*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία  (Αναγνώστηκε 121862 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asepito

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία
« Απάντηση #686 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 05:53:16 pm »
Πράγματι  οι  βραχονησίδες  έχουν  αποκτήσει  νέους  μόνιμους  κατοίκους  ειδικά  για  ορισμένες  δύσκολες  ειδικότητες.
Όσο  αφορά  τους  προηγούμενους  όπως  αναφέρεις  κατοίκους  είχαν  το  δικαίωμα  και  της  μετάθεσης  και  της  απόσπασης (ειδικά  για  ορισμένους  με  μακρυά  γλώσσα  εντός  20ημέρου  από  την  άφιξη  τους)  πράγμα  που  εμένα  μου
το  αφαίρεσαν  (χωρίς  να  με  ρωτήσουν)  και  για  να  μου  χρυσώσουν  το χάπι  διπλασίασαν  τα  μόρια  του  τρίτου  χρόνου.Και  τώρα  έρχονται  ορισμένοι  να  μου  πουν  ότι  τους  κλέβω  μόρια!!!!
Γιατί  δεν  έκανες  ότι  περνούσε  από  το  χέρι  σου  όταν  αύξησαν  αναδρομικά!!!!!!  τα  μόρια  σου  από  2  σε  2,5  ή  μήπως  αυτό  δεν  ήταν  διάταξη  που  βόλευε  τους  παλιούς  σε  βάρος  των  νεοδιόριστων;
Μήπως  να  καταργηθεί  ο  διπλασιασμός  για  να  ησυχάσουν  ορισμένοι;
Αυτό  δεν  θα  αδικούσε  τους  διορισμένους  του  2010  που  έμειναν  για  2  χρόνια; 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:13:40 »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #687 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 06:24:50 pm »
Το έγραψα και παραπάνω. Ας προβλεπόταν διπλασιασμός για το 2ο χρόνο σας, θα είχα κάποια λογική (απόλυτα άδικο το ότι μείνατε εκεί για 2 χρόνια, αν και δυστυχώς για τους περισσότερους θα ήταν ούτως ή άλλως αναπόφευκτο). Στο εξής, θα έχετε κι εσείς δικαίωμα μετάθεσης (όπως το είχαμε κι εμείς... αλλά δυστυχώς υπαγόμαστε στο 92% των καθηγητών που δεν πήραν). Αφού λοιπόν έχετε δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης, προς τι ο διπλασιασμός μορίων του 3ου ΚΑΙ για του 4ου χρόνου (ενδεχομένως και του 5ου, 6ου, κλπ); Πέρα από τα συμφέροντά σου, δεν πιστεύεις ότι αποτελεί αδικία;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2014, 12:18:26 am από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος blaze

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #688 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 06:35:41 pm »
Χαμος για ακομα μια φορα.....Διπλασιασμος ή οχι, σε λιγους ή σε ολους,στον 3ο ή στον 4ο χρονο?? Η βλακεια ξεκινησε με την 3ετια στους διορισμους του 2010, που ηταν το πλεον απαδεκτο και εσκασε απο το πουθενα και χωρις καμια λογικη εδω που τα λεμε.

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #689 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 06:37:05 pm »
Ας μην πέφτουμε στην παγίδα του ποιος είναι πιο αδικημένος... Συνολικά αδικούμαστε (και σε πιο χοντρά ακόμη ζητήματα). Ας διοχετεύσουμε ως ενιαίο μέτωπο την οργή μας εκεί που πρέπει!

Δε φταίνε οι συνάδελφοι για τις εξυπνάδες των απο πάνω!
Επιμέρους έτσι ή αλλιώς θα υπάρχουν μεταξύ μας αδικίες..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 17, 2012, 06:40:01 pm από ΠΕ0404 »
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:13:40 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #690 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 07:00:00 pm »
Blaze, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Χαίρομαι που υπάρχουν και νεοδιόριστοι συνάδελφοι που παραδέχονται το αυτονόητο.

ΠΕ0404, το ότι είμαστε συνολικά αδικημένοι δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε και όλες τις επιμέρους αδικίες. Ειδικά αν είναι τόσο εξόφθαλμες. Δεν μπορεί ξαφνικά να μηδενίζονται τα μισά μας χρόνια στην επαρχία (γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν 2 χρόνια νεοδιόριστου = 4 δικά μας). Συμφωνώ ότι δε φταίνε οι συνάδελφοι, αλλά όταν εθελοτυφλούμε μπροστά στην προφανή αδικία γινόμαστε τρόπον τινά κι εμείς συνένοχοι.

