*

Αποστολέας Θέμα: Είμαι αναπληρωτής και αρνείται να με ασφαλίσει το ΙΚΑ !!!!!  (Αναγνώστηκε 14889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Είμαι αναπληρωτής και αρνείται να με ασφαλίσει το ΙΚΑ !!!!!
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 01:40:08 am »
Πριν με πάρουν αναπληρωτή ήμουν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μέσω ΟΑΕΔ λόγω ανεργίας. Έληξε η ασφάλειά μου Νοέμβρη και επειδή είχα συμπληρώσει το όριο ηλικίας μου είπε το ΙΚΑ ότι δεν μπορεί πλέον να με ασφαλίσει, το ίδιο και ο ΟΑΕΔ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 01:52:40 am »
To βιβλιάριο του ΙΚΑ δεν λέγεται και βιβλιάριο υγειονομικής περίθαλψης;

Ρο βιβλιάριο υγείας είναι διαφορετικό δηλαδή; Tελος πάντων αρκετά σχολήθηκα με το ΙΚΑ, ενώ αυτό δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μαζί μου

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 03:00:27 am »
To βιβλιάριο του ΙΚΑ δεν λέγεται και βιβλιάριο υγειονομικής περίθαλψης;
Το βιβλιάριο υγείας είναι διαφορετικό δηλαδή;

Το ίδιο είναι.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:36:51 am »

ως ανεργος δικαιούσαι υγειονομική περίλθαψη προσκομίζοντας στι ικα βεβαίωση στον Οαεδ??
ισχύει κατι τέτοιο?(τι είδους βεβαίωση προσκομίζεις?)

Λεγοντας  υγειονομική περίλθαψη εννοείς  => οτι ενω είσαι άνεργος δικαιούσαι βιβλιάριο υγείας από το ικα ή κάτι άλλο ??

Η βεβαίωση που προσκομίζεις στο ΙΚΑ πιστοποιεί ότι είσαι καταγραμμένος ως άνεργος επί 2 μήνες τουλάχιστον στα αρχεία του ΟΑΕΔ (Κάρτα ανεργίας). Κατόπιν το ΙΚΑ σου δίνει βιβλιάριο ασθενείας.
Να μην το μπερδεύουμε με το βιβλιάριο υγείας, επειδή αυτό πιστοποιεί αν κάποιος έχει την καταλληλότητα να δουλεύει σε ταβέρνες, εστιατόρια, κρεωπωλεία κλπ. για να μην μεταδώσει κάποια ασθένεια μέσω των τροφίμων σε πελάτες.

Γενικά για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ:
http://www.oaed.gr/Pages/SN_62.pg
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=28812
http://www.bestrong.org.gr/el/cancersupport/practicalinfo/healthcare/unemployedhealthcare/

Σε ευχαριστώ πολύ για τις παραπομπές.
[Για το βιβλιάριο ασθενείας από το ικα μιλουσα και εγώ, απλώς το ακουω συνέχεια που αναφερεται ως βιβλιαριο υγειας απο τους πάντες και παρασύρθηκα, αλλα καλά έκανες και το επεσήμανες , για να είμαστε ακριβείς   :)  ]
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 01:39:59 am »

ως ανεργος δικαιούσαι υγειονομική περίλθαψη προσκομίζοντας στι ικα βεβαίωση στον Οαεδ??

Λεγοντας  υγειονομική περίλθαψη εννοείς  => οτι ενω είσαι άνεργος δικαιούσαι βιβλιάριο υγείας από το ικα ή κάτι άλλο ??

