*

Αποστολέας Θέμα: Συκοφαντία από παιδιά στους γονείς  (Αναγνώστηκε 17862 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος orchid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Συκοφαντία από παιδιά στους γονείς
« στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:23:37 pm »
Σήμερα σε ένα διάλειμμα μου είπε ο διευθυντής ότι τηλεφώνησε μια μητέρα για να μου ζητήσει συγγνώμη (!) για κάτι που έκαναν τα παιδιά της και θα ξανακαλούσε στο διάλειμμα. Σκέφτομαι, να έφερα σε τόσο δύσκολη θέση κάποιο παιδάκι για κάτι που έκανε, είναι απίθανο. Όλα τα παιδάκια στο δημοτικό κάνουν τις αταξίες τους, αλλά ποτέ δεν προσβάλλω και προσπαθώ να τα συνετίσω εξηγώντας γιατί δεν ήταν πρέπον αυτό που έκαναν. Να σημειώσω ότι είμαι Πληροφορικός που έχει διατεθεί στην Πρωτοβάθμια. Τελοσπάντων,  ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μου λέει:

-Είμαι η μητέρα του τάδε και του τάδε. Αν σας ρωτήσουν τι σας ήθελα πείτε τους ότι ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να σας εκθέσω. (!)
Τα παιδιά μου είπαν ότι σας είδαν την Παρασκευή στο σχολείο να φιλιέστε με έναν άντρα (τρώω την κεραμίδα!).

-Αποκλείεται. Ήμουν στο μάθημα και μετά έμεινα μέσα στο εργαστήριο των υπολογιστών και επιδιόρθωνα κάποια μηχανήματα. Ήταν κι άλλα παιδιά μαζί μου (ήταν η ώρα σίτισης στο ολοήμερο και το εργαστήριο των υπολογιστών είναι δίπλα στην αίθουσα που τρώνε τα παιδιά. Πρέπει να περάσεις μέσα από εκεί για να μπες στο εργαστήριο – έχει σημασία αυτό γιατί αποδεικνύει ότι δεν μπορούσε να περάσει μέσα οποιοσδήποτε) και μια δασκάλα και η καθαρίστρια. Δεν υπήρχε εξωσχολικός στο σχολείο.

-Τα παιδιά δε μου λένε ποτέ ψέματα και δεν το θεωρώ πρέπον για ένα δημοτικό.

Και κάπως έτσι να μην τα πολυλογώ, τα είπαμε, της ζήτησα να έρθει να τα πούμε κι από κοντά, αλλά δεν ήθελε λέει να το κάνει θέμα (!)

Φυσικά με το που το κλείσαμε ενημέρωσα και το διευθυντή. Τι κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση; Τα παιδάκια αυτά να σημειώσω είναι «καπετάν-φασαρίες» κι επειδή είχα σημειώσει τα ονόματά τους σε ένα χαρτάκι (υποτίθεται για να το δώσω στις δασκάλες τους) προφανώς ήθελαν να βρουν έναν τρόπο «εκδίκησης». Δε νομίζω ότι έχουν το δικαίωμα να με προσβάλουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Πώς χειρίζεται κανείς μια τέτοια κατάσταση; Σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα είναι να έχω μια συζήτηση με όλους μαζί - τη μάνα και τα παιδιά μπροστά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Συκοφαντία από παιδιά στους γονείς
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:56:05 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:29:17 pm »
Πες σε αυτή τη μανούλα.. ότι αν επιμένει ότι τα καμάρια της δεν λένε ποτέ ψέματα, αν επιμένει να τα πιστεύει και αν δεν σου ζητήσει συγγνώμη, θα της κάνεις μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση (μια απειλή αρκεί, δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία, απλά πολλοί φοβούνται τη λέξη "μήνυση").
Επίσης, ρώτα την αν θα την πείραζε αν φιλούσες γυναίκα και όχι άντρα.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει (και αυτό μπορείς να της πεις, με νόημα).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος orchid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:33:38 pm »
Το μόνο που σκέφτομαι και τη δικαιολογώ είναι ότι δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα αν τα δικά μου παιδιά έρχονταν και μου έλεγαν κάτι τέτοιο. Αλλά και πάλι, ο σωστός τρόπος για μένα θα ήταν να πάρω τα παιδιά μου και να πάμε μαζί στο σχολείο για να πούνε μπροστά στη δασκάλα μόνα τους αυτό που θέλουν να της πουν.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:45:52 pm »
Πες σε αυτή τη μανούλα.. ότι αν επιμένει ότι τα καμάρια της δεν λένε ποτέ ψέματα, αν επιμένει να τα πιστεύει και αν δεν σου ζητήσει συγγνώμη, θα της κάνεις μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση (μια απειλή αρκεί, δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία, απλά πολλοί φοβούνται τη λέξη "μήνυση").
Επίσης, ρώτα την αν θα την πείραζε αν φιλούσες γυναίκα και όχι άντρα.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει (και αυτό μπορείς να της πεις, με νόημα).

