0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα ζητούσα από τους γονείς να φέρνουν πάνα-βρακάκι, ώστε με λίγη εκπαίδευση αυτοεξυπηρέτησης το παιδί να μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να βγάζει το βρακάκι και να βάζει την πάνα μόνο του στην τουαλέτα.Αυτό που θα μπορούσε συναισθηματικά να πληγώσει το παιδί και να το κάνει να αισθανθεί μειονεκτικά απέναντι στους συμμαθητές του σε μια τέτοια περίπτωση είναι η απώλεια ελέγχου του σώματός του, την οποία εσύ καλείσαι να το βοηθήσεις να αντιμετωπίσει με μια διαδικασία που παραπέμπει σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Αν όμως η κατάσταση αντιμετωπιστεί από το ίδιο το παιδί που μπορεί και φοράει μόνο του την πάνα ("έχω κάποιο πρόβλημα αλλά μπορώ και το λύνω μόνη μου"), τότε θα αισθάνεται περισσότερο "κύριος του εαυτού του" και του σώματός του. Δε μου έχει τύχει προσωπικά κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω πως όταν το παιδί αισθάνεται αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση του όποιου προβλήματός του γενικότερα, τα υπόλοιπα παιδιά αντιδρούν ανάλογα, αποδέχονται την κατάσταση και δε γίνεται θέμα μέσα στην τάξη. Από τη μεριά σου όταν χρειαστεί να εξηγήσεις στα παιδιά τι συμβαίνει, εφόσον το παιδάκι μπορεί και αλλάζει μόνο του, μπορείς να δώσεις έμφαση στο ότι η συμμαθήτριά τους μπορεί μόνη της να καταφέρει ν' αντιμετωπίσει τη δυσκολία που έχει στον ύπνο και αυτό είναι κάτι αξιέπαινο. Μπορείς να ρωτήσεις ενδεχομένως τα υπόλοιπα παιδάκια τι τους δυσκολεύει στην καθημερινότητά τους και πώς το αντιμετωπίζουν κ.λπ. Νομίζω πως από εκεί και πέρα θα κατεβάσεις πολλές ωραίες ιδέες για συζήτηση στην τάξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ανάδυση σχετικών δραστηριοτήτων...
δε νομιζω πως φταιει η μανα που το παιδι κατουραει πανω του. "Ειναι θεμα (ρωτησα τη ψυχολογο, Μελινα μου) σφυγκτηρων. θα σταματησει απο μονο του καποια στιγμη. τεχνικες υπαρχουν αλλα δεν αποδιδουν και πολλα.για ιατρικη θεραπεια να μιλησει με παθολογο, και οσο για το ψυχολογικο κομματι της ιστοριας θα πρεπει να μη του δημιουργουμε αγχος στο σχολειο"(ταδε εφη ψυχολογος)....μας φωτισε!!! γιαυτο οι τρελοι που κουραρεις (της λεω) πανε απ το κακο στο χειροτερο....χαχαδες και εδω.....http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=20366
Δε μπορέι να τα εννοείτε αυτά που λέτε! Καλά η μάνα δε μπορέι να μάθει στο παιδί της να πηγαίνει στην τουαλέτα και θα του βάζουμε πάνα? Ε, δεν είμαστε καλά! Θέλει δουλείά από τη μαμά στο σπίτι! Αυτές οι μάνες πια! Τι τα κάνουν αφού δεν ενδιαφέρονται??? Έλεος!!!!!! Και ναι, φταίει η μάνα που το παιδί κατουράει το βράδυ πάνω του..για πολλούς λόγους που δε μπορώ τώρα να αναλύσω.
Παράθεση από: klio στις Δεκεμβρίου 12, 2010, 08:41:52 amΔε μπορέι να τα εννοείτε αυτά που λέτε! Καλά η μάνα δε μπορέι να μάθει στο παιδί της να πηγαίνει στην τουαλέτα και θα του βάζουμε πάνα? Ε, δεν είμαστε καλά! Θέλει δουλείά από τη μαμά στο σπίτι! Αυτές οι μάνες πια! Τι τα κάνουν αφού δεν ενδιαφέρονται??? Έλεος!!!!!! Και ναι, φταίει η μάνα που το παιδί κατουράει το βράδυ πάνω του..για πολλούς λόγους που δε μπορώ τώρα να αναλύσω. εδώ συζητάμε για την περίπτωση που το παιδί ,ενώ μπορεί και αυτοεξυπηρετείται γενικά,έχει πρόβλημα στον ύπνο.αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που μάλλον έχεις καταλάβει.και νομίζω οτι λίγες είναι οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους απλά χρειάζονται υποστήριξη και ενημέρωση
και τι να κάνεις;να φωνάζεις τον κηδεμόνα καθε μέρα να αλλάζει το παιδί;μπορείς να ζητήσεις από τους γονείς να το εκπαιδεύσουν στο σπίτι να βάζει και να βγάζει μόνο του την πάνα αλλά μέχρι να καταφέρει να είναι τελείως αυτόνομο σίγουρα θα χρειαστεί η βοήθειά σου...
εγώ πχ πρέπει να παίρνω τους γονείς από το κινητό μου(!) γιατί το σταθερό παίρνει μόνο σε τοπικά σταθερά και οι γονείς έχουν δώσει όλοι κινητά