0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Marko με δύο παιδιά και εργαζόμενη (όχι βέβαια στο αντικείμενο μου σε άλλη δουλειά τελείως άσχετη) έχω δώσει 5 φορές ΑΣΕΠ τις 4 από αυτές επιτυχούσα αλλά όχι διοριστέα και να πω και κάτι έχω κουραστεί να διαβάζω χωρίς αποτέλεσμα το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν έχω πάει φροντιστήριο κατά τα άλλα περίοδο εξετάσεων ΑΣΕΠ πέφτει πολύ διάβασμα!!!
Παράθεση από: ELEN LIA στις Φεβρουαρίου 21, 2011, 03:41:57 pmMarko με δύο παιδιά και εργαζόμενη (όχι βέβαια στο αντικείμενο μου σε άλλη δουλειά τελείως άσχετη) έχω δώσει 5 φορές ΑΣΕΠ τις 4 από αυτές επιτυχούσα αλλά όχι διοριστέα και να πω και κάτι έχω κουραστεί να διαβάζω χωρίς αποτέλεσμα το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι δεν έχω πάει φροντιστήριο κατά τα άλλα περίοδο εξετάσεων ΑΣΕΠ πέφτει πολύ διάβασμα!!!Αν αυτό το θεωρείς λάθος τότε μάλλον δεν έχεις κάνει κανένα!Προσωπικά δεν πιστεύω ότι φροντιστήριο για ΑΣΕΠ σημαίνει και επιτυχία.Αν δεν υπάρχει θέληση και προσωπική δουλειά δεν καταφέρνει κανείς τίποτα.Σκέψου μόνο ότι σε άλλους κλάδους υπάρχουν πολλοί επιτυχόντες.Τί σημαίνει αυτό?Ότι είναι καλύτεροι?Για μένα σημαίνει ότι τα θέματα του κάθε κλάδου είναι διαμορφωμένα ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις.Πιστεύω ότι τα λεφτά που θα έδινες για φροντιστήρια θα ήταν πιο χρήσιμα αν τα διέθετες για τα παιδάκια σου.
στα φροντιστήρια για ασεπ ποιοι διδάσκουν;
Πρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ! Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;
Παράθεση από: TEO FYSIKOS στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:49:26 pmστα φροντιστήρια για ασεπ ποιοι διδάσκουν;εξαρτάται το μάθημα κ το φροντιστήριο... από απλός πτυχιούχος μέχρι καθηγητής πανεπ.
Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;
Παράθεση από: sec στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 03:36:56 pmΠρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ! Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;sec συμφωνώ απόλυτα σε όλα! ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρίνεις το 19 σου 22 χρόνια πριν και τις τότε συγκυρίες-εκπαιδευτικό σύστημα, ζήτηση, απορρόφηση κλπ- με το 16 το περσινό κ τους σημερινούς παράγοντες. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του κ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενιά του νομίζω.