0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
την Αυστραλία την σκέφτομαι και'γω τελευταία
Πρωτα θα ηθελα να πω οτι ο ΑΣΕΠ ειναι μια επιλογη που κανει καποιος και δεν τον πιεζει κανενας να δωσει στον διαγωνισμο.Και η επιλογη του καθενα ειναι απολυτη σεβαστη.Δευτερον εδω κοβονταν με το νομοσχεδιο οντως δικαιωματα καποιων δυστυχως ομως η αντιδραση ηταν μηδενικηομαδες των 100 ατομων σε καποια επεσοδια σε Αθηνα Θεσσαλονικη και τελος.Ο ΑΣΕΠ με την νεα του μορφη ειναι πιο αξιοκρατικος απο την προηγουμενη κατασταση και δικαιοτερος τολμω να πω. Ασχετα με το ποσοι διορισμοι θα γινουν στο μελλον.Κλεινοντας ξαναλεω οτι ο διαγωνισμος αποτελει επιλογη του καθενα σεβαστη οπως και το δικαιωμα να διεκδικησει κανεις αξιοκρατικα το οποιο ποστο.Ειτε το θελουμε ειτε το οχι το 80-90% των εκπαιδευτικων καθεται στα θρανια του ΑΣΕΠ δινοντας του και την αναλογη νομιμοποιηση.Νομιζω η συζητηση για το τι θα γινει στο μελλον ειναι χασιμο χρονου και μαλιστα πολυτιμου πλεον.Φιλικα.
Πάντως απ' όπου περνάει η Διαμαντοπούλου εφαρμόζει το εξής πάντα:να βολέψει τους βυσματούχους και φεύγοντας από το πόστο να αφήσει την αξιοκρατία για τους επόμενους υποψήφιους(όσους δεν έχουν βύσμα και άρα πρέπει να αναδειχθούν οι αξιότεροι),τους φτωχοδιάβολους.Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία της καταλαβαίνει τι εννοώ
δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί και πιο πριν άλλα έχουν λάβει υπ΄όψιν τους οι υπερεγκέφαλοι του υπουργείου ότι μερικοί εκπαιδευτικοί που δουλεύουν εκεί καλώς πήγαν γιατί ήταν ακατάλληλοι για τάξη;;;; (πχ ξέρω περίπτωση που έχει ψυχολογικά και πολλές άλλες που δεν κάνουν για το σπορ ....πως θα σταθούν οι άνθρωποι αυτοί; έρε τι έχει να γίνει τον Σεπ. του 2011.....
Παράθεση από: corina στις Νοεμβρίου 30, 2010, 07:49:14 pmδεν ξέρω αν έχει ειπωθεί και πιο πριν άλλα έχουν λάβει υπ΄όψιν τους οι υπερεγκέφαλοι του υπουργείου ότι μερικοί εκπαιδευτικοί που δουλεύουν εκεί καλώς πήγαν γιατί ήταν ακατάλληλοι για τάξη;;;; (πχ ξέρω περίπτωση που έχει ψυχολογικά και πολλές άλλες που δεν κάνουν για το σπορ ....πως θα σταθούν οι άνθρωποι αυτοί; έρε τι έχει να γίνει τον Σεπ. του 2011.....Το έχω ακούσει και άλλες φορές για " εκπαιδευτικούς" που έχουν μεταφερθεί σε γραφεία και διάφορες υπηρεσίες γιατί είναι εντελώς ακατάλληλοι να βρίσκονται σε τάξη. Και άλλες πόσες ιστορίες που οι διευθυντές των σχολείων προσπαθούν όπως όπως, είτε μόνοι τους είτε με προτροπή από τις α'βαθμιες, να τα βολέψουν. Και ρωτώ εγώ τώρα: ποιος ο λόγος να είναι εκπαιδευτικοί αυτοί οι άνθρωποι εξ'αρχής? ποιος ο λόγος να τους πληρώνει το ελληνικό κράτος ως κανονικούς εκπαιδευτικούς, όταν δεν πατούν καν το πόδι τους στο σχολείο? ποιος ο λόγος να έχουν τέτοιοι άνθρωποι το δικαίωμα να βρεθούν δίπλα στο παιδί μου, στο παιδί σου, στο παιδί του καθενός?? Πώς μπαίνουμε στη διαδικασία καν να σκεφτούμε ότι τέτοιοι άνθρωποι θα μπουν στα σχολεία μας τον Σεπτέμβριο??? Για μένα προσωπικά όλοι αυτοί θα