*

Αποστολέας Θέμα: ενδεχόμενη πτώχευση του κράτους και διορισμοί  (Αναγνώστηκε 145749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ενδεχόμενη πτώχευση του κράτους και διορισμοί
« Απάντηση #532 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 07:24:58 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:15:04 »

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #534 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 09:56:43 pm »
χμ ποιος κύριος  μίλησε για τους κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους που κατέστρεψαν (πτώχευσαν για να είμαι μέσα στο θέμα)  την ελλάδα;;

http://img706.imageshack.us/img706/9054/pagkalo.jpg

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #535 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 10:13:50 pm »
χμ ποιος κύριος  μίλησε για τους κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους που κατέστρεψαν (πτώχευσαν για να είμαι μέσα στο θέμα)  την ελλάδα;;

http://img706.imageshack.us/img706/9054/pagkalo.jpg

http://punk-alos.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:15:04 »

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
« Απάντηση #536 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 03:38:33 pm »
Πάντως κι ελπίζω να μη φανεί ουτοπικό αυτό νομίζω πως δεν πρέπει να δεχτούμε το "υπάρχει κρίση=> δε γίνονται διορισμοί" και με αυτή τη θέση στην ουσία αντιτίθεμαι και στο ότι δημιουργήθηκε τελικά το thread αυτό. Δηλαδή θέλω να πω ότι μας έχουν οδηγήσει να έχουμε  χαμηλό ηθικό και άρα να μην έχουμε διεκδικήσεις, αν δεχτούμε ότι ο διορισμός είναι διεκδίκηση κι όχι αυτό που αξιοκρατικά δικαιούμαστε. Η πρόσφατη επίσχεση εργασίας των αμω απέδειξε πως, αν αντισταθείς, λεφτά υπάρχουν, εξού και πληρωθήκαμε. Φοβούνται την αντίσταση. Συνεπώς, αν είναι να υπάρχουν συνέπειες, να υπάρχουν για όλους. Αν δεν έχουν λεφτά για να μας πληρώσουν, για να κάνουν διορισμούς κλπ, τότε να μην έχουν λεφτά και για τους μισθούς τους και για τις αποζημιώσεις τους για τα εκτός έδρας, μετακινήσεις, ανακαινίσεις κλπ. Ολοι το σκέφτεστε αυτό σίγουρα. Αλλά στην πράξη πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Αν δηλαδή, αντί μοιρολατρικά να δεχόμαστε τα δεδομένα που μας υποβάλλουν, περάσουμε επίσημα πια στην (αντ)επίθεση και πούμε "κόψτε τα περιττά έξοδα όλοι εσείς οι κυβερνητικοί υπάλληλοι (μέσα και οι της βουλής) και πείστε μας ότι όντως γίνεται πολιτικής λιτότητας για να βοηθήσουμε τη χώρα για να δεχτούμε το καθεστώς μη διορισμών". Να συγκεντρώνουμε τέτοια στοιχεία (πχ κουρτίνες, κόσμημα 15000 ευρώ), να τα γνωστοποιούμε κι έτσι να πιέσουμε. Θα ήθελα απόψεις.
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #537 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 03:59:20 pm »
Πάντως κι ελπίζω να μη φανεί ουτοπικό αυτό νομίζω πως δεν πρέπει να δεχτούμε το "υπάρχει κρίση=> δε γίνονται διορισμοί" και με αυτή τη θέση στην ουσία αντιτίθεμαι και στο ότι δημιουργήθηκε τελικά το thread αυτό. Δηλαδή θέλω να πω ότι μας έχουν οδηγήσει να έχουμε  χαμηλό ηθικό και άρα να μην έχουμε διεκδικήσεις, αν δεχτούμε ότι ο διορισμός είναι διεκδίκηση κι όχι αυτό που αξιοκρατικά δικαιούμαστε. Η πρόσφατη επίσχεση εργασίας των αμω απέδειξε πως, αν αντισταθείς, λεφτά υπάρχουν, εξού και πληρωθήκαμε. Φοβούνται την αντίσταση. Συνεπώς, αν είναι να υπάρχουν συνέπειες, να υπάρχουν για όλους. Αν δεν έχουν λεφτά για να μας πληρώσουν, για να κάνουν διορισμούς κλπ, τότε να μην έχουν λεφτά και για τους μισθούς τους και για τις αποζημιώσεις τους για τα εκτός έδρας, μετακινήσεις, ανακαινίσεις κλπ. Ολοι το σκέφτεστε αυτό σίγουρα. Αλλά στην πράξη πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Αν δηλαδή, αντί μοιρολατρικά να δεχόμαστε τα δεδομένα που μας υποβάλλουν, περάσουμε επίσημα πια στην (αντ)επίθεση και πούμε "κόψτε τα περιττά έξοδα όλοι εσείς οι κυβερνητικοί υπάλληλοι (μέσα και οι της βουλής) και πείστε μας ότι όντως γίνεται πολιτικής λιτότητας για να βοηθήσουμε τη χώρα για να δεχτούμε το καθεστώς μη διορισμών". Να συγκεντρώνουμε τέτοια στοιχεία (πχ κουρτίνες, κόσμημα 15000 ευρώ), να τα γνωστοποιούμε κι έτσι να πιέσουμε. Θα ήθελα απόψεις.
Φυσικά και συμφωνώ με το σκεπτικό σου MelG. Το ότι γράφω σε αυτό το θέμα δε σημαίνει ότι θα αποδεχόμουν το μη διορισμό μου. Είμαι διοριστέος του ΑΣΕΠ 2008 και πρέπει να διοριστώ, όπως έχουν διοριστεί και οι διοριστέοι ΑΣΕΠ των άλλων υπουργείων. Αυτό απορρέει ως πόρισμα από το Νόμο. Τώρα για την καθυστέρηση δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, εφόσον θέσπισαν τη μεταβατική περίοδο απλά κάνουμε υπομονή ελπίζοντας ότι το καλοκαίρι θα διοριστούμε τουλάχιστον ΑΣΕΠ και 40%. Το 24μηνο θα απορροφηθεί ανάλογα με τις ανάγκες ανά ειδικότητα και το 30μηνο ως το 2015.

