιλολογοι εχουμε την πιο μεγαλη υλη και στον ασεπ, πιο ευκολα θα εμπαινα σαν μαθηματικος