*

Αποστολέας Θέμα: Ιστορία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης  (Αναγνώστηκε 329054 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dim!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Ιστορία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης
« Απάντηση #266 στις: Αυγούστου 18, 2011, 11:47:24 am »
Συνάδελφοι, ίσως η ερώτησή μου ακουστεί λίγο "εξωπραγματική" (καθώς μπορεί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο), αλλά ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο βοήθημα για την Ιστορία κατεύθυνσης που να αναλύει ακροθιγώς τα γεγονότα του σχολικού βιβλίου.  :-X Ευχαριστώ!  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:17:03 »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Αυγούστου 18, 2011, 12:05:42 pm »
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο καλο βοηθημα για την Ιστορια Κατευθυνσης που να εμπεριεχει και πηγες και κυριως να αναλυει αυτες του σχολκου βιβιλιου. Και κατι αλλο: αρχισα με μια κοπελα ιδιαιτερο και μου εχει πει (κυριως η μητερα της...) να μην κανουμε λεει το μαθημα μαζι ουτε να το εξηγουμε γιατι χανουμε χρονο! Να τα διαβαζει  μονη της για να βγαλει οσα μπορει  κ να κανουμε μονο πηγες γιατι η Ιστορια ειναι μονο διαβασμα λεει!! Εγω βεβαιως δε συμφωνω, αλλα βλεπω οτι η μητερα της επεμβαινει παραπανω απο οσο θα επρεπε και δε μου αρεσει καθολου αυτο. Εγω βεβαια της εχω πει πως εχει η κατασταση με την Ιστορια και οτι πρεπει να το εξηγουμε το μαθημα κτλ. αλλα δε τη βλεπω να καταλαβαινει και πολλα. Εσεις πως το οργανωνετε το μαθημα σε ιδιαιτερο? 1 ωρα αρκει την εβδομαδα? Και πως αντιμετωπιζετε τους γονεις οταν επεμβαινουν ετσι?

Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι πολύ καλό και με πάρα πολλές πηγές είναι το "Ιστορία, Γ' Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης, επιμ. Ελπίδα Κοκορόσκου και Γιάννης Χρηστίδης, τ.Α΄ και
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2011, 12:09:02 pm από Lucinda »

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Αυγούστου 18, 2011, 09:29:32 pm »
Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο καλο βοηθημα για την Ιστορια Κατευθυνσης που να εμπεριεχει και πηγες και κυριως να αναλυει αυτες του σχολκου βιβιλιου. Και κατι αλλο: αρχισα με μια κοπελα ιδιαιτερο και μου εχει πει (κυριως η μητερα της...) να μην κανουμε λεει το μαθημα μαζι ουτε να το εξηγουμε γιατι χανουμε χρονο! Να τα διαβαζει  μονη της για να βγαλει οσα μπορει  κ να κανουμε μονο πηγες γιατι η Ιστορια ειναι μονο διαβασμα λεει!! Εγω βεβαιως δε συμφωνω, αλλα βλεπω οτι η μητερα της επεμβαινει παραπανω απο οσο θα επρεπε και δε μου αρεσει καθολου αυτο. Εγω βεβαια της εχω πει πως εχει η κατασταση με την Ιστορια και οτι πρεπει να το εξηγουμε το μαθημα κτλ. αλλα δε τη βλεπω να καταλαβαινει και πολλα. Εσεις πως το οργανωνετε το μαθημα σε ιδιαιτερο? 1 ωρα αρκει την εβδομαδα? Και πως αντιμετωπιζετε τους γονεις οταν επεμβαινουν ετσι?

Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Το βιβλίο είναι τόσο κακογραμμένο, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις πρέπει να το εξηγήσεις και μάλιστα με επιπρόσθετες πληροφορίες που θα έχεις συλλέξει.
"εύφρων πόνον ευ τελέσασιν" Αισχύλου Αγαμέμνων (στιχ. 806)

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Αυγούστου 19, 2011, 02:40:17 pm »
Και βεβαια ξεκαθαρισα τη θεση μου στη μητερα και της ειπα ολα αυτα, οτι δε φτανει να το διαβαζει μονη της κι οτι πολλα πραγματα ειναι δυσνοητα και οτι πρεπει οι πηγες να πηγαινουν παραλληλα με το βιβλιο κτλ.. κτλ.. και τελοσπαντων οτι ετσι πρεπει να διδασκεται το μαθημα  ή οτι ετσι το οργανωνω εγω τουλαχιστον. Και αφου της το ξεκαθαρισα συνεχισε να μου λεει τα δικα της και παρενεβη και η αδερφη της η οποια ηταν κ  αυτη θεωρητικη και αρχισε να μου λεει πως το εκανε αυτη το μαθημα οταν πηγαινε φροντιστηριο και αλλα τετοια. Αποτελεσμα: καναμε 2 μαθηματα και με πηρε η μητερα της να μου πει οτι διακοπτουμε γιατι πηγαινουμε πολυ αργα στην υλη..!!! :o Το περιμενα βασικα και αν δεν το εκανε αυτη θα το εκανα εγω να σας πω την αληθεια. Η κορη βεβαιως καμια συμμετοχη σε ολα αυτα, καμια γνωμη , κουμαντο εκανε η μητερα της. Α! Δε σας ειπα και το καλυτερο..με ρωταει αν τυχον θελω να πληρωθω για αυτες τις 2 ωρες! Σαν να μου ειπε: σιγα...2 ωριτσες εκανες, θες και λεφτα??

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:17:03 »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:02:22 pm »
Καλά ότι ήταν κουλή η περίπτωση φάνηκε από τη πρώτη στιγμή. Πολύ κακώς δεν πήρες τα λεφτά των ωρών που έκανες. Κατά τα άλλα, ένα θα σου πω...γλίτωσες!!! Πάμε γι' άλλα!  ;)

Αποσυνδεδεμένος virgi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:17:13 pm »
Ναι ναι..ανακουφιστηκα ειναι η αληθεια! Αυτο σκεφτηκα κ γω μετα, οτι κακως δε τα πηρα αλλα θα αρχισουν να λενε διαφορα του τυπου :  καλα πως κανει ετσι για  τοσο λιγα ευρω και τετοια.. και ζουμε κ σε κλειστη κοινωνια οποτε.. Εμενα αλλο με προβληματιζει τωρα.. τυχαινει να κανω και με αλλα δυο παιδια με τα οποια ειναι συμμαθητες και φοβαμαι μην επηρεαστουν απο το ολο σκηνικο..

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Αυγούστου 19, 2011, 04:48:08 pm »

Όσον αφορά το πρώτο κομμάτι πολύ καλό και με πάρα πολλές πηγές είναι το "Ιστορία, Γ' Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης, επιμ. Ελπίδα Κοκορόσκου και Γιάννης Χρηστίδης, τ.Α΄ και

Αποσυνδεδεμένος vasileiosvasilopoulos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Αυγούστου 19, 2011, 04:59:55 pm »
Και βεβαια ξεκαθαρισα τη θεση μου στη μητερα και της ειπα ολα αυτα, οτι δε φτανει να το διαβαζει μονη της κι οτι πολλα πραγματα ειναι δυσνοητα και οτι πρεπει οι πηγες να πηγαινουν παραλληλα με το βιβλιο κτλ.. κτλ.. και τελοσπαντων οτι ετσι πρεπει να διδασκεται το μαθημα  ή οτι ετσι το οργανωνω εγω τουλαχιστον. Και αφου της το ξεκαθαρισα συνεχισε να μου λεει τα δικα της και παρενεβη και η αδερφη της η οποια ηταν κ  αυτη θεωρητικη και αρχισε να μου λεει πως το εκανε αυτη το μαθημα οταν πηγαινε φροντιστηριο και αλλα τετοια. Αποτελεσμα: καναμε 2 μαθηματα και με πηρε η μητερα της να μου πει οτι διακοπτουμε γιατι πηγαινουμε πολυ αργα στην υλη..!!! :o Το περιμενα βασικα και αν δεν το εκανε αυτη θα το εκανα εγω να σας πω την αληθεια. Η κορη βεβαιως καμια συμμετοχη σε ολα αυτα, καμια γνωμη , κουμαντο εκανε η μητερα της. Α! Δε σας ειπα και το καλυτερο..με ρωταει αν τυχον θελω να πληρωθω για αυτες τις 2 ωρες! Σαν να μου ειπε: σιγα...2 ωριτσες εκανες, θες και λεφτα??

