*

Αποστολέας Θέμα: τιμές για διόρθωση πτυχιακών εργασιών  (Αναγνώστηκε 19223 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Απ: τιμές για διόρθωση πτυχιακών εργασιών
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 02:57:19 pm »
Διαβάζω το θέμα (και συγγνώμη που θα βγω κάπως από το κυρίως θέμα) και δεν ξέρω τι να πω. Ένας απόφοιτος ΤΕΙ (και ΑΕΙ) αδυνατεί να διαβάσει ένα λεξικό για να διορθώνει μόνος του τα λάθη της πτυχιακής του και δεν μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο στη σωστή παρουσίαση του κειμένου;
Ο επιβλέπων δεν βοηθάει; Εμένα που είχε διορθώσει ο ίδιος την εργασία πριν την παρουσιάσω σε τελική μορφή, ήταν ειδική περίπτωση;
Καταλήγω σε 2 παρατηρήσεις: αδιαφορία του επιβλέποντα και φυγοπονία του φοιτητή.

+++++++++++++++++++++++
Και η δικιά μου επιβλέπουσα, στην ίδια κατηγορία ανήκε, η οποία ανά 2 εβδομάδες ήθελε να βλέπει την πορεία της πτυχιακής....
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:38:06 »

Αποσυνδεδεμένος iiliop

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ07
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 03:09:50 pm »
Στο δικο μου το τμημα παντως η πλειοψηφια των καθηγητων ριχνει ΜΟΝΟ μια ματια αφου εχει ολοκληρωσει ο φοιτητης την πτυχιακη του για να βαθμολογησει! Φανταστειτε πως η πλειονοτητα των φοιτητων κανει πτυχιακη απο τον τοπο καταγωγης τους και χωρις αναγκαστικη επικοινωνια με τον καθηγητη! Καποιοι βεβαια ουτε καν που απαντουν και στα mails!  Ετσι οπως ειναι τα πανεπιστημια, καλυτερες θα ειναι οι πτυχιακες ?

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 08:26:51 pm »
Κάθε πτυχιακή είναι και μια διαφορετική περίπτωση.. Τότε δεν είχα άνεση να κινούμαι στο office, ούτε να φτιάξω όλα αυτά που ανάφερα και κάποια άλλα, όπως υπερλινκς που έβγαζαν σε κάθε σύστημα κρατήσεων ανα ξενοδοχειακή μονάδα.. Επιπλέον δουλεύοντας στους υπολογιστές της σχολής καθώς το 2006 που εγώ πήρα πτυχίο έπρεπε να πας σε ιντερνετ καφέ ή στο εργαστήριο υπολογιστών για να βρείς ίντερνετ, όταν πρόσθετες κάτι χαλούσε η μορφοποίηση, έφτιαχνα κάτι και χαλούσε κάτι παρακάτω στο αρχείο μου... Δράμα σου λέω.. Αν την έκανα τώρα την πτυχιακή μου, δεν θα είχα πορωθεί τόσο πολύ, χάλασα αρκετά χρήματα, πολύ χρόνο και το Αριστα της πτυχιακής και η εμμονή μου για να μην χαλάσει ο βαθμός μου, δεν με βοηθούν στην επαγγελματική μου αποκατάσταση.. (Ναι, νόμιζα πως θα με βοηθούσε!!!!)
Κρίμα δεν είναι να πληρώσεις ένα μικροποσό, εγώ τα 18 που ειχα δώσει τότε δεν τα κλαίω.. Κρίμα ήταν που μετά από 2 χρόνια είδα δημοσίευση του καθηγητή η οποία ήταν βασισμένη και είχε ατόφια κομμάτια της δικής μου προσπάθειας.
Πάντως διορθώσεις κάνουν και τα φροντιστηρια εκμάθησης υπολογιστών και χρεώνουν 2 ευρώ την σελίδα. Εκτός αν θες και διορθώσεις ορθογραφικών ή συντακτικών που η σελίδα χρεώνεται παραπάνω.. Αυτήν  την τιμή που σου λέω, την έμαθα σήμερα από φροντιστήριο στoν Πειραιά που έδινα ecdl. (αν παίζει ρόλο η τιμή ανά περιοχή)..

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 09:04:37 pm »
Μου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.
Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).

Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση όλους σας κι εσένα! Αλλά τι εννοείς αν χρεώνω 10 ευρώ την ώρα; Για ποιο πράγμα; Για τη διόρθωση; Για μαθήματα; Οι υπόλοιποι πόσο χρεώνουν δηλαδή; Φαντάζομαι για να το λες τόσο θα χρεώνουν πάνω-κάτω και άλλοι..
Επίσης, αν σε μια σελίδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λάθη, χρεώνω;; Ή μπορεί να υπάρχει κανά δυο.. υποτυπώδη.. ας πούμε.

