*

Αποστολέας Θέμα: Απαράδεκτη Απάντηση στην Επιστολη Φιλολογων  (Αναγνώστηκε 24362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
Απ: Απαράδεκτη Απάντηση στην Επιστολη Φιλολογων
« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 10:51:13 pm »
και μη πεις Landau πως εχω σχεση με καμια ΠΕ06 ή καμια του ιστορικου και τα λεω αυτα (οπως ειπες για τις νηπιαγωγους) σε πλακωσα συναδελφε.

οχι τιποτε αλλο, αλλα τα διαβαζει μια ψυχη και καθε τόσο εχω γρινα.... ;D

καλε Μητσος δεν ηταν εκεινος που ειχε βαλει αγγελια για νηπιαγωγους?
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:17:35 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 10:51:55 pm »
και μη πεις Landau πως εχω σχεση με καμια ΠΕ06 ή καμια του ιστορικου και τα λεω αυτα (οπως ειπες για τις νηπιαγωγους) σε πλακωσα συναδελφε.

εσυ φταις που αφηνεις αλλους να διαβαζουν ;)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:02:21 pm »

εσυ φταις που αφηνεις αλλους να διαβαζουν ;)

χαχαχα

ειναι μακρια μου και δεν μπορω να την ελεγχω....., ετσι χρησιμοποιω αλλους τροπους να τη καλμαρω οταν ανεβω εκει πανω....
ευτυχως που η γρινα ειναι απ το τηλεφωνο.

giota8, Μητσος νομιζω ή Μανόλης, μου διαφευγει, αλλα σιγουρα μιλουσε και για αναπληρωτριες κομμωτριες!!  ;D

ακομα οι συναδελφοι φιλολογοι να μου απαντησουν. Περιμενω....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:05:24 pm »
Είναι δύσκολο να είσαι του κλασικού και με το επίπεδο του εκπαιδευτικού φιλολόγου ,του εκ του ιερού τεμένους των μουσών εξερχομένου. Δεν σας απαξίωσε κανείς ,την αλήθεια είπαμε για την ανάθεση.Δικές μας ώρες πήρατε,όχι του γείτονα.

Συνάλελφε, νομίζω ότι ο καθένας μας εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με το θέμα της β' ανάθεσης, αντιπαρατέθηκε, ζήτησε και έδωσε απαντήσεις σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει το θέμα.
Επίσης νομίζω πως αν δεν προβαίναμε -κάποιοι από εμάς- σε δηλώσεις όπως οι παραπάνω, που μάλλον θυμηδία προκαλούν, θα είχαμε όλους τους ξενόγλωσσους με το μέρος μας, με μοναδική εξαίρεση ίσως αυτούς που βλέπουν το θέμα καθαρά από την άποψη της βολής. Και τότε αυτοί οι τελευταίοι θα εξευτελίζονταν και όχι εμείς με αυτά που λέμε.

Κάτι άλλο που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι οι γνήσιοι κλασικοί χτυπιούνται για τις ώρες της ιστορίας, την ίδια ώρα και στιγμή που θεωρούν (οι περισσότεροι και όχι όλοι, το τονίζω) ότι οι απόφοιτοι φιλολογίας είναι οι μόνοι "ικανοί" να διδάξουν φιλολογικά, και απαξιώνουν συναδέρφους του ιστορικού και ειδικά του ΦΠΨ. Τώρα ξαφνικά οι ώρες τις ιστορίας έγιναν των κλασικών;

Παρεμπιπτόντως, τώρα που διάβασα αυτά θυμήθηκα τις ένδοξες εποχές που φοιτούσα στη σχολή, και το γιατί αν και είχα πάρει κλασική κατεύθυνση απέφευγα και σχεδόν αντιπαθούσα τους συμφοιτητές κλασικούς. Γιατί πάρα πολλοί απ' αυτούς εκφράζοντας απόψεις σαν τις παραπάνω έδειχναν το πόσο εκτός τόπο και χρόνου βρίσκονται...

Νομίζω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που σπουδάσαμε στο ιερό τέμενος των μουσών το εξευτελίζουμε όταν το επικαλούμαστε με συτήν την ευκολία, και ειδικά για να υποτιμήσουμε τους άλλους.
Και κάτι ακόμα. Νομίζω ότι συνάδελφοι που κουβαλούν αυτές τις αντιλήψεις πάσχουν από μια έλλειψη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων, γιατί βρίσκονται σε απόλυτη αδυναμία να κατανοήσουν ποια είναι η θέση τους στον κόσμο (και στην εκπαίδευση).

