*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία  (Αναγνώστηκε 121724 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis_ΠΕ 04.01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 11:43:48 am »
Συνάδελφοι καλημέρα....
    Είμαι νεοδιόριστος του 2010 και συμμετείχα στις προσπάθειες που έγιναν πέρυσι για την κατάργηση της τριετίας. Από το τόπικ που έδωσε ο panos2 μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις αυτές .
    Συνοπτικά, σας ενημερώνω ότι δημιουργήθηκε μια ομάδα περίπου 70 συναδέλφων που συνυπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας η οποία και εστάλη σε βουλευτές, υπουργούς και Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εξώδικο που εστάλη μέσω εξουσιοδοτημένου δικηγόρου στο υπουργείο. Επιπλέον υπήρξε κοινοποίηση των δράσεων σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ αλλά και τις κατά τόπους  ΕΛΜΕ. Έγιναν και ερωτήσεις από βουλευτές στην υπουργό αλλά απάντηση καμία.
    Η επικοινωνία μας με τον/τους συντονιστές της προσπάθειας γινόταν στο εν λόγω τόπικ και  στο e-mail: trietia@yahoo.gr.
    Από τον Φεβρουάριο και μετά δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει κάποια άλλη δράση......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:17:13 »

Αποσυνδεδεμένος markes

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 12:23:18 pm »
gianni
βάλε εδώ την επιστολή να την στείλουμε παντού. Να γίνει παντού γνωστό το αίτημα μας....

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 07:09:28 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Διορίστηκα πέρυσι και συμμετείχα στην κίνηση των νεοδιορίστων (μάλιστα υπήρξα μία εκ των συντακτών της επιστολής). Με μεγάλη μου λύπη θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι, παρά το γεγονός ότι η επιστολή στάλθηκε σχεδόν παντού, ότι ψηφίστηκε μάλιστα και επίσημα από κάποιες ΕΛΜΕ (τουλάχιστον από την ΕΛΜΕ στην οποία ανήκω), τίποτα δεν έγινε. Παντελής αδιαφορία από όλες τις πλευρές. Καθαρά προσωπικό μου συμπέρασμα, η ΟΛΜΕ ποσώς ενδιαφέρεται για το ζήτημα (μάλλον το έχει ήδη "πουλήσει"), οι παλαιότεροι συνάδελφοι αδιαφορούν, καθώς δυσκολεύονται -τουλάχιστον μέχρι πέρυσι που τα πράγματα δεν ήταν τόσο οριακά για όλους- να αντιληφθούν ότι η εν λόγω ρύθμιση μας/τους αγγίζει όλους με κάποιον τρόπο και έτσι... τίποτα ουσιαστικό και σοβαρό δεν έχουμε να περιμένουμε.
Σαφώς και δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Ακόμη και σήμερα είμαι διατεθειμένη να κάνω και πάλι τον ίδιο κύκλο προσπαθειών. Έχω πάψει όμως να ελπίζω πως οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει (ειδικά τώρα που τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας φαίνονται τεράστια). Το δημόσιο σχολείο καταρρέει και εμείς είμαστε απλοί παρατηρητές. Φιλική συμβουλή, επειδή αντιλαμβάνομαι πώς ακριβώς αισθάνεστε όσοι τώρα βρίσκεστε στην ίδια ακριβώς θέση που βρισκόμουν εγώ πέρυσι: κουράγιο, θετική διάθεση και, φυσικά, αγωνιστικότητα. Τα πράγματα είναι όσο δύσκολα θέλουμε εμείς να είναι. Κουράγιο σε όλους. Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε.
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος giannis_ΠΕ 04.01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 08:20:26 pm »
 markes.....
      Στείλε μου e-mail στο giannis@iesl.forth.gr να σου στείλω το κείμενο. Δεν γνωρίζω πως μπορώ να κάνω attach ένα αρχείο εδώ.
      Φυσικά θα σου στείλω την επιστολή χωρίς τα ονόματα των συναδέλφων που την συνυπέγραψαν πέρυσι. Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω την σύμφωνη γνώμη τους, για συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία.....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:17:13 »

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 05:01:16 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Διορίστηκα πέρυσι και συμμετείχα στην κίνηση των νεοδιορίστων (μάλιστα υπήρξα μία εκ των συντακτών της επιστολής). Με μεγάλη μου λύπη θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι, παρά το γεγονός ότι η επιστολή στάλθηκε σχεδόν παντού, ότι ψηφίστηκε μάλιστα και επίσημα από κάποιες ΕΛΜΕ (τουλάχιστον από την ΕΛΜΕ στην οποία ανήκω), τίποτα δεν έγινε. Παντελής αδιαφορία από όλες τις πλευρές. Καθαρά προσωπικό μου συμπέρασμα, η ΟΛΜΕ ποσώς ενδιαφέρεται για το ζήτημα (μάλλον το έχει ήδη "πουλήσει"), οι παλαιότεροι συνάδελφοι αδιαφορούν, καθώς δυσκολεύονται -τουλάχιστον μέχρι πέρυσι που τα πράγματα δεν ήταν τόσο οριακά για όλους- να αντιληφθούν ότι η εν λόγω ρύθμιση μας/τους αγγίζει όλους με κάποιον τρόπο και έτσι... τίποτα ουσιαστικό και σοβαρό δεν έχουμε να περιμένουμε.
Σαφώς και δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Ακόμη και σήμερα είμαι διατεθειμένη να κάνω και πάλι τον ίδιο κύκλο προσπαθειών. Έχω πάψει όμως να ελπίζω πως οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει (ειδικά τώρα που τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας φαίνονται τεράστια). Το δημόσιο σχολείο καταρρέει και εμείς είμαστε απλοί παρατηρητές. Φιλική συμβουλή, επειδή αντιλαμβάνομαι πώς ακριβώς αισθάνεστε όσοι τώρα βρίσκεστε στην ίδια ακριβώς θέση που βρισκόμουν εγώ πέρυσι: κουράγιο, θετική διάθεση και, φυσικά, αγωνιστικότητα. Τα πράγματα είναι όσο δύσκολα θέλουμε εμείς να είναι. Κουράγιο σε όλους. Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε.

Καλησπέρα..
επειδή εγω είμαι διοριστέα γ φουρνιάς και τώρα με "καίει" όλο αυτό με την τριετία..πέρυσι τέτοια εποχή δεν ήξερα καν αν θα διοριζόμουνα...ήθελα να ρωτήσω, πέρα απο τις ενημερώσεις σε ΕΛΜΕ, βουλευτές κτλ, έχει υπάρξει δικαστική προσφυγή για την τριετία;
Το λέω αυτό γιατί είμαι απο ΑΣΕΠ και όλοι οι ασεπίτες δώσαμε το 2008-2009 με άλλο καθεστώς εξετάσεις. Πως είναι δυνατόν οι πρώτοι μισοί να έχουν άλλη μεταχείριση από τους άλλους μισούς μιας και όλοι είμαστε με την ίδια προκύρηξη; Δεν μπορεί  μια δικαστική προσφυγή να στηριχτεί σε αυτό, ξεκινώντας αρχικά με τους ασεπιτες και μετα ίσως οι άλλες κατηγορίες; Έχει γίνει κάτι σχετικό;
Να σημειώσω εδώ ότι η τριετία μόνο το μαθητή δε βοηθάει, καταστρέφει δε οικονομικά και ψυχολογικά τον εκπαιδευτικό..δεν βλέπω κανένα νόημα.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 07:11:21 pm »
Έχεις χίλια δίκια. Κι εγώ με ΑΣΕΠ διορίστηκα και αυτά ακριβώς ήταν τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκα. Δυστυχώς η προσφυγή είναι μεν μία λογική λύση, λόγω όμως της τεράστιας καθυστέρησης στην εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων δεν προσφέρεται στην περίπτωσή μας (όταν θα έχει εκδικαστεί, θα έχει παρέλθει η τριετία). Δυστυχώς... βλέπω αδιέξοδο. Η μόνη λύση θα ήταν να κινηθεί το ζήτημα μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων, μόνο που, όπως είπα ήδη, δεν υπάρχει τέτοια βούληση από πλευράς τους. Αν έχεις κάτι να προτείνεις, πολύ ευχαρίστως να το δούμε.
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 10:08:20 am »

«Νέα» μέτρα που δεν είναι και τόσο .. «φρέσκα», αφού πρόκειται κυρίως για αποφάσεις που έπρεπε να εφαρμοστούν και ..έμειναν στα χαρτιά:

Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011, λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς μαζί με απολύσεις των εργαζομένων,  αύξηση των φόρων στην κατανάλωση, νέο και πιο σκληρό ασφαλιστικό -ίσως και με περαιτέρω αυξήσεις των ορίων ηλικίας- συνταξιοδότησης, μαζί νέες περικοπές προνοιακών επιδομάτων  είναι μερικά, από τα μέτρα, που θα έπρεπε ήδη να έχει εφαρμόσει η Ελλάδα. Τα μέτρα όμως έμειναν στα χαρτιά και η τρόικα ζητά, όλα αυτά να εφαρμοστούν…εδώ και τώρα!

