0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: stargate στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 08:04:21 pmΠαράθεση από: steven_seagal στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 08:00:56 pmΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ
Παράθεση από: steven_seagal στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 08:00:56 pmΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ
Το θέμα του thread είναι οι πιθανές αυξήσεις μισθών. Για όσους παρακολουθούν τα νούμερα θα πω ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αποτελούν το 34% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. Σύμφωνα με το Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια οι μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου θα πρέπει να μειωθούν. Αυτό θα γίνει μέσω της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων (1 πρόσληψη για 5 συνταξιοδοτήσεις) και το Νέο Μισθολόγιο. Είναι προφανές ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να μας δωθούν αυξήσεις, ενώ είναι πολύ πιθανή μια μικρή ή μεγαλύτερη μείωση του μισθού μας.
Παράθεση από: nickitol στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:35:43 pmΠρέπει να πείσουμε τους γονείς για την ανάγκη του καλού σχολείου για τα ιδια τα παιδιά μας.Να τους πούμε όχι στα ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Πρωτίστως καταστρέφει τα ίδια ροκανίζοντας όλο το χρόνο τους και δευτερευόντως τους αδειάζει και την τσέπη.Να τους πείσουμε ότι τα ιδιαίτερα είναι greek patent η οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα την επόμενη γενιά. Ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποτε να κλείσει.δεν ειναι ελληνικη πατεντα,ειναι απλως η μετεξελιξη του ιδιωτικου δασκαλου κατ'οικον που ακομη υπαρχει ως θεσμος σε παμπολλες χωρες και που δινει τη δυνατοτητα ακομη και το σχολειο να τελειωσει καποιος χωρις να πατησει το ποδι του σε σχολικη αιθουσα.Φροντιστηρια υπαρχουν σε ολες τις χωρες του κοσμου,και στις πιο ανεπτυγμενες,απλα εδω γινεται καταχρηση κυριως απο τους γονεις για λογους χρονου και αγνοιας του παιδιου τους και των δυνατοτητων του.
Πρέπει να πείσουμε τους γονείς για την ανάγκη του καλού σχολείου για τα ιδια τα παιδιά μας.Να τους πούμε όχι στα ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Πρωτίστως καταστρέφει τα ίδια ροκανίζοντας όλο το χρόνο τους και δευτερευόντως τους αδειάζει και την τσέπη.Να τους πείσουμε ότι τα ιδιαίτερα είναι greek patent η οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα την επόμενη γενιά. Ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποτε να κλείσει.
Παράθεση από: charlie brown στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:41:26 pmΠαράθεση από: nickitol στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:35:43 pmΠρέπει να πείσουμε τους γονείς για την ανάγκη του καλού σχολείου για τα ιδια τα παιδιά μας.Να τους πούμε όχι στα ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Πρωτίστως καταστρέφει τα ίδια ροκανίζοντας όλο το χρόνο τους και δευτερευόντως τους αδειάζει και την τσέπη.Να τους πείσουμε ότι τα ιδιαίτερα είναι greek patent η οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα την επόμενη γενιά. Ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποτε να κλείσει.δεν ειναι ελληνικη πατεντα,ειναι απλως η μετεξελιξη του ιδιωτικου δασκαλου κατ'οικον που ακομη υπαρχει ως θεσμος σε παμπολλες χωρες και που δινει τη δυνατοτητα ακομη και το σχολειο να τελειωσει καποιος χωρις να πατησει το ποδι του σε σχολικη αιθουσα.Φροντιστηρια υπαρχουν σε ολες τις χωρες του κοσμου,και στις πιο ανεπτυγμενες,απλα εδω γινεται καταχρηση κυριως απο τους γονεις για λογους χρονου και αγνοιας του παιδιου τους και των δυνατοτητων του.Μετεξέλιξη του ιδιωτικού δάσκαλου.....Πότε είχαμε ιδιωτικό δάσκαλο εδώ και ποτε πρόλαβε να μετεξελιχθει κιόλας...??Παρακαλώ τη συνάδελφο να με πληροφορήσει σε ποια ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης γίνονται φροντιστήρια. Επίσης πάλι οι ...κακοί γονεις φταίνε που είναι ανενημέρωτοι και σπρωχνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια.? Ο εκπκός γιατί δεν τους ενημερώνει - τη στιγμή που γνωρίζει-εάν και κατά πόσο ειναι αντιπαιδαγωγικό??Να τους πει βρε παιδιά "κύριοι αυτό είναι αντιπαιδαγωγιό και το κάνουμε για να συμπληρώνουμε το μισθό μας"
θα πρέπει να διεκδικήσουμε πράγματα που να έχουν σχέση με την ίδια την αναβάθμιση της Παιδείας. Τότε Ναι, μαζί με αυτή και εμείς θα δούμε καλύτερες μέρες..Πρέπει να πείσουμε τους γονείς για την ανάγκη του καλού σχολείου για τα ιδια τα παιδιά μας.Να τους πούμε όχι στα ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Πρωτίστως καταστρέφει τα ίδια ροκανίζοντας όλο το χρόνο τους και δευτερευόντως τους αδειάζει και την τσέπη.Να τους πείσουμε ότι τα ιδιαίτερα είναι greek patent η οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα την επόμενη γενιά. Ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποτε να κλείσει.