Είμαι σίγουρος όμως ότι αν πιέζαμε ως εκπαιδευτική κοινότητα θα είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Η δημοσίευση των εξόδων για τους μισθούς και τα έξτρα των βολεμένων είναι πολύ καλός τρόπος.
Ίσως η εσωτερική εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών περί διορισμού μέσα στο 2010 όλων όσοι είχαν αποτελέσματα του διαγωνισμού πριν το τέλος του 2009, να είχε εφαρμοστεί και στους εκπαιδευτικούς.
Όμως αυτό θέλει πολύ καλή οργάνωση και τρομερό συντονισμό. Όποιος βρίσκει τέτοια στοιχεία μπορεί να τα στέλνει για δημοσίευση στην alfavita, στο twitter της Πόπης Τσαπανίδου και σε όποιους bloggers μπορεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 01, 2011, 04:03:07 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #538 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 04:21:00 pm »
Πάντως κι ελπίζω να μη φανεί ουτοπικό αυτό νομίζω πως δεν πρέπει να δεχτούμε το "υπάρχει κρίση=> δε γίνονται διορισμοί" και με αυτή τη θέση στην ουσία αντιτίθεμαι και στο ότι δημιουργήθηκε τελικά το thread αυτό. Δηλαδή θέλω να πω ότι μας έχουν οδηγήσει να έχουμε  χαμηλό ηθικό και άρα να μην έχουμε διεκδικήσεις, αν δεχτούμε ότι ο διορισμός είναι διεκδίκηση κι όχι αυτό που αξιοκρατικά δικαιούμαστε. Η πρόσφατη επίσχεση εργασίας των αμω απέδειξε πως, αν αντισταθείς, λεφτά υπάρχουν, εξού και πληρωθήκαμε. Φοβούνται την αντίσταση. Συνεπώς, αν είναι να υπάρχουν συνέπειες, να υπάρχουν για όλους. Αν δεν έχουν λεφτά για να μας πληρώσουν, για να κάνουν διορισμούς κλπ, τότε να μην έχουν λεφτά και για τους μισθούς τους και για τις αποζημιώσεις τους για τα εκτός έδρας, μετακινήσεις, ανακαινίσεις κλπ. Ολοι το σκέφτεστε αυτό σίγουρα. Αλλά στην πράξη πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Σωστά. Να ξεφύγουμε επιτέλους από την γενικευμένη παράλυση και μοιρολατρία. Να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση, να διορθώνουμε τους εκφραστές της σημερινής πολτικής εξουσίας, όταν προσπαθούν με διάφορες στρεβλώσεις και μια γενικευμένη ενοχοποίηση των πάντων να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες που πηγάζουν κυρίως από την ανεπάρκειά τους...

