Σύνολο ψηφοφόρων: 114
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάρκο μου δείξε σε παρακαλώ λίγη επιείκεια για τη λέξη ''απογοητευμένη'' !! Δεν είμαστε όλες οι ''απογοητευμένες'' ίδιες !!! Δεν είμαστε όλες ''πειραγμένες '' !!
Παράθεση από: para5 στις Οκτωβρίου 10, 2010, 07:30:04 pmΟ λόγος που δεν συμμετείχα στην απεργία δεν ήταν τόσο το οικονομικό. Δεν είμαι καθόλου υπεράνω, αλλά μπορώ να διαθέσω 50Ε ένα μήνα για μια απεργία όταν νιώθω ότι αυτή γίνεται για το συμφέρον του κλάδου. Τελευταία όμως έχω την αίσθηση ότι οι απεργίες είναι κάτι σαν γραφειοκρατική διαδικασία του δημοσίου ή κάτι σαν τις αργίες. Δηλαδή ενημερώνομαι από τον τύπο ή έρχεται ένα χαρτί στο σχολείο ότι την τάδε έχουμε απεργία. Όμως θα περίμενα όλο αυτό να συνοδεύεται από κάποια έστω κινητοποίηση προηγούμενως. Να έρθει ένας συνδικαλιστής στο σχολείο, να μας μιλήσει για το ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη απεργία, γιατί αποφασίστηκε για την τάδε ημερομηνία και πώς τελοσπάντων σκοπεύουν να κινηθούν στο μέλλον. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει. Γι' αυτό και εγώ δεν συμμετείχα. μηπως ο συνδικαλιστης να μας εφερνε και γλυκα ! μην ερχοταν και με αδεια χερια..... οσα δε φτανει η αλεπου....τα κανει δικαιολογιες!σορυ κιολας αλλα δε συμφωνω para5 μου !
Ο λόγος που δεν συμμετείχα στην απεργία δεν ήταν τόσο το οικονομικό. Δεν είμαι καθόλου υπεράνω, αλλά μπορώ να διαθέσω 50Ε ένα μήνα για μια απεργία όταν νιώθω ότι αυτή γίνεται για το συμφέρον του κλάδου. Τελευταία όμως έχω την αίσθηση ότι οι απεργίες είναι κάτι σαν γραφειοκρατική διαδικασία του δημοσίου ή κάτι σαν τις αργίες. Δηλαδή ενημερώνομαι από τον τύπο ή έρχεται ένα χαρτί στο σχολείο ότι την τάδε έχουμε απεργία. Όμως θα περίμενα όλο αυτό να συνοδεύεται από κάποια έστω κινητοποίηση προηγούμενως. Να έρθει ένας συνδικαλιστής στο σχολείο, να μας μιλήσει για το ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη απεργία, γιατί αποφασίστηκε για την τάδε ημερομηνία και πώς τελοσπάντων σκοπεύουν να κινηθούν στο μέλλον. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει. Γι' αυτό και εγώ δεν συμμετείχα.
