*

Αποστολέας Θέμα: Επόμενο βήμα μετά το πτυχίο  (Αναγνώστηκε 19578 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετα το πτυχιο,τι;
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 11:56:42 am »

Σε(μι)νάρια επιστημονικής φαντασίας, με μια υπουργό μέσα στη συγκατάβαση, να κάνει παραχωρήσεις... 8)
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:43:31 »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 12:13:30 pm »
Φιλική συμβουλή: βρες κάτι άλλο να κάνεις στη ζωή σου και μην ελπίζεις σε διορισμό ή έστω προσωρινή πρόσληψη ως φιλόλογος. Οι πίνακες είναι ατελείωτοι και οι προσλήψεις ελάχιστες. Οι δε διορισμοί είναι περασμένα μεγαλεία.
To θεμα ειναι αυτοι που φοιτουν στην φιλοσοφικη δεν τα γνωριζουν αυτα ; Αρα προς τι ερωτηση;

Το ξέρω ότι δεν τα γνωρίζουν. Γι' αυτό συνεχίζουν να περνάν σε αυτές τις σχολές και να φτάνουν ως το πτυχίο. Το τι (άλλο) μπορείς κανείς να κάνει είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πίστεψέ με όλοι αυτό ψάχνουμε. Δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Θα πρέπει να βρεις κάτι που να σου αρέσει και να μπορείς να βγάλεις το μεροκάματο που λένε. Να είναι ένας τομέας που δεν εξαρτάται από διορισμό και που όλοι λίγο πολύ έχουν ανάγκη. Έχει να κάνει και με το περιβάλλον που ζεις. Ας πούμε, τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου; Μήπως μπορείς να την κάνεις κι εσύ;

Αποσυνδεδεμένος Eleni30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 10, 2012, 03:44:13 pm »
Πάντως προν το παρόν μπορείς να βάλεις Αγγελία Προσφορά εργασίας στο http://nipiogeo.gr/kariera
και να ελπίζεις πως θα το δει κάποιος τα τόοοοσα ιδιωτικά νηπιαγωγεία!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος βιολεττα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 01, 2012, 01:21:31 pm »
καλησπερα σε ολους!τελειωσα το ιστορικο-αρχαιολογικο και εχω πολλες αποριες,μηπως μπορει καποιος να μου πει τι κανω απο εδω και περα?δηλωνω καπου το πτυχιο μου?ασεπ ποτε θα γινει?μπηκα στην ιδιωτικη επετηρίδα για να ψαξω σε καποιο ιδιωτικο αλλα κανενας μας δεν σπουδασε γι αυτο που και αυτο ειναι τρομερα δυσκολο(το να δουλεψεις  σε ιδιωτικο) επισης περα απο τον ασεπ υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να κανω τουλαχιστον να ειμαι ησυχη οτι εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου, συγνωμη για το βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω μεχρι στο υπουργειο πηρα τηλ. και μου απαντουσαν γενικα και αοριστα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:43:31 »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 01, 2012, 01:36:03 pm »
Kαταρχάς συγχαρητήρια κατά δεύτερον καλώς όρισες στον κλάδο ΠΕ 02  :'(

Αν έχεις διάθεση και όρεξη θα σε συμβούλευα να προχωρούσες σε κανένα μεταπτυχιακό ώστε αν είναι δυνατόν να εργαστείς ως αρχαιολόγος στο εξωτερικό , αν από την άλλη επιθυμείς να εργαστείς ως φιλόλογος , τότε μπορείς να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικό σε φροντιστήριο αλλά και αυτοί με τη σειρά τους θέλουν προυπηρεσία κ.τ.λ.

Καλύτερο για μένα μιας και είσαι νέος άνθρωπος να αφοσιωθείς στις σπουδές σου , μία ξένη γλώσσα ή ό,τι σ ευχαριστεί διότι πλέον ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και το πτυχίο τη Φιλοσοφικής λίγο .....  >:(

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 01, 2012, 01:46:49 pm »
Κυνηγας 2 πραγματα:

1ον  φροντιστηριο, ιδιαιτερο, και
2ον  ενα "καλό" γάμο 
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 01, 2012, 02:57:24 pm »
καλησπερα σε ολους!τελειωσα το ιστορικο-αρχαιολογικο και εχω πολλες αποριες,μηπως μπορει καποιος να μου πει τι κανω απο εδω και περα?δηλωνω καπου το πτυχιο μου?ασεπ ποτε θα γινει?μπηκα στην ιδιωτικη επετηρίδα για να ψαξω σε καποιο ιδιωτικο αλλα κανενας μας δεν σπουδασε γι αυτο που και αυτο ειναι τρομερα δυσκολο(το να δουλεψεις  σε ιδιωτικο) επισης περα απο τον ασεπ υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να κανω τουλαχιστον να ειμαι ησυχη οτι εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου, συγνωμη για το βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω μεχρι στο υπουργειο πηρα τηλ. και μου απαντουσαν γενικα και αοριστα

