*

Αποστολέας Θέμα: Επόμενο βήμα μετά το πτυχίο  (Αναγνώστηκε 19500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 28, 2012, 03:58:18 pm »
Aν δεν γινει ΑΣΕΠ με συστημα που να δινει την ευκαιρια και τη δυνατοτητα στους νεους να πετυχουν μια θέση στην εκπ/ση, δυστυχως δε βλεπω τίποτα.
Το φροντιστηριο ή το ιδιαιτερο ειναι μια λύση (προσωρινή), παρολο που και εκει τα πραγματα δεν ειναι καθολου ρόδινα.

Εκεινο που παρατηρω τα τελευταια 2 χρονια σε τουτο εδω το φορουμ,ειναι μια γρινα διαρκης και μια μιζερια απο "βολεμένους"(μόνιμους και αναπληρωτες- και δεν αναφερομαι μονο στο οικονομικό) και μια λαχταρα για προσφορα,μια ανάγκη πληρωσης εσωτερικής απο τους νεους συναδελφους.Νεους που είτε μολις τα τελευταια χρονια πηραν το πτυχιο τους , είτε εχουν δουλεψει στην εκπαιδευση με προυπηρεσια και ειναι στο περίμενε....

Για μένα, για τους πρωτους αδιάφορο, για τους δεύτερους ανθρώπινο και λυπηρό μαζι.
[/font]
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 04:00:40 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:49:52 »

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 28, 2012, 04:15:44 pm »
Γιατί δεν δοκιμάζεις να βγεις εξωτερικό για σπουδές και δουλεια?? Δ διάβασα τα σχόλια, μπορεί και να σου το ξαναπρότειναν.  Αφού δεν έχεις και υποχρεώσεις, το βρίσκω καλή ιδέα

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 28, 2012, 04:44:38 pm »
Aυτό σημαίνει Παγκοσμιοποίηση ή πιο απλά  "Πολίτης του κόσμου", εκεί που μας οδήγησαν ....

Αποσυνδεδεμένος Empedocles

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 28, 2012, 05:55:21 pm »
Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου ! Εύχομαι κάθε επιτυχία ! Μπορεί να είναι μια δύσκολη εποχή τώρα, αλλά οι καταστάσεις αλλάζουν και ο καθένας είναι και με την τύχη του, αλλά και τις ικανότητες του ! Γενικά το να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στο μεσοδιάστημα ή να μάθεις μια γλώσσα, να κυνηγήσεις θέση σε φροντιστήιο και να ψάξεις για ιδιαίτερα είναι στάνταρτ καλές επιλογές, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις ! Τον εαυτό σου όμως τον ξέρεις καλύτερα απο εμας ! Θες να τα κάνεις αυτά τα πράγματα; Θες να κάνεις μεταπτυχιακό ; Την παλιά καλή εποχή υπήρχαν και οι εξετάσεις του ΙΚΥ, τώρα με την επιλογή υποτρόφων δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά το να κάνεις ένα μεταπτυχιακό ενδεχομένως στο εξωτερικό είναι και αυτό μια αλλαγή ζωής ! Το να κάνεις ένα μεταπτυχιακό που να σου επιτρέπει να δουλέψεις σαν ελεύθερος επαγγελματίας είναι και αυτό μια καλή επιλογή, αν σε ενδιαφέρει, διότι το υπαλληλικι τραβάει δύσκολες ώρες ! Τέλος πάντων, ίσως πρέπει να δεις και τις πορείες που έχουν χαράξει άνθρωποι που τελείωσαν το ίδιο τμήμα με εσένα για έμπνευση ! Και κάτι τελευταίο, στην Ελλάδα όλοι είναι πρώτοι στις σπουδές και τελευταίοι στα πρακτικά αποτελέσματα ! Πρόσεξε το αυτό !
Ουπς μάλλον αυτό είναι το τελευταίο:  έχε ανοικτά και τα μάτια σου για κανένα γαμπρό διότι η δυστοκία στους γάμους στην Ελλάδα είναι κάπως μεγάλη !
Καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις !
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 06:00:35 pm από Empedocles »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:49:52 »

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 28, 2012, 06:21:50 pm »
Aν δεν γινει ΑΣΕΠ με συστημα που να δινει την ευκαιρια και τη δυνατοτητα στους νεους να πετυχουν μια θέση στην εκπ/ση, δυστυχως δε βλεπω τίποτα.
Το φροντιστηριο ή το ιδιαιτερο ειναι μια λύση (προσωρινή), παρολο που και εκει τα πραγματα δεν ειναι καθολου ρόδινα.