έπρεπε να απολυθούν από εκπαιδευτικοί!!! Και πριν ξεκινήσετε κάποιοι να μου πετάτε πέτρες "και τι, αυτοί δεν είναι άνθρωποι? δεν έχουν δικαίωμα να μπούνε σε κάποια δουλειά?" Οκ, το έχουν, γνωρίζω ότι και αυτοί μπορεί να έχουν οικογένειες, να εξαρτάται η ζωή τους από αυτόν το μισθό, αλλά κάποτε δεν πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το φιάσκο? Να έχει γίνει το Δημόσιο παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού για να βολεύεται μονίμως ο κάθε πικραμένος? Μόνο και μόνο για να λένε οι πολιτικοί ότι έχουμε κοινωνικό κράτος? Εντάξει, μπορεί διαφορετικά στην ελεύθερη αγορά να μην είχαν στον ήλιο μοίρα και να βοηθήσει το κράτος σε αυτό, αλλά όχι ρε παιδιά εκπαιδευτικοί, που κρατάνε στα χέρια τους παιδικές ψυχές, που υποτίθεται ότι 'πλάθουν' νέους ανθρώπους!!!!!! Να τους βάζουν γραφιάδες, να τους βάζουν οπουδήποτε αλλού, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!! Και σίγουρα δεν γίνεται να απολυθούν (προφανώς...), αλλά μήπως να τους έκαναν μια μεταταξούλα στα γραφεία μια και καλή και να μη ξαναγυρίσουν στα σχολεία? Θα μείνουν και κενές θέσεις για νέους και κατάλληλους εκπαιδευτικούς.. Θα μου πείτε, ίσως και αυτό δεν είναι λύση, εδώ δεν έχουν τι να κάνουν τόσους άλλους δημόσιους υπάλληλους, θα κάτσουν να ασχοληθούν με τέτοιο θέμα και να σπάσουν το κεφάλι τους από τη στιγμή που υπάρχει πιο 'εύκολος' δρόμος? (εμ, άμα ήμουν και εγώ υπουργός εδώ θα ήμουν τώρα..? )Λοιπόν, για να κλείσω, γιατί μάλλον είμαι και εκτός θέματος και συγνώμη για αυτό . Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα, γιατί με τον κάθε τρελό μπορεί και να 'κλάψουνε μανούλες' στο τέλος (με την κυριολεκτική σημασία της φράσης...). Και επιτέλους, ας γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος από την ώρα που πάει να δουλέψει κάποιος ως εκπαιδευτικός και όχι αυτή η κοροϊδία και τα καραγκιοζιλίκια με τα δήθεν χαρτιά από ψυχολόγους!!!!!
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=15854και οι δικοι μας φοιτητες ......μονο να γιορταζουν το πολυτεχνειο ειναι....
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Δεκεμβρίου 01, 2010, 12:22:39 pmΠαράθεση από: HelenB στις Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:24:31 amΠαράθεση από: corina στις Νοεμβρίου 30, 2010, 07:49:14 pmδεν ξέρω αν έχει ειπωθεί και πιο πριν άλλα έχουν λάβει υπ΄όψιν τους οι υπερεγκέφαλοι του υπουργείου ότι μερικοί εκπαιδευτικοί που δουλεύουν εκεί καλώς πήγαν γιατί ήταν ακατάλληλοι για τάξη;;;; (πχ ξέρω περίπτωση που έχει ψυχολογικά και πολλές άλλες που δεν κάνουν για το σπορ ....πως θα σταθούν οι άνθρωποι αυτοί; έρε τι έχει να γίνει τον Σεπ. του 2011.....