Οφείλουμε επίσης να αναπτύξουμε έναν νέο τύπο "οικονομικού πατριωτισμού".
Αφού είδαμε πως οι εταίροι μας σαν τα κοράκια κερδοσκοπούν δανείζοντάς μας χρήματα με αυξημένα επιτόκια πρέπει και εμείς τουλάχιστον να μην αγοράζουμε από τα προιόντα των στυγνών κερδοσκόπων. Να αποκτήσουμε επιτέλους πατριωτική καταναλωτική συνείδηση. Υπάρχουν πολύ εύγεστα Ελληνικά κρασιά και  πεπαλαιωμένα τσίπουρα που μπορούν να αντικαταστησουν τα ουίσκι, τις βότκες, τις σαμπάνιες και όλα αυτά τα πανάκριβα ποτά  εισαγωγής. Δεν εννοείται να καταναλώνουμε στην Ελλάδα γερμανικά μήλα... Ας μην αγοράσουμε για λίγα χρόνια καινούρια αυτοκίνητα από την κεντρική Ευρώπη... Η χώρα μας παράγει πολλά από τα βασικά αγαθά που χρειαζόμαστε. Ας τα στηρίξουμε...

Να τελειώσει επιτέλους το παραμύθι πως είμαστε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.
Έχουμε πανέμορφα τουριστικά προιόντα, η γη μας βγάζει τα πιο νόστιμα φρούτα του κόσμου, έχουμε ορυκτό πλούτο, υπάρχει ισχυρή βιομηχανία τροφίμων με όλα τα άσχημά της, έχουμε ισχυρή ναυτιλία, μια μεγάλη ιστορία...

Ζούμε σε μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, που επτώχευσε λόγω της επικράτησης μιας κρατικής - κομματικής μαφίας που θέλει να μας πείσει τώρα πως αυτή θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα κάνοντας εκπτώσεις στην  παιδεία με αύξηση των μαθητών ανα τάξη, με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, με το να ξαναφέρει στα σχολεία εκπαιδευτικούς που πολλά χρόνια τώρα είναι σε γραφεία μακρυά από την τάξη και μάλιστα πολλοί από αυτούς έκαναν την επιλογή αυτή επειδή δεν μπορούσαν πια να ανταπεξέλθουν στην πίεση και το άγχος της τάξης...

