*

Αποστολέας Θέμα: Διημερίδα ΠΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 7698 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristina_sk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Διημερίδα ΠΕΑΠ
« στις: Οκτωβρίου 22, 2010, 12:16:46 pm »
Πώς σας φάνηκε η διημερίδα; Έχετε αληθινές εμπειρίες από μάθημα σε πρώτη-δευτέρα; Στο Wall του ΠΕΑΠ στο επίσημο site έχω την εντύπωση πως αφήνουν μόνο τα καλά post να φαίνονται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διημερίδα ΠΕΑΠ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:42:03 »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 06:35:29 pm »
Θα πάω την άλλη βδομάδα (είμαι Θεσ/νίκη). Το περιμένω πώς και πώς! Δε σου άρεσε;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 07:59:27 pm »
Ήταν μέσα στην υπερβολή! Μία εισηγήτρια που είναι μάλλον η Σούπερ καθηγήτρια! μας εξήγηση πως πρόλαβε να οργανώσει Αγγλόφωνη παράσταση την περασμένη Δευτέρα με τις υπέροχες και πρωτότυπες τεχνικές που εφάρμοσε σε ένα Δημοτικό στα Μελλίσια! (τα Μελλίσια είναι από τις πιο ακριβές και κυριλέ περιοχές της Αττικής για όσους είναι από επαρχία). Μάθαμε ακόμα ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει αίθουσα Αγγλικών, wireless internet, αίθουσα τελετών με σκηνή και δασκάλα καλλιτεχνικών που βοήθησε τα παιδιά να φτιάξουν τα σκηνικά. Όπως φαντάζεσαι το σχολείο στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει παιδιά ματαναστών, τσιγγάνους και παιδιά των οποίων οι γονείς στο σπίτι μιλάνε Ρωσικά επειδή είναι από τον Πόντο. Ούτε τα κτήρια είναι κονταίνερ και λυόμενα όπως είναι εκεί που δουλεύω στον Ασπρόπυργο. Γι αυτό λέω αν έχει κανείς αληθινή εμπειρία από το νέο Ολοήμερο.
Κατά τ'άλλα μας είπαν ότι ακριβώς έχει μέσα το site και μερικές φορές και με τα ίδια λόγια. Μας έδωσαν και ένα CD που είχε μέσα ότι είχε το site.
Οι εισηγητές ήταν ή πανεπιστημιακοί ή αποσπασμένοι στο Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό ινστιτούτο συνάδερφοι που έχουν σίγουρα ξεχάσει τι σημαίνει να κάνεις μάθημα σε τάξη μα μικρά παιδιά.
Η τσιγγουνιά ήταν στα όρια του γελίου αφού ούτε ένα καφέ κι ένα νεράκι δε μας πρόσφεραν.
Για να πάρεις βεβαίωση πρέπει να πας και τις 2 μέρες.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 10:11:21 pm »
Τόσο καλά.... :-\ Καλά, αν είναι αντιγραφή του site γιατί μας μαζεύουν; Φύλλο και φτερό το έχω κάνει. Anyway, θα σου πω την άλλη Τρίτη εντυπώσεις, αν και με απογοήτευσες. :(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:42:03 »