Η βεβαίωση που προσκομίζεις στο ΙΚΑ πιστοποιεί ότι είσαι καταγραμμένος ως άνεργος επί 2 μήνες τουλάχιστον στα αρχεία του ΟΑΕΔ (Κάρτα ανεργίας). Κατόπιν το ΙΚΑ σου δίνει βιβλιάριο ασθενείας.
Να μην το μπερδεύουμε με το βιβλιάριο υγείας, επειδή αυτό πιστοποιεί αν κάποιος έχει την καταλληλότητα να δουλεύει σε ταβέρνες, εστιατόρια, κρεωπωλεία κλπ. για να μην μεταδώσει κάποια ασθένεια μέσω των τροφίμων σε πελάτες.

http://www.bestrong.org.gr/el/cancersupport/practicalinfo/healthcare/unemployedhealthcare/

[Για το βιβλιάριο ασθενείας από το ικα μιλουσα και εγώ, απλώς το ακουω συνέχεια που αναφερεται ως βιβλιαριο υγειας απο τους πάντες και παρασύρθηκα, αλλα καλά έκανες και το επεσήμανες , για να είμαστε ακριβείς   :)  ]
Ελπίζω να σου  φανούν χρήσιμες...Μη νομίζεις ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο μια αναζήτηση στο google για
"ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων" σου βγάζει όχι μόνο αυτές, αλλά και πολλές ακόμα σελίδες που έχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα. Το ζήτημα είναι να καταφέρεις να έχεις ιατροφαρμακευτική κάλυψη, γιατί είναι κάτι κι αυτό σε περίοδο ανεργίας!!!  :)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 03:26:18 am »
Λεγοντας  υγειονομική περίλθαψη εννοείς  => οτι ενω είσαι άνεργος δικαιούσαι βιβλιάριο υγείας από το ικα ή κάτι άλλο ??
[Για το βιβλιάριο ασθενείας από το ικα μιλουσα και εγώ, απλώς το ακουω συνέχεια που αναφερεται ως βιβλιαριο υγειας απο τους πάντες και παρασύρθηκα, αλλα καλά έκανες και το επεσήμανες , για να είμαστε ακριβείς   :)  ]

Αν πάρει κάποιος ένα τέτοιο βιβλιάριο του ΙΚΑ θα δει ότι γράφει πάνω "βιβλιάριο υγείας".
Επομένως δεν υπάρχει παραπλάνηση ούτε μπέρδεμα, φτάνει να γνωρίζει ο καθένας για ποιο βιβλιάριο μιλά.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:01:46 pm »
Αν πάρει κάποιος ένα τέτοιο βιβλιάριο του ΙΚΑ θα δει ότι γράφει πάνω "βιβλιάριο υγείας".
Επομένως δεν υπάρχει παραπλάνηση ούτε μπέρδεμα, φτάνει να γνωρίζει ο καθένας για ποιο βιβλιάριο μιλά.
Δε θα διαφωνήσω jak13. Απλά είναι ένας καλός τρόπος για να τα ξεχωρίζουμε, επειδή το αντίστροφο δεν ισχύει (δεν λέμε ποτέ το βιβλιάριο υγείας που δείχνει υγειονομική καταλληλότητα, βιβλιάριο ασθενείας).
Αυτό και μόνο μας κάνει να καταλαβαίνουμε τι θέλουμε να πούμε αν για το βιβλιάριο του ΙΚΑ λέμε βιβλιάριο ασθενείας, ενώ για το άλλο που ελέγχει η υγειονομική υπηρεσία χρησιμοποιούμε τον όρο βιβλιάριο υγείας.

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 02:19:55 pm »
όντως και τα δυο βιβλιάρια αναγράφουν στην πρωτη σελίδα το 1ο/ στο εξώφυλλο το 2ο    : ατομικό βιβλιάριο υγειας.Τωρα τα έλεγξα και τα 2 .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 03, 2011, 02:21:35 pm από jamais »
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος ronsent

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ

Τα ένσημα που χρειάζονται για το 2011 είναι 80.
Το ΙΚΑ πάντως λέει ότι για να έχει κάποιος δικαίωμα να εκδώσει βιβλιάριο, τα ένσημα θα πρέπει να έχουν αποκτηθεί την προηγούμενη χρονιά.

Δηλαδή αν κάποιος έχει ασφαλιστεί π.χ. τους τελευταίους μήνες του 2010 και δεν έχει συμπληρώσει τα 80 ένσημα πριν αλλάξει το έτος δεν έχει δικαίωμα να αποκτήσει βιβλιάριο υγείας.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ

Τα ένσημα που χρειάζονται για το 2011 είναι 80.
Το ΙΚΑ πάντως λέει ότι για να έχει κάποιος δικαίωμα να εκδώσει βιβλιάριο, τα ένσημα θα πρέπει να έχουν αποκτηθεί την προηγούμενη χρονιά.