Μια κλασική φιλόλογος (και μέλλουσα ιστορικός) που θα προτιμούσε να μη μιλάς εκ μέρους των κλασικών γιατί ντρέπεται...

Υ.Γ. Ειλικρινά λυπάμαι που σε προσβάλω και σε θίγω, εγώ όμως θίγομαι περισσότερο όταν λέω ότι είμαι κλασικός και οι άλλοι εκπαιδευτικοί αυτόματα υποθέτουν ότι κουβαλώ μια αντίστοιχη άποψη για τον εαυτό μου με αυτή που εξέφρασες...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:17:35 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:09:59 pm »

Κάτι άλλο που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι οι γνήσιοι κλασικοί χτυπιούνται για τις ώρες της ιστορίας, την ίδια ώρα και στιγμή που θεωρούν (οι περισσότεροι και όχι όλοι, το τονίζω) ότι οι απόφοιτοι φιλολογίας είναι οι μόνοι "ικανοί" να διδάξουν φιλολογικά, και απαξιώνουν συναδέρφους του ιστορικού και ειδικά του ΦΠΨ. Τώρα ξαφνικά οι ώρες τις ιστορίας έγιναν των κλασικών;

επιτελους!! εκανα την αρχη με την ερωτηση και βρισκω συνεχιστες!!!
Συμφωνω απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:11:59 pm »
και που τη μαθανε οι κλασικοι την ιστορια? στο κυλικειο? γιατι στα αμφιθεατρα δεν το διδασκαν αυτο το μαθημα!

Αποσυνδεδεμένος setherial

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:18:02 pm »
Θα μοιραστώ μαζί σας την κουβέντα που είχα σήμερα με τον ξάδελφό μου μαθητή 1ης Λυκείου σε σχολείο της Δυτ.Θεσ/νίκης. Είναι μαθητής ενός από τα 5 30άρια τμήματα της 1ης Λυκείου και μέχρι σήμερα κάνει ακόμα τρίωρα και τετράωρα και αυτό χάρει στα φιλολογικά μαθήματα..
Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι σε αυτές τις φιλολογικές ώρες που κάνουν ,παρελαύνουν όλοι οι φιλόλογοι του σχολείου του συγκεκριμένου , του Νομού όλου , ειλικρινά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Την μία μέρα διδάσκονται από μία φιλόλογο Αρχαία την άλλη μπαίνει άντρας στην θέση της προηγούμενης και η προηγούμενη φιλόλογος γίνεται Θεατρολόγος κ.ό.κ.
30άρια τμήματα και μόνον τελικά,ειδικότητες που απουσιάζουν και πάντα θα υπολείπονται και ποικίλου είδους δοκιμές είναι αυτά που με θλίβουν και με προβληματίζουν και όλοι εμείς να τρωγόμαστε έως ότου τελικά ρθει και για μας ο διορισμός και αποσυρθούμε από την ενεργό δράση..

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:18:32 pm »

Τί εχουν ρε σεις οι ξενογλωσσοι? μια χαρα κανουν το μαθημα! Εμεις τι παραπανω θα καναμε?
σας ρωτω ευθεως και αν εχετε κοτσια να μου απαντησετε,

ενας του κλασικου με ενα και μοναδικο μαθημα ιστοριας στην αναλυτικη του για πτυχιο, πόση παραπανω ιστορια ξερει απο τον ξενογλωσσο?
περιμενω απαντηση,
αντε γιατι ολοι μας το εχουμε δει εδω μεσα Σβολοπουλοι,

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:31:25 pm »

Τί εχουν ρε σεις οι ξενογλωσσοι? μια χαρα κανουν το μαθημα! Εμεις τι παραπανω θα καναμε?
σας ρωτω ευθεως και αν εχετε κοτσια να μου απαντησετε,

ενας του κλασικου με ενα και μοναδικο μαθημα ιστοριας στην αναλυτικη του για πτυχιο, πόση παραπανω ιστορια ξερει απο τον ξενογλωσσο?
περιμενω απαντηση,
αντε γιατι ολοι μας το εχουμε δει εδω μεσα Σβολοπουλοι,

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:37:55 pm »
πόσο τα λυπαμαι τα καιμενουλια τα παιδια που τους κανει ιστορια ενας ξενογλωσσος!! καιγεται η καρδια μου! τί κρίμα?!! στραβα θα τη μαθουν!!!

γιατι ρε Μαρωνιτες , με σας θα τη μαθουν "ισια"?

