*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1071326 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #3920 στις: Μαρτίου 22, 2025, 12:55:42 pm »
Καλημέρα. Θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων συναδέλφων που αποσπώνται σε ΑΕΙ: Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός φοιτά σε ένα ΑΕΙ για δεύτερο πτυχίο και θέλει να αποσπαστεί σ΄αυτό για να διευκολυνθεί στην αποπεράτωση των σπουδών του, υπάρχει πιθανότητα να γίνει δεκτή η αίτησή του; Πρέπει οπωσδήποτε να είναι το πτυχίο του απόλυτα συναφούς αντικειμένου με τη σχολή στην οποία ζητά να αποσπαστεί;   
Είναι άσχετο με αυτά που αναφέρει η εγκύκλιος. Δεν μπορεί να το επικαλεστεί. Μπορεί όμως να συνεννοηθεί με το ΑΕΙ (Τμήμα) για να αποσπαστεί όπως και οι υπόλοιποι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:24:25 »

Αποσυνδεδεμένος sophouko

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3921 στις: Μαρτίου 23, 2025, 12:36:19 pm »
Μπορείς να κάνεις μια κουβέντα με το τμήμα δεν εχείς να χάσεις κάτι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σε παρόμοια περίπτωση είχα ακούσει ότι το θεωρούσαν λιγο θέμα να είσαι και φοιτητής κ αποσπασμένος γιατί στην ουσία είσαι βοηθητικό διδακτικό προσωπικό κ έρχεται σε σύγκρουση με την πρώτη ιδιότητα. Αλλά μπορεί να μην το βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Καλημέρα. Θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων συναδέλφων που αποσπώνται σε ΑΕΙ: Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός φοιτά σε ένα ΑΕΙ για δεύτερο πτυχίο και θέλει να αποσπαστεί σ΄αυτό για να διευκολυνθεί στην αποπεράτωση των σπουδών του, υπάρχει πιθανότητα να γίνει δεκτή η αίτησή του; Πρέπει οπωσδήποτε να είναι το πτυχίο του απόλυτα συναφούς αντικειμένου με τη σχολή στην οποία ζητά να αποσπαστεί;   

Αποσυνδεδεμένος ulysses

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3922 στις: Μαρτίου 23, 2025, 02:19:17 pm »
Daidalos - Sophouko Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #3923 στις: Μαρτίου 23, 2025, 04:06:19 pm »

Εξαρταται

Συνηθως (συνηθως λεω) οι αποσπσμενοι ειναι για βοηθητικο διδακτικο ή εποπτικο εργο. Αυτο σημαινει ή οτι κανουν καποια φροντιστηρια και εργαστηρια ή οτι εποπτευουν πρακτικες ασκησεις.
Εαν εισαι φοιτητης, θα εποπτευσεις τον εαυτο σου ή θα κανει φροντιστηριο στον εαυτο σου;
Πρακτικα δεν γινεται
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:24:25 »

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3924 στις: Μαρτίου 24, 2025, 09:34:24 am »
Επειδή βλέπω μεγάλη συζήτηση για τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ να σας αναφέρω την περίπτωση μου για να καταλάβετε τι παίζει.

Μέχρι το 2018 ήμουν ΥΔ σε ΑΕΙ επιτελώντας ανεπίσημα και διδακτικό έργο. Μετά το PhD παρέμεινα ανεπίσημα κάποιες χρονιές και κάποιες επίσημα ως συνεργάτης του τμήματος διατηρώντας τη συμμετοχή μου σε μαθήματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κανει αρκετές φορές αίτηση για απόσπαση στο συγκεκριμένο τμήμα. Δεν πήρα καμιά φορά. Ο καθηγητής με τον οποίο συνεργάστηκα γνωρίζω ότι τις πρώτες χρονιές υποστήριξε ενεργά την αίτηση μου, μετά βαρέθηκε.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι θες δύο γερά βύσματα: Ένα στο πανεπιστήμιο και ένα στο υπουργείο. Αν δεν τα έχεις δεν υπάρχει καν η αίτηση σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 24, 2025, 09:50:00 am από disappointed »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3925 στις: Μαρτίου 24, 2025, 12:54:51 pm »
disappointed , είναι έτσι όπως τα λες. Ξέρω συνάδερφο που είχε συγγενή του σε πανεπιστήμιο, κάποιες χρονιές πήρε απόσπαση για το τμήμα, αλλά πέρυσι κόπηκε η απόσπαση...

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3926 στις: Μαρτίου 24, 2025, 03:08:26 pm »
Να πω και τη δικη μου εμπειρια... Εχω παει σε αρκετες σχολες να μιλησω με καθηγητες για αποσπαση μου εκει. Σχολες με τις οποιες εχω συνεργαστει ως μεταδιδακτορας εργαζομενος ή ως ΥΔ. Επειτα απο πολυ πιεση που ασκησα  προσφατα σε ενα Τμημα που ειπαν μεσω του προεδρου του τμηματος οτι γινεται μια λιστα (προτεραιοποιηση) των αιτησεων που εχουν και επειτα αυτη η λιστα παει στο υπουργειο. Εχει τυχει να μη τους στειλουν τον 1ο στη λιστα αλλα τον 6ο...και αφου εγω επεμενα τηλεφωνικα μου ειπαν ξεκαθαρα οτι θελει πολυ μεσο στο υπουργειο...οχι ενα απλο μεσο.... αλλα ΠΟΛΥ γερο μεσο!! Αυτα.....