Εκεινο που παρατηρω τα τελευταια 2 χρονια σε τουτο εδω το φορουμ,ειναι μια γρινα διαρκης και μια μιζερια απο "βολεμένους"(μόνιμους και αναπληρωτες- και δεν αναφερομαι μονο στο οικονομικό) και μια λαχταρα για προσφορα,μια ανάγκη πληρωσης εσωτερικής απο τους νεους συναδελφους.Νεους που είτε μολις τα τελευταια χρονια πηραν το πτυχιο τους , είτε εχουν δουλεψει στην εκπαιδευση με προυπηρεσια και ειναι στο περίμενε....

Για μένα, για τους πρωτους αδιάφορο, για τους δεύτερους ανθρώπινο και λυπηρό μαζι.
[/font]
+++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 28, 2012, 06:33:22 pm »

[/font]

Mε συγχωρείς Μάρκο μου, δεν είναι όλοι οι μόνιμοι βολεμένοι και μίζεροι
Αυτή η γενίκευση δε μου πάει :-\
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 28, 2012, 07:01:21 pm »
Επίσης θα διαφωνήσω με τη συνολική λαχτάρα όλων των νέων για προσφορά. Εάν κανείς θέλει να προσφέρει, νεώτερος ή παλιότερος, δε χρειάζεται ντε και καλά να προσληφθεί στο δημόσιο. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας, που είναι παρεξηγημένος. Από ιδιαίτερα, μέχρι εργασία σε φροντιστήρια ή και αλλαγή εντελώς επαγγελματικού προσανατολισμού. Μια χαρά μπορεί να προσφέρει κανείς από οποιοδήποτε μετερίζι, αρκεί να το επιθυμεί πραγματικά και να αγωνίζεται γι'αυτό.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 28, 2012, 09:17:42 pm »

Mε συγχωρείς Μάρκο μου, δεν είναι όλοι οι μόνιμοι βολεμένοι και μίζεροι
Αυτή η γενίκευση δε μου πάει :-\

Επίσης θα διαφωνήσω με τη συνολική λαχτάρα όλων των νέων για προσφορά. Εάν κανείς θέλει να προσφέρει, νεώτερος ή παλιότερος, δε χρειάζεται ντε και καλά να προσληφθεί στο δημόσιο. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας, που είναι παρεξηγημένος. Από ιδιαίτερα, μέχρι εργασία σε φροντιστήρια ή και αλλαγή εντελώς επαγγελματικού προσανατολισμού. Μια χαρά μπορεί να προσφέρει κανείς από οποιοδήποτε μετερίζι, αρκεί να το επιθυμεί πραγματικά και να αγωνίζεται γι'αυτό.

Κρινω ΜΟΝΟ συμφωνα με οσα διαβαζω εδω μεσα. Αλλες φωνες σιγουρα υπαρχουν, αλλά δεν ακουγονται γιατι απλα δεν μιλουν.

Υπαρχουν νεοι που γουσταρουν και θελουν (παντα συμφωνα με τα μηνυματα μιλω), οπως υπαρχουν πολλοι βολεμένοι που το βλεπουν ως αγγαρεια.
Το νεο και αδιοριστο δεν μπορει κανεις να τον κατηγορήσει για κατι πανω στο επαγγελμα-λειτουργημα, στον αντιποδα ομως πολλους.