ΥΓ. Ξέφυγα... Παρ' όλα αυτά θα κάνω αποστολή... ;D

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
« Απάντηση #539 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 04:22:42 pm »
Απλά μιλάω για κάτι πιο συντονισμένο. Πχ οι ωρομίσθιοι/αναπληρωτές (το λεγόμενο συντονιστικό όπου επίσης ανήκω)  είναι πολύ καλά οργανωμένοι και πετυχαίνουν πολλά αλλά κατά κάποιο τρόπο περιορίζονται στις (άμεσες) διεκδικήσεις τους. Και θα ήθελα να γίνει κάτι πραγματικά συντονισμένο με στόχο ξεκάθαρα το ξεγύμνωμα όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και  των "κοπριτών" που αναφέρει ο κ. Πάγκαλος και που βέβαια δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση, δηλαδή να κάνουμε ένα ξεγύμνωμα του συστήματος. Γιατί, αν αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή την κατασταση, δε φταίει η κρίση αλλά το ότι υπάρχει αυτό το σύστημα. Είμαι 38 και τώρα το κατάλαβα.
Πχ η μαντάμ λέει "αξιοκρατία" κι έτσι πχ λέει το παραμύθι περί ασεπ. Δεν είμαι κατά του ασεπ, το διευκρινίζω. Αλλά, όταν το κάνεις αυτό, πχ μη διορίζεις αναγνωρίζοντας προϋπηρεσία εκ των υστέρων σε ανθρώπους χωρίς ασεπ. Ή μη διορίζεις συγγενείς που εχθές είδα ότι πήραν και μετάταξη (αναφέρομαι στην κυρία κόρη Θεόδωρου που εχθές κάποιος έδειξε εδώ)
Τέλος πάντων επειδή όλοι μας έχουμε και τρεξίματα και σίγουρα πολλά μπορεί να μας ξεφύγουν, αν πχ είχαμε μια οργάνωση σε μορφή ομάδας κι αυτά που καθένας εδώ βρίσκει τα έστελνε σε όλους και κάθε τόσο φτιάχναμε ένα κείμενο με συγκεντρωμένα όλα τα "αξιοκρατικά" και το στέλναμε σε όλους όσους ανάφερες;
Πέρα από το δικό μας το θέμα του διορισμού, βλέπω πως ο κόσμος γενικά έχει άγνοια και γι'αυτό πχ στο τρομακτικο κάποιοι αναγνώστες μας επιτίθενται. Να τους "ξυπνούσαμε" και αυτούς και, αντί να τα βάζουν μαζί μας για τους τρομερούς μισθούς που παίρνουμε με τις χίλιες αργίες, να τους στρέφαμε εναντίον τους και να διεκδικούσαν οι ανεκδιήγητοι κι αυτοί όχι τη μείωση των δικών μας αποδοχών αλλά την αύξηση των δικών τους. Να καταλάβουν ότι λεφτά υπάρχουν αλλά μένουν σε ένα στενό κύκλο.
Πιστεύω δηλαδή πως, αν θέλουμε διορισμούς, πρέπει να φτιαχτεί γενικά το σύστημα. Αν τους έχουν πείσει όλους πως υπάρχει ανάγκη, ε, τότε ο διορισμός εκπαιδευτικών μπορεί και να φαντάζει ως έξοδα πολυτελείας.
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #540 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 04:23:22 pm »

Επιτέλους κάτι αρχίζει και κινείται. Είναι πάάάάρα πολλά τα λεφτά του δημόσιου χρέους.
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4294

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 04:33:01 pm »
Πολύ καλό, Margavare. Να κάναμε κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 04:42:55 pm »
Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Ούτε οι δημοσιογράφοι γιατί ΟΛΟΙ είναι πουλημένοι.

«Το ερώτημα είναι πώς φτάσαμε ώς εδώ» αναφέρει η Σοφία Σακοράφα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάθε τετραμελή οικογένεια χρωστάει 160.000

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #543 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 05:24:38 pm »
Oυτε που με απασχολει αν θα μπουν κανα δυο τρεις φυλακη και τους κατασχεσουν τα σπιτια τους.Αφου το ρευστο εκανε φτερα.Αλλα παλι και αυτο το κλεμμενο χρημα στα ιδια χερια θα καταληξει , ακομα κι αν το γυρισουν.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι , εγω  εχω δουλεια?? Η Διαμαντ. φτιαχνει την φρατζα της και κουνιεται που αυξανει και θα αυξησει με γοργους ρυθμους την ανεργια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 01, 2011, 05:26:31 pm από belw »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 06:44:49 pm »
Τα λόγια του Λογοθετίδη  στο τέλος είναι όλα τα λεφτά.
http://www.youtube.com/watch?v=34XUMPo339U&feature=related
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 07:27:44 pm »
Oυτε που με απασχολει αν θα μπουν κανα δυο τρεις φυλακη και τους κατασχεσουν τα σπιτια τους.Αφου το ρευστο εκανε φτερα.Αλλα παλι και αυτο το κλεμμενο χρημα στα ιδια χερια θα καταληξει , ακομα κι αν το γυρισουν.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι , εγω  εχω δουλεια?? Η Διαμαντ. φτιαχνει την φρατζα της και κουνιεται που αυξανει και θα αυξησει με γοργους ρυθμους την ανεργια.
Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να τους λυπάται. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε όμως ώστε και φυλακή να μπουν. Αν έχεις την καλοσύνη, δες πιο πάνω τι ειπώθηκε. Όχι ότι βλέπω φως αλλά τέλος πάντων είναι κι αυτό μια προοπτική. :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144