0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαβάζω το θέμα (και συγγνώμη που θα βγω κάπως από το κυρίως θέμα) και δεν ξέρω τι να πω. Ένας απόφοιτος ΤΕΙ (και ΑΕΙ) αδυνατεί να διαβάσει ένα λεξικό για να διορθώνει μόνος του τα λάθη της πτυχιακής του και δεν μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο στη σωστή παρουσίαση του κειμένου;Ο επιβλέπων δεν βοηθάει; Εμένα που είχε διορθώσει ο ίδιος την εργασία πριν την παρουσιάσω σε τελική μορφή, ήταν ειδική περίπτωση;Καταλήγω σε 2 παρατηρήσεις: αδιαφορία του επιβλέποντα και φυγοπονία του φοιτητή.
Παράθεση από: modistra στις Ιανουαρίου 08, 2011, 01:53:58 amΜου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση όλους σας κι εσένα! Αλλά τι εννοείς αν χρεώνω 10 ευρώ την ώρα; Για ποιο πράγμα; Για τη διόρθωση; Για μαθήματα; Οι υπόλοιποι πόσο χρεώνουν δηλαδή; Φαντάζομαι για να το λες τόσο θα χρεώνουν πάνω-κάτω και άλλοι..Επίσης, αν σε μια σελίδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λάθη, χρεώνω;; Ή μπορεί να υπάρχει κανά δυο.. υποτυπώδη.. ας πούμε.
Μου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).
Παράθεση από: moagniko στις Ιανουαρίου 09, 2011, 01:27:19 amΠαράθεση από: modistra στις Ιανουαρίου 08, 2011, 01:53:58 amΜου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση όλους σας κι εσένα! Αλλά τι εννοείς αν χρεώνω 10 ευρώ την ώρα; Για ποιο πράγμα; Για τη διόρθωση; Για μαθήματα; Οι υπόλοιποι πόσο χρεώνουν δηλαδή; Φαντάζομαι για να το λες τόσο θα χρεώνουν πάνω-κάτω και άλλοι..Επίσης, αν σε μια σελίδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λάθη, χρεώνω;; Ή μπορεί να υπάρχει κανά δυο.. υποτυπώδη.. ας πούμε. Όταν λέω "αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ", εννοώ τα minimum χρήματα με τα οποία δέχεσαι να κάνεις μια εργασία. (Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι με πτυχίο πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό καλό είναι να μη ζητά κανείς κάτω από 10 ευρώ την ώρα για οποιαδήποτε δουλειά, είτε εργασία ολόκληρη είτε μετάφραση είτε δακτυλογράφηση). Καλό είναι να χρεώνει κανείς με τη σελίδα, εγώ απλώς προτιμώ να ρίχνω μια ματιά και να κάνω μια χοντρική εκτίμηση για τις ώρες που θα χρειαστώ.
Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, διόρθωση-επιμέλεια κάνουν μόνο οι φιλόλογοι ειδικά εκείνοι που έχουν πάρει κατάρτιση σε αυτό. Υπάρχει ειδικός κλάδος διορθωτών που δουλεύουν σε εκδοτικούς,έχουν μπλοκάκι, σαν τους μεταφραστές. Πιστέψτε με τη δουλειά που κάνει ο διορθωτής δεν μπορεί να σου την κάνει ο ορθογραφικός έλεγχος του Office αφού ο διορθωτής θα"στρώσει" το κείμενο όπου χρειάζεται βλέποντας το συγκείμενο, το όλον... Αυτή τη δουλειά κάνω χρόνια και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γενικά πιστεύω πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και εκείνος που θα πάρει άριστα σε μια εργασία πρέπει να έχει ένα ωραίο σύνολο, στρωτό και σωστό κείμενο.
Παράθεση από: modistra στις Ιανουαρίου 09, 2011, 09:04:37 pmΠαράθεση από: moagniko στις Ιανουαρίου 09, 2011, 01:27:19 amΠαράθεση από: modistra στις Ιανουαρίου 08, 2011, 01:53:58 amΜου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση όλους σας κι εσένα! Αλλά τι εννοείς αν χρεώνω 10 ευρώ την ώρα; Για ποιο πράγμα; Για τη διόρθωση; Για μαθήματα; Οι υπόλοιποι πόσο χρεώνουν δηλαδή; Φαντάζομαι για να το λες τόσο θα χρεώνουν πάνω-κάτω και άλλοι..Επίσης, αν σε μια σελίδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λάθη, χρεώνω;; Ή μπορεί να υπάρχει κανά δυο.. υποτυπώδη.. ας πούμε. Όταν λέω "αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ", εννοώ τα minimum χρήματα με τα οποία δέχεσαι να κάνεις μια εργασία. (Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι με πτυχίο πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό καλό είναι να μη ζητά κανείς κάτω από 10 ευρώ την ώρα για οποιαδήποτε δουλειά, είτε εργασία ολόκληρη είτε μετάφραση είτε δακτυλογράφηση). Καλό είναι να χρεώνει κανείς με τη σελίδα, εγώ απλώς προτιμώ να ρίχνω μια ματιά και να κάνω μια χοντρική εκτίμηση για τις ώρες που θα χρειαστώ. Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως, με τον υπολογισμό που μου είπες βγαίνει λιγότερο από ένα ευρώ ανά σελίδα. Είναι οκ; Απ' ό,τι κατάλαβα, και 1 ευρώ να πω, πάλι καλά είναι. Αφού ζητάνε 2 και 3 τη σελίδα..
Γελάω με αυτό το θέμα γιατί απο τη μία δε μου έχουν ζητήσει να κάνω διόρθωση πτυχιακής... αλλά να την γράψω κιόλας.Τι ζητάς σε μία τέτοια περίπτωση;
Παράθεση από: charm_quark στις Ιανουαρίου 13, 2011, 05:01:52 pmΓελάω με αυτό το θέμα γιατί απο τη μία δε μου έχουν ζητήσει να κάνω διόρθωση πτυχιακής... αλλά να την γράψω κιόλας.Τι ζητάς σε μία τέτοια περίπτωση;Το πιο τίμιο είναι να μην δεχτείς καν.Από ΄κει και πέρα, έχω δει κάτι τέτοιες αγγελίες, που χρεώνουν ένα πάγιο ποσό ανεξάρτητα από τον όγκο, για τις πρώτες σελίδες, και αν υπάρχουν περισσότερες σελίδες, τότε κάθε σελίδα και ένα συγκεκριμένο ποσό.Ξέρω σε φώτισα αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάτι τέτοιο για να ξέρω τα ακριβή ποσά.