0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Χατζηνικολαου στο κεντρικο δελτιο ξεφωνιζε με μελανιασμενα χειλη οτι δεν θα γινει καμια προσληψη.Δεν ηθελε ουτε να το φανταστει οτι θα γινει προσληψη..........σταθηκε στο πλευρο της τροικα.
Παράθεση από: joap στις Νοεμβρίου 22, 2010, 09:01:13 pmΠαράθεση από: jimy100 στις Νοεμβρίου 22, 2010, 08:08:48 pmΤι ακριβώς να δούμε θετικά; Το ότι 100 οικογένειες έχουν δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, ότι η εκκλησιαστική περιουσία υπερβαίνει την κρατική, ότι διέλυσαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις-ή απαξίωσαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι 100% κερδοφόρες- και για το μεγάλο φαγοπότι 100 οικογενειών και των σαπιοκοιλιάδων της "ιεράς"συνόδου θα πληρώσουν 6-7 εκατομμύρια αναξιοπαθούντες; Εγώ το μόνο που μπορώ να δω ως θετικό είναι ότι ίσως επιτέλους σηκωθεί ο μέσος Έλληνας από τον καναπέ του και διώξει όλα τα παράσιτα-εγχώρια και εισαγόμενα- και πάρει ο ίδιος την διαχείριση της χώρας στα χέρια του. Τίποτα άλλο δε βλέπω ως θετικό. Και για να τελειώνουμε: σε περίπτωση χρεωκοπίας, δεν υφίσταται πλέον κοινωνική παροχή ή υπηρεσία. Απλά και ωμά. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
Παράθεση από: jimy100 στις Νοεμβρίου 22, 2010, 08:08:48 pmΤι ακριβώς να δούμε θετικά; Το ότι 100 οικογένειες έχουν δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, ότι η εκκλησιαστική περιουσία υπερβαίνει την κρατική, ότι διέλυσαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις-ή απαξίωσαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι 100% κερδοφόρες- και για το μεγάλο φαγοπότι 100 οικογενειών και των σαπιοκοιλιάδων της "ιεράς"συνόδου θα πληρώσουν 6-7 εκατομμύρια αναξιοπαθούντες; Εγώ το μόνο που μπορώ να δω ως θετικό είναι ότι ίσως επιτέλους σηκωθεί ο μέσος Έλληνας από τον καναπέ του και διώξει όλα τα παράσιτα-εγχώρια και εισαγόμενα- και πάρει ο ίδιος την διαχείριση της χώρας στα χέρια του. Τίποτα άλλο δε βλέπω ως θετικό. Και για να τελειώνουμε: σε περίπτωση χρεωκοπίας, δεν υφίσταται πλέον κοινωνική παροχή ή υπηρεσία. Απλά και ωμά. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
Τι ακριβώς να δούμε θετικά; Το ότι 100 οικογένειες έχουν δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, ότι η εκκλησιαστική περιουσία υπερβαίνει την κρατική, ότι διέλυσαν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις-ή απαξίωσαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι 100% κερδοφόρες- και για το μεγάλο φαγοπότι 100 οικογενειών και των σαπιοκοιλιάδων της "ιεράς"συνόδου θα πληρώσουν 6-7 εκατομμύρια αναξιοπαθούντες; Εγώ το μόνο που μπορώ να δω ως θετικό είναι ότι ίσως επιτέλους σηκωθεί ο μέσος Έλληνας από τον καναπέ του και διώξει όλα τα παράσιτα-εγχώρια και εισαγόμενα- και πάρει ο ίδιος την διαχείριση της χώρας στα χέρια του. Τίποτα άλλο δε βλέπω ως θετικό. Και για να τελειώνουμε: σε περίπτωση χρεωκοπίας, δεν υφίσταται πλέον κοινωνική παροχή ή υπηρεσία. Απλά και ωμά. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
Παράθεση από: belw στις Νοεμβρίου 22, 2010, 08:43:15 pmΟ Χατζηνικολαου στο κεντρικο δελτιο ξεφωνιζε με μελανιασμενα χειλη οτι δεν θα γινει καμια προσληψη.Δεν ηθελε ουτε να το φανταστει οτι θα γινει προσληψη..........σταθηκε στο πλευρο της τροικα. Η Μακρή κάτι είπε για εκπαιδευση και υγεια ότι έπεσαν υπογραφες, αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω. Άκουσε κανείς; ότι εξαιρούνται, ότι δεν εξαιρούνται.........