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 02:11:19 pm »
Ε, όχι! Και καφέ και νερό και χυμό... και κέικ είχε!! Μην λέμε τα μισά!
Όσον αφορά την ουσία του θέματος τώρα. Ναι, μεγάλο μέρος (η πρώτη μέρα κυρίως) της διημερίδας ήταν θεωρητικό και παρουσίαζε τον ιστότοπο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί (πολλές δλδ!!) συνάδελφοι δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του!! Και ναι, μετά λύπης και ντροπής βάζω και μένα μέσα αν και χρόνια τώρα χρησιμοποιούσα τις αγγλόφωνες σελίδες που συνιστά η δική μας.
Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε (για μένα) η παρουσίαση των Ματθαιουδάκη-Αλεξίου από το ΑΠΘ αλλά και κάποιες από τις δραστηριότητες των συναδέλφων που παρουσίασαν τη δεύτερη ημέρα. Θεωρώ ότι σημασία δεν έχει να πετύχουμε όλοι το ίδιο αποτέλεσμα-άλλωστε, συχνά μάς τόνισαν ότι γενικός στόχος του ΠΕΑΠ είναι η διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα. Σημασία έχει να «μάθουμε» στα παιδιά να αντιμετωπίζουν τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας κι όχι ως ένα στεγνό μάθημα ή έναν τρόπο να αποκτήσουν άλλο ένα πιστοποιητικό ή πτυχίο. Ας τους παρουσιάσουμε εμείς τη γλώσσα με τον καλύτερο (κατά την προσωπική μας άποψη αλλά και κατά την άποψη των παιδιών) τρόπο και ας τα αφήσουμε να επιλέξουν αυτά πώς και πόσο θα εξερευνήσουν αυτό το νέο μυστήριο. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε ανταγωνιστικά ή επικριτικά τις επιτυχίες ή εγχειρήματα, αν θέλετε, των συναδέλφων. Ας «κλέψουμε» τις ιδέες τους ή ας χαρούμε που κι εμείς σκεφτήκαμε-πράξαμε το ίδιο ή ίσως και κάτι «καλύτερο». Άλλωστε, ποιος-α από εμάς περιμένει να μάθει το πρωτάκι στο τέλος του χρόνου να μιλάει σαν αγγλάκι; Ας μην γελιόμαστε-δεν είναι αυτός ο στόχος!! Τέλος, θα ήθελα να μας υπενθυμίσω ότι παιδιά της ΣΤ' τάξης δεν μπορούν να εκφραστούν στα αγγλικά κι ας ασχολούνται μ' αυτά ώρες και χρόνια ολόκληρα γιατί-πολύ απλά-δεν τους το έχουμε μάθει! Αρκούμαστε στο να λύνουν ασκήσεις και να διαβάζουν κείμενα. Προσωπικά, έμεινα ικανοποιημένη από τη διημερίδα (δεδομένου ότι ήταν η αρχή) και το μόνο που θα ήθελα να ακούσω είναι η σύσταση πως η επικοινωνιακή προσέγγιση θα πρέπει να συνεχιστεί και στις μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 06:24:27 pm »
Εγώ πάντως δε βρήκα τίποτα από αυτά που λες. Ούτε νερό, ούτε χυμό, ούτε κέικ , ούτε καφέ. Μήπως ήταν μόνο την πρώτη μέρα; Νομίζουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό στο ΤΑΓΦ και μιλάνε τώρα για την επικοινωνιακή προσέγγιση. Στο εξωτερικό χρόνια το λένε αυτό. Τέλος πάντων κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όλες οι δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν υπάρχουν στο site.
Δεν έμεινα ικανοποιημένη από τη διημερίδα αλλά δε περίμενα και τίποτα καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 09:39:44 pm »
ασχετο αλλα aphrodite η ματθαιουδακη ειναι κατα κοινη ομολογια η καλυτερη καθηγητρια στο τομεα της εφαρμοσμενης γλωσσολογιας στο ΑΠΘ. τα μοναδικα μαθηματα (δικα της), αντε αλλα 2, που σε βοηθουσαν ουσιαστικα για μετα την αποφοιτηση.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 11:05:27 pm »
ασχετο αλλα aphrodite η ματθαιουδακη ειναι κατα κοινη ομολογια η καλυτερη καθηγητρια στο τομεα της εφαρμοσμενης γλωσσολογιας στο ΑΠΘ. τα μοναδικα μαθηματα (δικα της), αντε αλλα 2, που σε βοηθουσαν ουσιαστικα για μετα την αποφοιτηση.
Α, ωραία! :( Δεν την πήρα καθόλου όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο. :( :( :( Τότε βέβαια, αν θυμάμαι καλά, δεν είχε πολλά μαθήματα, νομίζω ένα. Κρίμα.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 05:53:33 pm »
Το ξέρω, girls, για τη Ματθαιουδάκη αν και (δυστυχώς) κι εγώ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω κπ μάθημά της. Είχα Σουγάρη instead. Άσχετον... ;) Για μένα, πάντως, η παρουσίασή τους ήταν η καλύτερη μακράν. Δάκρυσα καθώς το παρακολουθούσα και η Ματθαιουδάκη ήταν αυτό που λέμε to the point.
Xristina_sk, δεν είπε κανείς ότι μας είπαν κάτι καινούριο. Και ναι, μπορεί στο εξωτερικό να υπάρχει χρόνια τώρα αυτή προσέγγιση (plus, και στη δική μας βιβλιογραφία υπάρχει εδώ και καιρό) αλλά-μεταξύ μας-ποιος την εφαρμόζει μέσα στην τάξη; I mean, τρελαίνομαι όταν μιλάω στα παιδιά-των μεγάλων τάξεων-αγγλικά (ανάλογα με το επίπεδό τους) και με κοιτάνε όλα λες και είμαι ο ΕΤ ο ίδιος (ΟΚ, μπορεί να του μοιάζω αλλά δεν θέλω να μένουμε εκεί  ;D ). Κατά τ' άλλα περηφανεύονται πως πάνε και φροντιστήριο και θα δώσουν και «Λόουερ»... Σκασίλα μου τι πτυχία θα πάρω αν δεν ξέρω να μιλάω και να χειρίζομαι όπως θέλω εγώ τη γλώσσα!! Ή όταν βλέπω, νέα συνάδελφο κιόλας, να γράφει κατεβατό λέξεις «αγγλικά»=«ελληνικά» στον πίνακα και κάπου εκεί να τελειώνει και η ώρα της. Έχουμε μάθει στα παιδιά ότι αγγλικά είναι μετάφραση και ασκήσεις. Έκανα συζήτηση με τα παιδιά μου (πρώτη χρονιά δουλεύω μαζί τους) στην τάξη στα αγγλικά (όσο μπορεί το καθένα) και χτύπησε το κουδούνι και η αίσθηση που είχαν ήταν ότι δεν κάναμε μάθημα πολύ απλά επειδή δεν ανοίξαμε το βιβλίο!!
Αντιθέτως, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις τα μικρούλια να σε ακούνε να μιλάς αγγλικά (μόνο!!) και να προσπαθούν να καταλάβουν. Ναι, υπάρχουν και στιγμές που πετάγεται ο Γιωργάκης και λέει «Τι λες, κυρία; Δεν καταλαβαίνω!!». Τότε του κάνεις παντομίμα και καταλαβαίνει ή το εξηγείς στην εσχάτη στα ελληνικά αλλά δουλειά γίνεται. Θετική σκέψη χρειάζεται μόνο-αυτό πιστεύω εγώ!

