*

Αποστολέας Θέμα: Επόμενο βήμα μετά το πτυχίο  (Αναγνώστηκε 19501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 29, 2012, 12:46:45 am »
Και εεπιδή ξέρω από πρώτο χέρι τα πράγματα στο ιδιωτικό, πραγματικά

Θα πω ένα αστείο:ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ που δεν έχουν δουλειά γιατί σχεδόν το 70% των αγγελιών πλέον ζητάει ΜΟΝΟ ΠΙΠΙΝΙΑ και γυναίκες. Δικαιολογώ πλέον πιο πολύ έναν άνδρα που δεν έχει δουλειά, παρά μια νέα κοπέλα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, ΣΤΙΓΝΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ και ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ. Μα θα πείτε τόσες αγγελίες βλ΄πεω εγώ. Ναι μπες στο κόπο να πάρεις ήνα στείλειε και έλα μετά να τα πούμε. Και εγώ στην αρχή κοροιδευα, έλεγα μα είναι δυνατόν να μην εχει δουλειά ο ιδιωτικός ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ. Υπόψη ΄΄οτι ένα ωραίο κόλπο πλέον είναι πολλές απαντεώνικες εταιρείες (μπορώ να πω πάμπολες !!!!!!!! έχει γεμίσει ο τόπος από αυτούς τους μ....ες με τις αγγελίες τους), βγάζουνκάθε εβδομάδα την ίδια αγγελία. Μα κάθε εβδομάδα την ίδια. Έλα έλεγα όταν ήμουν μικρός και άβγαλτος, αυτός ο επειχηρηματίας έλεγα πρέπει ναείναι πολύ καλός άνθρωπος, πρσοσφέρει πολλές δουελειές. Έλα όμως που το μάθα το κολπάκι ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΠΟΔΥΤΑΔΩΝ. πολύ απλό κόλπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 12:55:13 am από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:51:19 »

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 29, 2012, 12:47:37 am »
foibos81,  δ μπορώ να σου εκφράσω με λόγια πόσο συμφωνώ!!!!  Το εξωτερικό είναι η πιο καλή λύση. και πολύ σύντομα θα είναι για πολλούς από μας η μόνη λύση!! σκέφτομαι πως δυστυχώς η ώρα που θα ετοιμάζω τη βαλίτσα έρχεται... Τα πράγματα είναι τραγικά! ΤΡΑΓΙΚΑ δεν υπάρχει άλλη λέξη για να το περιγράψεις!!!! Είναι σχεδόν ουτοπικό να μιλάς για δουλείες στην Ελλάδα.... Και τα χειρότερα έρχονται

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 29, 2012, 12:50:14 am »
Μη νομίζεις foibo! Στην πόλη που ζώ, οι καφετέριες δε παίρνουν κορίτσια γιατί πολύ απλά δεν παίρνουν πλέον προσωπικό! Τα πράγματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ για άντρες και γυναίκες πλέον...

Αποσυνδεδεμένος nipiagogos1988

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • μαζί με την οικονομική κρίση ήρθε και το πτυχίο,
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 29, 2012, 01:18:13 am »
μετανάστευση :'( σε συνδυασμό με σπουδές και δουλειά...εκτός αν έχεις πλούσιο boyfriend ;) ;)
Η ζωή είναι μικρή για να'ναι θλιβερή μωρό μου!!  8/2011

https://www.youtube.com/watch?v=3J2eeyOaYlY

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:51:19 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 29, 2012, 09:26:07 am »
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν δουλειες, και το λεω γιατι το γνωριζω πολυ καλυτερα απο πολλους εδω μεσα. Προσεξτε ομως τί γινεται: βαζει η επιχειρηση αγγελία πως ζητανε ενα ατομο για τη γραμματεια ή το λογιστηριο. Καποιος που ψαχνει για δουλεια στελνει βιογραφικο. Ετσι, η επιχειρηση εχει συγκεντρωσει 1000 βιογραφικά.
Σιγα μη ψαχνουν τωρα να βρουν τον εναν! Τί κανουν λοιπον?
Εγω τυχαινει να συνεργαζομαι με την επιχειρηση που ζηταει προσωπικο, είτε να γνωριζω ατομα που δουλευουν στην επιχειρηση. Μου το λενε λοιπον και με ρωτουν αν γνωριζω καποιον/α. Αν εγω ξερω, τους συστηνω. και ετσι παιρνει τη θεση.
Συμπερασμα: Αν δεν εχεις "κονέ"ή γνωριμιες με ατομα που να εχουν καποια καλη θεση δεν θα βρεις ευκολα δουλεια ψαχνοντας μόνος μεσω αγγελιων.