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3927 στις: Μαρτίου 24, 2025, 03:36:04 pm »
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ξέρεις τα κατάλληλα άτομα στον 3ο όροφο. Αυτά!!!!

Αποσυνδεδεμένος Colette

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3928 στις: Μαρτίου 24, 2025, 03:44:40 pm »
Επειδή βλέπω μεγάλη συζήτηση για τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ να σας αναφέρω την περίπτωση μου για να καταλάβετε τι παίζει.

Μέχρι το 2018 ήμουν ΥΔ σε ΑΕΙ επιτελώντας ανεπίσημα και διδακτικό έργο. Μετά το PhD παρέμεινα ανεπίσημα κάποιες χρονιές και κάποιες επίσημα ως συνεργάτης του τμήματος διατηρώντας τη συμμετοχή μου σε μαθήματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κανει αρκετές φορές αίτηση για απόσπαση στο συγκεκριμένο τμήμα. Δεν πήρα καμιά φορά. Ο καθηγητής με τον οποίο συνεργάστηκα γνωρίζω ότι τις πρώτες χρονιές υποστήριξε ενεργά την αίτηση μου, μετά βαρέθηκε.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι θες δύο γερά βύσματα: Ένα στο πανεπιστήμιο και ένα στο υπουργείο. Αν δεν τα έχεις δεν υπάρχει καν η αίτηση σου.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Αν κάποιος αποσπασθεί σε Πανεπιστήμιο (όπως βλέπω με συγκεκριμένο μάλλον δύσκολο τρόπο), τι ακριβώς κάνει; Ασκεί διδακτικό έργο; Αυτό προσμετράται για κάποιον Διδάκτορα ως προϋπηρεσία αντίστοιχων εργατοωρών άσκησης διδακτικού έργου ώστε να έχει την ανάλογη προϋπηρεσία των 3 ετών που απαιτούνται για τη διεκδίκηση κάποιας θέσης ΔΕΠ;

Αποσυνδεδεμένος Anast_m

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3929 στις: Μαρτίου 24, 2025, 04:12:15 pm »
Όχι, δεν προσμετράται ως διδακτική εμπειρία. Δυστυχώς πλέον ως Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε δικαίωμα για απόκτηση διδακτικής εμπειρίας. Μόνο μέσω ερευνητικών έργων μπορούμε να συμπληρώσουμε την απαιτούμενη 3ετια για να έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε χαρτιά για ΔΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος Colette

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3930 στις: Μαρτίου 24, 2025, 04:32:39 pm »
Όχι, δεν προσμετράται ως διδακτική εμπειρία. Δυστυχώς πλέον ως Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε δικαίωμα για απόκτηση διδακτικής εμπειρίας. Μόνο μέσω ερευνητικών έργων μπορούμε να συμπληρώσουμε την απαιτούμενη 3ετια για να έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε χαρτιά για ΔΕΠ.

Α μάλιστα... Είδα κάποιες προκηρύξεις που βγαίνουν που αναφέρονται σε εντεταλμένους διδάσκοντες, όπου αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δεν ήξερα αναφορικά με την απόσπαση.. Ούτε είναι εφικτό με κάποια σύμβαση κάποιων ωρών να γίνει διδασκαλία η οποία και να προσμετράται; Για τα ερευνητικά έργα πόσες ώρες θα υπολογίζονται; Σε ευχαριστώ για τη απάντησή σου!

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3931 στις: Μαρτίου 25, 2025, 06:52:32 pm »
Αν κάποιος αποσπαστεί σε φορέα (π.χ. Πανεπιστήμιο) και δεν είναι ικανοποιημένος μπορεί να κάνει ανάκληση; Αν ναι, μέχρι πότε έχει το δικαίωμα να κάνει ανάκληση; Μπορεί να κάνει και τον Μάϊο για παράδειγμα; Υπάρχει κάποια ποινή όπως στις ανακλήσεις των αποσπάσεων στο εξωτερικό;

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3932 στις: Μαρτίου 25, 2025, 07:11:12 pm »
Σίγουρα μπορεί να κάνει ανάκληση αλλά δεν γνωρίζω το χρονικό περιθώριο

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3933 στις: Μαρτίου 25, 2025, 07:11:39 pm »
Ναι έχει ποινή.

Μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης δύνανται να υποβάλουν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος και όχι χειρόγραφα:
α. Ένσταση επί των αποτελεσμάτων εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών,
αναφέροντας συνοπτικά και με σαφήνεια τους λόγους υποβολής της
β. Επανεξέταση της αίτησής τους
γ. Αίτηση ανάκλησης της απόσπασης τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών,
αναφέροντας συνοπτικά και με σαφήνεια τους λόγους υποβολής της.
Σημειώνεται ότι η εξέταση των περιπτώσεων β και γ είναι δυνητική.

Αρχικά μπορεί να μην γίνει δεκτή η ανάκληση. Επιπλέον, όταν θα κάνεις αίτηση του χρόνου δεν θα μπορείς να τοκάρεις το "δεν έχω κάνει ανάκληση πέρυσι" ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 25, 2025, 07:13:47 pm από magioladitis »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144