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 06:10:10 pm »
Το ξέρω, girls, για τη Ματθαιουδάκη αν και (δυστυχώς) κι εγώ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω κπ μάθημά της. Είχα Σουγάρη instead. Άσχετον... ;) Για μένα, πάντως, η παρουσίασή τους ήταν η καλύτερη μακράν. Δάκρυσα καθώς το παρακολουθούσα και η Ματθαιουδάκη ήταν αυτό που λέμε to the point.
Xristina_sk, δεν είπε κανείς ότι μας είπαν κάτι καινούριο. Και ναι, μπορεί στο εξωτερικό να υπάρχει χρόνια τώρα αυτή προσέγγιση (plus, και στη δική μας βιβλιογραφία υπάρχει εδώ και καιρό) αλλά-μεταξύ μας-ποιος την εφαρμόζει μέσα στην τάξη; I mean, τρελαίνομαι όταν μιλάω στα παιδιά-των μεγάλων τάξεων-αγγλικά (ανάλογα με το επίπεδό τους) και με κοιτάνε όλα λες και είμαι ο ΕΤ ο ίδιος (ΟΚ, μπορεί να του μοιάζω αλλά δεν θέλω να μένουμε εκεί  ;D ). Κατά τ' άλλα περηφανεύονται πως πάνε και φροντιστήριο και θα δώσουν και «Λόουερ»... Σκασίλα μου τι πτυχία θα πάρω αν δεν ξέρω να μιλάω και να χειρίζομαι όπως θέλω εγώ τη γλώσσα!! Ή όταν βλέπω, νέα συνάδελφο κιόλας, να γράφει κατεβατό λέξεις «αγγλικά»=«ελληνικά» στον πίνακα και κάπου εκεί να τελειώνει και η ώρα της. Έχουμε μάθει στα παιδιά ότι αγγλικά είναι μετάφραση και ασκήσεις. Έκανα συζήτηση με τα παιδιά μου (πρώτη χρονιά δουλεύω μαζί τους) στην τάξη στα αγγλικά (όσο μπορεί το καθένα) και χτύπησε το κουδούνι και η αίσθηση που είχαν ήταν ότι δεν κάναμε μάθημα πολύ απλά επειδή δεν ανοίξαμε το βιβλίο!!
Αντιθέτως, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις τα μικρούλια να σε ακούνε να μιλάς αγγλικά (μόνο!!) και να προσπαθούν να καταλάβουν. Ναι, υπάρχουν και στιγμές που πετάγεται ο Γιωργάκης και λέει «Τι λες, κυρία; Δεν καταλαβαίνω!!». Τότε του κάνεις παντομίμα και καταλαβαίνει ή το εξηγείς στην εσχάτη στα ελληνικά αλλά δουλειά γίνεται. Θετική σκέψη χρειάζεται μόνο-αυτό πιστεύω εγώ!
Καλά, και η χρήση της ελληνικής που λέει το site και η χρησιμότητά της ειδικά με τα μικρά, πού πήγε; ??? Δηλαδή σας είπαν να μιλάμε αποκλειστικά (ή ως επί το πλείστον) αγγλικά μες στην τάξη με τα πρωτάκια; Μου κάνει εντύπωση. Τότε την μασκότ, τι τη θέλουμε;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 06:16:46 pm »
Oops, sorry!! Την προσωπική μου άποψη μεταφέρω-στη διημερίδα να πας, panickos, και γενικά, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι με το να παρουσιαζόμαστε στα σεμινάρια. Στην τελική, θα δούμε κι άλλους συναδέλφους και θα ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμούς! Ξαναλέω, δεν μεταφέρω αποκλειστικά ιδέες και λόγια της διημερίδας!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2010, 07:19:02 am από aphrodite »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 25, 2010, 06:43:25 pm »
Oops, sorry!! Την προσωπική μου άποψη μεταφέρω-στη διημερίδα να πας, Έλενα, και γενικά, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι με το να παρουσιαζόμαστε στα σεμινάρια. Στην τελική, θα δούμε κι άλλους συναδέλφους και θα ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμούς! Ξαναλέω, δεν μεταφέρω αποκλειστικά ιδέες και λόγια της διημερίδας!!