Αποσυνδεδεμένος giak

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 28, 2012, 09:45:23 pm »
Αν δεν έχεις ανάγκη από χρήματα, μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές στην επιστήμη που αγαπάς. Αν έχεις ανάγκη από εργασία, ψάξε μια άλλη εργασία από αυτό που σπούδασες γιατί δεν υπάρχουν στον τομέα πολλές ευκαιρίες.
Προσοχή, είναι σημαντικό όταν στέλνεις για μια δουλειά πχ πωλήτρια να μην αναφέρεις τις σπουδές σου. Πρέπει να σε κάθε δουλειά που στέλνεις βιογραφικό να φαίνεται ότι και καλά σε ενδιαφέρει η καριέρα σε αυτή τη δουλειά και δε το κάνεις από ανάγκη.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 28, 2012, 11:11:48 pm »

Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι ούτε ο ιδιωτικός τομέας προσλαμβάνει. Στα αλήθεια το έχετε αντιληφθεί καθόλου αυτό, ότι η τρομακτική αύξηση της ανεργίας ευθύνεται κυρίως ο ιδιωτικός τομέας;; Mάλλον όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 11:14:06 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 28, 2012, 11:36:05 pm »
Αγαπητέ Foivos81,

μιας και παρέθεσες το μήνυμά μου, να σου επισημάνω ότι μάλλον παρερμήνευσες τα λόγια μου. Πρώτον, δεν είμαι βολεμένη, με την έννοια ότι δεν εργάζομαι στο δημόσιο τομέα. Παρότι έχω δύο επιτυχίες στον Ασέπ, εφέτος δεν εκλήθην ούτε καν ως αναπληρώτρια. Απ΄την άλλη δε θεωρώ και τους συναδέλφους που εργάζονται στο δημόσιο ως βολεμένους. Ειδικά με τους μισθούς που παίρνουν τώρα, μάλλον αδικημένοι θα πρέπει να θεωρούνται. Απ' την άλλη -βάζω και τον εαυτό μου μέσα - το μόνο που ήθελα μέχρι κάποια στιγμή στη ζωή μου ήταν μόνο πώς θα διοριστώ στο δημόσιο. Δυστυχώς, οι γονείς μας θεωρώ ότι μας μεγάλωσαν με την ιδέα ότι όλοι πρέπει να διοριστούμε για να έχουμε ασφάλεια και σίγουρα λεφτά. Λοιπόν, πλέον δεν είναι καθόλου έτσι και κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να προσανατολιζόμαστε και σε άλλους τομείς. Το δημόσιο έχει πεθάνει. Φυσικά και τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι εύκολα και χρειάζεται αγώνας συνεχής. Ωστόσο, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα, δε μπορώ να δεχτώ και ειδικά από νεώτερους ανθρώπους τη σκέψη ή δημόσιο ή χάος. Ας καταλάβουμε ότι το κράτος μας έχει χρεοκοπήσει και ότι δε θα καταφέρουμε πλέον όλοι να μπούμε στο δημόσιο. Καλό λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε κι άλλες εναλλακτικές. Δεν μπορεί να είναι όνειρο όλων των Ελλήνων μια θεσούλα στο δημόσιο.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 28, 2012, 11:41:53 pm »
Αγαπητέ Foivos81,

μιας και παρέθεσες το μήνυμά μου, να σου επισημάνω ότι μάλλον παρερμήνευσες τα λόγια μου. Πρώτον, δεν είμαι βολεμένη, με την έννοια ότι δεν εργάζομαι στο δημόσιο τομέα. Παρότι έχω δύο επιτυχίες στον Ασέπ, εφέτος δεν εκλήθην ούτε καν ως αναπληρώτρια. Απ΄την άλλη δε θεωρώ και τους συναδέλφους που εργάζονται στο δημόσιο ως βολεμένους. Ειδικά με τους μισθούς που παίρνουν τώρα, μάλλον αδικημένοι θα πρέπει να θεωρούνται. Απ' την άλλη -βάζω και τον εαυτό μου μέσα - το μόνο που ήθελα μέχρι κάποια στιγμή στη ζωή μου ήταν μόνο πώς θα διοριστώ στο δημόσιο. Δυστυχώς, οι γονείς μας θεωρώ ότι μας μεγάλωσαν με την ιδέα ότι όλοι πρέπει να διοριστούμε για να έχουμε ασφάλεια και σίγουρα λεφτά. Λοιπόν, πλέον δεν είναι καθόλου έτσι και κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να προσανατολιζόμαστε και σε άλλους τομείς. Το δημόσιο έχει πεθάνει. Φυσικά και τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι εύκολα και χρειάζεται αγώνας συνεχής. Ωστόσο, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα, δε μπορώ να δεχτώ και ειδικά από νεώτερους ανθρώπους τη σκέψη ή δημόσιο ή χάος. Ας καταλάβουμε ότι το κράτος μας έχει χρεοκοπήσει και ότι δε θα καταφέρουμε πλέον όλοι να μπούμε στο δημόσιο. Καλό λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε κι άλλες εναλλακτικές. Δεν μπορεί να είναι όνειρο όλων των Ελλήνων μια θεσούλα στο δημόσιο.
Ποσο δικιο εχεις...και ας πονανε αυτα που γραφεις!

