0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θυμάμαι πριν από 6 περίπου χρόνια στο ιδιωτικό Δημοτικό που ήμουν οργάνωσε ο ιδιοκτήτης μια συνάντηση με τους γονείς, όπου έπρεπε να τους εξηγήσουμε, πως θα γινόταν στο μέλλον το μάθημα σε ομαδούλες με την ανακαλυπτική μέθοδο, κλπ...Δοκίμασαν οι δάσκαλοι να αλλάξουν την διάταξη των θρανίων, πειραματίστηκαν, βαρέθηκαν... και επέστρεψαν σε 2 εβδομάδες στην πεπατημέμη του μετωπικού μαθήματος... Μακάρι στο σχολείο σου να υπάρχει ο ενθουσιασμός για διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις, ανταλλαγή εμπειριών όλων των δασκάλων που διδάσκουν την ίδια τάξη και στη τελική να επιτευχθεί και ο πιο σημαντικός στόχος: Τα παιδιά να μαθαίνουν πως να μαθαίνουν.Υπάρχει μια τάση να δικαιολογούμε όλοι μας την ανεπάρκεια μας να προσαρμόσουμε το μάθημά μας στα νέα τεχνολογικά και διδακτικά δεδομένα, λέγοντας πως όλα αυτά είναι "θεωρίες" και δεν έχουν πρακτική εφαρμογή...
Αν δεν υπάρχουν άλλες ώρες να κάνεις στο πρωινό πρόγραμμα, το μόνο που μπορεί να κάνει ο διευθυντής σου είναι να επικαλεστεί φόρτο εργασίας και να σου αναθέσει κάποιες διοικητικές εργασίες. Διαφορετικά σε βλέπω να πηγαίνεις και σε άλλο σχολείο.Εγώ είμαι στο πρωινό πρόγραμμα και μου περισσεύουν 2 ώρες από το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο. Ήδη σε πρώτη κρούση στο γραφείο μας είπαν ότι δεν δικαιολούνται φέτος ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας. Οπότε και εγώ περιμένω τις εξελίξεις.
Σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. Αττικής για τα 800 ολοήμερα σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, 21/1016/10/2010 - 08:50 Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟ
Ίσα ίσα δίνουν στα παιδιά την δυνατότητα να μάθουν να συναναστρέφονται με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς στα αντικείμενά τους και να απολαμβάνουν υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευσης.