*

Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ εκπαιδευτικών γενικής παιδείας  (Αναγνώστηκε 204264 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: http://clubs.pathfinder.gr/kathigites
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΤΘ 4010. ΤΚ 10210 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνα : Χριστοδούλου Υπερμαχία 6942500110, Σελιανίτης Κων/νος  6944271533

ΑΘΗΝΑ 17 -07-2008                                                                            ΑΡ. ΠΡΩΤ. 94

« Παρά του Κυρίου αιτησώμεθα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Προς τους Έλληνες

ΘΕΜΑ: «ουκ εστίν καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και βαλείν τοις κυναρίοις»

Κύριε,

Τα τελευταία χρόνια του συνδικαλιστικού μας αγώνα έχει αποδειχθεί στην πράξη πως το νόμιμα δίκαιο αίτημά μας-δικαίωμά μας, δεν λύνεται γιατί πάντα στις κρίσιμες στιγμές  βλέπουμε τον «Αχιλλέα πάνω στα τείχη της Τροίας να τρομάζει του Τρώες».Τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν όλοι όσοι μπαίνουν σε διαδικασίες κουτσομπολιού και παρασκηνιακά εμποδίζουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ποιοι είναι; Συνεργάτες ,σύμβουλοι  και αυτοί με τους οποίους συνδιαλέγονται. Υπηρεσιακοί, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες.

Με απόλυτη ειλικρίνεια, επιθυμούμε να μεταφέρουμε την αληθινή εικόνα για μας, γιατί είναι φανερό πως όλοι αυτοί οι  συνεργάτες ως ενδιάμεσοι πιθανώς δεν περιορίζονται στην αντικειμενική ενημέρωση των καταστάσεων προς τους ικανούς να δώσουν λύση, αλλά μπερδεύουν τις υποκειμενικές θέσεις ή οι ίδιοι έχουν εσφαλμένη ενημέρωση ή το  « σχοίνισμα κληρονομίας » και «τα συμφέροντα» εμποδίζουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και άμεση εύρεση λύσης.

Πιστεύαμε πως η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, θα έδινε άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που οι προκάτοχοί τους προκάλεσαν. Αλλά δυστυχώς «το ωραίο περιτύλιγμα» και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν αρκούν να καλύψουν τις ουσιαστικές προθέσεις, ότι  δηλαδή δεν επιθυμούν να δώσουν λύση στο θέμα μας, αλλά δεν γνωρίζουν πως εμείς πλέον μετά από τόσα χτυπήματα έχουμε μάθει  να διαβάζουμε και πίσω από τις λέξεις.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας κου Αντρέα Λυκουρέντζου διαπιστώνουμε την διαχρονική Παραβολή του Κυρίου στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον:

«ουκ εστίν καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και βαλείν τοις κυναρίοις»

Α.Λυκουρέντζος: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ
 σε επόμενο νομοσχέδιο
Απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2008, 02:50:12 pm από ipermahia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Να διεκδικήσουν αναγνώριση της προυπηρεσίας τους όλοι .... απο τα τεε του υπουργείου γεωργίας, υγείας, τουρισμού και δεν ξέρω τι άλλο τι υπάρχει ! ! ! ! ! Ε ρε γλέντια!
Και βέβαια.. Να ξεκινήσετε τις διαδικασίες μπάς και καταλάβει το Υπουργείο τι παράθυρο ανοίγει μ αυτό τον τρόπο... ή όλοι ή κανείς...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Νεκταρία...........δε κατάλαβες το ύφος του.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Ναι πάρτε τα όπλα και καθαρίστε τους.όταν ακούτε οαεδίτη να πυροβολείτε ,κατά ριπάς καλλίτερα.
Μόνο ο κανιβαλισμός μας έμεινε μου φαίνεται

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Νεκταρία...........δε κατάλαβες το ύφος του.
μάλλον δεν κατάλαβα.. αλλά μου φαίνεται τέλειο να ξεσηκωθούν όλοι και να θέλουν αναγνώριση προυπηρεσίας

Αποσυνδεδεμένος chrissoof

• Νέο μέλος
  • *
  • Αγαπά ότι κάνεις και κάνε ότι αγαπάς
    • Προφίλ

Συμφωνώ..Δεν έχουν καταλάβει το πολιτικό κόστος που θα έχουν.. Αν φοβοταν τους 300, καιρός να φοβηθούν απο τους 167000... Τι προτιμούν ;
[/quote]
Εάν εσείς οι 167.000 φοβάστε τους 300 τότε έχουν μεγάλη δύναμη

