*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία  (Αναγνώστηκε 121860 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία
« Απάντηση #700 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 09:22:41 pm »
Άλλο το ότι κάποιοι πήραν μετάθεση. Αυτό ήταν καθαρά θέμα ζήτησης, όχι μιας ευνοϊκής για αυτούς διάταξης.
ευνοϊκη ηταν η διαταξη που τους δεσμευε να μεινουν ενα μονο χρονο και εγω 3 συν δικαιωμα και για αποσπαση!!!αυτο ειναι ευνοια!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:52:52 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #701 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 09:29:23 pm »
.Στην  αρχή  βέβαια  η  υπόθεση  δεν  ενόχλησε  κανέναν  από  τους  παλαιότερους  διορισμένους  γ
Όταν τέθηκε το θέμα της 3ετίας είχα εκφράσει σαφώς την αντίθεσή μου.Μια αναζήτηση θα σε πείσει.

η  αύξηση  των  μορίων  κάθε  χρονιάς  από  2  σε  2,5  μόρια  και  μάλιστα  αναδρομικά!!!! (  ξαφνικά  κάποιοι  βρέθηκαν  με  +15  μόρια  από  την  μια  μέρα  στην  άλλη).Φυσικά  κάτι  τέτοιο  μόνο  τους  νεοδιόριστους  δεν  οφελεί  αλλά  τότε  κανείς  δεν  τους  θυμήθηκε.
Και γω δεν καταλαβαίνω το λόγο που έγινε.
Τί να πώ και γω που θίγομαι και από τα 2???
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #702 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 09:34:45 pm »
Ας προβλεπόταν διπλασιασμός για το 2ο χρόνο σας,
Αποψή μου είναι ότι αυτή θα ήταν μια καλή και δίκαιη λύση.
Να διπλασιαστούν τα μόρια του 2ου χρόνου των διοριστέων του 2010 μιας και υποχρεώθηκαν να παραμείνουν 2 χρόνια στον πρώτο τόπο διορισμού τους.Κ από κει και πέρα κανονικά για όλους μας.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #703 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 09:37:08 pm »

Τωρα η ιστορια αλλαζει και συμφωνω πως αδικουνται οι πριν το 2010 διορισθεντες. Δεν μπορουσαν λοιπον τα τζιμανια στο υπουργειο να διπλασιασουν τα μορια  ΜΟΝΟ της δευτερης χρονιας που ετσι κ αλλιως ειμαστε υποχρεωμενοι να υπηρετησουμε ?? Τι κινητρα κ χαζομαρες, γιατι μας μπερδευουν τοσο, γιατι μας βαζουν κ τσακωνομαστε?? Γιατι παντα ενω καταλαβαινουν τα λαθη τους μετα τα κανουν χειροτερα?

Ακριβώς αυτό.Δεν είχα δει ότι το έγραψες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:52:52 »

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #704 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 09:42:25 pm »
Τι μου λέτε εσείς για διετία, τριετία, διπλασιασμό μορίων ετός ή δύο ετών...εγω είδα ότι η μισθοδοσία μου το μήνα Φεβρουάριο θα είναι 311,15 ευρώ/δεκαπενθήμερο..αντε να ζήσεις στο τέλος του πουθενά..
Δεν τους απασχολεί συνάδελφε,ίσως έχουν και άλλα εισοδήματα,αλλά παραμύθι είναι τελικά κανένας δεν θα πάρει μετάθεση πλην ενός μικρού ποσοστού,δεν στοίχιζε τίποτε στην Αννα να δώσει και άλλοι γκρίνια στο εκπαιδευτικό σώμα....

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #705 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 10:10:48 pm »
Άλλο το ότι κάποιοι πήραν μετάθεση. Αυτό ήταν καθαρά θέμα ζήτησης, όχι μιας ευνοϊκής για αυτούς διάταξης.
ευνοϊκη ηταν η διαταξη που τους δεσμευε να μεινουν ενα μονο χρονο και εγω 3 συν δικαιωμα και για αποσπαση!!!αυτο ειναι ευνοια!!

Το ότι πήραν μετάθεση αυτοί δε σημαίνει ότι θα έπαιρνες κι εσύ πέρυσι, που οι μεταθέσεις ήταν δραστικά μειωμένες. Πάντως για το γεγονός ότι αδικηθήκατε έγραψα παραπάνω.

Τι μου λέτε εσείς για διετία, τριετία, διπλασιασμό μορίων ετός ή δύο ετών...εγω είδα ότι η μισθοδοσία μου το μήνα Φεβρουάριο θα είναι 311,15 ευρώ/δεκαπενθήμερο..αντε να ζήσεις στο τέλος του πουθενά..
Δεν τους απασχολεί συνάδελφε,ίσως έχουν και άλλα εισοδήματα,αλλά παραμύθι είναι τελικά κανένας δεν θα πάρει μετάθεση πλην ενός μικρού ποσοστού,δεν στοίχιζε τίποτε στην Αννα να δώσει και άλλοι γκρίνια στο εκπαιδευτικό σώμα....