Καλή αρχή σου εύχομαι.
Δύσκολες εποχές, γι'αυτό προσπάθησε να αυξήσεις τα εφόδια σου.
Το πτυχίο δυστυχώς δεν αρκεί πια :(
Αρχισε το ψάξιμο για ιδιαίτερα και φροντιστήρια (και σ' αυτό θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία)
Χρειάζεται γερό στομάχι και να μην το βάλεις κάτω :)
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 01, 2012, 03:54:00 pm »
Ένας καλός και πλούσιος γαμπρός (λέμε τώρα...), γιατί πλέον μέλλον δεν έχει όχι μόνο η φιλολογία αλλά απολύτως τίποτα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και 100% εξακριβωμένο.

Επομένως ή δίνεις βάση στο γάμο με ένα ευκατάστατο παληκάρι άμα σε ενδιαφέρει αυτό και αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος που χλωμό είναι στος ημέρες μας , ή αμά έχεις ωραία εξωτερική εμφάνιση προσπαθείς να την χρησιμοποιήσεις (δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό ανοίγει πολλές πόρτες...) ή αλλιώς υπάρχουν και οι εξής επιπλέον επιλογές:

α) ιδιαίτερα. Κυρίως εκεί είναι καλό να ξεκινήσεις και να σε προτείνουν γνωστοί - συγγενείς σου. Άμα περιμένεις να βάλεις ξεκάρφωτα αγγελία σε εφημερίδα και να σε καλέσουν δεν παίζει σε καμία περίπτωση αυτό, εκτός και αν κατοικείς σε χωριό, που είναι πολύ μικρή οι κοινωνία. Οι εφημερίδες άλλωστε έχουν γεμίσει με αγγελίες ανέργων φιλολόγων που έχουν διδακτορικά και μεταπτυχιακά

β) συνεχίζεις τις σπουδές σου, όπως ειπώθηκε. Για ένα μαστερ που καλό είναι να κοιτάξεις αν επιλέξεις μαστερ τουλάχιστον να μπορει να αυξήσεις κάπως τις προοπτικές σου αποκατάστασης σε ένα τομέα που δεν είναι τόσο κορεσμένος. Με λίγα λόγια θέλει καλό ψάξιμο, ώστε αν είναι δυνατόν αυτό το μαστερ να σου δίνει και κάτι επιπλέον από επαγγελματικά δικαιώματα που δεν θα τα έχουν άλλοι και γενικά θα σε κάνει κάπως πιο ανταγωνιστική σε ένα συγκεκριμένο κλάδο. Δεν ξέρω ποιο θα είναι αυτό το μαστερ, φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ίσως να υπάρχει κάτι τέτοιο. Με το μαστερ πετυχαίνεις επίσης και παράτηση της ανεργίας σου και ίσως μετά από 2 χρόνια που θα έχεις τελείωσει να είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.
Φυσικά έχει και αυτό τα αρνητικά: το γεγονός ότι πλέον και τα μάστερ έχουν κορεστεί και φαντάσου πολλοί συνεχίζουν για διδκατορικά, διότι και αυτά παρατείνουν το χρόνο σπουδών και αργούν αρκετά την είσοδο στην επίσημη ανεργία. Μην περιμένεις δηλαδή αναγκαστικά ένα μάστερ να σου ανοίξει τις πόρτες στην αγορά εργασίας.
Φυσικά κατά βάθος και μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες άνεργοι θεωρούνται, μιας και οι περισσότεροι δεν δουλεύουν, δεν πληρώνονται, αλλά τέλοσπάντων λες στους συγγενείς σου, ότι εγώ κάνω κάτι ανώτερο και αυτοί σε θαυμάζουν...(δεν σε λένε δηλαδή τεμπέλη...) 8) 8) 8). Μιλάω πάντα με βάση πως λειτουργούν αυτές οι σπουδές εδώ στην Ελλάδα

γ) ξένες γλώσσες. Καλή επένδυση, αλλά και εκεί πρέπει να ξέρεις για τι τις κάνεις. Αν είναι απλά να πάρεις 2-3 γλώσσες και αυτό δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα στο επαγγελματικό τομέα σου, τότε μην σκας και πολύ για αυτό το θέμα. Αν νομίζεις ότι θα έχουν άρχισε, μπορείς παράλληλα και με τα μαστερ να τα κάνεις αυτά

δ) εξωτερικό: εκεί είτε πας για μαστερ - σπουδές, ώστε να δεις τι παίζει ή για δουλειά. Σίγουρα υπάρχουν χώρες που τα πράγματρα είναι πολύ καλύτερα ώστε να βρεις δουλειά και μάλιστα με πολύ καλές πληρωμές. Αλλά και για μαστερ να πας, πάλι κερδίζεις μιας και ανοίγεις τους ορίζοντες

