0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα!Σκέφτομαι και εγώ μετά από πολλά χρόνια να ξαναδώσω πανελλήνιες!Με δεδομένες τις σπουδές μου(γαλλική φιλολογία)και το γνωστό περιρρέον κλίμα σε ποια σχολή θα με συμβουλεύατε να πάω;(σε καμία το ξέρω αλλά λέμε..αν και εφόσον φτιάξουν κάπως τα πράγματα....)σκέφτομαι αγγλική ή ελληνική φιλολογία ίσως...επίσης επειδή το αποφάσισα κάπως αργά το βλέπετε εφικτό μέχρι το Μάη;Σας ευχαριστώ
Γεια σας! Έχω ήδη δώσει πανελλήνιες το 2007 και σκέφτομαι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να το επαναλάβω.. ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και είχα εξεταστεί σε αρχαία (γνωστό, άγνωστο), λατινικά, λογοτεχνία, έκθεση και βιολογία. Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω βάσει ποιου συστήματος πρόκειται να εξεταστώ στη νέα μου προσπάθεια, του παλιού ή του νέου που προσπαθούν να εισάγουν τώρα τελευταία στο Λύκειο; Σε περίπτωση που, τελικά, εξεταστώ με το νέο σύστημα, ποια τα μαθήματα που θα δώσω αποσκοπώντας σε μια σχολή οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!!
Αν δώσεις εξετάσεις φέτος ή του χρόνου θα εξεταστείς σίγουρα με το ισχύον σύστημα και νομίζω ότι αυτό σε συμφέρει γιατί μπορείς να δώσεις τα ίδια ακριβώς μαθήματα με αυτά που έδωσες το 2007 (έχουν υπάρξει ελάχιστες αλλαγές στην ύλη οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βιβλία και σημειώσεις που είχες την πρώτη φορά) μόνο που αντί για βιολογία θα πρέπει να εξεταστείς σε δύο μαθήματα που σου επιτρέπουν να δηλώσεις τις σχολές του πέμπτου πεδίου: 1. μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής 2. αρχές οικονομικής θεωρίας. Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα να αλλάξεις κατεύθυνση αλλά νομίζω πως αυτό είναι σαφώς πιο δύσκολο. Ρίξε μια ματιά και εδώ:http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=91
Γιατί θα πρέπει να εξεταστεί σε 1. μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και 2. αρχές οικονομικής θεωρίας για να έχει πρόσβαση στο 5ο πεδίο και όχι π.χ. βιολόγια για να έχει πρόσβαση στο 3ο πεδίο;