0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του βαθμολογικού που έχει τύχει να διορθώσω μέχρι τώρα:1. Η εισαγωγή δεν είναι απαραίτητη. Εκτός ίσως αν η πηγή αποτελείται από 2 υποερωτήματα, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. όπως είπε η anemona. 2. Ο επίλογος δεν είναι απαραίτητος. Συμβάλλουν και τα δύο στη γενική εικόνα του γραπτού. Κοινώς, θα κάνουν τη διαφορά στην πηγή με ένα μικρολαθάκι, που είναι στο 24.5, αν θα πάει στο 24 ή στο 25. Αν το παιδί έχει απαντήσει στο θέμα και έχει συνδέσει σωστά την πηγή με τις πληροφορίες του βιβλίου, δεν υπάρχει περίπτωση να του κοπεί μονάδα. Αν έχει κάνει κάποια λαθάκια, εκεί θα μετρήσει, αλλά και πάλι μιλάμε για μισό μόριο το πολύ. Είναι εντυπωσιακά τα γραπτά, τα οποία έχουν παπαγαλίσει πολύ καλά το βιβλίο, κάτι έχουν καταλάβει από την πηγή και σου πετάνε μια εισαγωγή και ένα επίλογο στα οποία ίσα που αγγίζουν το θέμα. Εκεί, κόβονται μοριάκια γιατί είναι εμφανής η έλλειψη κατανόησης. Αν υπάρχει μέσα στο γραπτό πληροφορία που σχετίζεται με την απάντηση, δεν συνυπολογίζεται θετικά. Εννοείται ότι δεν αφαιρούνται μονάδες και ότι προφανώς θα μετρήσει θετικά στη συνολική εικόνα του γραπτού.
καλησπερα,μπορει να μου πει καποιος που τελειωνει ο ορισμος δοε και εθνικες γαιες?ευχαριστωκαι με βαση το συνταγμα του 64 ο βασιλιας οφειλε να δωσει εντολη σχηματισμου κυβερνησης σε βουλευτη του κομματος που ειχε την εμπιστοσυνη της κοινοβουλευτικης πλειοψηφιας.σωστο ή λαθος?
Kαλησπέρα... ΔΟΕ: Κατά το έτος 1893...έως 30.000.000 δραχμές.EΘΝΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ: Από τα πολλά προβλήματα...5.000.000 στρέμματα.Με βάση το σύνταγμα του 64 ο βασιλιάς όφειλε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε βουλευτή του κόμματος που είχε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας --> νομίζω πως είναι Σωστό...αν θυμάμαι καλά!Ας απαντήσει και κάποιος άλλος αν μπορεί γιατί το βιβλίο μου το έχω δώσει σε μαθήτρια μου και δεν μπορώ να τα τσεκάρω...
Εγώ για τον ορισμό του ΔΟΕ, δε θα συμπεριλάμβανα την πρώτη παράγραφο. Θα συμπλήρωνα ωστόσο το εξής: "Ως αποτέλεσμα της ήττας του ελληνικού στρατού στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και της υποχρέωσης της Ελλάδας να καταβάλει υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, τα οικονομικά του ελληνικού κράτους...." Επίσης, αν κρίνω από τις μέχρι τώρα οδηγίες του Υπουργείου, υποψιάζομαι ότι θα δώσει ως απάντηση μόνο από "Τα οικονομικά... έως ... κρατικών εσόδων." Ο ορισμός είναι το πολύ 2 προτάσεις. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, για να είσαι καλυμμένη από παντού, πες στα παιδιά να τελειώσουν την παράγραφο. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δε μπορεί να δοθεί ορισμός 2 παραγράφων, ξεφεύγει εντελώς από το τι σημαίνει ορισμός. Για τις εθνικές γαίες, νομίζω ο ορισμός είναι ξεκάθαρος. Σελ. 23, από "Εθνικές γαίες ήταν... έως ...δικαίωμα νομής (εκμετάλλευσης). Υποδειγματικός ορισμός λεξικού, πλήρης, σαφής και επαρκέστατος. Με βάση το σύνταγμα του 64 ο βασιλιάς όφειλε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε βουλευτή του κόμματος που είχε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας: Είναι καταφανέστατα λάθος. Σελ. 79 του βιβλίου: "Αυτό που δεν ορίστηκε με σαφήνεια, διότι θεωρήθηκε αυτονόητο, ήταν ότι ο βασιλιάς όφειλε να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε βουλευτή του κόμματος που είχε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της
Θα επαναλάβω ότι οι ορισμοί θέλουν προσοχή. Η εκφώνηση ζητάει ορισμό, οπότε πολλές φορές χρειάζεται αναδιατύπωση και συμπλήρωση για να πάρει η απάντηση μορφή ορισμού. Για να το πω ωμά-ωμά, στον περσινό ορισμό για την Φεντερασιόν, το δικό μου βαθμολογικό έκοβε μια μονάδα αν δεν συμπεριλαμβανόταν ο τόπος (Θεσσαλονίκη, ενώ ο ορισμός λέει πόλη) και άλλη μια μονάδα αν δεν συμπεριλαμβανόταν ο χρόνος (αρχές 20ου αιώνα ή τέλη βαλκανικών πολέμων).
αυτο το γνωριζω αλλα και με την ιδια λογικη γτ να μην ειναι μεσα και η χρονολογια λειτουργιας της?σε καποια βοηθηματα που εχω συμπεριλαμβανονται και οι δυο παραγραφοι.