Είμαστε η μοναδική χώρα που καθόμαστε και συζητάμε για το κατά πόσο είναι ανήθικες ή όχι, πράξεις τις οποίες ο ίδιος ο νόμος ορίζει ως παράνομες. Και αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί σε αυτή τη χώρα ο νόμος ποτέ δεν εφαρμόζεται, αλλά ο καθένας τον ερμηνεύει και τον τηρεί κατά βούληση. Το "λίγο ανήθικο" ή το "παράνομο μεν, αλλά δικαιολογημένο", μου θυμίζει το "ολίγον έγκυος". Οπότε μοιραία φτάσαμε στο σημείο να είναι θέμα προσωπικής ηθικής του καθενός το αν και πόσο θα παρανομήσει. Τιμωρία ούτως ή άλλως δεν υπάρχει. Είναι επίσης εντυπωσιακή, όπως προείπα, η ευκολία με την οποία κατηγορούμε άλλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά εξορισμού θεωρούμε άδικη και συκοφαντική οποιαδήποτε κριτική προς τη δική μας. Προφανώς στο μυαλό κάποιων υπάρχουν «οι εκπαιδευτικοί» και «οι υπόλοιποι», και μόνο οι πρώτοι, για κάποιους απροσδιόριστους λόγους, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κάνουν και καμιά λαδιά, την οποία βεβαίως όλοι οι «υπόλοιποι» πρέπει όχι μόνο να την καταπιούν αλλά και να την δικαιολογήσουν. Φυσικά μικρός ο μισθός του εκπαιδευτικού και ακριβή η ζωή. Είναι όμως εν γνώσει μας όταν επί χρόνια επίμονα και συστηματικά προσπαθούμε να διοριστούμε για να τον πάρουμε. Το έχω ξαναπεί, αν κάποιος θεωρεί ότι ο μικρός μισθός του εκπαιδευτικού στο δημόσιο σχολείο αδικεί την επιστημονική και επαγγελματική του δεινότητα, υπάρχει πάντα και το ελεύθερο επάγγελμα όπου μπορεί να βγάζει τρία χιλιάρικα το μήνα. Όχι όμως, γιατί μας έμαθαν ότι τα 1300 ευρώ του μισθού του καθηγητή πάνε πακέτο και με άλλα 600, 800, 1500 από τα ιδιαίτερα. Αλλά πώς να γίνει βρε παιδιά, όλα δεν μπορούμε να τα έχουμε. Και την ασφάλεια την μονιμότητας του δημοσίου και παράλληλα να βγάζουμε και τα 3 χιλιάρικα το μήνα. Γιατί αυτός που τα βγάζει κάνοντας μόνο ιδιαίτερα, έχει πάντα την ανασφάλεια του αν θα τα έχει και μετά από 6 μήνες. Όταν πάψουμε λοιπόν να ομφαλοσκοπούμε, ίσως και να πείσουμε την κοινωνία για αυτά που προς το παρόν δεν μπορούμε να πείσουμε ούτε τους εαυτούς μας. Το γεγονός ότι ακόμα δεν την έχουμε πείσει, ας μας προβληματίσει πάντως.