Αυτο συμβαινει στην περιπτωση που η εταιρεια/επιχειρηση βαλει αγγελια. Συχνα,προτιμα να μη βαλει και παει μόνο/αποκλειστικά στο..."μιλητό"

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 09:49:38 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 29, 2012, 10:37:02 am »
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν δουλειες, και το λεω γιατι το γνωριζω πολυ καλυτερα απο πολλους εδω μεσα. Προσεξτε ομως τί γινεται: βαζει η επιχειρηση αγγελία πως ζητανε ενα ατομο για τη γραμματεια ή το λογιστηριο. Καποιος που ψαχνει για δουλεια στελνει βιογραφικο. Ετσι, η επιχειρηση εχει συγκεντρωσει 1000 βιογραφικά.
Εγω τυχαινει να συνεργαζομαι με την επιχειρηση που ζηταει προσωπικο, είτε να γνωριζω ατομα που δουλευουν στην επιχειρηση. Μου το λενε λοιπον και με ρωτουν αν γνωριζω καποιον/α. Αν εγω ξερω, τους συστηνω. και ετσι παιρνει τη θεση.
Συμπερασμα: Αν δεν εχεις "κονέ"ή γνωριμιες με ατομα που να εχουν καποια καλη θεση δεν θα βρεις ευκολα δουλεια ψαχνοντας μόνος μεσω αγγελιων.

Αυτο συμβαινει στην περιπτωση που η εταιρεια/επιχειρηση βαλει αγγελια. Συχνα,προτιμα να μη βαλει και παει μόνο/αποκλειστικά στο..."μιλητό"

Επομένως το γεγονός ότι υπάρχουν δουλειές που το είδες;; Eπίσης οι αγγελίες είναι πάμπολες στις εφημερίδες, αλλά επειδή τυγχάνει να έχω και εγώ μια μακρόχρονη εμπειρία στη σύνταξη βιογραφικών και στο να τα στέλνω σε αγγελίες, σε πληροφορώ εκαχιστοτατα βρήκαν αποδέκτη και είχαν θετική εισήγηση. Μιλάμε για ελάχιστα των ελαχίστων. Πέρασα μάλισατ και πολλά στάδια συνεντευξεων. Το ξέρεις ότι στο τέλος, εταιρείες που έβγαλαν αγγελία, περνούσαν άτομα από συνέντευξη, δεν πήραν γνωστούς, αλλά ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. την έβγαλαν έτσι, για διαφήμιση και στο τέλος ο ανώμαλος διευθυντής αποφάσιες να μην προσλάβουν κανένα. Είναι πάμπολά τα εν λόγω παρδείγματα, για να μην αναφερθώ στις εταιρείς πυραμίδες.
Θα παρακαλούσα αυτά, το ότι υπάρχουν δουλειές, να τα ανφέρετε σε άτομα που είναι άνεργα και ψάχνουν καθημερινά και στέλνουν. όσο για τους γνωστούς πλέον δεν παίζει σε πολλές επειχιρήσεις. Με γνωστό πήγα σε 2 δουλειές. Με κράτησαν για 3 μήνες, και ΄μετά απόλυση. Όχι γιατί ΄λεφταιγα, διότι δεν ήθεκαν πραγματικά άτομο, μου το είχαν πει από την αρχή άλλωστε για μεροκάματο να έρθεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
Όσοι δουλεύουν δεν μπορούν να το καταλάβουν, τους καταλαβαίνω. Και αυτοί που έχουν επιχειρήσεις επίσης δεν μπορούν να το καταλάβουν, γιατί και αυτοί δουλεύουν.
Και εύχομαι ολ΄'οψυχα να μην το καταλάβουν ποτέ, διότι μιλάμε για σκέτη τρέλα. Μην θεωρούμε δεδομένα πλέον πολλά πράγματα, τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει 360 μοίρες. Έχω επιχειρηματί γνωστό μου, συγγενή να το πω αλλοιώς, νέο, είχε 3 καφετέριες !!! Χρεοκόπησε λόγω ενοικίων, εννοώ τις έκλεισε, και μάλιστα σε σημελία πολύ in σε μέγάλη πόλη. Ξέρετε τι κάνει τώρα;; Άνεργος, ευτυχώς μου λέει δεν μπήκε και πολύ μέσα. Το ωραίο είναι ότι μου ζητάει να πάμε διακοπές κάπου πάφθηνα για να ξελαμπικάρει και να μην σκέφτεται αυτό που έπαθε. Και μετά μου λέετ ότι υπάρχουν ωραίες δουλειές;; Tα πράγαμτα ναι πλέον είναι τραγικά εκεί έξω. Παλιά δεν το έλεγα αλλά το λέω τώρα, που ανήκω σε κλάδο ποιυ έχει δυνοπαθήσει άπό την ανεργία. Και εννοιείται φυσικά ότι δνε ψάχνω μόνο δουλειές  για τον κλάδο μου. ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. Όσοι δεν το ζουνε δεν το καταλαβαίνουνε