Όταν λέω "αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ", εννοώ τα minimum χρήματα με τα οποία δέχεσαι να κάνεις μια εργασία. (Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι με πτυχίο πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό καλό είναι να μη ζητά κανείς κάτω από 10 ευρώ την ώρα για οποιαδήποτε δουλειά, είτε εργασία ολόκληρη είτε μετάφραση είτε δακτυλογράφηση). Καλό είναι να χρεώνει κανείς με τη σελίδα, εγώ απλώς προτιμώ να ρίχνω μια ματιά και να κάνω μια χοντρική εκτίμηση για τις ώρες που θα χρειαστώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:38:06 »

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 12:07:25 pm »
Μου είχαν παλιότερα ζητήσει να προσθέσω ένα κεφάλαιο σε πτυχιακή από ΤΕΙ και να κάνω διόρθωση όπως είπες κι εσύ. Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά ορθογραφία έχω μάθει τόσα χρόνια στο σχολείο και είπα το οk. Ε, η διόρθωση πιο πολλή ώρα μου πήρε από το κεφάλαιο. Τα λάθη ήταν πολλά και φυσικά υπήρχαν και ασυνταξίες. Έλειπε και ο πίνακας περιεχομένων κ στα περιεχόμενα γινόταν ο κακός χαμός.
Οπότε αν την αναλάβεις μην υποτιμήσεις τη δουλειά. Για την κοστολόγηση εγώ σου προτείνω να σκεφτείς ότι στο περίπου θα σε πάρει 5 λεπτά της ώρας η κάθε σελίδα, έχεις x σελίδες, άρα (x*5)/60=y ώρες και y*10 τα λεφτά που θα ζητήσεις (αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ).

Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση όλους σας κι εσένα! Αλλά τι εννοείς αν χρεώνω 10 ευρώ την ώρα; Για ποιο πράγμα; Για τη διόρθωση; Για μαθήματα; Οι υπόλοιποι πόσο χρεώνουν δηλαδή; Φαντάζομαι για να το λες τόσο θα χρεώνουν πάνω-κάτω και άλλοι..
Επίσης, αν σε μια σελίδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λάθη, χρεώνω;; Ή μπορεί να υπάρχει κανά δυο.. υποτυπώδη.. ας πούμε.

Όταν λέω "αν χρεώνεις την ώρα 10 ευρώ", εννοώ τα minimum χρήματα με τα οποία δέχεσαι να κάνεις μια εργασία. (Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι με πτυχίο πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό καλό είναι να μη ζητά κανείς κάτω από 10 ευρώ την ώρα για οποιαδήποτε δουλειά, είτε εργασία ολόκληρη είτε μετάφραση είτε δακτυλογράφηση). Καλό είναι να χρεώνει κανείς με τη σελίδα, εγώ απλώς προτιμώ να ρίχνω μια ματιά και να κάνω μια χοντρική εκτίμηση για τις ώρες που θα χρειαστώ.

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως, με τον υπολογισμό που μου είπες βγαίνει λιγότερο από ένα ευρώ ανά σελίδα. Είναι οκ; Απ' ό,τι κατάλαβα, και 1 ευρώ να πω, πάλι καλά είναι. Αφού ζητάνε 2 και 3 τη σελίδα..

Αποσυνδεδεμένος eva25

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 02:40:07 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, διόρθωση-επιμέλεια κάνουν μόνο οι φιλόλογοι ειδικά εκείνοι που έχουν πάρει κατάρτιση σε αυτό. Υπάρχει ειδικός κλάδος διορθωτών που δουλεύουν σε εκδοτικούς,έχουν μπλοκάκι, σαν τους μεταφραστές. Πιστέψτε με τη δουλειά που κάνει ο διορθωτής δεν μπορεί να σου την κάνει ο ορθογραφικός έλεγχος του Office αφού ο διορθωτής θα"στρώσει" το κείμενο όπου χρειάζεται βλέποντας το συγκείμενο, το όλον... Αυτή τη δουλειά κάνω χρόνια και δεν είναι εύκολη υπόθεση.  :P Γενικά πιστεύω πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και εκείνος που θα πάρει άριστα σε μια εργασία πρέπει να έχει ένα ωραίο σύνολο, στρωτό και σωστό κείμενο. ;)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 03:18:14 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, διόρθωση-επιμέλεια κάνουν μόνο οι φιλόλογοι ειδικά εκείνοι που έχουν πάρει κατάρτιση σε αυτό. Υπάρχει ειδικός κλάδος διορθωτών που δουλεύουν σε εκδοτικούς,έχουν μπλοκάκι, σαν τους μεταφραστές. Πιστέψτε με τη δουλειά που κάνει ο διορθωτής δεν μπορεί να σου την κάνει ο ορθογραφικός έλεγχος του Office αφού ο διορθωτής θα"στρώσει" το κείμενο όπου χρειάζεται βλέποντας το συγκείμενο, το όλον... Αυτή τη δουλειά κάνω χρόνια και δεν είναι εύκολη υπόθεση.  :P Γενικά πιστεύω πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και εκείνος που θα πάρει άριστα σε μια εργασία πρέπει να έχει ένα ωραίο σύνολο, στρωτό και σωστό κείμενο. ;)

Σε κείμενο χωρίς τεχνική ορολογία. Αλλιώς είναι δύσκολα για έναν φιλόλογο. Το ίδιο ισχύει και για μεταφράσεις.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 08:24:31 pm »

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως, με τον υπολογισμό που μου είπες βγαίνει λιγότερο από ένα ευρώ ανά σελίδα. Είναι οκ; Απ' ό,τι κατάλαβα, και 1 ευρώ να πω, πάλι καλά είναι. Αφού ζητάνε 2 και 3 τη σελίδα..