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Γιατί παρακαλώ να το βγάλω?
Εγώ είμαι συμφιλιωμένη με την ιδέα ότι ο διορισμός περνάει από τη λεωφόρο-τούνελ που λέγεται ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Συμφωνώ..Δεν έχουν καταλάβει το πολιτικό κόστος που θα έχουν.. Αν φοβοταν τους 300, καιρός να φοβηθούν απο τους 167000... Τι προτιμούν ;
Εάν εσείς οι 167.000 φοβάστε τους 300 τότε έχουν μεγάλη δύναμη
[/quote]
θέλω να δω τι θα κάνετε εσεις και το υπουργειο σας  όταν αρχίσουν όλοι να διεκδικούν , από οποιοδήποτε ΤΕΕ ... , γιατι αν το περάσει, είναι υπουργείο ΣΑΣ και μόνο...

Αποσυνδεδεμένος Dimpas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 19 Δ.Τ.Ψ.Σ Ετος εισόδου 1999
    • Προφίλ
Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε ....
Να γίνουν μόνιμοι όλοι οι ΟΑΕΔιτες  ΝΑΙ να γίνουν αλλά στον ΟΑΕΔ  και ΟΧΙ στο Υπουργείο Παιδείας !
Δεν τους πίεσε ΚΑΝΕΝΑΣ να πάνε στον ΟΑΕΔ ! Μόνοι τους πήγαν για τα περισσότερα λεφτά ! Ε , εκεί να κάτσουν λοιπόν !
Ο καθένας εκεί που ανοίκει !
Απλά τα πράγματα !

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέστε ....
Να γίνουν μόνιμοι όλοι οι ΟΑΕΔιτες  ΝΑΙ να γίνουν αλλά στον ΟΑΕΔ  και ΟΧΙ στο Υπουργείο Παιδείας !
Δεν τους πίεσε ΚΑΝΕΝΑΣ να πάνε στον ΟΑΕΔ ! Μόνοι τους πήγαν για τα περισσότερα λεφτά ! Ε , εκεί να κάτσουν λοιπόν !
Ο καθένας εκεί που ανοίκει !
Απλά τα πράγματα !

Σαφώς και είμαι υπέρ του ανοιχτού διαλόγου ή της δημόσιας διαβούλευσης αν θέλετε αλλά όλο αυτό το διάστημα παρατηρώ πως υπάρχει μία αντιπαράθεση έτσι για να υπάρχει, σε ένα πόλεμο συμφερόντων εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική κοινότητα που βολεύει αυτούς που νομοθετούν, που μας έχει όλους μας καταντήσει να γίνουμε επαίτες δύο και τριών ωρών διδασκαλίας. Προσπάθησα στα προηγούμενα τόπικ να σας δώσω να να καταλάβετε με όλην εκείνη την νομική επιχειρηματολογία, αλλά κυρίως να δώσω την κοινωνική διάσταση του θέματος.
Έρχεται το ΥΠΕΠΘ και μας παίρνει τη δουλειά μας. Αν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, τότε έχει και την νομική ή ηθική ή κοινωνική υποχρέωση να μας αποκαταστήσει δίνοντος λύση που δεν θα θίξει τους υπόλοιπους συναδέλφους στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι προτάσεις μας ήταν σαφείς.
Επίσης οι περισσότεροι είναι τόσο άσχετοι και κυρίως υποκινούμενοι , που αν εμείς δεν δίναμε δημοσιότητα στο πρόβλημά μας, οι ίδιοι δεν θα είχαν ιδέα για το συμβαίνει, όπως δεν γνωρίζουν πόσοι Αθηναίοι μπαίνουν στους πίνακες κάθε χρόνο από τη Σιβιτανίδειο, από τα ιδιωτικά σχολεία. Αν παρατηρήσετε τους πίνακες θα δείτε τρελές προϋπηρεσίες που ούτε στα όνειρά μας δεν τις είδαμε οι περισσότεροι.

Σεβόμαστε τις απόψεις, την αγωνία και τις θέσεις όλων σας, αλλά όταν αυτές στηρίζονται με επιχειρήματα.

Παρακαλώ τους συναδέλφους ωρομίσθιους του ΟΑΕΔ να μην συμμετέχουν σε διαλόγους που ρίχνουν το επιστημονικό μας επίπεδο,την αίγλη του εκπαιδευτικού και κυρίως να μην μπαίνουν σε διαδικασίες κουτσομπολιού και δημόσιου "ξεκατινιάσματος" όταν υπάρχει σχετική έλλειψη σοβαρότητας από όσους διαφωνούν μαζί μας.