ε) αλλάζεις άμεσα αντικείμενο σπουδών. Δηλαδή παρακολουθείς ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα και παίρνεις δεύτερο πτυχίο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κατατακτήριες σε ένα καλό τμήμα που ξέρεις ότι θα έχει προοπτικές ή δείχνει ότι θα έχει (βέβαια αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο διότι θα κάνεις ούτως ή άλλως 3-4 χρόνια να τελειώσεις) ή μια πιο καλή λύση είναι τα ΙΕΚ. Υπάρχουν κάποιες ειδικότητες στα ΙΕΚ που ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ στις σημερινή εποχή. Σε 2 χρόνια έχεις το πτυχίο σου και ίσως πολύ καλύτερες προοπτικές.

στ) βρίσκεις δουλειά στην Ελλάδα σε άσχετο με αυτό που σπούδασες αντικείμενο. Και αυτό πλέον στις ημέρες μας είναι πολύ δύσκολο, αν και έχω δει ότι πολλές αγγελίες ζητάνε νέες, για διάφορες και καλά δουλειές.

ζ) δίνεις βάση στα μητρικά ένστικτα. Είπαμε γάμος, παιδιά, οικογένεια. Εκεί κολλάει και αυτό που λέμε ο σύζηγος θα φροντισει για τις άλλες βιωτικές μέριμνες, ο άντρας είναι κολόνα του σπιτιού κ.τ.λ., άμα βρεις φυσικά τον κατάλληλο

Μπορείς φυσικά να κάνεις συνδυασμό όλων των παραπάνω. Π.χ. μεταπτυχιακό, δέυτερο πτυχίο σε ΙΕΚ, 2 ξένες γλώσσες, άσχετη δουλειά και μετά άμα νοιώσεις ανεργία έλα να μου πεις  :o :o. Πάντως χωρίς πλάκα, αμα μπορείς να κάνεις συνδυασμούς αυτό είναι το καλύτερο, δεν επαναπαύεσαι και εξοικονομείς πολυτιμότατο χρόνο.

Τελικά διαπιστώνω ότι οι γυναίκες έχετε περισσότερες επιλογές...

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που μας οδήγησαν όλοι αυτοί οι ρουφιάνοι. Ελπίζω να το πάρουν το μήνυμα στις 17 Ιουνίου. Το ευτύχυμα είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες διέξοδοι όπως ανέφερα.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2012, 04:23:24 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος βιολεττα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 02, 2012, 03:31:47 pm »
Σας ευχαριστω ολους!Δυστυχως τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα για ολους μακαρι να πανε ολα καλυτερα...οσο για τη λυση του γαμου για να πετυχει μου φαινεται πιο ευκολο το να διοριστεις εστω και σε μια αλλη ζωη ;)μηπως ξερει κανεις τιποτα για το ποτε θα γινει ο ασεπ?και ποσο διαστημα πριν πρεπει να αρχισεις διαβασμα?υλη και βιβλια απο που τα παιρνεις?

Αποσυνδεδεμένος synekatbo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 02, 2012, 05:25:14 pm »
Μην αγχώνεσαι καθόλου για το θέμα ασεπ, διάβασμα κ.τ.λ. δεν πρόκειται να γίνει, σύντομα τουλάχιστον...

Αποσυνδεδεμένος Demek

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 02, 2012, 05:29:02 pm »
Τελος  ΑΣΕΠ λεμε

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 02, 2012, 06:02:28 pm »

Όπως κατάλαβες, εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι κάνουμε τους έξυπνους και λέμε ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι κάποιες φορές, τύπου γάμος, πλούσιος άντρας κλπ....Να κάνεις ό,τι λέει η καρδιά σου, χωρίς να σκέφτεσαι το αδιέξοδο.Έρχεται ανατροπή μεγάλη σε όλα όσα ξέρουμε, μετά τις 17 Ιουνίου.Προπαντός να είσαι αισιόδοξη, να βρεις χόμπυ να ασχολείσαι και παράλληλα να καταρτίζεσαι συνεχώς πάνω στα φιλολογικά αντικείμενα.Εάν βρεις μια καλή δουλειά που μπορεί να σου βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο και να σε ικανοποιεί ψυχικά, να τη δεχτείς.Στην Ελλάδα είναι δυστυχώς όλα θέμα γνωριμίας.Και βέβαια οι δικοί σου θα σου προτείνουν τρόπους άλλους, καλύτερους, καθώς σε αγαπούν και σε ξέρουν καλύτερα :)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2012, 06:04:33 pm από adigoni »

Αποσυνδεδεμένος βιολεττα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 03, 2012, 03:23:56 pm »
οκ ευχαριστω για ολα

Αποσυνδεδεμένος Angelcrow

• Προχωρημένο μέλος
  • **