*

Αποστολέας Θέμα: τελικά θα γίνει ΑΣΕΠ το 2011;;;  (Αναγνώστηκε 112447 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: τελικά θα γίνει ΑΣΕΠ το 2011;;;
« Απάντηση #364 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 01:15:36 am »
Για οσους δεν καταλαβαινουν το παραπανω μηνυμα μου, λεω απλα και ξεκαθαρα πως ποτε δεν ξερεις τι μπορεις να πετυχεις, εστω και μεσα απο δυσκολες καταστασεις. πρεπει να εχουμε θαρρος. Υπαρχουν μελη, σε τουτο δω το φορουμ που ειχαν οικογενεια και πολλες υποχρεωσεις και ομως τα καταφεραν. Ηταν πραγματικα δυσκολο. Ομως παλεψαν και ειδαμε πως συχνα αυτοι που εχουν υποχρεωσεις τελικα πανε πολυ καλυτερα απο τα 24χρονα που οπως λεμε εχουν χρονο για διαβασμα. εχει αναλυθει πολλακις αυτο.
Σε καμμια περιπτωση δεν λεω πως ειναι ευκολο, σε καμια περιπτωση δεν ειπα πως "ας κοψει το λαιμο του" οποιος εχει παιδια.Αλλά τι λετε να γινει ? Τί θελετε να γίνει? οποιος εχει παιδια να ΜΗΝ δινει? Iσως ειναι αδικο! Αλλά πλεον το τι ειναι δικαιο και τι αδικο εχουν τοσο μπερδευτει.....
Απλως, εδωσα θαρρος στην ELEN LIA  γιατι σε τετοιες ωρες, αυτο χρειαζεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2011, 08:16:55 am από Markos »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:51:39 »

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 08:09:10 am »
ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣTΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/54325/Default.aspx

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 03:41:57 pm »
Marko με δύο παιδιά και εργαζόμενη (όχι βέβαια στο αντικείμενο μου σε άλλη δουλειά τελείως άσχετη) έχω δώσει 5 φορές ΑΣΕΠ τις 4 από αυτές επιτυχούσα αλλά όχι διοριστέα και να πω και κάτι έχω κουραστεί να διαβάζω χωρίς αποτέλεσμα το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν έχω πάει φροντιστήριο κατά τα άλλα περίοδο εξετάσεων ΑΣΕΠ πέφτει πολύ διάβασμα!!!

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:08:35 pm »
Marko με δύο παιδιά και εργαζόμενη (όχι βέβαια στο αντικείμενο μου σε άλλη δουλειά τελείως άσχετη) έχω δώσει 5 φορές ΑΣΕΠ τις 4 από αυτές επιτυχούσα αλλά όχι διοριστέα και να πω και κάτι έχω κουραστεί να διαβάζω χωρίς αποτέλεσμα το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν έχω πάει φροντιστήριο κατά τα άλλα περίοδο εξετάσεων ΑΣΕΠ πέφτει πολύ διάβασμα!!!
Αν αυτό το θεωρείς λάθος τότε μάλλον δεν έχεις κάνει κανένα!Προσωπικά δεν πιστεύω ότι φροντιστήριο για ΑΣΕΠ σημαίνει και επιτυχία.Αν δεν υπάρχει θέληση και προσωπική δουλειά δεν καταφέρνει κανείς τίποτα.
Σκέψου μόνο ότι σε άλλους κλάδους υπάρχουν πολλοί επιτυχόντες.Τί σημαίνει αυτό?Ότι είναι καλύτεροι?Για μένα σημαίνει ότι τα θέματα του κάθε κλάδου είναι διαμορφωμένα ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις.
Πιστεύω ότι τα λεφτά που θα έδινες για φροντιστήρια θα ήταν πιο χρήσιμα αν τα διέθετες για τα παιδάκια σου.
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:51:39 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:19:55 pm »
Αν αυτό το θεωρείς λάθος τότε μάλλον δεν έχεις κάνει κανένα!Προσωπικά δεν πιστεύω ότι φροντιστήριο για ΑΣΕΠ σημαίνει και επιτυχία.Αν δεν υπάρχει θέληση και προσωπική δουλειά δεν καταφέρνει κανείς τίποτα.
Σκέψου μόνο ότι σε άλλους κλάδους υπάρχουν πολλοί επιτυχόντες.Τί σημαίνει αυτό?Ότι είναι καλύτεροι?Για μένα σημαίνει ότι τα θέματα του κάθε κλάδου είναι διαμορφωμένα ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις.
Πιστεύω ότι τα λεφτά που θα έδινες για φροντιστήρια θα ήταν πιο χρήσιμα αν τα διέθετες για τα παιδάκια σου.
Πολλοί συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 έχουν την άποψη ότι αν δε γραφτούν σε φροντιστήριο προετοιμασίας για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχουν μειωμένες πιθανότητες να είναι διοριστέοι. Καταλαβαίνω ότι πιέζονται από τον μεγάλο ανταγωνισμό των κλάδων τους, όμως κι εγώ είμαι εναντίον των φροντιστηρίων γενικά. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που πέτυχαν διαβάζοντας μόνοι τους. Απλά το να διαβάζεις μόνος σου απαιτεί πειθαρχεία, αλλά και όταν πηγαίνεις σε φροντιστήριο αν δεν καθίσεις να διαβάσεις και να προσπαθήσεις σκλήρα δεν έρχεται η επιτυχία! Θα συμφωνήσω, λοιπόν, με την maryk.