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 29, 2012, 12:31:40 am »
Αν δεν σπάσει το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη παιδεία,δεν πρόκειται οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν διαφορετικό προσανατολισμό.Το πρόβλημα είναι να δημιουργούνται τομείς εξιδείκευσης με στόχο την αγορά εργασίας και όχι με στόχο να βολευτεί ο "δικός μας" καθηγητής με βάση το διδακτορικό που έχει!Επειδή δεν σας αφήνουν να μαθαίνετε,θα σας πω πως η Διαβολοπούλου διόρισε 800 δικούς τους καθηγητές στα πανεπιστήμια και χωρίς να προκηρυχθούν οι θέσεις!!!Δεν λέω άλλα μυστικά του επαγγέλματος.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 29, 2012, 12:37:45 am »
Αγαπητέ Foivos81,

Επαναλαμβάνω ότι πάλι δεν κατάλαβες αυτό πουλέω. Δεν είναι θέμα καν σήμερα αμα γουστάρεις ή όχι τον ιδιωτικό. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ Ή ΑΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. Δεν προσλαμβάνουν, πως να το πω αλλιώς. Απολύουν, αοολύουν, απολύουν. Μα καλά ποιος άνθρωπος σήμερα έχει το μυαλό του στο δημόσιο. Και εγώ το έχω δεν λέω, αλλά όσες προσπάθειες έκαν στον ιδιωτικό δεν απέδωσαν και πιστεψε με ήταν άπειρες των απειροτάτων. Δεν είναι θλέμα νοοτροπίας πλέον, πως να το πω. Κάνετε λάθος αμα αναφέσεστε σε νοοτροπίες. Τα πράγματα εκεί έξωείναι φρικτά και αυτόδεν το έχουν καταλάβει πολύ. ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ. Μην μπαίνετε στο τρυάκι και λέτε, α μα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν;; Nαι είναι δυνατόν. Διότι ο εργοδότης εκεί έξω, δεν είναι ΑΣΕΠ, ξοιτάει μπουτάκι, μαγουλάκι, φύλο και ηλικία. Εσείς γοατί νομίζετε ότι έχει κρίση η χώρα. Γιατί παρέλυσε το δημόσιο;; Aυτό νομίζετε είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ας ληταν πραγματικά αυτό.
Για ποιες νοοτροπίες τώρα μιλάμε;; Γκαρσον σε πληροφορώ για να σε πάρουν σε νησιά θέλουν πτυχίο ΙΕΚ και ηλικία κάτω των 25. Αυτό σε ικανοποιεί;; Λες ο άλλος να μην πάει γκαρσόνι, γιατί δεν γουστάρει ή γιατί ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ;;
Συνηδητοποιείστε παρκαλώ στο που βρίσκεται η χώρα και μετά θα αναθεωρήσετε πολλά. Αυτά ίσχυαν παλιά πριν 2 χρόνια περί νοοτροπιών στο δημόσιομ τώρα ο κάθε εργοδότης που βγάζει αγγελία δέχεται 1000 βιογραφικά με την μία, αν όχι 1000, 100 για 1 θέση.

Να υποθέσω απλά ότι δεν έχεις ψάξει ΠΟΤΕ για δουλειά στο ιδιωτρικό τομέα, για αυτό και λές αυτα, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ Η ΖΩΗ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 12:39:58 am από foibos81 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182610
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144