OK, got it! ;) Είπα κι εγώ.....

Αποσυνδεδεμένος sofiam

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 12:54:15 pm »
Υπάρχει μία διάσταση απόψεων ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια. Το ΑΠΘ υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερη η έκθεση στην ξένη γλώσσα τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. You can get your message across in many ways and only when dealing with something really complicated should you resort to your L1. Επιπλέον, όλοι τους υποστηρίζουν ότι όλα τα θετικά αποτελέσματα μειώνονται κατά πολύ όταν η έκθεση στην ξένη γλώσσα γίνεται δύο-τρεις φορές μόνο την εβδομάδα (αναλογιστείτε και τις ώρες που χάνονται) και γι' αυτό και τα πιλοτικά έχουν 5 ώρες.Έχουν ενημερώσει και το υπουργείο σχετικά και προσπαθούν να τους πείσουν για αύξηση των ωρών γενικά. Κάτι άλλο που έμαθα είναι ότι η σύνδεση σχολείου και ΚΠΓ θα ισχύσει από του χρόνου. Οι μαθητές θα μπορούν, αν θέλουν, να δίνουν Α1 και Α2 στο τέλος του δημοτικού, 

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 07:34:11 pm »
Υπάρχει μία διάσταση απόψεων ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια. Το ΑΠΘ υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερη η έκθεση στην ξένη γλώσσα τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. You can get your message across in many ways and only when dealing with something really complicated should you resort to your L1. Επιπλέον, όλοι τους υποστηρίζουν ότι όλα τα θετικά αποτελέσματα μειώνονται κατά πολύ όταν η έκθεση στην ξένη γλώσσα γίνεται δύο-τρεις φορές μόνο την εβδομάδα (αναλογιστείτε και τις ώρες που χάνονται) και γι' αυτό και τα πιλοτικά έχουν 5 ώρες.Έχουν ενημερώσει και το υπουργείο σχετικά και προσπαθούν να τους πείσουν για αύξηση των ωρών γενικά. Κάτι άλλο που έμαθα είναι ότι η σύνδεση σχολείου και ΚΠΓ θα ισχύσει από του χρόνου. Οι μαθητές θα μπορούν, αν θέλουν, να δίνουν Α1 και Α2 στο τέλος του δημοτικού, 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)