0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
μα, δεν περιμενεις να σου παρει ολη σου τη ζωη ο ΑΣΕΠ !! κανονιζεις και κατι αλλο, ψαχνεις αν θες και για κατι αλλο.Ο ΑΣΕΠ δεν ειναι εγγυηση,ουτε ποτε ηταν για κανεναν μας....αλλα δε μας φταιει μονο το συστημα....και δε μιλω τωρα που ειμαστε στη "κριση"....θα μπορουσαμε να κανουμε κατι αλλο και παραλληλα να αγωνιζομαστε για το ονειρο μας!
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 04, 2010, 07:05:43 pm μα, δεν περιμενεις να σου παρει ολη σου τη ζωη ο ΑΣΕΠ !! κανονιζεις και κατι αλλο, ψαχνεις αν θες και για κατι αλλο.Ο ΑΣΕΠ δεν ειναι εγγυηση,ουτε ποτε ηταν για κανεναν μας....αλλα δε μας φταιει μονο το συστημα....και δε μιλω τωρα που ειμαστε στη "κριση"....θα μπορουσαμε να κανουμε κατι αλλο και παραλληλα να αγωνιζομαστε για το ονειρο μας!Δεν υποστηρίζει κάποιος ότι ο ΑΣΕΠ είναι εγγύηση, αλλά απέχει πολύ το να εξεταστείς στον ΑΣΕΠ γνωρίζοντας εκ των προτέρων τον αριθμό των επιτυχόντων που θα διοριστούν, από αυτό που θα ισχύει από τον επόμενο διαγωνισμό (προετοιμάζεσαι, εξετάζεσαι, είσαι επιτυχών) και κανένας δεν εγγυάται ότι θα διοριστείς είτε εσύ είτε τουλάχιστον ένας επιτυχών! Όσον αφορά τον διορισμό εκπαιδευτικών (40%) μέσω του πίνακα, για εμένα ήταν κάτι δίκαιο, μιας και κάποιος που είχε δοκιμαστεί για τουλάχιστον 3 χρόνια (με πιθανή συμμετοχή σε 1-2-3... ΑΣΕΠ ή και καμία αν δεν μπορούσε/ήθελε) μπορούσε να διοριστεί αξιοκρατικά.Και ας μην ξεχνάμε την επετηρίδα, πόσο αξιοκρατικά λειτουργούσε όταν παντελώς άσχετοι παράγοντες καθόριζαν την χρονική στιγμή του (πιθανού) διορισμού κάποιου: αν είχε την ατυχία να είναι άντρας (στρατιωτική θητεία), αν δεν είχε "κερδίσει χρονιά" (5 1/2 ετών στην 1η δημοτικού αντί για 6), αν για οποιονδήποτε λόγο πέρασε στην σχολή προτίμησής του με την 2η ή 3η προσπάθεια, αν κάποιος/οι καθηγητής/ές καθυστέρησαν αναίτια την ημερομηνία απόκτησης πτυχίου... Συνάδελφοι, όσο κι αν δεν αρέσει το 40% σε κάποιους, εντούτοις πρόκειται για κάτι σταθμισμένο και δίκαιο, το οποίο αυτά τα χρόνια που λειτουργεί γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ ΑΣΕΠ και επετηρίδας.
Πού ακριβώς είναι μη αξιοκρατικό το 40%-με δεδομένο ότι έχεις δώσει ασεπ και έχεις κερδίσει επάξια την προυπηρεσία σου-;;;;;;
Ο Ραγκουσης πληρωνεται τρελλα ποσα για να μην πληρωθουμε εμεις ποτε στη ζωη μας!!!!!!!! 200.000θεσεις λιγοτερες στο δημοσιο την επομενη τετραετια επιδιωκει ο Ραγκουσης .Τετοια δουλεια την κανω κι εγω και ο παππους μου! Τι πιο ευκολο απο το να περικοβεις !!δεν χρειαζεται γνωσεις......Αφου ο Ραγκουσης δεν ειναι ικανος να δωσει θεσεις εργασιας ποιος ο λογος να πληρωνεται??
Μα αυτό δεν ίσχυε μέχρι τώρα βρε Πάνο;Δηλαδή 24μηνο+ασεπ.....Άλλο το να τηρηθεί αυστηρά χωρίς παράθυρα.Οι υπόλοιποι δεν φταίνε σε τίποτα αν υπάρχουν βύσματα που θα διοριστούν-ή διορίζονταν αν θες-χωρίς ασεπ.;Άρα κάτι πάει λάθος εδώ....Φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο αυτός ο σκοπός της....Και αυτό επίσης πρέπει να είναι ενωτικό για όλους συνολικά τους εκπαιδευτικούς.Ο περιορισμός των διορισμών και η καθιέρωση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας,χωρίς δικαίωμα διορισμού ποτέ.Γιατί ακούει και ο άλλος "να πατάξουμε τα βύσματα",ή "όλοι με ασεπ",και σου λέει "εγώ δεν έκανα τίποτα",γιατί με σταυρώνεις;;;;;Kαι έδωσα και ασεπ 4 φορές....άρα κάτι άλλο έφταιγε.....κατά το άρρωστο σκεπτικό τους....
Όοσο αφορά την προυπηρεσίοα Lila... Αν αναβαθμιστεί πολύ η προυπηρεσία και πάλι, μπορεί σε διάφορες ειδικότητες, όπως στους, Φιλόλογους, φυσικούς, ξενόγλωσσους..., να εμφανιστούν και πάλι διάφορες τεράστιες προυπηρεσίες (Οαεδ, Οτεκ, ιεκ, κεκ και δεν συμμαζεύεται....) που θα μπουν μπροστά και εμείς οι υπόλοιποι θα ψαχνόμαστε και πάλι... Από εκεί πηγάζει όλη η επιφύλαξη και γι' αυτό λέω εγώ "3 φορές ΑΚΩ + ΑΣΕΠ". Φυσάμε και το γιαούρτι... Grin Grin Grin Grin Grin