*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια κυήσεως  (Αναγνώστηκε 81482 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια κυήσεως
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 25, 2009, 09:36:17 pm »
Όσο δικαιούσαι αναρρωτική πρέπει να στέλνεις το χαρτί του γιατρού είτε στο σχολείο που θα σε τοποθετήσουν είτε στη ΔΔΕ που ανήκεις (ρώτα πού γιατί είναι ανάλογα τη ΔΔΕ) και επίσης θα περνάς υγειονομική επιτροπή. Αν εξαντληθεί η αναρρωτική και αρχίσεις να παίρνεις κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές (αυτή με τις 3 σφραγίδες γιατρού-δ/ντη μαιευτικής-δ/ντη νοσοκομείου) απλά θα στέλνεις τη γνωμάτευση με τις σφραγίδες και δεν θα περνάς υγειονομική. Μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:09 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 25, 2009, 09:38:33 pm »
Μπορώ να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά με την άδεια επαπειλούμενης κύησης?Κάθε φορά που θα προσκομίζω χαρτί από το γιατρό μου μέχρι να κλείσω και τον έκτο μήνα θα πρέπει να εγκρίνεται από υγειονομική επιτροπή?Και που θα πρέπει να το στέλνω στο σχολείο ή στη ΔΔΕ που κατέθεσα και το πρώτο όταν ορκίστηκα?Κι όταν με το καλό με τοποθετήσουν σε σχολείο υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να πάω για ανάληψη υπηρεσίας?Νόμιζα ότι με το διορισμό τα βάσανα τελειώνουν αλλά νιώθω πιο αγχωμένη από ποτέ... :(

εγω πηγαινα το χαρτι στο γραφειο κ απο εκει περνανε το δρομο τους ολα,δεν με καλεσαν απο πουθενα..

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 25, 2009, 09:43:41 pm »
Υπάρχουν υγειονομικές που τους καλούν όλους, κάποιες που καλούν μερικούς και κάποιες που δεν καλούν κανέναν και απλά εγκρίνουν την άδεια!!!

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 25, 2009, 09:45:54 pm »
hapiness, θεωρώ ότι κάθε εγκυμοσύνη πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη φροντίδα και σοβαρότητα. Δεν καταλαβαινω λοιπόν γιατί θα πρέπει μια έγκυος γυναίκα, όσο καλή εγκυμοσύνη κι αν έχει, να τρέχει στα κατσάβραχα που πολύ πιθανόν να την στείλουν !! Δηλαδή θα νοιαστεί κανείς αν η κοπέλα από το πήγαινε- έλα θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη της ; ή πιστεύεις ότι με το που θα πει ότι είναι έγκυος θα την  στείλουν αμέσως σε γραφείο ! Σιγά να μην την στείλουν. Καλύτερη η πρόληψη παρά η αντιμετώπιση. ( ετσι δεν συνηθίζουμε να λέμε; ). Από τη στιγμή λοιπόν που μια γυναίκα έχει την τύχη να μείνει έγκυος, τίποτα και κανένας δεν πρέπει να τη θέτει σε κίνδυνο. Επομένως αν μπορεί η κοπέλα, βεβαίως να κάνει χρήση της επαπειλούμενης ( ακόμη κι αν δεν είναι  επαπειιλούμενη και μακάρι να μη γίνει ποτέ. ) .

φιλικά
Συμφωνω απολυτα, με μια εγκυμοσυνη δεν πρεπει να παιζει κανεις...αλλωστε το   1 τριμηνο ειναι και το πιο κρισιμο για να "εδραιωθει" η εγκυμοσυνη
καλυτερα για την κοπελα να μεινει σπιτι της ηρεμη και με τη φροντιδα των δικων της παρα να τρεχει στην οργανικη ακομα και αν ο διορισμος της ειναι στο σχολειο της γειτονιας της....

εδω αλλα και αλλα καταχραζομαστε η αδεια επαπειλουμενης ειναι αυτη που δημιουργει προβληματα στην κοινωνικη πολιτικη της κυβερνησης???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:09 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 25, 2009, 09:46:35 pm »
Υπάρχουν υγειονομικές που τους καλούν όλους, κάποιες που καλούν μερικούς και κάποιες που δεν καλούν κανέναν και απλά εγκρίνουν την άδεια!!!

κ αν εισαι στο κρεβατι με προβλημα πως θα πας;;

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 25, 2009, 11:20:37 pm »
Αν είσαι στο κρεββάτι στέλνεις κάποιον με το βιβλιάριο σου ο οποίος τους ενημερώνει πως ΄δεν μπορείς να πας και πάλι η άδεια εγκρίνεται.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 26, 2009, 09:17:18 am »
αφου ειναι τυπικο λοιπον να μην αγχωνεται καμια.. αν δεν μπορει θα παει καποιος αλλος..