Και εγώ αναρρωτιέμαι, ενόχλησε που "φιλιόσυνα" ή που "φιλιόσουνα" με άντρα;
Σε κάθε περίπτωση εγώ θα ζητούσα από τη μαμά να έρθει στο σχολέιο και να το συζητήσουμε μα΄ζι με τα παιδιά και με το διευθυν΄τη!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:56:05 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:52:32 pm »
Πρόκειται για 2 κακομαθημένα παιδάκια κ μια κομπλεξικη μητέρα.
Εγω νομίζω δεν θα ασχολιόμουν καν. Απλά θα ενημέρωνα τον διευθυντή (εκτός αν είναι μ@@@ κ αυτός).

Εμένα μου έχει συμβεί να με συκοφαντεί ο δάσκαλος στον διευθυντή κ ο διευθυντής να τον πιστεύει.
Στον διευθυντή δεν έχω ξαναμιλήσει από τότε, κ τον δασκαλάκο (πρωτοδιόριστος τότε) έτυχε κ τον είδα φέτος κ είχε το θράσος να μου δώσει το χέρι να με χαιρετίσει.

Συμβουλή μου: Μην ασχολείσαι γιατί όλα αυτά σε φθείρουν.

(Ένας από τους σημαντικότερους λογους που δεν γουστάρω την Α/
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:56:08 pm »
Εγω νομίζω δεν θα ασχολιόμουν καν. Απλά θα ενημέρωνα τον διευθυντή (εκτός αν είναι μ@@@ κ αυτός).

Εμένα μου έχει συμβεί να με συκοφαντεί ο δάσκαλος στον διευθυντή κ ο διευθυντής να τον πιστεύει.
Στον διευθυντή δεν έχω ξαναμιλήσει από τότε, κ τον δασκαλάκο (πρωτοδιόριστος τότε) έτυχε κ τον είδα φέτος κ είχε το θράσος να μου δώσει το χέρι να με χαιρετίσει.

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:58:16 pm »

Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος orchid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:59:08 pm »

Η απάντηση του διευθυντή όταν του το είπα ήταν όλα τα λεφτά. Του λέω "Μου είπε να σας πω ότι μου είπε αυτό, αλλά μου είπε αυτό!"
"Και δε μου την έδινες εκείνη την ώρα να την ξεχέσω;"

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:59:58 pm »

Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 05:02:51 pm »

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 05:17:12 pm »
Και η Δευτεροβάθμια δεν πάει πίσω.Πέρισυ αποσόβησα κατάληψη στο Γυμνάσιό μου (10 το βράδυ με φώτισε και πέρασα)ω και μερικές μέρες μετά εγώ ήμουν τάχα  "ο υποκινητής".......Παλαιότερα δε, τα "είχα" με την καθηγήτρια των Γερμανικών.Μάλιστα, "φιλιόμασταν με πάθος" μέσα σε αίθουσα .Το "γεγονός" ,να μη ξεχάσω, απαθανατίστηκε φωτογραφικά .Τουλάχιστον κάτι πετυχαίνει το σχολείο :καλλιεργεί τη φανατασία των μαθητών ;D

Αποσυνδεδεμένος rpd2301

• Νέο μέλος
  • *
  • είναι βολικό να ονομάζεις τη δειλία ωριμότητα.-
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 05:18:13 pm »

σε όποιο εργασιακό περιβάλλον και να είσαι,όταν έχεις κόμπλεξ,δημιουργείς προβλήματα!