Παράθεση από: nickitol στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 09:46:42 pmΠαράθεση από: charlie brown στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:41:26 pmΠαράθεση από: nickitol στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:35:43 pmΠρέπει να πείσουμε τους γονείς για την ανάγκη του καλού σχολείου για τα ιδια τα παιδιά μας.Να τους πούμε όχι στα ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Πρωτίστως καταστρέφει τα ίδια ροκανίζοντας όλο το χρόνο τους και δευτερευόντως τους αδειάζει και την τσέπη.Να τους πείσουμε ότι τα ιδιαίτερα είναι greek patent η οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα την επόμενη γενιά. Ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποτε να κλείσει.δεν ειναι ελληνικη πατεντα,ειναι απλως η μετεξελιξη του ιδιωτικου δασκαλου κατ'οικον που ακομη υπαρχει ως θεσμος σε παμπολλες χωρες και που δινει τη δυνατοτητα ακομη και το σχολειο να τελειωσει καποιος χωρις να πατησει το ποδι του σε σχολικη αιθουσα.Φροντιστηρια υπαρχουν σε ολες τις χωρες του κοσμου,και στις πιο ανεπτυγμενες,απλα εδω γινεται καταχρηση κυριως απο τους γονεις για λογους χρονου και αγνοιας του παιδιου τους και των δυνατοτητων του.Μετεξέλιξη του ιδιωτικού δάσκαλου.....Πότε είχαμε ιδιωτικό δάσκαλο εδώ και ποτε πρόλαβε να μετεξελιχθει κιόλας...??Παρακαλώ τη συνάδελφο να με πληροφορήσει σε ποια ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης γίνονται φροντιστήρια. Επίσης πάλι οι ...κακοί γονεις φταίνε που είναι ανενημέρωτοι και σπρωχνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια.? Ο εκπκός γιατί δεν τους ενημερώνει - τη στιγμή που γνωρίζει-εάν και κατά πόσο ειναι αντιπαιδαγωγικό??Να τους πει βρε παιδιά "κύριοι αυτό είναι αντιπαιδαγωγιό και το κάνουμε για να συμπληρώνουμε το μισθό μας"ακριβως,στην Ελλαδα δεν εχουμε ιδιωτικο δασκαλο γιατι η παιδεια προσφερεται μονο σε οργανωμενα σχολεια,και καλα κανει.Στο παρελθον μπορουσε καποιος να εχει δασκαλο στο σπιτι και να διδαξει στο παιδι του το σχολικο προγραμμα κατ'οικον.Κυριως ηταν οι πλουσιοι βεβαια που μπορουσαν να το κανουν,η συνηθεια κοπηκε με τη γενικευση της δωρεαν παιδειας και την καταργηση των ταξικων διαφοροποιησεων.Φροντιστηρια γινονται στη Γαλλια και μαλιστα ειναι ευρυτατα διαδεδομενα,στην Ιταλια,ακομη και στην Αγγλια θα βρειτε φροντιστηρια στα μεγαλα αστικα κεντρα,οπου προσφερονται μαθηματα κυριως στους επιδοξους σπουδαστες απο Ελλαδα και αλλες αποικιες.Οσο για το αν οι γονεις στρεφουν τα βλασταρια τους στις σπουδες ενω επρεπε να τα στειλουν για τεχνη....εχει διαπιστωθει τοσες πολλες φορες απο ερευνες αλλά και απο την απλη παρατηρηση της πραγματικοτητας που δε χρειαζεται λεπτομερειες.
nickitol νομιζω οτι εδω μεσα ειναι ενας ελευθερος χωρος να λεει ο καθενας τη γνωμη του.μπορουμε να διαφωνησουμε με τα λεγομενα του αλλου,κι αυτο ειναι το ωραιο ,ο πολιτισμος γιατι μεσα απο τη συγκρουση των ιδεων η ζωη προχωραει μπροστα,κι ολοι εχουμε να κερδισουμε πραγματα...ας αποφυγουμε ομως χαρακτηρισμους του τυπου "ειλικρινα τετοιο επιπεδο εκπαιδευτικου δεν το περιμενα"...με θιγεις συναδελφε...με ξερεις τοσο ωστε να μιλας τοσο υποτιμητικα για το επιπεδο μου?η μπορεις να συμπερανεις απο δυο αραδες που γραφουμε εδω μεσα για το επιπεδο που εχω...