Αποσυνδεδεμένος marioullita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 26, 2009, 10:04:00 am »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τα καλά σας λόγια,κορίτσια!Στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή μου είπαν μετά τις 8 Σεπτέμβρη να πάει κάποιος δικός μου αφού εγώ δεν μπορώ για να τακτοποιηθεί το ζήτημα.Ο γιατρός μου είναι στην Αθήνα ενώ εγώ μένω σε νησί πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάω στην υγειονομική επιτροπή Αθηνών.Εντάξει τον επόμενο μήνα θα ανέβω για εξετάσεις ούτως ή άλλως αλλά τώρα αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο...

Αποσυνδεδεμένος marioullita

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 28, 2009, 10:49:53 am »
 Καλημέρα σε όλους.Απευθύνομαι στις συναδέλφους μήπως κάποια γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει ή καλύτερα να με ξεαγχώσει!Κάθε μήνα πρέπει να προσκομίζουμε χαρτί του γιατρού μας που έχει περάσει από υγειονομική επιτροπή,σωστά?Κατά την ορκομωσία το κατέθεσα αλλά από υγειονομική επιτροπή θα περάσω μετά τις 8 Σεπτέμβρη.Είναι τυπικοί όσο αφορά στις ημερομηνίες στη ΔΔΕ?Δηλαδή αν καθυστερήσω να τη στείλω και τα σχολεία έχουν ανοίξει,τί θα γίνει?Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο που μας δίνουν και αυτό θα ισχύει για κάθε μήνα?Σημειωτέον ότι μένω σε νησί και ο γιατρός μου  άρα και η υγειονομική επιτροπή είναι στην Αθήνα.

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 28, 2009, 11:42:10 am »
Κι εγω το ιδιο θα εκανα αλλα τελικα δε γινεται.Επειδη δεν εχουμε προυπηρεσια απο δημοσιο τουλαχιστον 6 μηνες.Δεν το εκανε δεκτο η επιτροπη.

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:37:11 pm »
Εφόσον έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου στην υγειονομική και έχεις ενημερώσει την διεύθυνση που ανήκεις για τις ημερομηνίες της άδειας είσαι καλυμμένη. Να ξέρεις πως όλες οι υγειονομικές της Ελλάδας εγκρίνουν τις άδειες εκ των υστέρων... κάποιες μάλιστα αργούν μήνες ολόκληρους... Ωστόσο αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα, στη Δ/νση που ανήκεις ο υπάλληλος που ασχολείται με τις άδειες θα ξέρει οτι η υγειονομική αργεί να στείλει έγκριση και απλά θα περιμένει για να εκδώσει την άδειά σου.

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 29, 2009, 10:01:30 am »
Εφόσον έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου στην υγειονομική και έχεις ενημερώσει την διεύθυνση που ανήκεις για τις ημερομηνίες της άδειας είσαι καλυμμένη. Να ξέρεις πως όλες οι υγειονομικές της Ελλάδας εγκρίνουν τις άδειες εκ των υστέρων... κάποιες μάλιστα αργούν μήνες ολόκληρους... Ωστόσο αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα, στη Δ/νση που ανήκεις ο υπάλληλος που ασχολείται με τις άδειες θα ξέρει οτι η υγειονομική αργεί να στείλει έγκριση και απλά θα περιμένει για να εκδώσει την άδειά σου.
Ο υπευθυνος των αδειων στη διευθυνση που ανηκω μου ειπε  να στειλω το χαρτι του γιατρου μου εκει και να περασει εκει επιτροπη κι οτι δε θα εχω προβλημα.Αρκει οπως ειπες να γραφει ο γιατρος μου το προβλημα και τις ημερομηνιες.Λες να ξεμπερδεψω?

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 29, 2009, 10:39:23 am »
Για να σου είπε έτσι σημαίνει πως ξέρει οτι στην υγειονομική που είναι η δ/νση που ανήκεις εγκρίνουν τις αναρρωτικές χωρίς να καλούν τον εκπ/κο. Άρα στειλτην εκεί και είσαι καλυμένη.

Αποσυνδεδεμένος eleni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 01:19:29 pm »
Συνάδελφοι γεια σας ! βρισκομαι σε δίλημμα. Διανύω τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης μου χωρίς κανένα πρόβλημα.Επίσης ειμαι τοποθετημενη σε γυμνασιο πολυ κοντα σπιτι μου.θεωρώ πολύ λογικό να υπηρετησω μ.εχρι τα χρισοτύγεννα που θα βγω σε άδεια.Το προβλημα ειναι η νεα γριπη.Οι αποψεις διιστανται. Η γυναικολογος μου ειναι της αποψης να πάρω άδεια-να και δεν υπάρχει αιτιολογία κι επομένως θα αντιμετωπισω δυσκολία στην εγκριση.ο οικογεναικός μοας παθολογος λέει οτι ολα ειναι φουμαρα και να πάω κανονικά στο σχολείο.Εγώ θέλω να πάω κανονικά το α τριμηνο.
"δαπανηρό πράγμα ο βίος. Ναυλώνεις έναν κόσμο για να κάνεις το γύρο μιας βάρκας"

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182616
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)