0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το συμπέρασμα, από τις δύο προκείμενες, είναι πως οι απονεμόμενος τίτλοι είναι ουσιαστικά ισότιμοι. Τυπικά όμως δεν είναι, γιατί ο ΔΟΑΤΑΠ συντηρεί εθελότυφλα την εντύπωση πως το Ελληνικό πανεπιστήμιο αποτελεί μέτρο ποιότητας.
Αίγιο: Φιλόλογος χειρουργούσε έχοντας πλαστό πτυχίο ιατρικής!Με πλαστό πτυχίο Ιατρικής μία απόφοιτος Φιλολογίας από πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας χειρουργούσε ασθενείς στην Ελλάδα! Οι έλεγχοι του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) έφεραν στο φως 43 πτυχία - «μαϊμού» τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στις ειδικότητες της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, αλλά και στους μηχανικούς, τους δικηγόρους, τους γυμναστές, τους νοσηλευτές, τους φιλολόγους και τους μουσικούς.
Συνελήφθησαν «μαϊμού» οδοντίατροι ! Έκαναν επεμβάσεις χωρίς να έχουν ιατρικό πτυχίο.Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν οδοντιατρείο που το λειτουργούσαν 2 αλλοδαποί, Γεωργιανής υπηκοότητας, χωρίς να έχουν γνώση από ιατρική! Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των 2 υποτιθέμενων οδοντιάτρων, μετά από ανώνυμη καταγγελία.Οι δύο συλληφθέντες, αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, μία 34χρονη γυναίκα και ένας 27χρονος άνδρας, ασκούσαν το επάγγελμα του οδοντίατρου, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν το αντίστοιχο πτυχίο ιατρικής σε χώρο που είχαν δημιουργήσει ως οδοντιατρείο.
Εντελώς υποκειμενικά, αρκεί να δει κανείς τα κριτήρια που χρησιμοποιούν (δεν είναι της παρούσης, ο καθένας ας το ψάξει αν θέλει). Για να δώσω ένα κίνητρο για την αναζήτηση: το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών δεν είναι το κυριότερο κριτήριο..
Συμπληρωματικά θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία σχετικά με τη φοίτηση στο μεταπτυχιακό της