*

Αποστολέας Θέμα: τιμές για διόρθωση πτυχιακών εργασιών  (Αναγνώστηκε 19214 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
τιμές για διόρθωση πτυχιακών εργασιών
« στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 11:34:11 pm »
Παιδιά, δεν ξέρω εάν κάνω καλά που ρωτάω σε αυτό το φόρουμ, αλλά σας εμπιστεύομαι..
Θα ήθελα να ρωτήσω: πού κυμαίνονται οι τιμές για διόρθωση κειμένων (εν προκειμένω πτυχιακής ΤΕΙ); Πρόκειται για διορθώσεις ορθογραφικών, γραμματικών, συντακτικών..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: τιμές για διόρθωση πτυχιακών εργασιών
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:38:56 »

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 11:51:34 pm »
Παιδιά, δεν ξέρω εάν κάνω καλά που ρωτάω σε αυτό το φόρουμ, αλλά σας εμπιστεύομαι..
Θα ήθελα να ρωτήσω: πού κυμαίνονται οι τιμές για διόρθωση κειμένων (εν προκειμένω πτυχιακής ΤΕΙ); Πρόκειται για διορθώσεις ορθογραφικών, γραμματικών, συντακτικών..

Ψάξε για κάνα φιλόλογο στην περιοχή σου.
Φαντάζομαι η χρέωση θα είναι ανάλογη των αριθμών των σελίδων.   

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 01:53:58 am »
Μου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.
Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 06:34:34 pm »
Λοιπόν, εμένα μου την διόρθωσαν εκεί που την πήγα για εκτύπωση. Αυτό που έλειπε ήταν η σωστή στοίχιση, τα περιεχόμενα και ο σωστός τρόπος καταγραφής των Πηγών. Επειδή δεν υπήρχαν συντακτικά ή ορθογραφικά λαθάκια, μου κόστισε 3 ευρώ για κάθε σελ. που διορθώθηκε..  Το 2006!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:38:56 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 06:48:15 pm »
Ελπίζω τουλάχιστον ΟΣΟΙ έδωσαν τις πτυχιακές τους για διόρθωμα να μην είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ τώρα..................
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 08:48:21 pm »
Ελπίζω τουλάχιστον ΟΣΟΙ έδωσαν τις πτυχιακές τους για διόρθωμα να μην είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ τώρα..................

:) :) :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 10:10:19 pm »
Κοίταξε να δείς,.. Εμένα η πτυχιακή μου είχε θέμα: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ KAI TOY  e-Tourism ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ DE LUX ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
Είχα πολλά Print screen, εικόνες από οn line booking systems και η πτυχιακή μου ήταν 140 σελίδες. Όταν έχεις κάνει μια ΜΕΓΑΑΑΛΗ προσπάθεια, σου έχουν βγεί τα μάτια και έχεις έναν καθηγητή που κοιτάει την πιο ηλίθια λεπτομέρεια, θα την δώσεις και θα την παρα-δώσεις σε ειδικό. Θα ήταν κρίμα να χάσω το άριστα γιατί δεν έφτιαξα σωστά την στοίχιση...
Αγαπητή μου Αννέτα, μην είσαι τόσο απόλυτη. Όλα μες στο κόλπο είναι! Σκέψου οτι το βιβλιοπωλείο που επιμελήθηκε και εκτύπωσε την εργασία μου, είναι ακριβώς απέναντι από το Παν. της Ρόδου και δίνει πληροφορίες για ο,τι χρειαστείς.. Ολόκληρη πτυχιακή, μισή πτυχιακή, μετάφραση πτυχιακής, διόρθωση κτλ! Γνωρίζω παιδιά που δούλευαν για να τα βγάλουν πέρα και δεν είχαν την πολυτέλεια χρόνου την δική μου, ή άλλες κοπέλες που είχαν μωράκι και δεν μπορούσαν να την γράψουν και κατέφυγαν σε τέτοιες λύσεις και δεν το θεωρώ τόσο κακό.. Σίγουρα μπορώ να σου αναφέρω και περιπτώσεις του κλασσικού τύπου, είμαι λεφτάς, δεν κάθομαι να κουραστώ, λέω του μπαμπά και μου στέλνει 400 ευρώπουλα.. Όμως και πάλι δεν έχω πρόβλημα... Πιο πολύ με ενοχλούσαν οι φήμες για θέματα που δόθηκαν από παρατάξεις, όταν εμείς καθόμασταν σαν τους λαλάκες και διαβάζαμε, ακόμα πιο πολύ με ενοχλούσε που συμφοιτήτριες μου κλαιγόντουσαν στους καθηγητές και νιαουρίζανε για να περάσουνε τα μαθήματα και τέλος που αντί να κάνουν πρακτική, βρίσκαν τρόπους και δεν κάνανε!!! Για όλους αυτούς τους λόγους, το να δώσεις μια πτυχιακή να διορθωθεί είναι πταίσμα για μένα!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2011, 10:21:04 pm από saint »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 10:36:17 pm »
saint Eννοείται οτι είναι πταίσμα. Άλλοι δίνουν το θέμα και τα λεφτά και παίρνουν έτοιμη ακόμα και την (μετα)πτυχιακή την οπόια δημοσιεύουν κιόλας...λίγες διορθώσεις στην "εικόνα" είναι αστείο και να το συζητάμε...