Σωστά μάλλον τα υπολογίζεις, είναι λίγα επειδή ξέχασα να σου πω ότι αυτή την τιμή τη ζητάω εγώ από το φροντιστήριο. Ο πελάτης πληρώνει περίπου τα διπλάσια, γιατί το φροντιστήριο προσθέτει  το ΦΠΑ και φυσικά το μερίδιό του.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 08:32:43 pm »
Καλό είναι κάποιος να παιδευτεί και ας  μην πάρει άριστα. Επίσης υποχρέωση του καθηγητή είναι να την διαβάσει και να
σου ζητήσει τις διορθώσεις που θέλει. Αν δεν το κάνει μάλλον βρήκες λάθος καθηγητή. 

Υ.Γ Άσε τους μεταφραστές τους έχω σε μεγάλο άχτη με κάτι βιβλία που διαβάζω και τα χρυσοπληρώνω και
μου θυμίζουν μεταφράσεις που κάνουν κάτι σελίδες αυτόματα. Σεβαστή η ανάγκη για δουλειά αλλά και η μετάφραση
δεν είναι ξεπέτα.

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 12:11:45 pm »
Σας έχω πρήξει με αυτό το θέμα της τιμής για διόρθωση.., αλλά, τελικά, θα χρειαστεί και αναδόμηση-αναδιάρθρωση κειμένου καθώς και παρεμβάσεις στην ουσία του κειμένου (δηλ. να δω αν υπάρχουν άχρηστες επαναλήψεις, αν έχει συνεκτικότητα κ.τλ.. Η δουλίτσα, λοιπόν, θα είναι περισσότερη. Φαντάζομαι ότι η τιμούλα και πάλι είναι γύρω στο 1 ευρώ ανά σελίδα; Αφήστε που λογικά θα χρειαστεί να τη δει ο ενδιαφερόμενος την εργασία, να του προτείνω κάποια πράγματα και μετά να την ξαναδώ.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 10:38:29 pm »
5 ευρώ/σελίδα τουλάχιστον! Και αν δεν του κάνει, να κάνει μόνος του τη διόρθωση!
1 ευρώ είναι πολύ λίγο για τόσο κόπο.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 05:01:52 pm »
Γελάω με αυτό το θέμα γιατί απο τη μία δε μου έχουν ζητήσει να κάνω διόρθωση πτυχιακής... αλλά να την γράψω κιόλας.
Τι ζητάς σε μία τέτοια περίπτωση;
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 05:27:20 pm »
Γελάω με αυτό το θέμα γιατί απο τη μία δε μου έχουν ζητήσει να κάνω διόρθωση πτυχιακής... αλλά να την γράψω κιόλας.

Το πιο τίμιο είναι να μην δεχτείς καν.
Από ΄κει και πέρα, έχω δει κάτι τέτοιες αγγελίες, που χρεώνουν ένα πάγιο ποσό ανεξάρτητα από τον όγκο, για τις πρώτες σελίδες, και αν υπάρχουν περισσότερες σελίδες, τότε κάθε σελίδα και ένα συγκεκριμένο ποσό.
Ξέρω σε φώτισα :D αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάτι τέτοιο για να ξέρω τα ακριβή ποσά.
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 01:27:34 pm »

Το πιο τίμιο είναι να μην δεχτείς καν.
Από ΄κει και πέρα, έχω δει κάτι τέτοιες αγγελίες, που χρεώνουν ένα πάγιο ποσό ανεξάρτητα από τον όγκο, για τις πρώτες σελίδες, και αν υπάρχουν περισσότερες σελίδες, τότε κάθε σελίδα και ένα συγκεκριμένο ποσό.
Ξέρω σε φώτισα :D αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάτι τέτοιο για να ξέρω τα ακριβή ποσά.

Τίμιο για ποιόν; Τίμιο δεν είναι γι'αυτόν που θα πάρει πτυχίο με δουλειά αλλου.
Τίμιο για αυτόν που τη γράφει;;; Αυτός δουλειά ψάχνει.
Πάντως τελικά δεν την έγραψα. Περίμεναν να την γράψω μέσα σε 3 μέρες. ;D ;D ;D
Πάντως αν παίρνουν 2-3 euro ανα σελίδα για τη διόρθωση νομίζω πως η συγγραφη θα πρέπει να πάει 10 euro τουλάχιστον.
Αλλα το ποσό ξεφεύγει αν μιλάμε για 100 σελίδες πτυχιακή. 1000 euro??
Απο την αλλη με 1000 euro ο άλλος αγοράζει πτυχίο. Λίγα είναι; :P :P :P :P :P
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182670
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671