0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: blaze στις Ιανουαρίου 13, 2012, 01:43:27 pmΥπαρχει αραγε το ενδεχομενο να μην διπλασιαζονται τα μορια της τριτης χρονιας εφοσον κανεις αιτηση μεταθεσης?Συγγνώμη, συνάδελφοι αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι. Έχω γίνει έξαλλη με αυτή την αλλαγή του "ποδιού" και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ που πήραν πίσω την υποχρεωτική τριετία (ως ένα βαθμό αφού άφησαν τη διετία). Αλλά, αυτή η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα σπάει κόκαλα. Σκεφτείτε δε με πόση τσαπατσουλιά το έκαναν ώστε είναι τόσο ασαφές αν ο διπλασιασμός των μορίων της 3η χρονιάς θα ισχύει για αυτούς που θα κάνουν αίτηση μετάθεσης την 3η χρονιά ή μόνο για αυτούς που θα κάνουν αίτηση την 4η. Επίσης, εχω ξαναγράψει και αλλού ότι αυτό περι διπλασιασμού των μορίων την 3η και 4η χρονιά είναι κατάφωρη αδικία για όλους τους διορισμένους πριν το 2010, που παραμένουν σε ακριτικές περιοχές 3 και 4 χρόνια είτε από επιλογή είτε αναγκαστικά.Αν πραγματικά τους ενδιέφερε να δώσουν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν σε κάποιες περιοχές που δεν χαίρουν ιδιαίτερης προτίμησης τότε θα έπρεπε να "πριμοδοτούν" με διπλασιασμό των μορίων δυσμενών συνθηκών μόνο όσους συναδέλφους δεν υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης για μια τριετία ή τετραετία. Ή τουλάχιστον ο διπλασιασμός των μορίων από τη στιγμή που καταργεί την υποχρεωτική τριετία να ισχύσει για όλους τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν 3 και 4 χρόνια στις ίδιες περιοχές εκτός των συμφερόντων τους. Αλλά, νομίζω ότι τσάμπα χαλιόμαστε μεταξύ μας τους ήταν πολύ εύκολο να πάρουν πίσω την υποχρεωτική τριετία λίγο πριν από εκλογές. Μετά τις εκλογές θα μας "τακτοποιήσουν" ξανά. Επιπλέον, είναι πασιφανές ότι οι μεταθέσεις θα είναι μηδενικές κι έτσι ο διπλασιασμός των μορίων απλώς θα χρυσώνει το χάπι των μισθών πείνας των νεοδιόριστων που θα ελπίζουν ότι λίγο πριν τινάξουν τα πέταλα θα πάρουν ίσως μετάθεση για το σπίτι τους.....Αλήθεια έχετε σκεφτεί τι να τον κάνετε τον διπλασιασμό των μορίων την 3η ή 4η χρονιά όταν τα λεφτά που παίρνει ένας νεοδιόριστος δεν είναι ούτε καν 600 ευρώ? (Χθες είδαμε τις μισθοδοσίες του Φεβρουαρίου στο σχολείο και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι από 1 εως 3 χρόνια κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό με τις αναδρομικές κρατήσεις για το επόμενο 6μηνο και να σημειώσετε ότι παίρνουμε και 100 ευρώ μικτά γιατί είμαστε σε παραμεθόριο)
Υπαρχει αραγε το ενδεχομενο να μην διπλασιαζονται τα μορια της τριτης χρονιας εφοσον κανεις αιτηση μεταθεσης?
Να σας ρωτήσω από περιέργεια πόσο ήταν ο μισθός Φεβρουαρίου με 2 χρόνια υπηρεσία?
Παράθεση από: kalista στις Ιανουαρίου 14, 2012, 09:09:15 amΝα σας ρωτήσω από περιέργεια πόσο ήταν ο μισθός Φεβρουαρίου με 2 χρόνια υπηρεσία? Σε συνάδελφο που τον Ιανουάριο του 2012 κλείνει δύο χρόνια ακριβώς και το παλιό του ΜΚ ήταν 18 ο μισθός του για τον Φεβρουάριο είναι: 824 (μαζί με τα 100 ευρώ της παραμεθορίου) και για τους επόμενους 6 μήνες θα λαμβάνει 824-93,81= 730,19 Σε άλλη περίπτωση συνάδελφος που διανύει την 3 χρονιά και το παλιό ΜΚ ήταν 17 ο μισθός του διαμορφώθηκε στο αστρονομικό ποσό των 817,79 ευρώ και για τους επόμενους 6 μήνες θα παίρνει 711,70 ευρώ. Το πόσος θα είναι ο μισθός σου εξαρτάται από το παλιό ΜΚ που έπαιρνες γιατί με βάση αυτό γίνονται οι κρατήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Λυπάμαι που το λέω ως Ελληνας, ευτυχώς έχω την Τουρκία κοντά ειδάλλως θα πείναγα φέτος ........