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #691 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 07:15:56 pm »
διορίστηκα το 2010 ,χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να κάνω αίτηση για μετάθεση,αλλά τώρα πια που μπορώ - ούμε να κάνουμε χαρτιά ο διπλασιασμός μορίων τον 3ο χρόνο αν παραμείνουμε είναι άδικος εις βάρος των υπολοίπων,ας παραμείνει σαν κίνητρο αλλά για όλους ή ας καταργηθεί,αυτή είναι η γνώμη μου

Αποσυνδεδεμένος asepito

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #692 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 07:19:11 pm »
Blaze, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Χαίρομαι που υπάρχουν και νεοδιόριστοι συνάδελφοι που παραδέχονται το αυτονόητο.

ΠΕ0404, το ότι είμαστε συνολικά αδικημένοι δε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε και όλες τις επιμέρους αδικίες. Ειδικά αν είναι τόσο εξόφθαλμες. Δεν μπορεί ξαφνικά να μηδενίζονται τα μισά μας χρόνια στην επαρχία (γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν 2 χρόνια νεοδιόριστου = 4 δικά μας). Συμφωνώ ότι δε φταίνε οι συνάδελφοι, αλλά όταν εθελοτυφλούμε μπροστά στην προφανή αδικία γινόμαστε τρόπον τινά κι εμείς συνένοχοι.

Δυστυχώς  ζούμε  σε  μια  χώρα  όπου  το  συμφέρον  του  καθενός  γίνεται  δίκαιο  που  πρέπει  να  εφαρμοστεί  από  όλους.
Και  το  σοβαρότερο  όλων :  είναι  και  αυτονόητο!!!!!!!!
Ας  μου  διπλασιάσει  τα  μόρια  της  δεύτερης  χρονιάς  και  κλείσαμε ,  να  το  αφήσω  ή  δεν  σας  συμφέρει  και  αυτό;

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #693 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 07:19:45 pm »

Κατά βάση δε διαφωνούμε. 8 χρόνια σε νησί κι εγώ. Δεν είναι σωστό να έχουμε αντιπαράθεση μεταξύ μας - οι "παλιοί" με τους "νέους" για τις αδικίες κι ούτε βγαινει τίποτα έτσι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι συνάδελφοι μεταξύ μας. Να αναδειχθούν οι αδικίες, ναι. Το πρόβλημα, όμως, είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Όσο για το αν γινόμαστε συνένοχοι ... υποθέτω ότι έχουμε συνδικαλιστικά όργανα (τα οποία ΕΜΕΙΣ έχουμε εκλέξει κι αυτό είναι πραγματική συνενοχή).
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #694 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 07:31:24 pm »
Asepito, την απάντηση σου τη δίνουν οι συνάδελφοι nipiagwgos και blaze. Ψύχραιμα, ορθολογικά, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας. Άρα το δίκαιο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αντικειμενικό, αρκεί οι παρωπίδες να μη μας παρεμποδίζουν να το δούμε.
Την άποψή μου για το 2ο χρόνο την έγραψα παραπάνω.

ΠΕ0404, φυσικά και δεν τα βάζω με συναδέλφους. Με τα συνδικαλιστικά όργανα (και περισσότερο τη Δ.Ο.Ε.) τα βάζω που έκαναν την αρχική πρόταση για διπλασιασμό μορίων (αντί να επιμείνουν σθεναρά στην κατάργηση της τριετίας), και τώρα που κατάλαβαν τη βλακεία τους κοιτάνε πώς θα το "μαζέψουν". Η μία πρόχειρη πρόταση διαδέχεται την άλλη...

Αποσυνδεδεμένος asepito

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #695 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 08:04:05 pm »
Asepito, την απάντηση σου τη δίνουν οι συνάδελφοι nipiagwgos και blaze. Ψύχραιμα, ορθολογικά, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας. Άρα το δίκαιο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αντικειμενικό, αρκεί οι παρωπίδες να μη μας παρεμποδίζουν να το δούμε.
Την άποψή μου για το 2ο χρόνο την έγραψα παραπάνω.