Επίσης για αυτη την κατάσταση φταίει για εμένα και ο ιδιωτικός τομέας. Ένας ιδιωτικός τομέας μη υγειής, με και καλά επιχειρηματίες που οι περισσότεροι δεν πλήρωναν φόρους και απέφευγαν ελέγχους. Φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι πόσο θα σέβονται τους εργαζόμενους. Εννοείται δεν τους σέβονται και για αυτό το λόγο γίνονται όλα αυτά: να προσλάβω δηλαδή το γνωστό του γνωστού, μια οικογεννειοκρατία δηλαδή που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Αλλά εγώ δεν μιλάω καν για σεβασμό, μιλάω έστω να σε πληρώνει κάποιος 500 ευρώ, διότι πλέον και αυτό είναι δύσκολο. Ειπάμε μπουτάκι και πωπό να κοιτάνε και όλα εντάξει...Αυτλη την κατάσταση την γνωρ΄ζιει το Υπουργείο Εργασίας;; Φυσικά δεν νοιάζεται να μου πείτε. Μετάνοιωσα που πριν από 2 χρόνια δούλευα ως αναπληρωτής και δεν κοιτούσα τόσο τον ιδιωτικό, διότι τα τελαυταία 2 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 11:12:15 am από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 29, 2012, 11:32:24 am »
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλα εγώ με το που τελείωσα τα ιδιαίτερα βρήκα δουλειά. Έχει αρκετά εργοστάσια η περιοχή και ζητούν εργάτες για καλοκαίρι.Είναι λίγο παλούκι η κατάσταση γιατί είσαι όρθιος και μπορεί να χτυπήσεις 12ωρο, αλλά έχω αποδεχτεί ότι το γραφειάκι και το χιλιαρικάκι τελείωσε πια για μας.

Οι δε Αλβανοί επιστάτες βγάζουν τα τρελά τους, αλλά χτυπάνε 15-17 ώρες συνεχόμενη δουλειά. Αν ενδιαφέρεται κανείς...
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 29, 2012, 11:49:58 am »
Εμένα το ότι υπάρχουν δουλειές ή το ότι υπάρχουν πάμπολλες αγγελίες στην εφημερίδα , μου φαίνεται ανέκδοτο! Σε ποια πόλη γίνονται αυτά, να έρθουμε και εμεις???

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 29, 2012, 01:42:10 pm »
Εγω, ειπα καποια πραγματα. Αν θελετε τα ακουτε αν οχι καθολου δεν θα προσπαθησω να πεισω κανεναν.
Σας εξηγησα για ποιο λογο υπαρχουν οι αγγελιες, σας εξηγησα και το πως γινονται οι προσληψεις στον ιδιωτικό. Το οτι δεν ακουγονται δε σημαινει πως δεν υπαρχουν δουλειες.

Ξερετε συνταξιοδοτουνται και απο τον ιδιωτικο τομεα, οχι μονο απο το δημοσιο  ;D

Φοιβο, φιλε μου, το οτι εδωσες συνεντευξη δεν σημαινει τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 29, 2012, 02:12:58 pm »
Αν εννοείς την αίτηση για τους αναπληρωτές, φυσικά και θα εξακολουθήσω να την κάνω. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι το δημόσιο ο μόνος δρόμος. Δεν έχω παρωπίδες και δεν περιμένω ντε και καλά να προσληφθώ είτε ως αναπληρώτρια ή να διοριστώ κάποια στιγμή. ...Εάν κάποιοι θέλετε να προσπαθείτε να μπείτε στο δημόσιο και να μην κοιτάτε άλλες προοπτικές, δικαίωμά σας. Για 'μενα η ζωή μου ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με την είσοδο στο δημόσιο τομέα.... Δεν ισχυρίστηκα ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο εύκολος δρόμος. Κάθε άλλο! Μάλιστα τόνισα ότι χρειάζεται να αγωνίζεται κανείς συνεχώς για να επιτύχει....  Από τη στιγμή που θέλω πραγματικά να δουλέψω και παρότι όπως τόνισα εφέτος δεν προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια είχα τα ιδιαίτερά μου και δόξα τω θεώ όλα καλά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 02:24:09 pm από MARKOS »
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος evkan2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 29, 2012, 02:19:06 pm »

