0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ισως υπαρχουν διακρατικες συμφωνίες που διαφερουν απο κρατος σε κρατος και ειναι αναλογες του δικου τους εκαπιδευτικου συστηματος.Ακομα και η χορηγηση ισοτιμιας ή αντιστοιχιας αυτης της φιλοσοφιας ειναι απότοκος.
Θα παρακαλέσω πολύ να χαμηλώσουν οι τόνοι. Η δική μου άποψη είναι πως ακόμα κι αν δεν αναγνωριζεται ενα μεταπτυχιακό, εμείς οι ιδιοι θα πρεπει να ζητάμε την αναγνωριση του αντι να προσβλέπουμε στην "αχρηστεία" του.Δεν ειναι τα Ελληνικά πανεπιστημια το παραδειγμα προς μιμηση. Και δυστυχως, αντι να ανοιξουν οι θεσεις των μεταπτυχιακων εδω, μας κανουν να στρεφομαστε στο εξωτερικο.Δυστυχως η ευκαιρία των ίσων ευκαιριών ποτέ δεν υπηρξε , και αμφιβαλλω αν πότε υπάρξει, και δεν αναφέρομαι μονο στα μεταπτυχιακά, αλλα σε ολο το φασμα επιλογης διορισμου στην εκπαίδευση.
Παράθεση από: Lucinda στις Νοεμβρίου 23, 2011, 02:27:21 pmΈχεις δίκιο Μάρκο σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό γίνεται με παράδοξο τρόπο και απλώς αυτό συζητάμε. Δεν θα ήταν εξίσου άδικο να αναγνωριστεί ως μεταπτυχιακό ένα πρόγραμμα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις; Με 6-7 συναντήσεις του Σ/Κ(ου) το χρόνο, το πρόγραμμα αχρηστεύεται από μόνο του. Εμείς απλώς το διαπιστώνουμε ανταλλάσσοντας πληροφορίες. Υ.Γ. Μάρκος! Η ήρεμη δύναμη! το ΕΑΠ πόσες συναντησεις κανει το χρονο?. Δε νομιζω πως στεκομαστε εκει. Παραδοξο ή παραξενο ειναι αυτο που μαθαμε εμεις να το βλεπουμε ετσι, αυτο που ειναι εξω απο τα δικα μας "ειωθότα"...Ομως αυτο δε σημαινει πως το "άλλο" ειναι κατ αναγκη κακό.
Έχεις δίκιο Μάρκο σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό γίνεται με παράδοξο τρόπο και απλώς αυτό συζητάμε. Δεν θα ήταν εξίσου άδικο να αναγνωριστεί ως μεταπτυχιακό ένα πρόγραμμα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις; Με 6-7 συναντήσεις του Σ/Κ(ου) το χρόνο, το πρόγραμμα αχρηστεύεται από μόνο του. Εμείς απλώς το διαπιστώνουμε ανταλλάσσοντας πληροφορίες. Υ.Γ. Μάρκος! Η ήρεμη δύναμη!
Θα παρακαλούσα να σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν αρνητικά για τα μεταπτυχιακά των
Δεν νομίζω Μάρκο ότι η Ελλάδα έχει λίγα μεταπτυχιακά, ούτε λίγους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Για την ακρίβεια στην Ελλάδα έχει πια κάνει και η κουτσή Μαρία μεταπτυχιακό. Ουσιαστικά έχει εκμηδενιστεί η αξία τους ως προσόν. Πλειάδα μεταπτυχιακών χωρίς σαφές επιστημονικό αντικείμενο και χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, που οι περισσότεροι τα έκαναν μόνο και μόνο για να τους παρέχουν επιπλέον μόρια για το δημόσιο.
Παράθεση από: βικυ23 στις Νοεμβρίου 23, 2011, 03:38:03 pmΘα παρακαλούσα να σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν αρνητικά για τα μεταπτυχιακά των
Παράθεση από: mpesg στις Νοεμβρίου 23, 2011, 11:22:54 pmΠαράθεση από: βικυ23 στις Νοεμβρίου 23, 2011, 03:38:03 pmΘα παρακαλούσα να σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν αρνητικά για τα μεταπτυχιακά των
Παράθεση από: Lothlorien στις Νοεμβρίου 23, 2011, 09:23:43 pmΔεν νομίζω Μάρκο ότι η Ελλάδα έχει λίγα μεταπτυχιακά, ούτε λίγους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Για την ακρίβεια στην Ελλάδα έχει πια κάνει και η κουτσή Μαρία μεταπτυχιακό. Ουσιαστικά έχει εκμηδενιστεί η αξία τους ως προσόν. Πλειάδα μεταπτυχιακών χωρίς σαφές επιστημονικό αντικείμενο και χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, που οι περισσότεροι τα έκαναν μόνο και μόνο για να τους παρέχουν επιπλέον μόρια για το δημόσιο.Όταν έβγαιναν σωρηδόν τα 400ωρα, δε μας πείραζε..Ούτε που λέγαμε τίποτα, μπας και μας πάρουν χαμπάρι και το κάνουν κι άλλοι και χάσουμε τη θέση στην ΕΑ. Από το 2005 ξέρεις πότε το πήρα χαμπάρι κι εγώ και πολλοί συμφοιτητές μου; Το 2009 παρακαλώ! Λες και ήταν το εξαιρετικά επικίνδυνο κρατικό μυστικό, που δεν έπρεπε να το ξέρει κανείς άλλος, παρά μόνο οι πελάτες των πολιτικών γραφείων! Γιατί μη μου πείτε ότι δεν ήταν οι πρώτοι που το έκαναν ή καλύτερα οι πρώτοι που το αγόρασαν από τις κατά τα άλλα συμπαθείς επιστημονικές ενώσεις-τσιράκια των ελληνικών πανεπιστημίων! Ποιος όμως να τολμήσει να καταγγείλει τις ''λαμογιές'' που έγιναν με τα 400ωρα, αφού όλοι σας έχετε τσιμπήσει έστω κι ένα τόσοδα μοριάκι. Και, ακούστε ή μάλλον διαβάστε κι ένα τελευταίο: Όλοι διαβάσαμε το νόμο που - παρέχοντας μας μια πλήρη ικανοποίηση για την αδικία και την πληθώρα των 400ωρων - τα καταργεί και αναγνωρίζει μόνο όσα αποκτήθηκαν μέχρι τον Αύγουστο του 2010. Σωστά; Σωστά. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Πριν από λίγες μέρες πληροφορήθηκα ότι τουλάχιστον 3 άτομα υπάρχουν στους πίνακες της ΕΑ με 400ωρο σεμινάριο φετινής ημερομηνίας. Τυχαίο; Δε νομίζω. Ή πιστέψαμε τόσο εύκολα την εφαρμογή του νόμου; Ασχοληθείτε κι άλλο εσείς με τις ημερομηνίες, τη φυσική ή μη παρουσία στα μεταπτυχιακά της