αυτό ξαναπές το ..

η ανθρώπινη φύση μισεί κάθετι που υπερέχει

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 05:18:41 pm »
Σήμερα σε ένα διάλειμμα μου είπε ο διευθυντής ότι τηλεφώνησε μια μητέρα για να μου ζητήσει συγγνώμη (!) για κάτι που έκαναν τα παιδιά της και θα ξανακαλούσε στο διάλειμμα. Σκέφτομαι, να έφερα σε τόσο δύσκολη θέση κάποιο παιδάκι για κάτι που έκανε, είναι απίθανο. Όλα τα παιδάκια στο δημοτικό κάνουν τις αταξίες τους, αλλά ποτέ δεν προσβάλλω και προσπαθώ να τα συνετίσω εξηγώντας γιατί δεν ήταν πρέπον αυτό που έκαναν. Να σημειώσω ότι είμαι Πληροφορικός που έχει διατεθεί στην Πρωτοβάθμια. Τελοσπάντων,  ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μου λέει:

-Είμαι η μητέρα του τάδε και του τάδε. Αν σας ρωτήσουν τι σας ήθελα πείτε τους ότι ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να σας εκθέσω. (!)
Τα παιδιά μου είπαν ότι σας είδαν την Παρασκευή στο σχολείο να φιλιέστε με έναν άντρα (τρώω την κεραμίδα!).

-Αποκλείεται. Ήμουν στο μάθημα και μετά έμεινα μέσα στο εργαστήριο των υπολογιστών και επιδιόρθωνα κάποια μηχανήματα. Ήταν κι άλλα παιδιά μαζί μου (ήταν η ώρα σίτισης στο ολοήμερο και το εργαστήριο των υπολογιστών είναι δίπλα στην αίθουσα που τρώνε τα παιδιά. Πρέπει να περάσεις μέσα από εκεί για να μπες στο εργαστήριο – έχει σημασία αυτό γιατί αποδεικνύει ότι δεν μπορούσε να περάσει μέσα οποιοσδήποτε) και μια δασκάλα και η καθαρίστρια. Δεν υπήρχε εξωσχολικός στο σχολείο.

-Τα παιδιά δε μου λένε ποτέ ψέματα και δεν το θεωρώ πρέπον για ένα δημοτικό.

Και κάπως έτσι να μην τα πολυλογώ, τα είπαμε, της ζήτησα να έρθει να τα πούμε κι από κοντά, αλλά δεν ήθελε λέει να το κάνει θέμα (!)

Φυσικά με το που το κλείσαμε ενημέρωσα και το διευθυντή. Τι κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση; Τα παιδάκια αυτά να σημειώσω είναι «καπετάν-φασαρίες» κι επειδή είχα σημειώσει τα ονόματά τους σε ένα χαρτάκι (υποτίθεται για να το δώσω στις δασκάλες τους) προφανώς ήθελαν να βρουν έναν τρόπο «εκδίκησης». Δε νομίζω ότι έχουν το δικαίωμα να με προσβάλουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Πώς χειρίζεται κανείς μια τέτοια κατάσταση; Σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα είναι να έχω μια συζήτηση με όλους μαζί - τη μάνα και τα παιδιά μπροστά.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 05:20:04 pm »

Η απάντηση του διευθυντή όταν του το είπα ήταν όλα τα λεφτά. Του λέω "Μου είπε να σας πω ότι μου είπε αυτό, αλλά μου είπε αυτό!"
"Και δε μου την έδινες εκείνη την ώρα να την ξεχέσω;"
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Aυτό θα'ταν το καλύτερο!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)