Φυσικά κι έχω άλλα εισοδήματα: από το μισθό που έπαιρνα τα προηγούμενα χρόνια (αν αφαιρέσεις ενοίκιο για 7 χρόνια, κοινόχρηστα, θέρμανση, βενζίνη κλπ.) έχω χτίσει κάτι πολυκατοικίες και ρέει άφθονο το χρήμα  :)    Πέρα από την πλάκα, τόσο είναι και το δικό μου δεκαπενθήμερο και το πρόβλημα επιβίωσης είναι πλέον οξύ. Ωστόσο δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε τις στοιχειώδεις αρχές της δικαιοσύνης και της ισονομίας, γιατί χωρίς αυτές οδηγούμαστε στην πλήρη ισοπέδωση. Και ναι, θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να θέλω να υπαχθώ κάποια στιγμή στο μικρό ποσοστό των μετατιθέντων, αντί να μου το στερήσει κάποιος με τα μισά μου χρόνια στο δυσπρόσιτο (παράλογο;) Kalista, παρεμπιπτόντως χωρίς να σε ξέρω είμαι τόσο σίγουρη πως είσαι νεοδιόριστη...

Alexel, συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 03:01:54 am από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #706 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 11:21:08 pm »
282,5 το 15μερο για 2 μήνες με δυο παιδιά σου λένε κάτι;
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος annie.d

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #707 στις: Ιανουαρίου 17, 2012, 11:25:06 pm »
σαφως κι εγω δεν θα την επαιρνα, αλλα υπηρχαν ανθρωποι με προϋπηρεσια που εμειναν καθηλωμενοι και, οπως εγραψες ειναι 40 και 50 και δεν μπορουν να κανουν βολτα στα νησια! εν παση περιπτωσει  υπαρχει αδικια που σαφως και δεν αποκαθισταται με το διπλασιασμο των μοριων, η οποια προκυπτει απο ευνοϊκες ή μη διαταξεις!

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #708 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 09:09:55 am »
282,5 το 15μερο για 2 μήνες με δυο παιδιά σου λένε κάτι;

Ότι υπάρχουν και χειρότερα...που καταντήσαμε...κρίμα..μετά απο τόσους κόπους.

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #709 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:32:58 am »
πλάκα μας κάνουν;;;;;;;;;;;;;;;;;κ μεις ακόμα μαλώνουμε για 3ετίες και ανούσια πράγματα
έχουμε ξεχάσει ότι σε λίγο καιρό θα παίρνουμε 300 χωρίς περικοπές
είναι τραγικό κ μεις έχουμε ξεχαστεί τελείωςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Αποσυνδεδεμένος Dorea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #710 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 11:45:12 am »
οι διορισθέντες του 10 και του 11 δε νομίζω οτι είναι μεγάλος αριθμός,ώστε να ανταγωνιστούν τους υπολοίπους με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας πχ οι φιλόλογοι του 10 και του 11 είναι όλοι μαζί 600 πάνω κάτω μαζί με τις ειδικές κατηγορίες που ούτως η άλλως προηγούνται. Σίγουρα οι διορισθέντες του 09 ή του 08 αδικούνται, αλλά  σε βασικές ειδικότητες οι περισσότεροι του 09 έχουν πάρει ήδη μετάθεση με λίγα μόρια.Στα πεκ που παρακολουθούσα όλοι του 09 της ειδικότητας μου είχαν έρθει πολύ κοντά σπίτι τους,μάλιστα σκεφτόμουν τι ατυχία να μην προλάβουμε και εμείς......

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #711 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 05:41:55 pm »
Dorea, δεν έχει σημασία το πόσοι είναι. Και ελάχιστοι να είναι, όταν οι μεταθέσεις δίνονται με το σταγονόμετρο και ο διπλασιασμός γίνεται επί σειρά ετών, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή οι νεότεροι θα προσπεράσουν σε μόρια τους παλαιότερους (και φυσικά θα προηγηθούν στις μεταθέσεις, όταν αυτές γίνουν). Και όταν λέμε παλαιότερους, δεν εννοούμε μόνο τους διοριστέους του '09 και του '08, αλλά και του '07, και του '06 και του '05. Ίσως η ειδικότητά σου να αποτελεί εξαίρεση.  Σε εμάς, η παρέα των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν εδώ το '05, το '06, το '07 λίγο έχει μεταβληθεί... είμαστε πολλοί αυτοί που παραμένουμε, μολονότι υποβάλλουμε κάθε χρόνο αίτηση μετάθεσης. Σίγουρα και στο δικό σου τόπο διορισμού υπάρχουν παλιότεροι συνάδελφοι.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα επισκέφθηκα αυτό το θέμα για να γράψω κάτι άλλο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με κάποιον από τη ΟΛΜΕ (ναι, δεν κρύβω ότι ρωτάω για τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα) έλαβα την πληροφορία ότι πιθανότατα ο διπλασιασμός μορίων θα δοθεί μόνο σε όσους ΔΕΝ κάνουν αίτηση μετάθεσης για 3ο και 4ο χρόνο. Αλλιώς δε θα έχει την έννοια του κινήτρου, μου είπε. Μπορεί να έκανε λάθος, έτσι κι αλλιώς το τοπίο είναι ακόμα θόλο. Πάντως θα συμβούλευα τους ενδιαφερόμενους να το ψάξουν γιατί απ' ό,τι φαίνεται η προχειρότητα συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 02:58:12 am από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος atem

• Πλήρες μέλος
  • Thessaloniki
    • Προφίλ
« Απάντηση #712 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 06:06:30 pm »
Σημαινει τιποτα πρακτικο η καταργηση της τριετιας ; Αφου δεν θα γινουν προσληψεις στον οριζοντα τι νοημα εχει;
Αναστασιάδης η Τάνκς;
Δογματικώς ΠΕ03.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #713 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 06:12:33 pm »
Η τροπολογία ψηφίστηκε για να κάνουμε την αίτηση ή ακόμη περιμένουμε; έχω ένα άγχος μήπως δεν προλάβω τις προθεσμίες  :(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)