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Αυγούστου 19, 2011, 10:27:10 pm »
Συμφωνώ. Έπρεπε να πληρωθείς. Είναι απαράδεκτη η ''κυρία''.  >:(  Πάντως καλύτερα που σταμάτησες, θα σου δημιουργούσαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ε, ρε τι τραβάμε από τον κάθε αδαή ''παντογνώστη''...  :( :-X

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Αυγούστου 22, 2011, 12:37:39 am »
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2011, 12:40:13 am από pierre »

Αποσυνδεδεμένος sakissov

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 Ἂγω τόν παῖδα
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Αυγούστου 31, 2011, 12:38:21 am »
Απο εκδόσεις Σαββάλα κυκλοφορούν δυο βιβλία της Κατερίνας Πάπαρη για την ιστορία κατεύθυνσης είναι πολυ καλά, το ένα έχει σχεδιαγράμματα ερωτήσεις και πηγές και κριτήρια, και το άλλο εχει θεωρία για το πως να γράφεις και να αναλύεις τις πηγές μαζί με αφθονο υλικό πηγών για εξάσκηση.

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 11:44:04 am »
Μία ερώτηση σχετικά με τις πηγές: Πρέπει να τοποθετούνται τα αποσπάσματα της πηγης στο σημείο της επιβεβαίωσης ή της συμπλήρωσης μέσα σε παρενθέσεις και εισαγωγικά;

π.χ.  Κείμενο βιβλίου + μεταβατική φράση + νόημα πηγής + ("κείμενο πηγής")

Αποσυνδεδεμένος pelazi

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Οκτωβρίου 25, 2011, 12:38:50 am »
Τι θα κάνω με την ιστορία??? Πραγματικά έχω απελπιστεί!!!! Η μαθήτρια που έχω για να μάθει ένα μάθημα απ'έξω θέλει σχεδόν 2 μέρες!!! Δεν προλαβαίνει με τίποτα. Και αυτό το πρόβλημα δεν το έχει μόνο με την ιστορία αλλά και με τα άλλα μαθήματα που χρειάζονται αποστηθιση!!! Έχω αγχωθεί γιατί δεν προχωράω όσο θα έπρεπε!!! Ενώ είναι πολή καλή μαθήτρια, δεν περίμενα να έχει τέτοιο πρόβλημα!!!
Ο χρόνος είναι /πολύ αργός για όσους περιμένουν
                     /πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
                     /πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
                     /πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
                     /και αιώνιος για όσους αγαπούν

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Οκτωβρίου 25, 2011, 02:19:52 pm »
Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα περίπτωση καλού μαθητή που να είναι αδύναμος στην αποστήθιση. Κατά την προσωπική μου άποψη τα τινά είναι τα εξής:
1) Είναι πολύ αγχωμένη και αυτό επηρεάζει την ποιότητα της μελέτης.
2) Μπαίνει στη διαδικασία αποστήθισης χωρίς πρώτα να κατανοήσει τα νοήματα.
3) Δε διαβάζει τόσο πολύ όσο σου λέει.
4) Όλα τα παραπάνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)