Παράθεση από: charlie brown στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 10:05:59 pmΠαράθεση από: nickitol στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 09:46:42 pmΠαράθεση από: charlie brown στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:41:26 pmΠαράθεση από: nickitol στις Δεκεμβρίου 30, 2010, 04:35:43 pmΠρέπει να πείσουμε τους γονείς για την ανάγκη του καλού σχολείου για τα ιδια τα παιδιά μας.Να τους πούμε όχι στα ιδιαίτερα για τα παιδιά τους. Πρωτίστως καταστρέφει τα ίδια ροκανίζοντας όλο το χρόνο τους και δευτερευόντως τους αδειάζει και την τσέπη.Να τους πείσουμε ότι τα ιδιαίτερα είναι greek patent η οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα την επόμενη γενιά. Ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποτε να κλείσει.δεν ειναι ελληνικη πατεντα,ειναι απλως η μετεξελιξη του ιδιωτικου δασκαλου κατ'οικον που ακομη υπαρχει ως θεσμος σε παμπολλες χωρες και που δινει τη δυνατοτητα ακομη και το σχολειο να τελειωσει καποιος χωρις να πατησει το ποδι του σε σχολικη αιθουσα.Φροντιστηρια υπαρχουν σε ολες τις χωρες του κοσμου,και στις πιο ανεπτυγμενες,απλα εδω γινεται καταχρηση κυριως απο τους γονεις για λογους χρονου και αγνοιας του παιδιου τους και των δυνατοτητων του.Μετεξέλιξη του ιδιωτικού δάσκαλου.....Πότε είχαμε ιδιωτικό δάσκαλο εδώ και ποτε πρόλαβε να μετεξελιχθει κιόλας...??Παρακαλώ τη συνάδελφο να με πληροφορήσει σε ποια ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης γίνονται φροντιστήρια. Επίσης πάλι οι ...κακοί γονεις φταίνε που είναι ανενημέρωτοι και σπρωχνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια.? Ο εκπκός γιατί δεν τους ενημερώνει - τη στιγμή που γνωρίζει-εάν και κατά πόσο ειναι αντιπαιδαγωγικό??Να τους πει βρε παιδιά "κύριοι αυτό είναι αντιπαιδαγωγιό και το κάνουμε για να συμπληρώνουμε το μισθό μας"ακριβως,στην Ελλαδα δεν εχουμε ιδιωτικο δασκαλο γιατι η παιδεια προσφερεται μονο σε οργανωμενα σχολεια,και καλα κανει.Στο παρελθον μπορουσε καποιος να εχει δασκαλο στο σπιτι και να διδαξει στο παιδι του το σχολικο προγραμμα κατ'οικον.Κυριως ηταν οι πλουσιοι βεβαια που μπορουσαν να το κανουν,η συνηθεια κοπηκε με τη γενικευση της δωρεαν παιδειας και την καταργηση των ταξικων διαφοροποιησεων.Φροντιστηρια γινονται στη Γαλλια και μαλιστα ειναι ευρυτατα διαδεδομενα,στην Ιταλια,ακομη και στην Αγγλια θα βρειτε φροντιστηρια στα μεγαλα αστικα κεντρα,οπου προσφερονται μαθηματα κυριως στους επιδοξους σπουδαστες απο Ελλαδα και αλλες αποικιες.Οσο για το αν οι γονεις στρεφουν τα βλασταρια τους στις σπουδες ενω επρεπε να τα στειλουν για τεχνη....εχει διαπιστωθει τοσες πολλες φορες απο ερευνες αλλά και απο την απλη παρατηρηση της πραγματικοτητας που δε χρειαζεται λεπτομερειες.Αγαπητή στην Ιταλία αλλά ούτε και στην Αγγλία γίνονται μαθήματα σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου.Στην Ιταλία και ειδικά για τους αλλοδαπούς φοιτητές, αλλά και συζύγους εργαζομένων εκεί , υπάρχουν ειδικά φροντιστήρια επιδοτούμενα από το κρατος , στα οποία ο κόσμος πάει να μάθει τη γλώσσα και μόνο!Μην λες πράγματα που δεν ισχύουν.Αν σου είναι εύκολο ρώτησε και καποιον ομογενή που ζει στη Γερμανία, Ιταλία κλπ, να σου πούνε πως είναι τα πράγματα εκεί..Ακούνε τι γίνεται εδώ και τρελλάινονται. Ειλικρινά βγαίνω από τα ρούχα μου με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε καταστάσεις.Στο κάτω κάτω όταν επιλέξατε να γίνετεε εκπαιδευτικοί γνωρίζατε ότι θα παίρνατε 3+60.
ακριβως,στην Ελλαδα δεν εχουμε ιδιωτικο δασκαλο γιατι η παιδεια προσφερεται μονο σε οργανωμενα σχολεια,και καλα κανει.Στο παρελθον μπορουσε Αγαπητή στην Ιταλία αλλά ούτε και στην Αγγλία γίνονται μαθήματα σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου.Στην Ιταλία και ειδικά για τους αλλοδαπούς φοιτητές, αλλά και συζύγους εργαζομένων εκεί , υπάρχουν ειδικά φροντιστήρια επιδοτούμενα από το κρατος , στα οποία ο κόσμος πάει να μάθει τη γλώσσα και μόνο!Μην λες πράγματα που δεν ισχύουν.Αν σου είναι εύκολο ρώτησε και καποιον ομογενή που ζει στη Γερμανία, Ιταλία κλπ, να σου πούνε πως είναι τα πράγματα εκεί..Ακούνε τι γίνεται εδώ και τρελλάινονται. Ειλικρινά βγαίνω από τα ρούχα μου με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε καταστάσεις.Στο κάτω κάτω όταν επιλέξατε να γίνετεε εκπαιδευτικοί γνωρίζατε ότι θα παίρνατε 3+60.