0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
μα, ειναι δυνατον να μιλαμε για SOS ? !! 60 σελιδες ειναι ολη κι ολη η υλη τους. εδω εμεις παπαγαλισαμε 130 σελιδες στην Ιστορια Δεσμης (ακομα τη θυμομαστε ολοι μας κατα λεξη. ειμαι σιγουρος γιαυτο!!)
Μήπως ξέρει κάποιος πού μπορώ να βρω σε ηλεκτρονική μορφή το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου της ιστορίας θεωρητικής κατεύθυνσης (για τον παρευξείνιο ελληνισμό); Στο site του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έχει το βιβλίο μέχρι και το κρητικό ζήτημα. Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει, θα του ήμουν ευγνώμων...
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, παρακαλώ, πώς "στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κοινωνία και η εμπλοκή της σε διεθνείς υποθέσεις οδήγησαν το εργατικό και το σοσιαλιστικό κίνημα σε ταχύτατη ωρίμανση"; (σελ. 46-47 σχολικού, κεφάλαιο: εργατικό κίνημα).
Δεν ξέρω αν θα βρεις αυτό που ψάχνεις, αλλά είναι πολύ καλό μπλογκ για την ιστορία! http://blogs.sch.gr/geoalexio
Επίσης, μήπως μπορεί κάποιος να μου πεί πού θα μπορούσα να βρω λεπτομέρειες σχετικά με τη διχοτόμηση του χαρτονομίσματος;Αυτό όντως κόπηκε στη μέση.. Με ποια διαδικασία έγινε αυτό (το κόψιμο δηλαδή);Γενικά, ταυτίζεται με τη γνωστή υποτίμηση;