Νομίζω ότι με τα νέα μέτρα η 3ετία θα είναι πταίσμα!αν καταργήσουν τις προσλήψεις θα γυρίσουμε όλοι σπίτια μας και χωρίς την απειλή της 3ετίας.

Αποσυνδεδεμένος hpapa

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα πάντα όλα....
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 12:11:06 am »
Και θα τους αφησουμε να προσωρησουν στις απολυσεις των νεοδιοριστων 2010-2011;;;
Μολις ανακοινωσουν εστω και μια απολυση, πρεπει να ριξουμε την κυβερνηση!
Και η 6η δοση ειναι εξασφαλισμενη, αν θυμαστε καλα το ιδιο παιχνιδι εκβιασμου παιζεται παντα πριν απο καθε δοση,
για να μας τσακισουν υπο το φοβο της χρεωκοπιας.
Μετα απο 10 χρονια ωρομισθιας αναπληρωσης διοριστηκα φετος, δεν προκειται ν΄ επιτρεψω σε κανενα ελληνα πολιτικο να με απολυση στο ονομα της δημοσιονομικης εξυγιανσης, οταν εχουν φαει και ξεπουλωσει τα παντα στην χωρα μας!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 09:37:08 am »
Έχεις απόλυτο δίκιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε όμως ΚΑΜΙΑ απόλυση κανενός.Η κατάσταση χειροτερεύει και όμως έχω την αίσθηση ότι είμαστε δυστυχώς πολύ ανεκτικοί σε σημείο ανησυχητικό

Αποσυνδεδεμένος lhel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 06:41:09 pm »
που καταντήσαμε..ποιος θα κοιτάξει πλέον την τριετία αν δεν έχει αύριο δουλειά..καταντια, μετά απο διάβασμα, κόπους, αγώνα..

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 06:56:13 pm »
 ηδη εχω ενοχλησει πρωην υπουργους και συνδικαλιστες. πολλοι στις ελμε δεν γνωριζουν για την τριετια και οτι δεν μπορουμε να παρουμε αποσπαση!!! στις συνελευσεις των ελμε ξεσπαθωστε!!! εγω αυριο στη συνελευση θα τους απειλησω οτι κανεις νεοδιοριστος δεν θα ψηφισει ανικανες ελμε και δεν θα πληρωσει τα 20 ευρω αφου δεν κανουν τιποτα. και θα απαιτησω στα αιτηματα τους να συμπεριλαβουν την τριετια και τη δυνατοτητα αποσπασης. μονο η δακε μιλησε για την τριετια . δειτε αλφαβητα προχθεσινη ανακοινωση. βομβαρδειστε τους. ειδικα τους συνδικαλιστες της αντιπολιτευσης.

Αποσυνδεδεμένος mariafen75

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 09:28:06 pm »
Έχεις απόλυτο δίκιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε όμως ΚΑΜΙΑ απόλυση κανενός.Η κατάσταση χειροτερεύει και όμως έχω την αίσθηση ότι είμαστε δυστυχώς πολύ ανεκτικοί σε σημείο ανησυχητικό
[/quot

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ 2010. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ 500ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΝΑΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΡΕΛΑ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 1200 ΕΥΡΩ ΜΕ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΑ 800 ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ..... ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...
ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΟΙΚΙΟ, ΧΡΕΗ ΚΑι ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ 2011.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ!!

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 10:15:47 am »
ολοι ειμαστε νεοδιοριστοι του 2011 εδω. ετσι δεν ειναι? θελω να σας πω οτι σε βαρος μας ασκειται μια αδικια, η τριετια και το γεγονος οτι δεν δικαιουμαστε αποσπαση. παλευω μονη μου ενα μηνα. το αιτημα για την καταργηση της καταφερα να ψηφιστει απο την ελμε του νομου μου και το αιτημα θα μεταφερθει στην ολμε. παρακαλω τους συναδελφους, νεοδιοριστους 2010 και 2011 να ασκησουν πιεσεις σε αιρετους και ελμε για το προβλημα μας. αν δεν το κυνηγησουμε κανεις δεν θα ενδιαφερθει για εμας και ερχονται ,οπως φαινεται εκλογες.τωρα πρεπει

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 10:55:03 am »
καλημέρα
πέρσι οι νεοδιόριστοι του 10 στείλαμε μέσω δικηγόρου στο υπυργείο μιλήσαμε σε πολιτικούς στην αντιπολίτευση οργανωμένα το παλεύαμε όλη τη χρονιά αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
να ξαναπροσπαθήσουμε αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα μας ακούσουν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182649
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144