Είναι φανερό πως σε αυτούς στηρίζεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και δεν έχει δώσει ακόμη λύση. Να τους έχουν -να τους χαίρονται.

Υπερμαχία Χριστοδούλου

Αποσυνδεδεμένος sartr

• Πλήρες μέλος
  • hesta la vista
    • Προφίλ
To ΥΠΕΠΘ θα αναγνωρίσει λοιπόν προϋπηρεσία που προσφέρθηκε σε άλλο υπουργείο (Εργασίας).
Πολύ ωραία!
Και γιατί να μην αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των ωρομισθίων των Τ.Ε.Ι.;
Και γιατί να μην αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εργαζομένων σε φροντιστήρια, στα οποία το ίδιο το Υ.Π.Ε.Π.Θ. ανανεώνει την άδεια λειτουργίας κάθε χρόνο;
Και γιατί να μην αναγνωρίσει προϋπηρεσία όσων λειτουργούν οικοδιδασκαλεία, στα οποία πάλι το ίδιο το ΥΠΕΠΘ χορηγεί την άδεια;
Τι σκ... κράτος ισονομίας έχουμε;

Αποσυνδεδεμένος apostolisd

• Πλήρες μέλος
  • Στρατακης:Λυκουρέντζε μου να σ φιλήσω για ΟΑΕΔίτες
    • Προφίλ
sartr: To ΥΠΕΠΘ θα αναγνωρίσει λοιπόν προϋπηρεσία που προσφέρθηκε σε άλλο υπουργείο (Εργασίας).
Πολύ ωραία!
Και γιατί να μην αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των ωρομισθίων των Τ.Ε.Ι.;
Και γιατί να μην αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εργαζομένων σε φροντιστήρια, στα οποία το ίδιο το Υ.Π.Ε.Π.Θ. ανανεώνει την άδεια λειτουργίας κάθε χρόνο;
Και γιατί να μην αναγνωρίσει προϋπηρεσία όσων λειτουργούν οικοδιδασκαλεία, στα οποία πάλι το ίδιο το ΥΠΕΠΘ χορηγεί την άδεια;
Τι σκ... κράτος ισονομίας έχουμε;

Αυτά τα επιχειρήματα εκπροσωπούν όλους τους εκπαιδευτικούς πλην των ΟΑΕΔιτών και των εκπαιδευτικών της Σιβιτ. Ποιά είναι η αναλογία τους;
Θα χειροτερέψουμε ακόμα περισσότερο τους πίνακες! Αυτό είναι επιχείρημα! 'Η μήπως είναι επιχείρηση "ρουσφέτι" ΤΩΡΑ!
Κακά τα ψέματα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από τους ΟΑΕΔίτες.Τους στηρίζει ακόμα και τώρα.Εννοείται ό,τι οι ΟΑΕΔίτες δεν πρόκειται να το παραδεχτούν δημόσια και θα λένε ότι γουστάρουν.

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι ακόμα και πιστοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που οι γονείς τους δεν έχουν τρέξει στα γραφεία τους κι αυτοί είναι πιο κατά της ένταξης των ΟΑΕΔιτών στους  πίνακες και λένε : γιατί τόσα χρόνια οι ΟΑΕΔίτες  δεν έδιναν ΑΣΕΠ; Γιατί το απαξίωναν; Τους αφαίρεσε κανένας το δικαίωμα να διαγωνιστούν;

Τα παραπάνω τα γράφω με αφορμή το μακροσκελές μήνυμα που έχει την εντύπωση ότι επειδή είναι μακροσκελές επιχειρηματολογεί ορθά.Μιλάνε για κόμματα και οι κάργα "χρωματισμένοι". Προκαλεί ασυστόλως, δε θα το κάνει εδώ δικαστήριο με τα προκλητικότατα γραφόμενα που αντιφάσκουν
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2008, 11:22:02 am από apostolisd »
Το επίκοτον του προσώπου λίαν παρά φύσιν

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ευτυχώς που τα μηνύματά μας υπάρχουν στο pde και μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας και να συγκρίνει................
Ποιος είναι υπέρ του διαλόγου,ποιος ξεκατινιάζεται,ποιος δεν μιλάει με επιχειρήματα........ευτυχώς όλα αυτά τα βλέπουν και τα διαβάζουν και ο κόσμος ξέρει τι γίνεται.
Φανταστείτε να είχαμε μόνο τα μηνύματα τη Υπερμαχίας...............ειδικά το τελευταίο..............λες και το έγραψαν για λόγο βουλευτή είναι.
Να σου κάνει το άπρο-μαύρο με διακοσμητικά στοιχεία γραπτού λόγου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)