Το έχω ακούσει και άλλες φορές για " εκπαιδευτικούς" που έχουν μεταφερθεί σε γραφεία και διάφορες υπηρεσίες γιατί είναι εντελώς ακατάλληλοι να βρίσκονται σε τάξη. Και άλλες πόσες ιστορίες που οι διευθυντές των σχολείων προσπαθούν όπως όπως, είτε μόνοι τους είτε με προτροπή από τις α'βαθμιες, να τα βολέψουν. Και ρωτώ εγώ τώρα: ποιος ο λόγος να είναι εκπαιδευτικοί αυτοί οι άνθρωποι εξ'αρχής? ποιος ο λόγος να τους πληρώνει το ελληνικό κράτος ως κανονικούς εκπαιδευτικούς, όταν δεν πατούν καν το πόδι τους στο σχολείο? ποιος ο λόγος να έχουν τέτοιοι άνθρωποι το δικαίωμα να βρεθούν δίπλα στο παιδί μου, στο παιδί σου, στο παιδί του καθενός?? Πώς μπαίνουμε στη διαδικασία καν να σκεφτούμε ότι τέτοιοι άνθρωποι θα μπουν στα σχολεία μας τον Σεπτέμβριο??? Για μένα προσωπικά όλοι αυτοί θα έπρεπε να απολυθούν από εκπαιδευτικοί!!! Και πριν ξεκινήσετε κάποιοι να μου πετάτε πέτρες "και τι, αυτοί δεν είναι άνθρωποι? δεν έχουν δικαίωμα να μπούνε σε κάποια δουλειά?" Οκ, το έχουν, γνωρίζω ότι και αυτοί μπορεί να έχουν οικογένειες, να εξαρτάται η ζωή τους από αυτόν το μισθό, αλλά κάποτε δεν πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το φιάσκο? Να έχει γίνει το Δημόσιο παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού για να βολεύεται μονίμως ο κάθε πικραμένος? Μόνο και μόνο για να λένε οι πολιτικοί ότι έχουμε κοινωνικό κράτος? Εντάξει, μπορεί διαφορετικά στην ελεύθερη αγορά να μην είχαν στον ήλιο μοίρα και να βοηθήσει το κράτος σε αυτό, αλλά όχι ρε παιδιά εκπαιδευτικοί, που κρατάνε στα χέρια τους παιδικές ψυχές, που υποτίθεται ότι 'πλάθουν' νέους ανθρώπους!!!!!! Να τους βάζουν γραφιάδες, να τους βάζουν οπουδήποτε αλλού, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!! Και σίγουρα δεν γίνεται να απολυθούν (προφανώς...), αλλά μήπως να τους έκαναν μια μεταταξούλα στα γραφεία μια και καλή και να μη ξαναγυρίσουν στα σχολεία? Θα μείνουν και κενές θέσεις για νέους και κατάλληλους εκπαιδευτικούς.. Θα μου πείτε, ίσως και αυτό δεν είναι λύση, εδώ δεν έχουν τι να κάνουν τόσους άλλους δημόσιους υπάλληλους, θα κάτσουν να ασχοληθούν με τέτοιο θέμα και να σπάσουν το κεφάλι τους από τη στιγμή που υπάρχει πιο 'εύκολος' δρόμος? (εμ, άμα ήμουν και εγώ υπουργός εδώ θα ήμουν τώρα..? )Λοιπόν, για να κλείσω, γιατί μάλλον είμαι και εκτός θέματος και συγνώμη για αυτό . Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα, γιατί με τον κάθε τρελό μπορεί και να 'κλάψουνε μανούλες' στο τέλος (με την κυριολεκτική σημασία της φράσης...). Και επιτέλους, ας γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος από την ώρα που πάει να δουλέψει κάποιος ως εκπαιδευτικός και όχι αυτή η κοροϊδία και τα καραγκιοζιλίκια με τα δήθεν χαρτιά από ψυχολόγους!!!!!Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...είναι μείζον θέμα...εμείς πέρσι είχαμε μία στο σχολείο (και καλά γραμματειακή υποστήριξη....) διαγνωσμένη με χρόνια σχιζοφρένια...νομίζει πως είναι παντρεμένη με έναν άνθρωπο,του οποίου του έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα τόσα χρόνια...στο σχολείο συγκρατιέται λίγο...αλλά ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ...;;!!! Ελπίζω πως όχι...αν ειναι να μεινουν χωρις δουλεια, να δεις για πότε θεραπευεται η ....σχιζοφρενια και ολα τα ψυχολογικα!!
