0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολύ σωστά το λές! Αν όμως προκηρύξει θέση ΕΔΙΠ ένα τμήμα πιστεύεις ότι θα έχει ελπίδα κάποιος της Δευτεροβάθμιας/Πρωτοβάθμιας;Θα κάνουν αίτηση μεταδιδακτορικοί με δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε ερευνητικά κλπκαι θα έχουν πολλά μόρια.Είναι τυχεροί όσοι εκπαιδευτικοί έγιναν ΕΔΙΠ. Διότι έχοντας διδακτορικό (πολύ σημαντικό)αλλά χωρίς απαραίτητα προϋπηρεσία διδασκαλίας 407, δημοσιεύσεις κλπ, έγιναν ΕΔΙΠ.Θέλω να πω, πως εάν πάμε με τυπικά προσόντα, οι "υπόλοιποι" υποψήφιοι (που ανέφερα πιο πάνω) θα έχουν περισσότερα.Άδω το Υπουργείο έκανε μια κίνηση εξοικονόμησης χρημάτων και επιπλέον να ΜΗΝ κάνει καινούριο διορισμό.Γίνεται απλώς "μεταφορά" θέσης. Οπότε: Το Πανεπιστήμιο κάνει οικονομία διότι ΔΕΝ προσλαμβάνει 407 (τω καιρώ εκείνω, τώρα με τους υποτρόφους, ακαδημαϊκή εμπειρία κλπ που είναι από ΕΣΠΑ, είναι αλλιώς τα πράγματα),οι ώρες που "άφησε" πίσω του ο εκπαιδευτικός μπορούν να καλυφθούν με κάποιο τρόπο ή θα προληφθεί αναπληρωτής,ο οποίος κοστίζει λιγότερο από τον μόνιμο, και κάπως έτσι "ισορροπεί" το σύστημα!Εύχομαι το καλύτερο για όλους μας!
Ας μην παραβλέπουμε το ειδικό μισθολόγιο που ισχύει πλέον για τα ΕΔΙΠ, γεγονός που μειώνει τον μισθό δραματικά σε σχέση με αυτόν του εκπαιδευτικού. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πήγαν με μετάταξη αλλά μέσω προκήρυξης. Πολύ σημαντικός παράγοντας!
Για μερικούς ισχύει αυτό, όντως. Η απόφαση όμως μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και την περιοχή που ανήκουν. Δες και θα καταλάβεις.
Από την εμπειρία μου (εχω κανει σε γραφείο ΔΔΕ) το 80% των εκπαιδευτικών που ζητουν απόσπαση σε φορείςειτε ψαχνουν μια ευκαιρεία να ειναι κοντα στην οικογενειά τους, ειτε εχουν καποιο σοβαρό οικογενειακό προβλημα κλπ.Μονο ενα 20% θελουν να "βολευτουν" με απόσπαση σε φορεα.Ελαχιστοι εκπαιδευτικοί θεωρούν καλύτερη την διοικητική δουλεια από την εκπαιδευτική.
Ακριβώς, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει στον τόπο συμφερόντων τους. Ειδικά οι διορισμένοι μέχρι το 2010.
Εγώ είμαι πολλά χρόνια στο "κουρμπέτι' και καταλαβαίνω μια χαρά. Δεν είμαι σίγουρη αν εσείς καταλαβαίνετε. Αν ήταν τόσο ωραία στις διευθυνσεις κ.τ.λ. θα έπρεπε να έχουν γεμίσει από μεταταγμένους εκπαιδευτικούς. Αντίθετα οι περισσότεροι αποσπώνται μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που τους αναγκάζουν να είναι εκεί. Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να θέλει να αποσπαστεί ακόμα και στην ίδια διευθυνση είναι πολλοί και όχι απαραίτητα να αποφύγει το σχολείο. Το ότι είναι στον ίδιο νομό δεν σημαίνει ότι η οργανική του είναι δίπλα. Υπάρχουν νομοί πολύ μεγάλοι με μεγάλες αποστάσεις.Ξέρω συνάδελφο που έπαιρνε αποσπάσεις στο γραφείο γιατί είχε τρία μικρά παιδιά ,δεν είχε βοήθεια,η οργανική της ηταν μιάμιση ώρα μακριά στον ίδιο νομό και δεν ήθελε να περιμένει τις εντός πυσπε αποσπάσεις γιατί δεν μπορούσε να είναι σίγουρη ότι θα υπάρχει λειτουργικό κενό στην ειδικότητά της πιο κοντά. Άλλη συνάδελφος είχε μητέρα με άνοια και ήθελε να μπορεί να παίρνει άδειες πιο εύκολα ή αν χρειαστεί να μπορεί να "πεταχτεί" στο σπίτι για λιγο . Και .. και.. και ...άπειρες άλλες περιπτώσεις.Τα τελευταία χρονια δυστυχώς υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι. Δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της μετακίνησης.
Όταν διορίζεσαι ως εκπαιδευτικός φαντάζομαι ότι διορίζεσαι για να διδάσκεις όχι για να είσαι σε γραφεία όλη σου τη ζωή.
Όσον αφορά την καραμέλα "με διόρισαν μακριά έχω παιδιά, δεν με καταλαβαίνετε κλπ" η απάντηση είναι απλή:Δεν σε διόρισαν εκεί. Εσύ επέλεξες να διοριστείς εκεί ενώ άλλοι σαν και σένα με παιδιά ήταν πιο έντιμοι και δεν επέλεξαν διορισμό αλλά προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι τους και να συνεχίσουν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό το πράγμα ότι επιλέγω να διοριστώ σε ένα νησί και μετά βάζω λυτούς και δεμένους για να φύγω και μετά καταγγέλω και την κυβέρνηση για τα κενά στα σχολεία είναι φοβερό.Αν ο υπουργός είναι σωστός πρέπει να κάνει το εξής:1) Άμεσα οργανόγραμμα με τις ανάγκες που χρειάζονται τα γραφεία.2) Διορισμούς ή μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις3) Κατάργηση όλων των αποσπάσεων.Διορίστηκες Λήμνο? Θα μείνεις εκεί μέχρι να ανοίξει θέση αλλού.Αυτή η ντροπή που πας σε ένα σχολείο σε νησί και βλέπεις να έχουν οργανικές 20 καθηγητές και από αυτούς να λείπουν οι 15 θα πρέπει να σταματήσει.
Όπως ειπαν και άλλοι συναδελφοι, το ωραριο δεν ειναι αυστηρό αλλα κυμαινεται από το ωραριο του ΕΔΙΠ(δεν ξερω πιο ειναι) μεχρι το ωραριο που εχεις στην υπηρεσια που εχεις οργανική (Πρωτοβαθμια-Δευτεροβαθμια κλπ).Χριστουγεννα-Πασχα συνηθως όπως και στο σχολείο, ομοίως και το καλοκαιρι, διοτι στην εγκύκλιο αναφερεται ρητά το "εκπαιδευτικό" εργο.