Επομένως το γεγονός ότι υπάρχουν δουλειές που το είδες;; Eπίσης οι αγγελίες είναι πάμπολες στις εφημερίδες, αλλά επειδή τυγχάνει να έχω και εγώ μια μακρόχρονη εμπειρία στη σύνταξη βιογραφικών και στο να τα στέλνω σε αγγελίες, σε πληροφορώ εκαχιστοτατα βρήκαν αποδέκτη και είχαν θετική εισήγηση. Μιλάμε για ελάχιστα των ελαχίστων. Πέρασα μάλισατ και πολλά στάδια συνεντευξεων. Το ξέρεις ότι στο τέλος, εταιρείες που έβγαλαν αγγελία, περνούσαν άτομα από συνέντευξη, δεν πήραν γνωστούς, αλλά ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. την έβγαλαν έτσι, για διαφήμιση και στο τέλος ο ανώμαλος διευθυντής αποφάσιες να μην προσλάβουν κανένα. Είναι πάμπολά τα εν λόγω παρδείγματα, για να μην αναφερθώ στις εταιρείς πυραμίδες.
Θα παρακαλούσα αυτά, το ότι υπάρχουν δουλειές, να τα ανφέρετε σε άτομα που είναι άνεργα και ψάχνουν καθημερινά και στέλνουν. όσο για τους γνωστούς πλέον δεν παίζει σε πολλές επειχιρήσεις. Με γνωστό πήγα σε 2 δουλειές. Με κράτησαν για 3 μήνες, και ΄μετά απόλυση. Όχι γιατί ΄λεφταιγα, διότι δεν ήθεκαν πραγματικά άτομο, μου το είχαν πει από την αρχή άλλωστε για μεροκάματο να έρθεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
Όσοι δουλεύουν δεν μπορούν να το καταλάβουν, τους καταλαβαίνω. Και αυτοί που έχουν επιχειρήσεις επίσης δεν μπορούν να το καταλάβουν, γιατί και αυτοί δουλεύουν.
Και εύχομαι ολ΄'οψυχα να μην το καταλάβουν ποτέ, διότι μιλάμε για σκέτη τρέλα. Μην θεωρούμε δεδομένα πλέον πολλά πράγματα, τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει 360 μοίρες. Έχω επιχειρηματί γνωστό μου, συγγενή να το πω αλλοιώς, νέο, είχε 3 καφετέριες !!! Χρεοκόπησε λόγω ενοικίων, εννοώ τις έκλεισε, και μάλιστα σε σημελία πολύ in σε μέγάλη πόλη. Ξέρετε τι κάνει τώρα;; Άνεργος, ευτυχώς μου λέει δεν μπήκε και πολύ μέσα. Το ωραίο είναι ότι μου ζητάει να πάμε διακοπές κάπου πάφθηνα για να ξελαμπικάρει και να μην σκέφτεται αυτό που έπαθε. Και μετά μου λέετ ότι υπάρχουν ωραίες δουλειές;; Tα πράγαμτα ναι πλέον είναι τραγικά εκεί έξω. Παλιά δεν το έλεγα αλλά το λέω τώρα, που ανήκω σε κλάδο ποιυ έχει δυνοπαθήσει άπό την ανεργία. Και εννοιείται φυσικά ότι δνε ψάχνω μόνο δουλειές  για τον κλάδο μου. ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. Όσοι δεν το ζουνε δεν το καταλαβαίνουνε

Επίσης για αυτη την κατάσταση φταίει για εμένα και ο ιδιωτικός τομέας. Ένας ιδιωτικός τομέας μη υγειής, με και καλά επιχειρηματίες που οι περισσότεροι δεν πλήρωναν φόρους και απέφευγαν ελέγχους. Φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι πόσο θα σέβονται τους εργαζόμενους. Εννοείται δεν τους σέβονται και για αυτό το λόγο γίνονται όλα αυτά: να προσλάβω δηλαδή το γνωστό του γνωστού, μια οικογεννειοκρατία δηλαδή που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Αλλά εγώ δεν μιλάω καν για σεβασμό, μιλάω έστω να σε πληρώνει κάποιος 500 ευρώ, διότι πλέον και αυτό είναι δύσκολο. Ειπάμε μπουτάκι και πωπό να κοιτάνε και όλα εντάξει...Αυτλη την κατάσταση την γνωρ΄ζιει το Υπουργείο Εργασίας;; Φυσικά δεν νοιάζεται να μου πείτε. Μετάνοιωσα που πριν από 2 χρόνια δούλευα ως αναπληρωτής και δεν κοιτούσα τόσο τον ιδιωτικό, διότι τα τελαυταία 2 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μιλωντας για ιδιωτικο τομεα και αυτο που λεει ο φιλος παραπανω.Στην γνωστη αλυσιδα πληροφορικης "Πλαισιο" ειχα παρατηρησει οτι ολοι οι υπαλληλλοι ειναι αρκετα νεοι μεσος ορος 22-23 και το εψαξα λιγο παραπανω.Ναι προσλαμβανονουν μεχρι τα 28.Το ακουσατε μεχρι τα 28...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 29, 2012, 02:20:05 pm »
Θα παρακαλέσω πολυ να εκφράζεστε καθώς πρέπει.
 Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 29, 2012, 02:28:56 pm »
Επίσης,