Παράθεση από: HelenB στις Δεκεμβρίου 01, 2010, 01:24:31 amΠαράθεση από: corina στις Νοεμβρίου 30, 2010, 07:49:14 pmδεν ξέρω αν έχει ειπωθεί και πιο πριν άλλα έχουν λάβει υπ΄όψιν τους οι υπερεγκέφαλοι του υπουργείου ότι μερικοί εκπαιδευτικοί που δουλεύουν εκεί καλώς πήγαν γιατί ήταν ακατάλληλοι για τάξη;;;; (πχ ξέρω περίπτωση που έχει ψυχολογικά και πολλές άλλες που δεν κάνουν για το σπορ ....πως θα σταθούν οι άνθρωποι αυτοί; έρε τι έχει να γίνει τον Σεπ. του 2011.....Το έχω ακούσει και άλλες φορές για " εκπαιδευτικούς" που έχουν μεταφερθεί σε γραφεία και διάφορες υπηρεσίες γιατί είναι εντελώς ακατάλληλοι να βρίσκονται σε τάξη. Και άλλες πόσες ιστορίες που οι διευθυντές των σχολείων προσπαθούν όπως όπως, είτε μόνοι τους είτε με προτροπή από τις α'βαθμιες, να τα βολέψουν. Και ρωτώ εγώ τώρα: ποιος ο λόγος να είναι εκπαιδευτικοί αυτοί οι άνθρωποι εξ'αρχής? ποιος ο λόγος να τους πληρώνει το ελληνικό κράτος ως κανονικούς εκπαιδευτικούς, όταν δεν πατούν καν το πόδι τους στο σχολείο? ποιος ο λόγος να έχουν τέτοιοι άνθρωποι το δικαίωμα να βρεθούν δίπλα στο παιδί μου, στο παιδί σου, στο παιδί του καθενός?? Πώς μπαίνουμε στη διαδικασία καν να σκεφτούμε ότι τέτοιοι άνθρωποι θα μπουν στα σχολεία μας τον Σεπτέμβριο??? Για μένα προσωπικά όλοι αυτοί θα έπρεπε να απολυθούν από εκπαιδευτικοί!!! Και πριν ξεκινήσετε κάποιοι να μου πετάτε πέτρες "και τι, αυτοί δεν είναι άνθρωποι? δεν έχουν δικαίωμα να μπούνε σε κάποια δουλειά?" Οκ, το έχουν, γνωρίζω ότι και αυτοί μπορεί να έχουν οικογένειες, να εξαρτάται η ζωή τους από αυτόν το μισθό, αλλά κάποτε δεν πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το φιάσκο? Να έχει γίνει το Δημόσιο παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού για να βολεύεται μονίμως ο κάθε πικραμένος? Μόνο και μόνο για να λένε οι πολιτικοί ότι έχουμε κοινωνικό κράτος? Εντάξει, μπορεί διαφορετικά στην ελεύθερη αγορά να μην είχαν στον ήλιο μοίρα και να βοηθήσει το κράτος σε αυτό, αλλά όχι ρε παιδιά εκπαιδευτικοί, που κρατάνε στα χέρια τους παιδικές ψυχές, που υποτίθεται ότι 'πλάθουν' νέους ανθρώπους!!!!!! Να τους βάζουν γραφιάδες, να τους βάζουν οπουδήποτε αλλού, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!! Και σίγουρα δεν γίνεται να απολυθούν (προφανώς...), αλλά μήπως να τους έκαναν μια μεταταξούλα στα γραφεία μια και καλή και να μη ξαναγυρίσουν στα σχολεία? Θα μείνουν και κενές θέσεις για νέους και κατάλληλους εκπαιδευτικούς.. Θα μου πείτε, ίσως και αυτό δεν είναι λύση, εδώ δεν έχουν τι να κάνουν τόσους άλλους δημόσιους υπάλληλους, θα κάτσουν να ασχοληθούν με τέτοιο θέμα και να σπάσουν το κεφάλι τους από τη στιγμή που υπάρχει πιο 'εύκολος' δρόμος? (εμ, άμα ήμουν και εγώ υπουργός εδώ θα ήμουν τώρα..? )Λοιπόν, για να κλείσω, γιατί μάλλον είμαι και εκτός θέματος και συγνώμη για αυτό . Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα, γιατί με τον κάθε τρελό μπορεί και να 'κλάψουνε μανούλες' στο τέλος (με την κυριολεκτική σημασία της φράσης...). Και επιτέλους, ας γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος από την ώρα που πάει να δουλέψει κάποιος ως εκπαιδευτικός και όχι αυτή η κοροϊδία και τα καραγκιοζιλίκια με τα δήθεν χαρτιά από ψυχολόγους!!!!!Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...είναι μείζον θέμα...εμείς πέρσι είχαμε μία στο σχολείο (και καλά γραμματειακή υποστήριξη....) διαγνωσμένη με χρόνια σχιζοφρένια...νομίζει πως είναι παντρεμένη με έναν άνθρωπο,του οποίου του έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα τόσα χρόνια...στο σχολείο συγκρατιέται λίγο...αλλά ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ...;;!!! Ελπίζω πως όχι...