Αποσυνδεδεμένος TEO FYSIKOS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:49:26 pm »
στα φροντιστήρια για ασεπ ποιοι διδάσκουν;

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:49:39 pm »
Και εγω ημουνα εναντιον των φροντιστηριων μεχρι που ηρθανε οι τρεις επιτυχιες και οχι ο διορισμος(Αλλοι βεβαια ειναι χειροτερα 4-5 επιτυχιες). Επιπλεον στον ΑΣΕΠ μπορεις να κρατας την βαθμολογια ΠΙΑ.Πηγα ο ιδιος σε γνωστο φροντιστηριο και ειδα τις σημειωσεις σε ολα τα αντικειμενα και μπορω να πω οτι οι ανθρωποι ξερουν το αντικειμενο τους και το υλικο ειναι αρκετα καλο.Επιπλεον μου δειξανε και τις λιστες των επιτυχοντων ανα διαγωνισμο στην ειδικοτητα μου ομολογω εντυπωσιακη και οτι με αιφνιαδιασανε.Δεδομενου του ανταγωνισμου λοιπον ισως αποτελει μια καλη επενδυση.

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 03:15:57 pm »

εξαρτάται το μάθημα κ το φροντιστήριο... από απλός πτυχιούχος μέχρι καθηγητής πανεπ.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 03:36:56 pm »
Πρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ!

Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...

Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:12:43 pm »
Πρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ!

Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...

Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;

sec συμφωνώ απόλυτα σε όλα! ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρίνεις το 19 σου 22 χρόνια πριν και τις τότε συγκυρίες-εκπαιδευτικό σύστημα, ζήτηση, απορρόφηση κλπ- με το 16 το περσινό κ τους σημερινούς παράγοντες. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του κ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενιά του νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος TEO FYSIKOS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:34:16 pm »

εξαρτάται το μάθημα κ το φροντιστήριο... από απλός πτυχιούχος μέχρι καθηγητής πανεπ.
ακριβώς στους απλούς πτυχιούχους ήθελα να αναφερθώ δηλαδή κάποιος που είναι στην ίδια κατάσταση με σένα θα σου κάνει μάθημα για να περάσεις στον ασεπ

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:14:53 pm »
Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...

Όσο και να ακούγονται περίεργες οι συγκρίσεις με άλλες εποχές, με παλαιότερους βαθμούς εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να αναρωτιέται κανείς για όλα τα στρεβλά της χώρας μας που ταλαιπωρούν όλη τη νέα γενιά εργαζομένων, επειδή η προηγούμενες γενιές απομυζούσαν τους πόρους της Ελλάδας.
Συμφωνώ απόλυτα sec.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:44:03 pm »

sec συμφωνώ απόλυτα σε όλα! ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρίνεις το 19 σου 22 χρόνια πριν και τις τότε συγκυρίες-εκπαιδευτικό σύστημα, ζήτηση, απορρόφηση κλπ- με το 16 το περσινό κ τους σημερινούς παράγοντες. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του κ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενιά του νομίζω.
[/b][/size]

Συμφωνώ απόλυτα! Γι' αυτό ακριβώς και δεν δέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε ότι πρέπει να μετατραπώ σε ένα σπασικλάκι του ασεπ στα 40μου για να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στη τάξη! Δε μου χαρίστηκαν στις εξετάσεις ούτε οι καθηγητές του σχολείου μου, ούτε οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές μου! Δεν έμπαινες στο Πανεπιστήμιο τότε όντας ανορθόγραφος, ή βγάζοντας μέσο όρο κάτω από 10! Πώς λοιπόν έρχεται τώρα ο ΑΣΕΠ να ομογενοποιήσει και να αξιολογήσει διαφορετικές γενιές; Γιατί θα πρέπει να αφήσω τη ζωή μου και να βγω στη γύρα για να μάθω ποιοι βάζουν τα θέματα για να δω τι θα διαβάσω; Μήπως δεν έχω τπτ καλύτερο να κάνω;

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:20:01 pm »
Πραγματικά δεν έχω λόγια να πω το πόσο με εκφράζουν οι απόψεις σας sec και bania...Επιπλέον,σε αυτή τη χώρα θα μπορούσε να συμβεί τα πιτσιρίκια να μπαίνουν σε σχολές με 0.9 και οι εκπαιδευτικοί να δίνουν ασεπ αιωνίως για να αποδείξουν τι ακριβώς;;;;;;;Ότι είναι άξιοι να διδάξουν,να δίνουν συνεχώς για να δουλεύουν στην καλύτερη 2 χρόνια αναπληρωτές;;;;;Γιατί τόση αδικία πια;;;;;Aν μη τι άλλο,θα έπρεπε μετά από όλο αυτό,να μπορούμε να έχουμε μια σωστή και αξιοπρεπή δουλειά......Πείτε με αντισυνάδελφο-για τα μικρά που περιμένουν τον ασεπ πως και πως-,πείτε με εγωίστρια,δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο αλλά εύχομαι να μην της κάτσει με τίποτα να γίνει ο ασεπ το 12 και να γίνει το 14....Ε δεν γίνεται άλλο......Να φτάσουν όλοι οι αναπληρωτές που δουλεύουν 3-4 χρόνια να έχουν προυπηρεσίες 7 χρόνια!!Γιατί θεωρώ ότι το 24μηνο,όσοι έχουν 20,19,18 μήνες έχουν υποστεί τη χειρότερη αδικία που μπορούσε να γίνει...
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)