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? Έτσι για να δω τον τρόπο που σκέφτεται ο μέσος νεο έλληνας. ας υποθέσουμε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο το δημόσιο χρέος μας που είναι περίπου 300δις ευρώ εξαφανιζόταν είτε μέσω δημευσης εκκλησιαστικής περιουσίας ή μέσω κατάληψης και απαλλοτρίωσης χρημάτων του εφοπλιστικού επιχειρηματικού κεφαλαίου ή από λογιστική εκκαθάριση. Επίσης ας υποθέσουμε ότι δεν απολύεται κανεις από το δημόσιο τομέα και ότι μάλιστα θεσπίζεται δια νόμου ο κατώτατος μισθός να είναι στα 3.000
Παράθεση από: gvasilis στις Νοεμβρίου 22, 2010, 09:12:03 pmΠαράθεση από: belw στις Νοεμβρίου 22, 2010, 08:43:15 pmΟ Χατζηνικολαου στο κεντρικο δελτιο ξεφωνιζε με μελανιασμενα χειλη οτι δεν θα γινει καμια προσληψη.Δεν ηθελε ουτε να το φανταστει οτι θα γινει προσληψη..........σταθηκε στο πλευρο της τροικα. Η Μακρή κάτι είπε για εκπαιδευση και υγεια ότι έπεσαν υπογραφες, αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω. Άκουσε κανείς; ότι εξαιρούνται, ότι δεν εξαιρούνται.........Ειπαν οτι θα γινουν μεταταξεις στις διοικητικες θεσεις που αφορουν το Υπουργειο Παιδειας.................................
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι μετατάξεις - διορισμοί στο δημόσιο (5:1) με τους διορισμούς στην εκπαίδευσης (1:1); Πώς μπορούν να επηρεαστούν; Αυτοί που θα μεταταχτούν δε θα πάρουν θέσεις εκπαιδευτικών.
Παράθεση από: papia στις Νοεμβρίου 22, 2010, 09:16:49 pmΜπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι μετατάξεις - διορισμοί στο δημόσιο (5:1) με τους διορισμούς στην εκπαίδευσης (1:1); Πώς μπορούν να επηρεαστούν; Αυτοί που θα μεταταχτούν δε θα πάρουν θέσεις εκπαιδευτικών.μπορεί να πάρουν θέσεις εκπαιδευτικών που απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις...[/quoteΈτσι θα μειωθούν βέβαια οι θέσεις μας αλλά το 1:1 τυπικά τουλάχιστον θα ισχύει. Θα γίνουν έστω και λίγοι διορισμοί. Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.
Εγώ αναφερόμουν στο θέμα περί υπαγωγής των σχολείων σε περιφέρεις και δήμους, όπως προαναφέρες. Από που προκύπτει ότι του χρόνου (δηλ. τη σχολ. χρονιά 2011-2012) τα σχολεία θα περάσουν σε περιφέρειες και δήμους; Αν έχει βγει επίσημη απόφαση του κράτους και δεν το έχω πάρει χαμπάρι, μπορείς να γράψεις έναν σύνδεσμο να το διαβάσω κι εγώ;
Με τον Καλλικράτη ( http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/PDF/N.3852-2010.pdf ) οι δήμοι αναλαμβάνουν αρμοδιότητες για ανέγερση σχολείων και την κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης. Εντός των διοικητικών τους ορίων, μπορούν να αποφασίζουν την διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών. Αποκτούν επίσης αρμοδιότητες στον τομέα της δια βίου μάθησης, όπως τη δυνατότητα ίδρυσης, λειτουργίας και εποπτείας κέντρου δια βίου μάθησης, όπως σχολές γονέων και κέντρα κατάρτισης.Δεν έχω δει πουθενά ότι θα αποφασίζουν για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Τώρα το αν θα γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών του χρόνου και πόσοι θα είναι αυτοί, θα εξαρτηθεί φαντάζομαι από την πορεία της οικονομίας (αν θα πάρουμε τις δόσεις του δανείου μέχρι τότε) και τι θα γίνει τελικά με τις μετατάξεις και τις απολύσεις, ώστε να τηρηθεί το ισοζύγιο "1 πρόσληψη για 5 συνταξιοδοτήσεις".
Παράθεση από: Landau στις Νοεμβρίου 22, 2010, 06:59:59 pmΕγώ αναφερόμουν στο θέμα περί υπαγωγής των σχολείων σε περιφέρεις και δήμους, όπως προαναφέρες. Από που προκύπτει ότι του χρόνου (δηλ. τη σχολ. χρονιά 2011-2012) τα σχολεία θα περάσουν σε περιφέρειες και δήμους; Αν έχει βγει επίσημη απόφαση του κράτους και δεν το έχω πάρει χαμπάρι, μπορείς να γράψεις έναν σύνδεσμο να το διαβάσω κι εγώ;μέσα από τον Καλλικάτη προωθείται το σταδιακό πέρασμα στην περιφέρεια αφού για πρωτη φορά δεν εξαιρείται η Παιδεία και η Υγεία. Δεν έχω κάποιο λιγκ (που λέει κι ένας φίλος μας ) πρόχειρο αλλά αν βρεις το νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη το έγραφε εκεί. Επιπλέον όπως φαίνεται από το σχέδιο ΠΔ για τον Οργανισμό Περιφέρειας Αττικής οι εκπαιδευτικοί περνάμε πλέον στην Περιφέρειαhttp://www.nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=2120:2010-09-21-04-50-31&catid=8:2008-09-06-21-46-24&Itemid=29στη σελίδα 39, με έναρξη ισχύος οργανισμού την 1/1/201