0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rozy4 στις Δεκεμβρίου 27, 2010, 07:52:31 pmΠαράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:36:25 pmΣύνδεση μισθού με "παραγωγικότητα". Πάρε αύξηση, αλλά μόνο αν είσαι "παραγωγικός", αλλιώς το μειωμένο βασικό. Αλλά αυτό που θα βγει προς τα έξω είναι απλά η αύξηση (σενάριο λέω ε.. δεν ξέρω τίποτα συγκεκριμένα, απλά ακούγεται γενικά το θέμα με τη σύνδεση μισθών με "παραγωγικότητα")Άντε να το κάνω πιο συγκεκριμένο "Η κυβέρνηση καθιερώνει μια διαδικασία για την απλοποίηση του συστήματος αμοιβών στο δημόσιο τομέα. Το σύστημα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα σύστημα, όπου η αμοιβή θα αντανακλά την παραγωγικότητα και τα καθήκοντα. Η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα ως συνέπεια της μεταρρύθμισης."Από την άλλη μεριά, το ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι θα κατεβάσουν το μισθό του εκπαιδευτικού. Σκεφτείτε πόσο ψηλά βρίσκονται οι μισθοί κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, τα λεγόμενα "ρετιρέ", για να συμπεράνουμε λογικά ότι αν "εξορθολογιστούν" οι δικοί τους μισθοί, οι δικοί μας μπορούν τουλάχιστον να μη μειωθούν άλλο. Ίσως και να πάνε λίγο πιο πάνω, επειδή αν ένας ΠΕ στο υπουργείο παιδείας παίρνει α μισθό δεν μπορεί με βάση το νέο μισθολόγιο να παίρνει 2α ή και 3α στο υπουργείο οικονομικών και σε άλλα υπουργεία.Επομένως, εφόσον οι εκπαιδευτικοί έχουνε από τους χαμηλότερους μισθούς στο δημόσιο δεν μπορούν να τους κατεβάσουν κι άλλο διότι τότε θα πρέπει να συμπαρασύρουν στα δικά τους μισθολογικά επίπεδα και όλους τους ΠΕ των άλλων υπουργείων. Δύσκολο να γίνει. Δε νομίζετε;Φυσικά δεν πιστεύω ότι η υφυπουργός παιδείας θυμήθηκε από καλοσύνη ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι μικροί. Απλά δε μπορούν να κατεβάσουν τα "ρετιρέ" στο "ισόγειο". Ίσως συναντηθούμε στον "πρώτο" αλλά θα διαμαρτυρηθούν αυτοί των "ρετιρέ" για την ελεύθερη πτώση του μισθού τους. Ε, τότε ίσως συγκλίνουν οι μισθοί μας στον "δεύτερο". Πάντως το να μείνουμε στο ισόγειο είναι το πιο απίθανο. Λαϊκά το λέμε με την παροιμία "Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα". Είμαστε τυχεροί λοιπόν που για να μην ρίξουν χαμηλά κάποιους ημέτερους μισθολογικά θα ευνοηθούμε κι εμείς από λίγο έως πολύ. Για να δούμε...
Παράθεση από: Landau στις Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:36:25 pmΣύνδεση μισθού με "παραγωγικότητα". Πάρε αύξηση, αλλά μόνο αν είσαι "παραγωγικός", αλλιώς το μειωμένο βασικό. Αλλά αυτό που θα βγει προς τα έξω είναι απλά η αύξηση (σενάριο λέω ε.. δεν ξέρω τίποτα συγκεκριμένα, απλά ακούγεται γενικά το θέμα με τη σύνδεση μισθών με "παραγωγικότητα")Άντε να το κάνω πιο συγκεκριμένο "Η κυβέρνηση καθιερώνει μια διαδικασία για την απλοποίηση του συστήματος αμοιβών στο δημόσιο τομέα. Το σύστημα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα σύστημα, όπου η αμοιβή θα αντανακλά την παραγωγικότητα και τα καθήκοντα. Η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα ως συνέπεια της μεταρρύθμισης."
Σύνδεση μισθού με "παραγωγικότητα". Πάρε αύξηση, αλλά μόνο αν είσαι "παραγωγικός", αλλιώς το μειωμένο βασικό. Αλλά αυτό που θα βγει προς τα έξω είναι απλά η αύξηση (σενάριο λέω ε.. δεν ξέρω τίποτα συγκεκριμένα, απλά ακούγεται γενικά το θέμα με τη σύνδεση μισθών με "παραγωγικότητα")
Επιβάλλεται πλέον να αυξηθεί ο μισθός μας!Ρε παιδά.ξέρετε πως αισθάνθηκα όταν βρέθηκα σε παρέα τις προάλλες που έφερε την κουβέντα .......
εγω παντως προτιμω τον αφελη που πιστευει οτι θαυξηθει ο μισθος του,απο τον συμβιβασμενο που ειτε καταστροφολογει ειτε κανει πλακα με το χαλι που βλεπει γυρω του μοιρολατρικα...γιατι ο πρωτος οταν αντιληφθει οτι τον δουλευουνε εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ξεσηκωθει και να διεκδικησει,ενω ο δευτερος σπερνει την πικρα την απογοητευση και την παραιτηση αφου με τη σταση του δειχνει στην εξουσια πως ολα τα περιμενει(αφου ειναι εξυπνος και διαβλεπει το κακο)-και τελικα ολα τα υπομενει ...μεσα δηλ απο τις συζητησεις του τυπου "καλα εγω ειμαι ξυπνιος και ξερω τι μας περιμενει,ακουστε τι θα μας κανουνε ακομα..." ???παιρνει και η εξουσια το μνμ οτι εμεις τα ξερουμε τα χειροτερα που θα μας κανετε -βαρατε! γιατι ενω τα ξερουμε ακομα σας ανεχομαστε χρονια πολλα
εγω παντως προτιμω τον αφελη που πιστευει οτι θαυξηθει ο μισθος του,απο τον συμβιβασμενο που ειτε καταστροφολογει ειτε κανει πλακα με το χαλι που βλεπει γυρω του μοιρολατρικα...γιατι ο πρωτος οταν αντιληφθει οτι τον δουλευουνε εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ξεσηκωθει και να διεκδικησει,ενω ο δευτερος σπερνει την πικρα την απογοητευση και την παραιτηση αφου με τη σταση του δειχνει στην εξουσια πως ολα τα περιμενει(αφου ειναι εξυπνος και διαβλεπει το κακο)-και τελικα ολα τα υπομενει ...
Παράθεση από: jimy100 στις Δεκεμβρίου 27, 2010, 03:55:23 pmΑύξηση ωραρίου; πετυχες διανα.κατι τετοιο ζηταει η τροικα με γενικευση του 8ωρου σε ΟΛΟ το δημοσιο.διαβαζα σχετικα αρθρα χθες....και ξερεις το επιχειρημα..δεν μπορει να δουλευουν 4 ωρες τη μερα να καθονται τα καλοκαιρια κτλ...απο τωρα φανταζομαι στα πρωιναδικα τι εχουμε να ακουσουμε...
Αύξηση ωραρίου;