0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: emmaki στις Αυγούστου 22, 2009, 07:07:30 pmΜακάρι να πετύχετε όσοι θέλετε να γίνετε δάσκαλοι. Απλά να ενημερώσω, και όχι να αποθαρύνω, ότι τα παιδαγωγικά έχουν πολλά υποχρεωτικά μαθήματα καθώς και πρακτική σε σχολέια (Τουλάχιστον στο ΠΤΔΕ Αλεξ/πολης, αλλά κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και στα άλλα). Οπότε είναι δύσκολο παράλληλα να κάνεις και άλλη δουλειά πρωινή.αυτό-επέτρεψε μου να πω-οτι δεν ισχύει.τα "υποχρεωτικά" μαθήματα απλά ονομάζονται έτσι υπό την έννοια ότι για να πάρεις πτυχίο πρέπει να τα περάσεις στην εξεταστική.δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση.υπάρχουν μάλιστα φοιτητές-τριες που έρχονται στο Πανεπιστήμιο μόνο στις εξεταστικές περιόδους για να δώσουν τα μαθήματα και δεν πατάνε καθόλου στις παρακολουθήσεις.Όσο για τις πρακτικές στα σχολεία,αυτές είναι ελάχιστες στο 3ο και 4ο έτος,1-2 φορές τη βδομάδα για κανά 2ωρο.όλα αυτά δεν τρώνε καθόλου χρόνο,μπορείς άαανετα να εργάζεσαι όποιες ώρες θες και να περνάς τα μαθήματα.αρκεί στις εξεταστικές να διαβάσεις,γεγονός υπέρ του οποιού συνηγορούν οι σημειώσεις από τις παρατάξεις καθώς και οι σημειώσεις που αναρτώνται στους δικτυακούς τόπους των Παιδαγωγικών Τμημάτων.Όντως, αν διαβάσεις τελειώνεις έγκαιρα.Στο Παιδαγωγικό της Αλεξανδρούπολης,όμως, υπάρχουν περισσότερες πρακτικές από όσες αναφέρεις. Σπουδάζω εκεί και το ξέρω.Σύνολο 6 εβδομάδες, από τις οποίες οι δύο επί καθημερινής βάσεως με απογευματινά σεμινάρια. Κι εγώ προβληματίζομαι φέτος πώς θα τα δρομολογήσω με τη δουλειά μου!Μην κινδυνολογούμε...Όλα μπορεί να τα πετύχει κάποιος αν θέλει!τι να πουν δηλαδή και εκείνοι που σπουδάζουν σε κάτι τρελές σχολές(πχ.Ιατρική κλπ)...είναι πολύ εύκολο να τελειώσεις στα 4 χρόνια τις παιδαγωγικές σπουδές.
Μακάρι να πετύχετε όσοι θέλετε να γίνετε δάσκαλοι. Απλά να ενημερώσω, και όχι να αποθαρύνω, ότι τα παιδαγωγικά έχουν πολλά υποχρεωτικά μαθήματα καθώς και πρακτική σε σχολέια (Τουλάχιστον στο ΠΤΔΕ Αλεξ/πολης, αλλά κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και στα άλλα). Οπότε είναι δύσκολο παράλληλα να κάνεις και άλλη δουλειά πρωινή.
Είμαι 29 χρονών και τώρα στα γεράματα σκέφτομαι να δώσω ξανά Πανελλήνιες για δασκάλα.....
Οι πρακτικές γίνονται σε συγκεκριμένα σχολεία που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο.
Εγώ πάλι στα 32 μου, ετοιμάζομαι για κατατακτήριες στο παιδαγωγικό της Ρόδου. Πώς σου φαίνεται αυτό; Ποτέ δεν είναι αργά, αν θέλεις κάτι πάρα πολύ. Κι εγώ αυτά άκουγα και δεν το τολμούσα. Και, πίστεψέ με, το μετάνιωσα! Τώρα θα τελείωνα τη σχολή αντί να την ξεκινάω. Μη το σκέφτεσαι καθόλου. Τόλμησέ το!