Αποσυνδεδεμένος nice

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:39:43 pm »
Η συζήτηση έχει πλέον παρεκτραπεί. Όλοι όσοι έχουν απαντήσει στο θέμα δυστυχώς βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης (εννοώ δεν είναιι διορισμένοι), αλλά απλά αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι ή προσδοκούν να μπουν σ' αυτή, γι' αυτό το βλέπουν το θέμα πιο χαλαρά και κάνουν την πλάκα τους.
Το θέμα μας όμως είναι ότι η ανάθεση της ιστορίας σε ξενόγλωσσους "αφαιρεί" θέσεις φιλολόγων. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μ' αυτό τον τρόπο θα λυνόταν το πρόβλημα της απορρόφησης των φιλολόγων.
Όμως όταν διοριστείτε με το καλό εσείς οι ξενόγλωσσοι που μιλάτε τώρα (γιατί όλοι μπαίνουν στην εκπαίδευση για να διδάξουν "μόνο" αυτό που έχουν σπουδάσει) θα δεχτείτε και εσείς με μεγάλη προθυμία να διδάξετε ιστορία ή ό,τι άλλο σας πουν, προκειμένου να συμπληρώσετε το ωράριό σας και να μην μετακινείστε σε δύο και τρία σχολεία και κουράζεστε ή θα δεχτείτε να πάτε στη βιβλιοθήκη του σχολείου με πολύ χαρά. Μην ξεχνάτε ότι τότε θα επικαλεστείτε τις προσωπικές ανάγκες και τις υποχρεώσεις σας και που να τρέχουμε σε σχολεία για να διδάξουμε αυτό που τόσο αγαπάμε και γι' αυτό το σπουδάσαμε κ.λπ.
Εγώ πάντως δεν είδα κανένα μέχρι τώρα ξενόγλωσσο που να του δίνουν την ιστορία και να λέει "μα τι λέτε τώρα; Εγώ θέλω να διδάξω μόνο το αντικείμενο που σπούδασα". Το παίρνει και λέει και ευχαριστώ για την "μεγάλη εξυπηρέτηση".
Στο μέλλον μήπως εσείς που τώρα κάνετε τις "έξυπνες" σας δούμε στη θέση αυτών να παρακάλατε κιόλας για β΄ ανάθεση οποιουδήποτε μαθήματος;
Μήπως επίσης είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξενόγλωσσοι είναι αποσπασμένοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Γιατί άραγε; Προβληματίζομαι; Ένας άραγε μπορεί να βρεθεί να μου απαντήσει; Ξέρω μάλλον έχουν το περισσότερο μέσο (χαχαχα).
Κι επειδή σας κόπτει πάρα πολύ το γεγονός ότι θέλετε να διδάξετε μόνο το αντικείμενο σας γι' αυτό τα τελευταία χρόνια τα σωματεία σας έχουν διαμαρτυρηθεί "πάμπολλες φορές" στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό.
Η αλήθεια είναι πικρή τι να κάνουμε. Στο μέλλον θα δοθούν και οι απαντήσεις.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα της β΄ ανάθεσης δεν έχει θέμα με την αδυναμία ή όχι των ξενόγλωσσων να το διδάξουν, αλλά ότι κόβει τη θέση ενός φιλολόγου σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο της χώρας μας.

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:42:00 pm »
να πω και εγω τον πονο μου; αν διοριστω (καποτε :P) και μου ζητησουν να κανω και βιολογια τι να κανω που εχω παρει ενα μαθημα ολο κι ολο και αυτο πριν την οικουμενικη(για να παμε και στην ιστορια ;D), πως να αρνηθω, αφου πιθανον να εχω ενα σχολειο μονος μου σε μια ακριτικη περιοχη(ως πε04)
ως ωρομισθιος αρνηθηκα βιολογια γ λυκειου, και ωσπου να με καλεσουν απο αλλη διευθυνση περασε ενας(πολυτιμος) μηνας
τετοιες μ@λ@κιες εκανα και ακομα να διοριστω(εκλεισα και τμημα πδς στο ξεκινημα του γιατι ερχονταν 1-2 με το ζορι)
με τη βιολογια τι θα κανω, εφιαλτες βλεπω!!!!
φυσικοι και φιλολογοι εχουμε την πιο μεγαλη υλη και στον ασεπ, πιο ευκολα θα εμπαινα σαν μαθηματικος

Αποσυνδεδεμένος sofiagexa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:43:30 pm »
Α μερικοί φιλόλογοι είναι και μελλοντολόγοι!!!  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ... Μα ωστόσο λάμπει...
(Οδ. Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος nice

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:48:59 pm »
Α μερικοί φιλόλογοι είναι και μελλοντολόγοι!!!  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Μερικοί άνθρωποι έχουν μάθει να βλέπουν την ουσία, αν αυτό σ' ενοχλεί πρόβλημά σου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)