Δηλαδή αν κάποιος έχει ασφαλιστεί π.χ. τους τελευταίους μήνες του 2010 και δεν έχει συμπληρώσει τα 80 ένσημα πριν αλλάξει το έτος δεν έχει δικαίωμα να αποκτήσει βιβλιάριο υγείας.
Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι σε σχέση με αυτά που ίσχυαν τόσα χρόνια, αλλά το θεωρώ παράλογο να πιάνει κάποιος δουλειά 1 Οκτωβρίου και επειδή ως το τέλος του έτους έχει 75 ένσημα, δεν του χορηγούν βιβλιάριο υγείας. Πότε δηλαδή πρέπει να του χορηγήσουν όταν τελειώσει το 2011, από 1 Ιανουαρίου του 2012; Πιστεύω ότι όταν συμπληρώσει κάποιος τα 80 ένσημα όποτε κι αν είναι αυτό από την έναρξη της εργασίας του έχει δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη. Πήγαινε σε ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ και ρώτησε το κατάλληλο πρόσωπο, διότι αρκετοί άσχετοι είναι σε κάθε υπηρεσία!

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Θα βγάλει βιβλιάριο όταν συμπληρώσει τα ένσημα. Εγώ πχ έβγαλα φέτος το Φλεβάρη γιατί τότε απόκτησα τον κατάλληλό αριθμό ενσήμων. Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε περίθαλψη και τελικά βλέπεις ότι δεν έχεις τα ένσημα, βγάλε βιβλιάριο απορίας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις όσο ξέρω...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Δουλεύω εδώ και 12 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος από αυτά σε φροντιστήρια. 'Εχω ήδη 2 συμπληρωμένες καρτέλες πριν μηχανογραφηθούν τα ένσημα!!! πέρισι παραιτήθηκα από το σχολείο που ήμουν ωρομίσθια όταν έληξε η άδεια λοχείας από το ΙΚΑ επειδή η νηπιαγωγός της μεγάλης μου κόρης αρνιόταν να μου την κρατήσει ολοήμερο. Το αποτέλεσμα: για περίπου 20 ένσημα έχασα το επίδομα κυοφορίας και λοχείας από το ΙΚΑ (περίπου 1600-1800 ευρώ) επειδή μέσα στα 200 ένσημα που απαιτούνται ανά 2ετία υπήρχαν ένσημα μητρότητας. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα που έστειλα τον άντρα μου το ΙΚΑ δεν μπορύσε να με ασφαλίσει επειδή δεν συμπλήρωνα 80!!! ένσημα αν και δουλεύω από1η Νοεμβρίου. Κατά τα άλλα ο Κουτρουμάνης έλεγε κάτι για 50 ένσημα.  >:(
Και ρωτώ: δουλεύω από το 1998-99, έχω πληρώσει τόσα λεφτά σε εισφορές στο ΙΚΑ χωρίς να μπορώ να επιλέξω άλλο φορέα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ποιά λογική έρχεται το κάθε ΙΚΑ να με αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο???
Θα βγάλει βιβλιάριο όταν συμπληρώσει τα ένσημα. Εγώ πχ έβγαλα φέτος το Φλεβάρη γιατί τότε απόκτησα τον κατάλληλό αριθμό ενσήμων. Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε περίθαλψη και τελικά βλέπεις ότι δεν έχεις τα ένσημα, βγάλε βιβλιάριο απορίας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις όσο ξέρω...
Αν δουλεύεις παίρνεις κάποια βεβαίωση από το φορέα που εργάζεσαι π.χ. ββάθμια και αν χρειαστείς νοσηλεία σε νοσοκομείο θεωρείσαι ασφαλισμένος μέχρι να συμπληρωθούν τα ένσημα για να βγάλεις βιβλιάριο. Αυτά από το ΙΚΑ Γαλατσίου πολύ πρόσφατα.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144