επειδή το μέλος foibos αναφέρθηκε ακόμη μια φορά σε 'μένα αναφέροντας ότι πιθανολογεί πως δεν έχω εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα θα ήθελα να   του πω ότι έχω δουλέψει δυο χρόνια σε κεντρικό βιβλιοπωλείο, χωρίς γνωστό από αγγελία και περί τα 8 χρόνια και πλέον σε ασφαλιστική εταιρεία, όπου εργαζόμουν αρχικά σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινά. Κάποια στιγμή εκτίμησαν τη δουλειά μου και πήρα προαγωγή και σταμάτησαν οι αργίες και τα νυχτερινά. Μάλιστα στη συγκεκριμένη εταιρεία υπήρξε χρονιά που άλλαξα μόνη μου το χρόνο κάποια πρωτοχρονιά, γιατί έπρεπε να βρίσκεται κάποιος στο τηλεφ. κέντρο. Μη βιάζεστε λοιπόν να κρίνετε όσοι δε γνωρίζετε. Επίσης, γνωρίζω αρκετούς καταξιωμένους ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στον ιδιωτικό τομέα. Ένας εξ αυτών είναι ο σύζυγός μου που είναι χημικός και αν και θα μπορούσε να είναι ήδη διορισμένος, επέλεξε τον ιδιωτικό τομέα ξεκινώντας ως πωλητής παρακαλώ, και έχοντας καταφέρει μετά από αρκετά χρόνια και με πολύ αγώνα να είναι δ/ντης τμήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 02:33:15 pm από MARKOS »
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 29, 2012, 02:54:32 pm »
Ένα ελάττωμα που είχε και έχει  ο έλληνας είναι η ανικανότητα   που παρουσιάζει για συνεργασίες. Η καχυποψία με την οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές έχει περάσει και στους νεότερους και είναι βασική τροχοπέδη για την συνεργασία ατόμων με διαφορετικές ικανότητες και γνώσεις  κατά την  δημιουργία μικρών και ευέλικτων εταιρειών. Αν 3 με   4 άτομα προσπαθήσουν να σχεδιάσουν και να χρηματοδοτήσουν σοβαρά –και μέσω επιδοτήσεων – κάποια μικρή εταιρεία με στόχο την παραγωγή κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας, μπορούν να καταφέρουν πολλά. Εδώ αρνητικό ρόλο παίζει και το πανεπιστήμιο που δεν ανοίγει δρόμους, έστω και θεωρητικά, στην επιχειρηματικότητα.
Έτσι, ανέχεται ένα ανθρώπινο δυναμικό με πολλά προσόντα τις ιδιοτροπίες και την ασχετοσύνη αυτών που διοικούν εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να σκέφτονται πως θα μπορούσαν να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες τους στα χέρια τους…
Επειδή με την όποια ανάκαμψη ο δημόσιος τομέας δεν πρόκειται να καρπωθεί και πολλά, εγώ θα συνιστούσα σε νεότερους να προσπαθήσαν να γίνουν οι ίδιοι επιχειρηματίες. Πολλοί θα μπορούσαν να πάρουν ιδέες εργαζόμενοι στην κεντρική Ευρώπη για ένα χρονικό διάστημα… Όσοι αποτύχουν σε όλες αυτές τις προπάθειες θα μπορούσαν να στραφούν προς τον δημόσιο τομέα...  ::)
Πολλοί συνεχίζουν να προσπαθούν να "βολευτούν" ακόμη στο απαξιωμένο ήδη δημόσιο χωρίς να διαβλέπουν πως θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο...  :(

ΥΓ. Δεν περιγράφω αυτό που θα ήθελα να συμβεί. Περιγράφω αυτό που βλέπω να συμβαίνει...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182611
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)