0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ασχετο αλλα aphrodite η ματθαιουδακη ειναι κατα κοινη ομολογια η καλυτερη καθηγητρια στο τομεα της εφαρμοσμενης γλωσσολογιας στο ΑΠΘ. τα μοναδικα μαθηματα (δικα της), αντε αλλα 2, που σε βοηθουσαν ουσιαστικα για μετα την αποφοιτηση.
Το ξέρω, girls, για τη Ματθαιουδάκη αν και (δυστυχώς) κι εγώ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω κπ μάθημά της. Είχα Σουγάρη instead. Άσχετον... Για μένα, πάντως, η παρουσίασή τους ήταν η καλύτερη μακράν. Δάκρυσα καθώς το παρακολουθούσα και η Ματθαιουδάκη ήταν αυτό που λέμε to the point.Xristina_sk, δεν είπε κανείς ότι μας είπαν κάτι καινούριο. Και ναι, μπορεί στο εξωτερικό να υπάρχει χρόνια τώρα αυτή προσέγγιση (plus, και στη δική μας βιβλιογραφία υπάρχει εδώ και καιρό) αλλά-μεταξύ μας-ποιος την εφαρμόζει μέσα στην τάξη; I mean, τρελαίνομαι όταν μιλάω στα παιδιά-των μεγάλων τάξεων-αγγλικά (ανάλογα με το επίπεδό τους) και με κοιτάνε όλα λες και είμαι ο ΕΤ ο ίδιος (ΟΚ, μπορεί να του μοιάζω αλλά δεν θέλω να μένουμε εκεί ). Κατά τ' άλλα περηφανεύονται πως πάνε και φροντιστήριο και θα δώσουν και «Λόουερ»... Σκασίλα μου τι πτυχία θα πάρω αν δεν ξέρω να μιλάω και να χειρίζομαι όπως θέλω εγώ τη γλώσσα!! Ή όταν βλέπω, νέα συνάδελφο κιόλας, να γράφει κατεβατό λέξεις «αγγλικά»=«ελληνικά» στον πίνακα και κάπου εκεί να τελειώνει και η ώρα της. Έχουμε μάθει στα παιδιά ότι αγγλικά είναι μετάφραση και ασκήσεις. Έκανα συζήτηση με τα παιδιά μου (πρώτη χρονιά δουλεύω μαζί τους) στην τάξη στα αγγλικά (όσο μπορεί το καθένα) και χτύπησε το κουδούνι και η αίσθηση που είχαν ήταν ότι δεν κάναμε μάθημα πολύ απλά επειδή δεν ανοίξαμε το βιβλίο!!Αντιθέτως, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις τα μικρούλια να σε ακούνε να μιλάς αγγλικά (μόνο!!) και να προσπαθούν να καταλάβουν. Ναι, υπάρχουν και στιγμές που πετάγεται ο Γιωργάκης και λέει «Τι λες, κυρία; Δεν καταλαβαίνω!!». Τότε του κάνεις παντομίμα και καταλαβαίνει ή το εξηγείς στην εσχάτη στα ελληνικά αλλά δουλειά γίνεται. Θετική σκέψη χρειάζεται μόνο-αυτό πιστεύω εγώ!
Oops, sorry!! Την προσωπική μου άποψη μεταφέρω-στη διημερίδα να πας, Έλενα, και γενικά, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι με το να παρουσιαζόμαστε στα σεμινάρια. Στην τελική, θα δούμε κι άλλους συναδέλφους και θα ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμούς! Ξαναλέω, δεν μεταφέρω αποκλειστικά ιδέες και λόγια της διημερίδας!!
Υπάρχει μία διάσταση απόψεων ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια. Το ΑΠΘ υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερη η έκθεση στην ξένη γλώσσα τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. You can get your message across in many ways and only when dealing with something really complicated should you resort to your L1. Επιπλέον, όλοι τους υποστηρίζουν ότι όλα τα θετικά αποτελέσματα μειώνονται κατά πολύ όταν η έκθεση στην ξένη γλώσσα γίνεται δύο-τρεις φορές μόνο την εβδομάδα (αναλογιστείτε και τις ώρες που χάνονται) και γι' αυτό και τα πιλοτικά έχουν 5 ώρες.Έχουν ενημερώσει και το υπουργείο σχετικά και προσπαθούν να τους πείσουν για αύξηση των ωρών γενικά. Κάτι άλλο που έμαθα είναι ότι η σύνδεση σχολείου και ΚΠΓ θα ισχύσει από του χρόνου. Οι μαθητές θα μπορούν, αν θέλουν, να δίνουν Α1 και Α2 στο τέλος του δημοτικού,