0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ήμαρτον που θα πρέπει το 2011 να ανεχόμαστε "παραδόσεις" και φαντάσματα του παρελθόντος! Οι αλλαγές, μεταξύ άλλων, γίνονται και στην πράξη (αν δεν προηγείται νομοθετική αλλαγή). Μάλιστα η αλλαγή (γενικά) μιας καταστάσης στην πράξη έχει συνήθως μεγαλύτερη και πιο άμεση επίδραση, απ' ότι μια απλή νομοθετική αλλαγή.Σίγουρα, σε μια κοινωνία (αν αυτή θέλει να συνεχίσει να υπάρχει) πρέπει να υπάρχουν νόμοι και κανόνες, αλλά όταν κάποιοι κανόνες έχουν ξεπεραστεί ή είναι παράλογοι, πρέπει η κοινωνία να τους αλλάζει με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Εδω βρισκουν τα 'Θρησκευτικα' χωρο στο ελληνικο σχολειο αλοιμονο...
Εγώ πάντως, ως γονιός, θα ήθελα να δω τους "μορφωμένους" ανθρώπους αυτού του τόπου να πρωτοστατούν στη διαμαρτυρία, όχι στη φραπεδιά και το τάβλι. Και θα ήθελα, σε ένα εκπαιδευτικό φόρουμ όπως τούτο να υπάρχει ένα τόπικ με θέμα " πώς οι εκπ/κοί θα κερδίσουν τον σεβασμό της κοινωνίας με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επ ευκαιρία της παρέλασης " και όχι " υποχρεωτική παρουσία στην παρέλαση; "
Παράθεση από: bitch στις Οκτωβρίου 25, 2011, 05:21:11 pm Εγώ πάντως, ως γονιός, θα ήθελα να δω τους "μορφωμένους" ανθρώπους αυτού του τόπου να πρωτοστατούν στη διαμαρτυρία, όχι στη φραπεδιά και το τάβλι. Και θα ήθελα, σε ένα εκπαιδευτικό φόρουμ όπως τούτο να υπάρχει ένα τόπικ με θέμα " πώς οι εκπ/κοί θα κερδίσουν τον σεβασμό της κοινωνίας με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επ ευκαιρία της παρέλασης " και όχι " υποχρεωτική παρουσία στην παρέλαση; "Γλυκιά μου bitch ,πού την είδες την μόρφωση;Επειδή κάποιος πήρε ένα πτυχίο είναι και μορφωμένος;Οι αμαθείς γνωρίζουν τουλάχιστον την αδυναμία τους και διαθέτοντας αυτογνωσία εστιάζουν στην καλλιέργεια των υπόλοιπων δυνατοτήτων της ανθρώπινης ψυχής.Οι πιο αμόρφωτοι άνθρωποι είναι οι ημιμαθείς.Και από τέτοιους ο χώρος της εκπ/σης βρίθει...
bitch συμφωνώ με πολλά από όσα αναφέρεις, και μάλλον δεν συμβάδιζε με το γενικότερο σκεπτικό μου το παράδειγμα που ανέφερα (δηλ. στο τι να πει στην διευθύντρια κλπ).Η διαφωνία μου με το όλο θέμα είναι ο θεσμός της παρέλασης και όχι για το αν θα έχει κάποιος όλο το 3ήμερο ελεύθερο ή όχι (και δεν βλέπω κάτι κακό στο να ξεσκάσει κάποιος στο όποιο Καϊμακτσαλάν, εφόσον έχει τη δυνατότητα ).Οι απόψεις καταγράφονται.. δυστυχώς έχω γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και της συντηρητικής και οπισθοδρομικής στάσης που χαρακτηρίζει (ακόμα) την πλειοψηφία της κοινωνίας μας (δεύτερο Ιράν άλλωστε, σε πολλά ζητήματα). Αλλά αυτό δεν μπορεί να στερεί τη δυνατότητα από την όποια μειοψηφία ή "μειοψηφία" να αγωνίζεται να το ανατρέψει @atem: και τα θρησκευτικά έχουν χώρο στην ελληνική εκπαίδευση, αφού η θρησκεία και η θρησκευτικότητα είναι μέρος κάθε κοινωνίας εδώ και χιλιετίες. Το θέμα είναι τι διδάσκεται και με ποιον τρόπο, εκεί υπάρχει το πρόβλημα..
κάτι τέτοια τριήμερα και τετραήμερα έχουν δόσει λάβει στους απέξω να λένε ότι οι εκπαιδευτιοί τον μισό χρόνο κάθονται και πληρώνονται.
υ.γ. τι 3ημερο και 4ημερο? μισθοι μειωμενοι και για τις αποδρασεις λεφτα εχουμε?.....μπα δε νομιζω πως ισχυει αυτο!
Η διαφωνία μου με το όλο θέμα είναι ο θεσμός της παρέλασης και όχι για το αν θα έχει κάποιος όλο το 3ήμερο ελεύθερο ή όχι (και δεν βλέπω κάτι κακό στο να ξεσκάσει κάποιος στο όποιο Καϊμακτσαλάν, εφόσον έχει τη δυνατότητα ).Οι απόψεις καταγράφονται.. δυστυχώς έχω γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και της συντηρητικής και οπισθοδρομικής στάσης που χαρακτηρίζει (ακόμα) την πλειοψηφία της κοινωνίας μας (δεύτερο Ιράν άλλωστε, σε πολλά ζητήματα). Αλλά αυτό δεν μπορεί να στερεί τη δυνατότητα από την όποια μειοψηφία ή "μειοψηφία" να αγωνίζεται να το ανατρέψει
Πάντως, μια που με γυρίσατε πίσω χρονικά, οφείλω να πω ότι προσωπικά αυτό που με θλίβει είναι η κατάντια της πολιτικής ζωής σ' αυτόν τον τόπο. Φτάσαμε δηλ. στο σημείο ένας δικτάτορας να έχει πει όχι στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ένας δημοκρατικά εκλεγμένος να το θεωρεί περίπου ως αναγκαίο κακό. Ο tempora, o mores...
Φτάσαμε δηλ. στο σημείο ένας δικτάτορας να έχει πει όχι στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ένας δημοκρατικά εκλεγμένος να το θεωρεί περίπου ως αναγκαίο κακό. Ο tempora, o mores...