0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Knaison, μπορεί να έχεις δίκιο ότι δεν είναι δίκαιο να παίρνει κάποιος (και όχι υποχρεωτικά κάποια) σε άδεια ανατροφής τα ίδια μόρια με κάποιον που υπηρετεί κανονικά, όμως το απαξιωτικό σου ύφος σχετικά με τη μητρότητα είναι πραγματικά ανεκδιήγητο. Καταρχάς, δεν πρόκειται για παροχή προς τη μητρότητα αλλά προς την οικογένεια, γιατί, όπως καλά γνωρίζεις, και οι δύο γονείς δικαιούνται την άδεια αντροφής. Καλό θα ήταν να λαμβάνουμε υπόψη ότι όλο και κάποια υπηρεσία προσφέρει σε όλους μας αυτή η έρμη η οικογένεια και γι΄αυτό ας μην είμαστε τόσο συγκαταβατικοί. Από πού να αρχίσω; Από την υπογεννητικότητα; Από τα σχολεία που αδειάζουν από παιδιά και κανείς μας δε θα έχει δουλειά; Από το γεγονός ότι οι γονείς είναι φορτωμένοι να ένα κάρο έξοδα; Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μωρά, 3 χρονών και 10 μηνών, πληρώνουμε δύο ενοίκια, γιατί εμείς είμαστε στην περιοχή διορισμού μου και ο άντρας μου στην Αθήνα, 800 ευρώ στη γυναίκα που προσέχει το μωρό και 390 στον παιδικό σταθμό, γιατί στον δημοτικό χωρίς μέσο δε σε παίρνουν. Το μόνο ανταποδοτικό όφελος για την ανατροφή των παιδιών ήταν αυτά τα ριμαδιασμένα τα μόρια, αφού μετά το πέρας της άδειας κι εσύ κι εγώ και όλοι μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι των αιτήσεων μετάθεσης. Στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι η γυναίκα σου, η αδερφή σου, η κόρη σου, ακόμα και η μάνα σου. Με κάτι τέτοια "πράσινα άλογα" (η έκφραση παρεπιμπτόντως είναι "πράσσειν άλογα") μεγαλώνουν σήμερα στην Ελλάδα τα παιδιά που θα είναι αύριο μαθητές σου. Αν σου φίανονται πολλά τα μόρια που πάνε να καταργθούν, φαντάζομαι, βέβαια, ότι δε θα διαφωνήσεις ότι με κάποιον τρόπο θα πρέπει τέλος πάντων να προστατευτεί και να ενισχυθεί, τολμώ να πω να επιβραβευθεί στις δύσκολες μέρες που ζούμε όχι η μητρότητα αλλά η γονεϊκότητα.
Ξέρει κάποιος να μου πεί αν ισχύει συνυπηρέτηση με ελεύθερο επαγγελματια;Γιατι έχω ακούσει οτι αν έχει έναρξη επαγγέλματος πανω απο 2 χρόνια μπορεί να γίνει.
Παράθεση από: doroth στις Μαρτίου 31, 2011, 11:51:58 amKnaison, μπορεί να έχεις δίκιο ότι δεν είναι δίκαιο να παίρνει κάποιος (και όχι υποχρεωτικά κάποια) σε άδεια ανατροφής τα ίδια μόρια με κάποιον που υπηρετεί κανονικά, όμως το απαξιωτικό σου ύφος σχετικά με τη μητρότητα είναι πραγματικά ανεκδιήγητο. Καταρχάς, δεν πρόκειται για παροχή προς τη μητρότητα αλλά προς την οικογένεια, γιατί, όπως καλά γνωρίζεις, και οι δύο γονείς δικαιούνται την άδεια αντροφής. Καλό θα ήταν να λαμβάνουμε υπόψη ότι όλο και κάποια υπηρεσία προσφέρει σε όλους μας αυτή η έρμη η οικογένεια και γι΄αυτό ας μην είμαστε τόσο συγκαταβατικοί. Από πού να αρχίσω; Από την υπογεννητικότητα; Από τα σχολεία που αδειάζουν από παιδιά και κανείς μας δε θα έχει δουλειά; Από το γεγονός ότι οι γονείς είναι φορτωμένοι να ένα κάρο έξοδα; Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μωρά, 3 χρονών και 10 μηνών, πληρώνουμε δύο ενοίκια, γιατί εμείς είμαστε στην περιοχή διορισμού μου και ο άντρας μου στην Αθήνα, 800 ευρώ στη γυναίκα που προσέχει το μωρό και 390 στον παιδικό σταθμό, γιατί στον δημοτικό χωρίς μέσο δε σε παίρνουν. Το μόνο ανταποδοτικό όφελος για την ανατροφή των παιδιών ήταν αυτά τα ριμαδιασμένα τα μόρια, αφού μετά το πέρας της άδειας κι εσύ κι εγώ και όλοι μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι των αιτήσεων μετάθεσης. Στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι η γυναίκα σου, η αδερφή σου, η κόρη σου, ακόμα και η μάνα σου. Με κάτι τέτοια "πράσινα άλογα" (η έκφραση παρεπιμπτόντως είναι "πράσσειν άλογα") μεγαλώνουν σήμερα στην Ελλάδα τα παιδιά που θα είναι αύριο μαθητές σου. Αν σου φίανονται πολλά τα μόρια που πάνε να καταργθούν, φαντάζομαι, βέβαια, ότι δε θα διαφωνήσεις ότι με κάποιον τρόπο θα πρέπει τέλος πάντων να προστατευτεί και να ενισχυθεί, τολμώ να πω να επιβραβευθεί στις δύσκολες μέρες που ζούμε όχι η μητρότητα αλλά η γονεϊκότητα.Προφανώς ο/η Knaison δεν είναι ανάμεσα στους γονείς ακόμα... Και αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να μην γνωρίζει τη δυσκολία γέννησης και μεγαλώματος ενός παιδιού ειδικά τον πρώτο καιρό.Και με τα δύο μου παιδιά για τους πρώτους τρεις μήνες ο χρόνος ύπνου ήταν περίπου 3 ώρες ημερησίως...Επιλογή μου φυσικά, όπως και ο πόνος της γέννας (δύο τομές δεν είναι και λίγο...). Μακάρι ο Θεός να έχει καλά τα αγγελούδια μου (δεν με απασχολεί τίποτα άλλο )Ελπίζω να καταλάβεις Knaison και εσύ κάποια φορά αυτό και ίσως τότε τα λόγια σου να γίνουν πιο συνετά !Ως τότε ή μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος Knaison που ελπίζουμε να καταλάβει και αυτόςας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!