0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν δουλειες, και το λεω γιατι το γνωριζω πολυ καλυτερα απο πολλους εδω μεσα. Προσεξτε ομως τί γινεται: βαζει η επιχειρηση αγγελία πως ζητανε ενα ατομο για τη γραμματεια ή το λογιστηριο. Καποιος που ψαχνει για δουλεια στελνει βιογραφικο. Ετσι, η επιχειρηση εχει συγκεντρωσει 1000 βιογραφικά. Σιγα μη ψαχνουν τωρα να βρουν τον εναν! Τί κανουν λοιπον? Εγω τυχαινει να συνεργαζομαι με την επιχειρηση που ζηταει προσωπικο, είτε να γνωριζω ατομα που δουλευουν στην επιχειρηση. Μου το λενε λοιπον και με ρωτουν αν γνωριζω καποιον/α. Αν εγω ξερω, τους συστηνω. και ετσι παιρνει τη θεση. Συμπερασμα: Αν δεν εχεις "κονέ"ή γνωριμιες με ατομα που να εχουν καποια καλη θεση δεν θα βρεις ευκολα δουλεια ψαχνοντας μόνος μεσω αγγελιων. Αυτο συμβαινει στην περιπτωση που η εταιρεια/επιχειρηση βαλει αγγελια. Συχνα,προτιμα να μη βαλει και παει μόνο/αποκλειστικά στο..."μιλητό"
Παράθεση από: MARKOS στις Ιουνίου 29, 2012, 09:26:07 amΣτον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν δουλειες, και το λεω γιατι το γνωριζω πολυ καλυτερα απο πολλους εδω μεσα. Προσεξτε ομως τί γινεται: βαζει η επιχειρηση αγγελία πως ζητανε ενα ατομο για τη γραμματεια ή το λογιστηριο. Καποιος που ψαχνει για δουλεια στελνει βιογραφικο. Ετσι, η επιχειρηση εχει συγκεντρωσει 1000 βιογραφικά. Σιγα μη ψαχνουν τωρα να βρουν τον εναν! Τί κανουν λοιπον? Εγω τυχαινει να συνεργαζομαι με την επιχειρηση που ζηταει προσωπικο, είτε να γνωριζω ατομα που δουλευουν στην επιχειρηση. Μου το λενε λοιπον και με ρωτουν αν γνωριζω καποιον/α. Αν εγω ξερω, τους συστηνω. και ετσι παιρνει τη θεση. Συμπερασμα: Αν δεν εχεις "κονέ"ή γνωριμιες με ατομα που να εχουν καποια καλη θεση δεν θα βρεις ευκολα δουλεια ψαχνοντας μόνος μεσω αγγελιων. Αυτο συμβαινει στην περιπτωση που η εταιρεια/επιχειρηση βαλει αγγελια. Συχνα,προτιμα να μη βαλει και παει μόνο/αποκλειστικά στο..."μιλητό"Επομένως το γεγονός ότι υπάρχουν δουλειές που το είδες;; Eπίσης οι αγγελίες είναι πάμπολες στις εφημερίδες, αλλά επειδή τυγχάνει να έχω και εγώ μια μακρόχρονη εμπειρία στη σύνταξη βιογραφικών και στο να τα στέλνω σε αγγελίες, σε πληροφορώ εκαχιστοτατα βρήκαν αποδέκτη και είχαν θετική εισήγηση. Μιλάμε για ελάχιστα των ελαχίστων. Πέρασα μάλισατ και πολλά στάδια συνεντευξεων. Το ξέρεις ότι στο τέλος, εταιρείες που έβγαλαν αγγελία, περνούσαν άτομα από συνέντευξη, δεν πήραν γνωστούς, αλλά ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. την έβγαλαν έτσι, για διαφήμιση και στο τέλος ο ανώμαλος διευθυντής αποφάσιες να μην προσλάβουν κανένα. Είναι πάμπολά τα εν λόγω παρδείγματα, για να μην αναφερθώ στις εταιρείς πυραμίδες. Θα παρακαλούσα αυτά, το ότι υπάρχουν δουλειές, να τα ανφέρετε σε άτομα που είναι άνεργα και ψάχνουν καθημερινά και στέλνουν. όσο για τους γνωστούς πλέον δεν παίζει σε πολλές επειχιρήσεις. Με γνωστό πήγα σε 2 δουλειές. Με κράτησαν για 3 μήνες, και ΄μετά απόλυση. Όχι γιατί ΄λεφταιγα, διότι δεν ήθεκαν πραγματικά άτομο, μου το είχαν πει από την αρχή άλλωστε για μεροκάματο να έρθεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,Όσοι δουλεύουν δεν μπορούν να το καταλάβουν, τους καταλαβαίνω. Και αυτοί που έχουν επιχειρήσεις επίσης δεν μπορούν να το καταλάβουν, γιατί και αυτοί δουλεύουν. Και εύχομαι ολ΄'οψυχα να μην το καταλάβουν ποτέ, διότι μιλάμε για σκέτη τρέλα. Μην θεωρούμε δεδομένα πλέον πολλά πράγματα, τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει 360 μοίρες. Έχω επιχειρηματί γνωστό μου, συγγενή να το πω αλλοιώς, νέο, είχε 3 καφετέριες !!! Χρεοκόπησε λόγω ενοικίων, εννοώ τις έκλεισε, και μάλιστα σε σημελία πολύ in σε μέγάλη πόλη. Ξέρετε τι κάνει τώρα;; Άνεργος, ευτυχώς μου λέει δεν μπήκε και πολύ μέσα. Το ωραίο είναι ότι μου ζητάει να πάμε διακοπές κάπου πάφθηνα για να ξελαμπικάρει και να μην σκέφτεται αυτό που έπαθε. Και μετά μου λέετ ότι υπάρχουν ωραίες δουλειές;; Tα πράγαμτα ναι πλέον είναι τραγικά εκεί έξω. Παλιά δεν το έλεγα αλλά το λέω τώρα, που ανήκω σε κλάδο ποιυ έχει δυνοπαθήσει άπό την ανεργία. Και εννοιείται φυσικά ότι δνε ψάχνω μόνο δουλειές για τον κλάδο μου. ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. Όσοι δεν το ζουνε δεν το καταλαβαίνουνεΕπίσης για αυτη την κατάσταση φταίει για εμένα και ο ιδιωτικός τομέας. Ένας ιδιωτικός τομέας μη υγειής, με και καλά επιχειρηματίες που οι περισσότεροι δεν πλήρωναν φόρους και απέφευγαν ελέγχους. Φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι πόσο θα σέβονται τους εργαζόμενους. Εννοείται δεν τους σέβονται και για αυτό το λόγο γίνονται όλα αυτά: να προσλάβω δηλαδή το γνωστό του γνωστού, μια οικογεννειοκρατία δηλαδή που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Αλλά εγώ δεν μιλάω καν για σεβασμό, μιλάω έστω να σε πληρώνει κάποιος 500 ευρώ, διότι πλέον και αυτό είναι δύσκολο. Ειπάμε μπουτάκι και πωπό να κοιτάνε και όλα εντάξει...Αυτλη την κατάσταση την γνωρ΄ζιει το Υπουργείο Εργασίας;; Φυσικά δεν νοιάζεται να μου πείτε. Μετάνοιωσα που πριν από 2 χρόνια δούλευα ως αναπληρωτής και δεν κοιτούσα τόσο τον ιδιωτικό, διότι τα τελαυταία 2 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.