0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμπέρασμα 1: με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, οι μεταφορές μαθητών θα αυξηθούν. Οι δαπάνες της βλέπετε ότι σίγουρα δεν υπερβαίνουν την εξοικονόμηση από μισθούς καθηγητών και λειτουργικών εξόδων συγχωνευμένων και καταργημένων σχολικών μονάδων. Όπως επίσης και τη σημασία που έχει για την οικονομία (και την ενεργό ζήτηση) τα λεφτά αν διατίθενται σε ένα σωρό καθηγητές και όχι σε μια μικρή ομάδα ολίγων οδηγών ταξί και λεωφορείων
α εντάξει τότε αφήστε τα όπως είναι, πόσες ερωτήσεις δέχεται ένα γραφείο ή το υπουργείο που δεν θα θέτονταν εξαρχής αν καλύπτονταν από ένα απλό faq?
από την άλλη, αυτό που λες με τα γραφεία δεν ισχύει! Η διευκρινιστική του υπουργείου λέει πως όσοι διατεθηκαν σε γραφεία παίρνουν τα μόρια της πλησιέστερης προς αυτά μονάδας.
Παράθεση από: bitch στις Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:46:58 pmαπό την άλλη, αυτό που λες με τα γραφεία δεν ισχύει! Η διευκρινιστική του υπουργείου λέει πως όσοι διατεθηκαν σε γραφεία παίρνουν τα μόρια της πλησιέστερης προς αυτά μονάδας. Σε ποια εγκύκλιο αναφέρεσαι; Νομίζω αυτό που λες ισχύει για όσους έχουν αποσπασθεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ και είναι με διάθεση σε Γραφείο (επειδή προφανώς δεν υπάρχει σχολείο να διδάξουν).Υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε Γραφεία οι οποίοι υπηρετούν με "ολική διάθεση". Αυτοί λαμβάνουν τα μόρια της προσωρινής τους τοποθέτησης.Αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό πες μου αν θέλεις σε ποια εγκύκλιο αναφέρεσαι
Παράθεση από: mackis στις Δεκεμβρίου 02, 2010, 06:28:55 pmΠαράθεση από: bitch στις Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:46:58 pmαπό την άλλη, αυτό που λες με τα γραφεία δεν ισχύει! Η διευκρινιστική του υπουργείου λέει πως όσοι διατεθηκαν σε γραφεία παίρνουν τα μόρια της πλησιέστερης προς αυτά μονάδας. Σε ποια εγκύκλιο αναφέρεσαι; Νομίζω αυτό που λες ισχύει για όσους έχουν αποσπασθεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ και είναι με διάθεση σε Γραφείο (επειδή προφανώς δεν υπάρχει σχολείο να διδάξουν).Υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε Γραφεία οι οποίοι υπηρετούν με "ολική διάθεση". Αυτοί λαμβάνουν τα μόρια της προσωρινής τους τοποθέτησης.Αν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό πες μου αν θέλεις σε ποια εγκύκλιο αναφέρεσαι όχι, αναφέρομαι σε διευκρινιστικη επί του θέματος των ΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ σε γραφεία και ΔΔΕ ( εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ). Εμείς, σαν ΔΔΕ στείλαμε ερώτημα στο υπουργείο και μας απάντησαν ότι κατά πρώτον δεν προβλέπεται ολική διάθεση σε γραφεία και δδε ωστόσο, αν και εφόσον έχει προκύψει αυτό το ζήτημα, θα λάβουν τα μόρια της πλησιέστερης μονάδας δευτεροβάθμιας (και από ό,τι θυμάμαι δε λέει καν το "εφόσον αυτή δεν υπολείπεται της οργανικής" ). Στο έγγραφο που μας έστειλαν, η αλήθεια είναι δεν είχε κοινοποίηση σε όλα τα γραφεία ή δδε αλλά το λογικό είναι ότι ισχύει για όλους το ίδιο. Πάντως, παίζει και να το αλλάξουν - και αυτό γιατί οι διαθέσεις λήγουν ιούνιο αλλά με τα μηχανογραφικά να κατατίθονται τελικά - μάλλον - ιούλιο θα χρειαστούν πολύ κόσμο... Προς το παρόν πάντως ισχύει αυτό που έγραψα. Αύριο που θα πάω στη διεύθυνση, θα προσπαθήσω να θυμηθώ να φωτοτυπήσω το έγγραφο για να σας γράψω ακριβώς το κείμενο της διευκρινιστικής.
founes δεν σου πηγαίνει να μιλάς σαν αλλος πορτοσαλτε!! Πάντα θα υπαρχουν εργατικοί και μη, ανεξάρτητα με την υπαρξη των εκαστοτε φορεωνκαι εννοια σου τα βυσματα πάντα και μετά την καταργηση των γραφειων θα βρισκουν τροπο να βολευονται, πιθανόν στη περιφέρειαΝομιζω πολλοί βλέπετε το δέντρο και οχι το δάσοςΔεν εξεταζετε αν τα γραφεια εκπαιδευσης οντως επιτελουν εργο και εξυπηρετούν και αν υπαρξει υπερσυγκεντρωση εργου σε ενα μονο περιφερειακο φορεα αν θα ειναι προς το καλυτερο η προς το χειροτερο της παρεχομενης υπηρεσιας κτλΑντιθετα, αρκεισθε σε μικροαστικα σχολια περι τεμπεληδων υπαλληλων (υπαρκτων μεν, αλλα δεν ειναι η μονη οψη της αληθειας) αρκουμενοι μόνο στα αρνητικα.λες και τοσο καιρο υπηρξε εστω και ενας που να αναφερετε ετσι για τα γραφειαμολις βγηκε το δελτιο τυπου τοτε τα σκεφτηκατε ολα αυτααλλο το αθανατο ελληνικο motto αφου δεν το εχω εγω να μη το εχει κανενας δεν λεει να βγει απο το dna του νεοελληναδεν σκεφτεστε αν ειναι προς οφελος της εκπαιδευτικης διαδικασιας η υπαρξη τους, αλλα κυριαρχει η σκεψη οτι αφου ο αλλος βολευεται, τεμπελιαζει κτλ κτλ να καταργηθουν ολα.
Happiness, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις:1. Τις υπηρεσίες που παρέχει το Π.Σ.Δ.2. Το edatacenter4. Το e-school5. Το survey3. Το syzeyxis.gov.gr4. Το ermis.gov.grΤα γράφω για να γίνουν γνωστά και στους υπόλοιπους που ίσως δεν να μην τα έχουν ακούσει ποτέ.Όσο για το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το πρόβλημα λύνεται σε 5 λεπτά με την αποστολή του από τον Δήμο στο Γραφείο με e-mail.Αλλά βλέπεις ζούμε στη χώρα της σφραγίδας.Καλή υπομονή με τις αιτήσεις μετάθεσης. Εγώ έχω γύρω στις 120.