0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ΙΝΕΔΙ
Απότι βλέπω στην προκήρυξη μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι μόνιμοι απλά κατατάσσονται στο τέλος του πίνακα.Μήπως και οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου εμπίπτουν στο παραπάνω; ή μπορεί ένας αναπληρωτής να έχει 21 ώρες το πρωί στο σχολείο και να απασχολείται και στα ΣΔΕ το απόγευμα?
Όπως έγραψα στο ίδιο νήμα προχθές, τα Σ.Δ.Ε. στελεχώνονται κυρίως από αποσπασμένους μόνιμους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτοί κάλυψαν τα σχολεία μέχρι σήμερα, στο βαθμό που μπορούσαν.
Menmas νομίζω ότι είσαι καχύποπτη. Τα σχολεία λειτούργησαν κυρίως με αποσπασμένους απ' τη δευτεροβάθμια, όπως γίνεται απ' την ίδρυση των ΣΔΕ. Σε κάποια σχολεία πράγματι βοήθησαν, σε περιορισμένο βαθμό, εθελοντές, αλλά όσους γνωρίζω εγώ ήταν επίσης διορισμένοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη και αν σε κάποιο σχολείο βοήθησε εθελοντικά κάποιος μη διορισμένος, δεν σημαίνει ότι δεν είχε προσόντα ή ότι θα "επωφεληθεί" απ' τον εθελοντισμό του. Οι εθελοντές δεν φαίνονται πουθενά επίσημα, αφού ούτε προσλαμβάνονται ούτε αποσπώνται και επομένως δεν μπορεί να εκδοθεί γι' αυτούς βεβαίωση προϋπηρεσίας. Η καθυστέρηση πρόσληψης των ωρομισθίων προκαλεί την εμφάνιση εθελοντών και όχι το αντίστροφο (δηλαδή δεν είναι η προσφορά εθελοντών που επιτρέπει στο ΙΝΕΔΙ
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα?Κανονικά θα έπρεπε να έχει χαθεί η χρονιά για το ΣΔΕ γιατί με προσλήψεις απο το Φλεβάρη δεν συμπληρώνονται 52 βδομάδες (αν δεν κάνω λάθος) διδασκαλείας.Πως γίνεται εφόσον αυτοί δεν είναι δηλωμένοι πουθενά ότι διδάσκουν να πιστοποιείται ότι διδάχτηκε η ύλη?? Εμένα αυτό δεν μου κολλάει εξάρχης. Είναι σαν να αναγνωρίζει ότι δίδασκαν την ύλη αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν (τυπικά δεν φαινονται) πουθενά στο σχολείο!!!!