0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τωρα μεταξύ μας όσοι εχουμε χρονια στο εκπαιδευτικό κουρμπέτι για να το πουμε ετσι , ξέρουμε οτι αυτο γίνεται και δεν ειναι τωρινό φαινόμενο.Δεν λεω οτι ειναιι σωστό αλλα όλοι ξέρουμε οτι συμβαινει.
Ένσταση μπορείς να κανεις;
Διορίζομαι Ν. Εύβοια. Ζητάει η σύζυγος απόσπαση απο Θεσ/νίκη στην Εύβοια για να μην χωριστεί η οικογένεια (2 μικρά παιδιά δημοτικού) και το κωλοκράτος λέει όχι. Γιατί ρε γαμημ.... κράτος λές όχι ενώ έχεις πάρει αναπληρωτές και έχεις και άλλα κενά; Ο άλλος σου ζητάει να δουλεύει και να μην τον αναγκάσεις να είναι η οικογένεια χωριστά. Γιατί λές όχι; Τώρα που θα πάρει η αύζυγος 13 μήνες αναρρωτική (γιατι κωλοκράτος την οικογένεια τον κώλο σου να χτυπάς κάτω δεν θα την χωρίσεις) και θα την πληρώνεις για να κάθεται θα είναι καλύτερα; Αι σιχτίρ παλιόζωα. (Συγνώμμη συνάδελφοι για το ξέσπασμα αλλά σκοτώνω άνθρωπο απο τα νεύρα μου).
Πως θα πάψει να γινεται;
Εδώ υπάρχουν και ζευγάρια σε άλλη ήπειρο ο ένας σε άλλη ο αλλος.Φιλολογος μου είπε οτι στο σχολειο του η μουσικός έμενε Καρπενήσι και ο σύζυγος της λόγω δουλειάς στο Τόκιο.
Δεν πρόκειται να μπώ στη διαδικασία για τους βλάκες.
Εξοργίζομαι γιατί κενά υπάρχουν. Τι κερδίζει δηλαδή με το να μη δώσει την απόσπαση; Του χρόνου θα πάρει την απόσπαση εύκολα κάνοντας κανονικά αίτηση όταν είναι ο καιρός των αποσπάσεων. Οσον αφορά το ζόρι το περνάμε τα τελευταία 10 χρόνια που είμαι αναπληρωτής. Φτάνει πια με το κωλοκράτος. Έλεος. Παραφράζοντας το #Μητσοτάκηγαμι.......:#Κεραμέωςγαμι.....
Victor εγω ειμαι από Εύβοια. Τα έχουμε πει. Το 2011 διορίστηκε η γυναίκα μου Μακεδονία. Παράτησα τα πάντα και πήγαμε οικογενειακώς επάνω. Ήμουν στην πρώτη 50άδα του πίνακά μου τότε αλλά με όλα αυτά που έγιναν (αύξηση ωραρίου, κλείσιμο τμημάτων κλπ) η Μακεδονία πήρε ελάχιστους αναπληρωτές στην ειδικότητά μου και για λίγο έμενα όλα τα χρόνια εκτός. Στράφηκα στον ΟΑΕΔ και δούλεψα 7 χρόνια εκεί. Φυσικά κατρακύλισα πολύ στον πίνακα ενώ μπορώ να πω πως και επάνω δεν πέρασα και τα καλύτερά μου χρόνια... Τώρα με τους καινούργιους πίνακες ξαναβρέθηκα ψηλά, ενώ και η γυναίκα μου βρίσκεται με μετάθεση στα πάτρια εδάφη. Το κράτος μου είπε σε διορίζω αλλά όχι εκει που θέλεις. Σε διορίζω σε νησί... Ήξερα ότι η άμεση απόσπαση της γυναίκας ΔΕΝ είναι σίγουρη (παρότι η ειδικότητά της είναι πολύ δημοφιλής) όπως ήξερα ότι και του χρόνου η μετάθεση ή η απόσπασή της επίσης ΔΕΝ θα ήταν σίγουρη... Οπότε ξέρεις και τι απάντησα... Αυτή τη στιγμή είμαι αναπληρωτής στην Ευβοια δίπλα στο σπίτι μου... Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου. μπαΐλντισα που λένε στα μέρη μου...
Ξαναλέω είναι απαράδεκτο γιατί θές να πάς απο Θεσσαλονίκη στην Εύβοια. Να έλεγα ότι θέλει κάποιος το αντίθετο ναι θα ήταν πιο δύσκολο.
Θα διαφωνήσω. Κι όμως η Ν. Εύβοια είναι φιλέτο. 7 μόρια η Κάρυστος, 7 το Μαρμάρι, 8 τα Στύρα, 6 το Αυλωνάρι κοκ. Η απόσταση μόλις 45 λεπτά με καράβι από Αθήνα (πολλοί Αθηναίοι την επιλέγουν γιατί κάθε ΣΚ είναι σπίτι τους) ενώ η ίδια η περιοχή έχει πολλούς πτυχιούχους (με ότι αυτό συνεπάγεται...). Αντίθετα η Θεσ/νίκη δίνει 1 μόριο και δεν πρόκειται ποτε να μαζέψεις τα απαιτούμενα μόρια μετάθεσης αν δεν έχεις οργανική εκεί.
Δεν κατηγόρησα την Εύβοια. Συμφωνώ ότι είναι φιλέτο για κάποιους (αν και στην Κάρυστο που θα είμαι τα τελευταία χρόνια έλλειψη είχαν σε καθηγητές. Στο ΕΠΑΛ τουλάχιστον). Όπως και να έχει όμως η Θεσσαλονίκη έχει μεγαλύτερη ζήτηση και αν ρωτήσεις ένα καθηγητή στην τύχη πιο πιθανό είναι να θέλει απόσπαση Θεσσαλονίκη ή Αθήνα αν είναι μακριά από το σπίτι του παρά Εύβοια.