0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μοδα αρχιζει και γινεται το διδακτορικο απο το ΕΑΠ για συναδελφους 45+ οι οποιοι αποβλεπουν σε αποσπαση στα Πανεπιστημια σαν ΕΔΙΠ...και γατι οχι με την παροδο του χρονου σαν μελη ΔΕΠ...
Δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές, όμως η αλήθεια είναι ότι η ορθή διοικητική λειτουργία της εκπαίδευσης απαιτεί την κατάργηση των αποσπάσεων σε φορείς. Να πω προβλήματα; ότι σε καίρια πόστα σχεδόν κάθε χρόνο αλλάζουν οι αποσπασμένοι και η κλασσική φράση που ακούς Σεπτέμβρη μήνα όταν πας να εξυπηρετηθείς "εεε εγώ είμαι καινούριος εδώ δεν ξέρω, πέρνα σε 3-4 ημέρες για να ψάξω να βρω τον παλιό να μου πει τι γίνεται". Να αναφέρω ότι η αίσθηση της προσωρινότητας κάπου, κάνει αρκετούς να αδιαφορούν για τη δουλειά; ειδικά κατά τον Ιούνιο, Ιούλιο αν ξέρει ο συνάδελφος ότι από Σεπτέμβρη δεν θα είναι στα γραφεία δε σηκώνει ούτε τη σφραγίδα για να σφραγίσει έγγραφο. Συνάδελφε ΑΣΕΠ δώσαμε για να διοριστούμε σε συγκεκριμένη θέση (Εκπαιδευτικός) και όχι σαν τους χαμαιλέοντες κάθε χρόνο να αλλάζουμε. Φέτος εκπαιδευτικός, του χρόνου μισθοδοσία, του παραχρόνου αρχειοθέτης. Δεν είναι pass pa rtout ο ΑΣΕΠ. Όποιος ενδιαφέρεται για διοικητική θέση ή κάνει αίτηση μετάταξης ή μπαίνει στις διαδικασίες προσλήψεων για διοικητικούς.Σε σχέση με τα ΑΕΙ όλη η επιχειρηματολογία σου δείχνει άγνοια. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα ΑΕΙ ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται εφ' όσον και αν υπάρξει κάποια θέση σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο που να έχει σχέση με τη διατριβή του και δεν προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο από το παράθυρο μέσω της δευτεροβάθμιας. Οι θέσεις στα ΑΕΙ είναι πολύ συγκεκριμένες και μπορεί μέσα σε μία 20ετία όλες κι όλες να προκηρυχθούν ελάχιστες θέσεις που εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο του διδακτορικού κάποιου. Στα ΑΕΙ δεν προκηρύσσονται γενικά και αόριστα θέσεις "μαθηματικών" "φυσικής" "πληροφορικής", αλλά πολύ συγκεκριμένες "Τεχνητή Νοημοσύνη" "Παράλληλος Προγραμματισμός" και μόνο αν το διδακτορικό σου αφορά το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορείς να διεκδικήσεις θέση. Δεκάδες κάτοχοι διδακτορικών περιμένουν αυτή τη μία θέση για να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Ας πάει ο συνάδελφος από την κανονική διαδικασία και ας αφήσει τα παραθυράκια. Η λογική "καβατζωνόμαστε" στη δευτεροβάθμια και θέλουμε μέσω αυτής να μπούμε στο πανεπιστήμιο είναι αστεία.
Εάν γίνουν μετατάξεις π.χ. Σεπτέμβρη του 2014 θα μπορούν να γίνουν ανακλήσεις λόγω πλάνης τον Απρίλη του 2014;Λέω ρε παιδί μου αν έχω οργανική π.χ. στα Δωδεκάνησα και περιμένω πάντα αντικαταστάτη για να με αλλάξει γιατί να μην βρεθώ με την ανάκληση στην Διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ (να μην ξαναπάρω ποτέ οργανική) και να φεύγω καρφί με την ανακοίνωση του ονόματος μου μιας και οι διαθεσίτες (αν μάλιστα είναι και μπόλικοι) δεν περιμένουν αντικαταστάτη;Επίσης ωραία μαγκιά η μετάταξη δεν λέω... διορίζεται κάποιος εκπαιδευτικός π.χ. στα Δωδεκάνησα χωρίς έξτρα πτυχία, ξένες γλώσσες, γνώση πληροφορικής κ.τ.λ. και τρώει την θέση ενός διοικητικού π.χ. στην Αθήνα που άμα γινόταν ΑΣΕΠ για Διοικητικούς χωρίς τα παραπάνω προσόντα όχι στο Δημόσιο δεν διοριζόταν ως μόνιμος αλλά ούτε και σε ταξιδιωτικό γραφείο ως υπάλληλος... και γιατί να μην γίνεται σε όλο το δημόσιο αυτό; π.χ. να διορίζεται ο άλλος ως νοσηλευτής ή κάτι άλλο που ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος και τσουπ να γίνεται διοικητικός σε γραφείο και μάλιστα στον τόπο του...Αμα κύριε / κυρία δεν κάνεις για καθηγητής ή νοσηλευτής ή οτιδήποτε άλλο και το πας παπατζίδικα κάτσε σπιτάκι σου να πάρει κάποιος άλλος την θέση που θέλει να κάνει την δουλειά για την οποία προσλήφθηκε... έλεος πια γιατί έχει καταντήσει το δημόσιο μαγαζάκι του μπαμπά μας που όπου γουστάρουμε πάμε και όπως θέλουμε δουλεύουμε.. αλλά να μου πεις φταίνε αυτοί που τα κάνουν ή αυτοί που τα ανέχονται ή τα επιτρέπουν;
Στα 60 ίσως να είναι ΕΔΙΠ. Μέλη ΔΕΠ στα 70-75
Οι ΕΔΙΠ μπορούν να εξελιχθούν σε ΔΕΠ;;;; Δεν έχω καμία γνώση επί του θέματος για αυτό και ρωτώ (δε με ενδιαφέρει να γίνω ΕΔΙΠ ή ΔΕΠ - δεν έχω διδακτορικό καν!)
Καλησπέρα συνάδελφοί, για όσους αναμένουν απόσπαση σε φορείς , νομίζω μέσα στις σημερινές προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού είναι και αυτή: "Και ανακοινώνουμε σήμερα τη μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις". Μήπως ξανά ζήσουμε προ 4ετιας εποχές ; #epistrofistinkanonikothta λέγεται ;