Παράθεση από: kalista στις Ιανουαρίου 14, 2012, 09:27:33 am Λυπάμαι που το λέω ως Ελληνας, ευτυχώς έχω την Τουρκία κοντά ειδάλλως θα πείναγα φέτος ........Γιατί λυπάσαι? Εγώ καθόλου δεν θα λυπόμουν αν είχα μια τέτοια δυνατότητα, αλλά δυστυχώς παρόλο που είμαι σε ακριτική περιοχή δεν είναι κοντά η Τουρκία, διότι ο "συμπατριώτης" μπακάλης και σπιτονοικοκύρης του νησιού καθόλου δεν συγκινείται με την οικονομική μου κατάσταση. Κοιμούνται ακόμη τον ύπνο του δικαίου και περιμένουν τους τουρίστες το καλοκαίρι και όσο διαρκεί ο χειμώνας κάνουν προπόνηση πάνω μας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι οι "παχιές αγελάδες" των εκπαιδευτικών που τους έτρεφαν όλο το χειμώνα έχουν γίνει πια "ισχνές". Μας πουλούν 2 με 3 ευρώ το κιλό το ψωμί, 3 ευρώ την εξάδα το νερό (γιατί βλέπεις δεν υπάρχει νερό), και να μην συνεχίσω με τα ενοίκια που για δυο δωμάτια χωρίς θέρμανση που σε πετάνε έξω τον Ιούνιο, σου ζητούν ακόμη 250 ευρώ... Γιατί λοιπόν εγώ να επιμένω σε μια ανύπαρκτη συλλογική κοινωνική συνείδηση?
Καλημέρανομίζω ότι το 3ο έτος όταν πάρουμε οργανική την υπηρετούμε μία χρονιά και μετά αν ζητήσουμε μετάθεση υπηρετούμε 2 χρόνια,δεν υπηρετούμε την 1η οργανική 2 χρόνια,τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει
Παράθεση από: nipiagwgos στις Ιανουαρίου 14, 2012, 10:41:37 amΚαλημέρανομίζω ότι το 3ο έτος όταν πάρουμε οργανική την υπηρετούμε μία χρονιά και μετά αν ζητήσουμε μετάθεση υπηρετούμε 2 χρόνια,δεν υπηρετούμε την 1η οργανική 2 χρόνια,τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβειΚαλημέρα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει εν όψει της ψήφισης του νέου Π/Ν. Καταργείται η υποχρεωτική τριετία γίνεται διετία και έτσι όσοι διορίστηκαν το 2010-2011 θα έχουν σε λίγες μέρες τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση μετάθεσης. Μέσα στο πλαίσιο της διετίας (3ετίας πρώτα) θεωρείται ότι έχεις υπηρετήσει την οργανική σου ανεξάρτητα από το αν έχεις πάρει ή όχι. Αν πάρεις μετάθεση τότε πρέπει να υπηρετήσεις 2 χρόνια την νέα οργανική ανεξάρτητα και πάλι από το αν σου έχει δοθεί ή όχι και την τρίτη χρονιά έχεις δικαίωμα να υποβάλλεις πάλι αίτηση μετάθεσης.Στις 30/11/11 όσοι είχαν διοριστεί το 2010-2011 έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν οργανική. Με τα νέα δεδομένα θα μπορούν να υποβάλλουν και αίτηση μετάθεσης σε λίγες μέρες. Αν δεν πάρεις μετάθεση και είσαι τυχερός να πάρεις οργανική τότε θα μπορείς να υποβάλλεις αίτηση μετάθεσης την επόμενη χρονιά.
Παράθεση από: mat στις Ιανουαρίου 14, 2012, 10:52:19 amΠαράθεση από: nipiagwgos στις Ιανουαρίου 14, 2012, 10:41:37 amΚαλημέρανομίζω ότι το 3ο έτος όταν πάρουμε οργανική την υπηρετούμε μία χρονιά και μετά αν ζητήσουμε μετάθεση υπηρετούμε 2 χρόνια,δεν υπηρετούμε την 1η οργανική 2 χρόνια,τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβειΚαλημέρα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει εν όψει της ψήφισης του νέου Π/Ν. Καταργείται η υποχρεωτική τριετία γίνεται διετία και έτσι όσοι διορίστηκαν το 2010-2011 θα έχουν σε λίγες μέρες τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση μετάθεσης. Μέσα στο πλαίσιο της διετίας (3ετίας πρώτα) θεωρείται ότι έχεις υπηρετήσει την οργανική σου ανεξάρτητα από το αν έχεις πάρει ή όχι. Αν πάρεις μετάθεση τότε πρέπει να υπηρετήσεις 2 χρόνια την νέα οργανική ανεξάρτητα και πάλι από το αν σου έχει δοθεί ή όχι και την τρίτη χρονιά έχεις δικαίωμα να υποβάλλεις πάλι αίτηση μετάθεσης.Στις 30/11/11 όσοι είχαν διοριστεί το 2010-2011 έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν οργανική. Με τα νέα δεδομένα θα μπορούν να υποβάλλουν και αίτηση μετάθεσης σε λίγες μέρες. Αν δεν πάρεις μετάθεση και είσαι τυχερός να πάρεις οργανική τότε θα μπορείς να υποβάλλεις αίτηση μετάθεσης την επόμενη χρονιά.Το σημείο που λες πως αν "είσαι τυχερός να πάρεις οργανική τότε θα μπορείς να υποβάλλεις αίτηση μετάθεσης την επόμενη χρονιά", δεν νομίζω πως είναι σωστό. Έτσι κι αλλιώς θα μπορείς να κάνεις πάλι αίτηση είτε σου δώσουν οργανική είτε όχι. Κι αυτοί του 2010 που θα πάρουν τη μετάθεση δεν έχουν οργανική και θα υπηρετήσουν για 2 χρόνια στη νέα περιοχή είτε είναι σε οργανική είτε όχι. Αν κάνω λάθος διορθώστε.
Σε ο,τι αφορα το διπλασιασμο της μοριοδοτησης κατα το τριτο ετος κι αν ισχυει αυτος σε περιπτωση υποβολης αιτησης μεταθεσης, λογικα θα αποσαφηνιζεται το ζητημα στη συμπληρωματικη εγκυκλιο μεταθεσεων που θα εκδοθει για τους νεοδιοριστους.