Πιο πολύ με ενοχλούσαν οι φήμες για θέματα που δόθηκαν από παρατάξεις
+++++++Μακάρι να ταν μόνο φήμες
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2011, 10:42:17 pm από vasp »

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 01:27:19 am »
Μου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.
Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).

Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση όλους σας κι εσένα! Αλλά τι εννοείς αν χρεώνω 10 ευρώ την ώρα; Για ποιο πράγμα; Για τη διόρθωση; Για μαθήματα; Οι υπόλοιποι πόσο χρεώνουν δηλαδή; Φαντάζομαι για να το λες τόσο θα χρεώνουν πάνω-κάτω και άλλοι..
Επίσης, αν σε μια σελίδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λάθη, χρεώνω;; Ή μπορεί να υπάρχει κανά δυο.. υποτυπώδη.. ας πούμε.

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 02:47:05 am »
κοίτα, αν ας πούμε σε μια σελίδα είναι 2 λάθη, σε κάποια 3, κάνε μια σούμα στο τέλος.. Δηλαδή για 4 σελίδες μπορείς να χρεώσεις την τιμή μίας. Καλύτερα να κάνεις 4-5 σελίδες, την πρώτη ας πούμε από κάθε καινούριο κεφάλαιο για τα 5 πρώτα, έτσι θα έχεις μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα.. Δώσε λοιπόν μια τιμή στο περίπου στον φοιτητή και ανάλογα με την απάντηση του προχωράς..

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 12:14:54 pm »
Διαβάζω το θέμα (και συγγνώμη που θα βγω κάπως από το κυρίως θέμα) και δεν ξέρω τι να πω. Ένας απόφοιτος ΤΕΙ (και ΑΕΙ) αδυνατεί να διαβάσει ένα λεξικό για να διορθώνει μόνος του τα λάθη της πτυχιακής του και δεν μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο στη σωστή παρουσίαση του κειμένου;
Ο επιβλέπων δεν βοηθάει; Εμένα που είχε διορθώσει ο ίδιος την εργασία πριν την παρουσιάσω σε τελική μορφή, ήταν ειδική περίπτωση;
Καταλήγω σε 2 παρατηρήσεις: αδιαφορία του επιβλέποντα και φυγοπονία του φοιτητή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 09, 2011, 12:17:45 pm από Landau »
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 12:23:59 pm »
Συγνώμη αλλά και το Office και το Openoffice δεν διορθώνουν τα ορθογραφικά λάθη και πολλά γραμματικά;
Και φυσικά για το θέμα του επιβλέποντα να συμφωνήσω απόλυτα με τον Landau

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 01:06:15 pm »
Προσωπικά εμένα δεν με βοήθησαν, ακόμα και όταν είχα ρωτήσει πως πρέπει να γράψω την βιβλιογραφία,μου είπαν να ανοίξω 1 βιβλίο ή μια πτυχιακή άλλου μαθητή για να καταλάβω.. Ένας άλλος καθηγητής μου έδωσε έναν οδηγό πτυχιακής για ηλεκτρονική μορφή και από εκεί ότι κατάφερα.. Το θέμα είναι πως την πτυχιακή την δίνεις και σε cd rom και τα περιεχόμενα δεν πρέπει να είναι για παράδειγμα με τελίτσες (αβγδ........................σελ.27), οι πίνακες να μην είναι αντιγραφή από excel αλλά κελιά στο word, τα περιθώρια να μην είναι με spacebar κτλ..

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 02:12:46 pm »
Προσωπικά εμένα δεν με βοήθησαν, ακόμα και όταν είχα ρωτήσει πως πρέπει να γράψω την βιβλιογραφία,μου είπαν να ανοίξω 1 βιβλίο ή μια πτυχιακή άλλου μαθητή για να καταλάβω.. Ένας άλλος καθηγητής μου έδωσε έναν οδηγό πτυχιακής για ηλεκτρονική μορφή και από εκεί ότι κατάφερα.. Το θέμα είναι πως την πτυχιακή την δίνεις και σε cd rom και τα περιεχόμενα δεν πρέπει να είναι για παράδειγμα με τελίτσες (αβγδ........................σελ.27), οι πίνακες να μην είναι αντιγραφή από excel αλλά κελιά στο word, τα περιθώρια να μην είναι με spacebar κτλ..

Συγνώμη, αλλά αυτά τα πράγματα μπορείς να τα κάνεις και μόνος/η σου.....
Δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά για να βρεις πώς θα κάνεις πίνακα χωρίς να φαίνονται τα κελιά, ούτε πώς να ρυθμίσεις τα περιθώρια....
Όσο για τα ορθογραφικά....ευτυχώς (για όλους μας) το Word έχει ορθογραφική διόρθωση και προτεινόμνες "λύσεις"!
Πώς θα γράψεις τη βιβλιογραφία; Δες μια άλλη πτυχιακή! Είναι η καλύτερη συμβουλή, καθώς κάθε πανεπιστήμιο και κάθε σχολή έχουν δικό τους αποδεκτό τρόπο (και είναι πολλοί).
Είναι κρίμα να πληρώσεις για να σου κάνουν αυτά τα πράγματα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182663
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671