0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορώ να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά με την άδεια επαπειλούμενης κύησης?Κάθε φορά που θα προσκομίζω χαρτί από το γιατρό μου μέχρι να κλείσω και τον έκτο μήνα θα πρέπει να εγκρίνεται από υγειονομική επιτροπή?Και που θα πρέπει να το στέλνω στο σχολείο ή στη ΔΔΕ που κατέθεσα και το πρώτο όταν ορκίστηκα?Κι όταν με το καλό με τοποθετήσουν σε σχολείο υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να πάω για ανάληψη υπηρεσίας?Νόμιζα ότι με το διορισμό τα βάσανα τελειώνουν αλλά νιώθω πιο αγχωμένη από ποτέ...
hapiness, θεωρώ ότι κάθε εγκυμοσύνη πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη φροντίδα και σοβαρότητα. Δεν καταλαβαινω λοιπόν γιατί θα πρέπει μια έγκυος γυναίκα, όσο καλή εγκυμοσύνη κι αν έχει, να τρέχει στα κατσάβραχα που πολύ πιθανόν να την στείλουν !! Δηλαδή θα νοιαστεί κανείς αν η κοπέλα από το πήγαινε- έλα θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη της ; ή πιστεύεις ότι με το που θα πει ότι είναι έγκυος θα την στείλουν αμέσως σε γραφείο ! Σιγά να μην την στείλουν. Καλύτερη η πρόληψη παρά η αντιμετώπιση. ( ετσι δεν συνηθίζουμε να λέμε; ). Από τη στιγμή λοιπόν που μια γυναίκα έχει την τύχη να μείνει έγκυος, τίποτα και κανένας δεν πρέπει να τη θέτει σε κίνδυνο. Επομένως αν μπορεί η κοπέλα, βεβαίως να κάνει χρήση της επαπειλούμενης ( ακόμη κι αν δεν είναι επαπειιλούμενη και μακάρι να μη γίνει ποτέ. ) . φιλικά
Υπάρχουν υγειονομικές που τους καλούν όλους, κάποιες που καλούν μερικούς και κάποιες που δεν καλούν κανέναν και απλά εγκρίνουν την άδεια!!!
Εφόσον έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου στην υγειονομική και έχεις ενημερώσει την διεύθυνση που ανήκεις για τις ημερομηνίες της άδειας είσαι καλυμμένη. Να ξέρεις πως όλες οι υγειονομικές της Ελλάδας εγκρίνουν τις άδειες εκ των υστέρων... κάποιες μάλιστα αργούν μήνες ολόκληρους... Ωστόσο αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα, στη Δ/νση που ανήκεις ο υπάλληλος που ασχολείται με τις άδειες θα ξέρει οτι η υγειονομική αργεί να στείλει έγκριση και απλά θα περιμένει για να εκδώσει την άδειά σου.