Διαχρονικά  κάθε  αλλαγή  γίνεται  εις  βάρος  των  νέων.Ακόμη  και  στο  μισθολόγιο  την  μεγαλύτερη  φάπα  την  έφαγαν  οι  νεοδιόριστοι (680ευρώ  καθαρά)  για  αυτό  και  οι  συνδικαλιστές  δεν  γαυγίζουν  και  πολύ.
Αν  οι  συνθήκες  άλλαξαν  μια  φορά  για  όλους  για  τους  νεοδιόριστους  άλλαξαν  δέκα.Το  μόνο  που  τελικά  έμεινε  είναι  τα  μόρια  τους , ας  μην  τα  βουτήξουν  και  αυτά.
Και  όταν  μιλάμε  για  νεοδιόριστους  δεν  σημαίνει  απαραίτητα  και  πιτσιρικάδες  χωρίς  υποχρεώσεις , αλλά  και  για  ανθρώπους  40βάλε  και  50φεύγα  που  δεν  έχουν  και  την  χρονική  πολυτέλεια  της  10ετους  περιπλάνησης  στις  βραχονησίδες.
Όσο  για  τις  παρωπίδες  συνήθως  αυτός  που  τις  φοράει  δεν  τις  βλέπει  κιόλας! 

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #696 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 08:11:56 pm »
Τι μου λέτε εσείς για διετία, τριετία, διπλασιασμό μορίων ετός ή δύο ετών...εγω είδα ότι η μισθοδοσία μου το μήνα Φεβρουάριο θα είναι 311,15 ευρώ/δεκαπενθήμερο..αντε να ζήσεις στο τέλος του πουθενά..

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #697 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 08:33:09 pm »
Πράγματι, όλες οι αδικίες γίνονται σε βάρος των νέων (κι εγώ, 850 ευρώ με 7 χρόνια υπηρεσίας). Κι εγώ έχω οικογενειακές υποχρεώσεις που καθιστούν την παραμονή μου στην επαρχία ακόμα πιο δύσκολη, αλλά θα καταλάβεις κι εσύ στην πορεία ότι οι μεταθέσεις είναι δύσκολη υπόθεση. Αν τώρα λόγω συνθηκών υποχρεωθούμε και οι δύο σε 10ετή παραμονή στην επαρχία (δε σου το εύχομαι σε καμία περίπτωση), κι εσύ πιστεύεις ότι σε αυτό το διάστημα για κάποιο λόγο αξίζεις να μαζέψεις διπλάσια μόρια από μένα, τι να πω... είσαι ελεύθερος να το πιστεύεις!

Συμφωνώ απόλυτα για το σχόλιο με τις παρωπίδες! Αλλά αν κρίνω και από τα σχόλια των συναδέλφων που ανέφερα παραπάνω, δεν είμαι εγώ αυτή που τις φοράει.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 03:08:19 am από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #698 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 08:58:48 pm »
Οντως θεωρω αδικο να διπλασιαζονται τα μορια των του 2010. ουτως ή αλλως , ομως δεν ειναι η μονη περιπτωση που υπαρχουν εκπαιδευτικοι πολλων ταχυτητων. καποιοι απο τους διοριστεους του 2009 ξερω οτι ειναι ηδη σπιτι τους, ενδεχομενως λογω ειδικοτητας. εγω διοριστηκα με τον ιδιο διαγωνισμο, αλλα με αλλο τελειως καθεστως με πολλες δεσμευσεις. οποτε αδικιες γινονται και θα γινονται. δεν ειδα κανεναν τοτε να αντιδρα! τελος, θεωρω οτι το να διπλασιασοτυν ολων τα μορια απλως θα διπλασιασει και τις βασεις!αρα, ποιο το κερδος;;;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #699 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 09:12:53 pm »
Άλλο το ότι κάποιοι πήραν μετάθεση. Αυτό ήταν καθαρά θέμα ζήτησης, όχι μιας ευνοϊκής για αυτούς διάταξης. Συμφωνώ ότι οι διοριστέοι του 2010 αδικηθήκατε και εν πάσει περιπτώσει δε θα αντιδρούσα τόσο σθεναρά αν επρόκειτο για τα μόρια μιας μόνο χρονιάς, αλλά όχι και του 3ου και του 4ου, και του 5ου κλπ. χρόνου. Μικρές αδικίες πάντα γίνονταν, αλλά το να υπηρετούν δύο συνάδελφοι στο ίδιο σχολείο και ο ένας να παίρνει επί σειρά ετών τα μισά μόρια από τον άλλο, συγγνώμη αλλά εδώ πλέον μιλάμε για κατάφωρη αδικία. Το να διπλασιαστούν τα μόρια όλων φυσικά και είναι άσκοπο, αλλά εδώ που φτάσαμε για λόγους ισονομίας πρέπει ή για όλους να ισχύσει ή για κανέναν. Έτυχε να μιλήσω με συνδικαλιστές που επιμένουν και για αναδρομική ισχύ του διπλασιασμού. Καταλαβαίνετε τι μπάχαλο μας περιμένει δηλαδή...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)