0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kbotzo στις Νοέμβριος 23, 2010, 12:08:38 μμΠαράθεση από: vanessa! στις Νοέμβριος 23, 2010, 07:51:27 πμTo επιδομα τοκετου το παιρνουν ολες οι γυναικες (ετσι νομιζω) ανεξαρτητα απο τον αριθμο ενσημων. Για να παρεις το επιδομα μητροτητας (επιδομα κυησης και επιδομα λοχειας) πρεπει να εχεις 200 ενσημα τον τελευταιο χρονο.http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfmΜε το καλο το μωρακι σου!!!!Να κάνω μια ερωτηση?Ο γιατρος μου ειναι ιδιωτης για να παρω την αδεια απο το ΙΚΑ πρεπει να παρω χαρτι από το γυναικολογο του ΙΚΑ,χρειαζεται να παρουσιασω και καποιο χαρτι απο το γιατρο μου?Θα δηλωσω μεταγενεστερη ΠΗΤ, θα φερει αντιρρηση ο γυναικολογος του ΙΚΑ?Δεν χρειάζεται να μεταθέσεις την ΠΗΤ. Εμένα και πρόπερσι και φέτος με προσέλαβαν εν μέσω της άδειας λοχείας. Την ίδια μέρα υπέγραψα σύμβαση, έκανα ανάληψη υπηρεσίας και στο καπάκι αίτηση για άδεια, δεν δούλεψα καθόλου! Την πρώτη φορά πληρώθηκα και για τις πρώτες δεκαπέντε μέρες κανονικά (αφού όμως αφαίρεσαν το αντίστοιχο ποσό που είχα πάρει από το ΙΚΑ - μάλιστα επειδή δούλευα σε δύο σχολεία το αφαίρεσαν και τα δύο και βγήκα χαμένη!). Φέτος δεν έχω πληρωθεί ακόμα για να ξέρω αν πληρωθώ για τις ημέρες της άδειας (μόλις έξι μέρες άδειας μου είχαν μείνει αυτή τη φορά). Για να πάρεις την άδεια θα πρέπει να πας στο ΙΚΑ. Για να διαπιστώσουν την ΠΗΤ εμένα μου είχαν ζητήσει να κρατάω την αυχενική διαφάνεια ή το Β' επιπέδου. Την πρώτη φορά ρώτησα να μπορούσα να μεταθέσω την ΠΗΤ (για να κάτσω μετά τη γέννα περισσότερο καιρό με το μωρό μου) και μου αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μόνο αν πέσεις σε γνωστό (ή ίσως πολύ καλό) γιατρό θα το δεχτεί, διαφορετικά ίσως μπορείς να συνεννοηθείς με το κέντρο που έκανες αυτές τις εξετάσεις για να σου αλλάξουν ημερομηνίες.
Παράθεση από: vanessa! στις Νοέμβριος 23, 2010, 07:51:27 πμTo επιδομα τοκετου το παιρνουν ολες οι γυναικες (ετσι νομιζω) ανεξαρτητα απο τον αριθμο ενσημων. Για να παρεις το επιδομα μητροτητας (επιδομα κυησης και επιδομα λοχειας) πρεπει να εχεις 200 ενσημα τον τελευταιο χρονο.http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfmΜε το καλο το μωρακι σου!!!!Να κάνω μια ερωτηση?Ο γιατρος μου ειναι ιδιωτης για να παρω την αδεια απο το ΙΚΑ πρεπει να παρω χαρτι από το γυναικολογο του ΙΚΑ,χρειαζεται να παρουσιασω και καποιο χαρτι απο το γιατρο μου?Θα δηλωσω μεταγενεστερη ΠΗΤ, θα φερει αντιρρηση ο γυναικολογος του ΙΚΑ?
To επιδομα τοκετου το παιρνουν ολες οι γυναικες (ετσι νομιζω) ανεξαρτητα απο τον αριθμο ενσημων. Για να παρεις το επιδομα μητροτητας (επιδομα κυησης και επιδομα λοχειας) πρεπει να εχεις 200 ενσημα τον τελευταιο χρονο.http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfmΜε το καλο το μωρακι σου!!!!