Παράθεση από: MARKOS στις Οκτωβρίου 10, 2010, 08:10:20 pmΠαράθεση από: para5 στις Οκτωβρίου 10, 2010, 07:30:04 pmΟ λόγος που δεν συμμετείχα στην απεργία δεν ήταν τόσο το οικονομικό. Δεν είμαι καθόλου υπεράνω, αλλά μπορώ να διαθέσω 50Ε ένα μήνα για μια απεργία όταν νιώθω ότι αυτή γίνεται για το συμφέρον του κλάδου. Τελευταία όμως έχω την αίσθηση ότι οι απεργίες είναι κάτι σαν γραφειοκρατική διαδικασία του δημοσίου ή κάτι σαν τις αργίες. Δηλαδή ενημερώνομαι από τον τύπο ή έρχεται ένα χαρτί στο σχολείο ότι την τάδε έχουμε απεργία. Όμως θα περίμενα όλο αυτό να συνοδεύεται από κάποια έστω κινητοποίηση προηγούμενως. Να έρθει ένας συνδικαλιστής στο σχολείο, να μας μιλήσει για το ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη απεργία, γιατί αποφασίστηκε για την τάδε ημερομηνία και πώς τελοσπάντων σκοπεύουν να κινηθούν στο μέλλον. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει. Γι' αυτό και εγώ δεν συμμετείχα. μηπως ο συνδικαλιστης να μας εφερνε και γλυκα ! μην ερχοταν και με αδεια χερια..... οσα δε φτανει η αλεπου....τα κανει δικαιολογιες!σορυ κιολας αλλα δε συμφωνω para5 μου !δεν είπα να μας φέρει γλυκά, απλά να κάνει τη δουλειά του. Το γεγονός όμως ότι δεν την κάνει εμένα τουλάχιστον μου λέει ότι η απεργία είτε είναι στημένη ή έστω γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Τι εννοείς "όσα δεν φτάνει η αλεπού". Ότι είναι τόσο δύσκολο να κάνει κάποιος απεργία;
Η αλήθεια είναι ότι οι.. τυπικές μηνιαίες ή τριμηνιαίες απεργίες δεν έχουν σχεδόν κανένα νόημα. Αν υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα (καλή ώρα), απεργία διαρκείας και μόνο. Όλα τα άλλα είναι.. ντεπόν για πονόδοντο (πραγματικά δεν πιάνει καθόλου το ντεπόν )
βγηκε και το ειπε δημοσια! Εχουν θρασος μερικοι/ες. και το αστειο ειναι οτι οταν πρωτοκλαυτηκε την πηρα στο "ψιλο" και εδειξε ενοχλημενη η κυρια! οτι και καλα εγω δεν συμμεριζομαι την κατασταση των συναδελφων και λοιπα.... "για ποια κατασταση μιλουσε αραγε? αυτη που δεν συμμεριστηκε τελικα η ιδια, παραγκωνιζοντας αλλο/η συναδελφο βαζοντας μεσο? και ειχε το θρασος να προκαλεσει το κοινο αισθημα!αλλα ειπαμε οταν γραφουν τη λεξη απελπισμενη/απογοητευμενη (ξερω παρα πολυ καλα τι λεω ) προκειται για πειραγμενο ατομο.
Παράθεση από: Landau στις Οκτωβρίου 10, 2010, 08:31:21 pmΗ αλήθεια είναι ότι οι.. τυπικές μηνιαίες ή τριμηνιαίες απεργίες δεν έχουν σχεδόν κανένα νόημα. Αν υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα (καλή ώρα), απεργία διαρκείας και μόνο. Όλα τα άλλα είναι.. ντεπόν για πονόδοντο (πραγματικά δεν πιάνει καθόλου το ντεπόν )Landau, εδω δεν υπαρχει συμμετοχη σε μονοημερη θα υπαρξη σε ....διαρκειας? !!! ειδες εσυ 1 χρονο τωρα μια μεγαλη απεργια?εδω, μιλησαν για καινοτομιες στα ΑΕΙ & ΤΕΙ και δεν υπηρξε η παραμικρη αντιδραση!!!θυμαμαι επι Γιαννακου ειχαν καψει την Αθηνα για πιο ηπιες αλλαγες!τί μας ταίζουν ρε σεις?
Καλά κάνεις Μάρκο. Αστειεύομαι. Εγώ πάντως είμαι επιφυλακτική με αυτούς που ΔΕΝ είναι απογοητευμένοι ( εννοώ σχετικά με την κατάντια της χώρας, δεν αναφέρομαι στην προαναφερθείσα περίπτωση του ''βύσματος ''). Γενικά αδυνατώ να συναναστραφώ ανθρώπους που είναι στον κόσμο τους και δέχονται με απάθεια και αδιαφορία αυτό που συντελείται καθημερινά γύρω μας. Όχι ότι πριν συναναστρεφόμουν τον οποιονδήποτε, παρόλο που είμαι ανοιχτός και κοινωνικός άνθρωπος, τολμώ όμως να πω ότι από πέρυσι με όλα αυτά που ζήσαμε μέσα σε λίγους μήνες, έχω ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχυ, δεν αντέχω τους αδαείς και γενικά όσους είναι στον κόσμο τους, η βλακεία με αρρωσταίνει. Καλέ μήπως τελικά πρέπει να ευχαριστήσω την κυβέρνηση, που με έκανε να θέσω νέα και αυστηρότερα κριτήρια αξιολόγησης των ανθρώπων;;;