Παράθεση από: elia στις Νοέμβριος 23, 2010, 06:04:57 μμΠαράθεση από: kbotzo στις Νοέμβριος 23, 2010, 12:08:38 μμΠαράθεση από: vanessa! στις Νοέμβριος 23, 2010, 07:51:27 πμTo επιδομα τοκετου το παιρνουν ολες οι γυναικες (ετσι νομιζω) ανεξαρτητα απο τον αριθμο ενσημων. Για να παρεις το επιδομα μητροτητας (επιδομα κυησης και επιδομα λοχειας) πρεπει να εχεις 200 ενσημα τον τελευταιο χρονο.http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfmΜε το καλο το μωρακι σου!!!!Να κάνω μια ερωτηση?Ο γιατρος μου ειναι ιδιωτης για να παρω την αδεια απο το ΙΚΑ πρεπει να παρω χαρτι από το γυναικολογο του ΙΚΑ,χρειαζεται να παρουσιασω και καποιο χαρτι απο το γιατρο μου?Θα δηλωσω μεταγενεστερη ΠΗΤ, θα φερει αντιρρηση ο γυναικολογος του ΙΚΑ?Δεν χρειάζεται να μεταθέσεις την ΠΗΤ. Εμένα και πρόπερσι και φέτος με προσέλαβαν εν μέσω της άδειας λοχείας. Την ίδια μέρα υπέγραψα σύμβαση, έκανα ανάληψη υπηρεσίας και στο καπάκι αίτηση για άδεια, δεν δούλεψα καθόλου! Την πρώτη φορά πληρώθηκα και για τις πρώτες δεκαπέντε μέρες κανονικά (αφού όμως αφαίρεσαν το αντίστοιχο ποσό που είχα πάρει από το ΙΚΑ - μάλιστα επειδή δούλευα σε δύο σχολεία το αφαίρεσαν και τα δύο και βγήκα χαμένη!). Φέτος δεν έχω πληρωθεί ακόμα για να ξέρω αν πληρωθώ για τις ημέρες της άδειας (μόλις έξι μέρες άδειας μου είχαν μείνει αυτή τη φορά). Για να πάρεις την άδεια θα πρέπει να πας στο ΙΚΑ. Για να διαπιστώσουν την ΠΗΤ εμένα μου είχαν ζητήσει να κρατάω την αυχενική διαφάνεια ή το Β' επιπέδου. Την πρώτη φορά ρώτησα να μπορούσα να μεταθέσω την ΠΗΤ (για να κάτσω μετά τη γέννα περισσότερο καιρό με το μωρό μου) και μου αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μόνο αν πέσεις σε γνωστό (ή ίσως πολύ καλό) γιατρό θα το δεχτεί, διαφορετικά ίσως μπορείς να συνεννοηθείς με το κέντρο που έκανες αυτές τις εξετάσεις για να σου αλλάξουν ημερομηνίες.Η αδεια κυησης αρχιζε κανονικα 21/10 εγω όμως δουλευω μεχρι τελος Νοεμβριου.Οποτε εχω αδεια από 1/12 (ΠΗΤ 21/12), φοβαμαι μηπως μου φερει αντιρρηση ο γιατρος του ΙΚΑ.
Εχω δουλεψει σχεδον ενα μηνα παραπανω για να μπορεσω να παρω την αδεια μετα τη γεννα.Η γυναικολογος ομως του ΙΚΑ μου δινει βεβαιωση με τη σωστη ΠΗΤ με αποτελεσμα να χανω ενα σχεδον μηνα αδεια.Σας εχει τυχει κατι παρομοιο?
Παράθεση από: kbotzo στις Δεκέμβριος 02, 2010, 11:59:07 πμΕχω δουλεψει σχεδον ενα μηνα παραπανω για να μπορεσω να παρω την αδεια μετα τη γεννα.Η γυναικολογος ομως του ΙΚΑ μου δινει βεβαιωση με τη σωστη ΠΗΤ με αποτελεσμα να χανω ενα σχεδον μηνα αδεια.Σας εχει τυχει κατι παρομοιο?Ετσι κι αλλιως η αδεια σου θα υπολογιστει απο την πραγματικη ημερομηνια που θα γεννησεις .
αν γεννησεις πριν την ΠΗΤ οι μέρες που χάνεις προστίθενται έτσι ώστε το σύνολο να είναι και πάλι 56+63. Αν όμως γεννήσεις μετά, δεν θα κάτσεις 63 μέρες αλλά το υπόλοιπο από το σύνολο των ημερών (56+63)
Παράθεση από: effie3s στις Δεκέμβριος 05, 2010, 09:57:07 μμαν γεννησεις πριν την ΠΗΤ οι μέρες που χάνεις προστίθενται έτσι ώστε το σύνολο να είναι και πάλι 56+63. Αν όμως γεννήσεις μετά, δεν θα κάτσεις 63 μέρες αλλά το υπόλοιπο από το σύνολο των ημερών (56+63)Ναι,το θεμα ειναι οτι εγω εχω ΠΗΤ 17/12 και δουλεψα μεχρι 01/12 με την προυποθεση οτι η γυναικολογος του ΙΚΑ θα μου αλλαζε την ΠΗΤ σε μεταγενεστερη(πραγμα που δεν δεχτηκε γιατι ζητησε αυχενικη και ειδε την πραγματικη) και ετσι θα επερνα της υπολοιπες μερες μετα τον τοκετο.σε αυτη την περιπτωση τι γινεται?
Ωραία γιατρό έχεις και ωραίες συμφωνίες κανετε. Όταν θα χρειαστεί να προσκομίσεις ληξιαρχική πράξη γέννησης τι θα εμφανίσεις, πλαστή;