0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτή η καραμέλα με την επάρκεια του Proficiency πρέπει επιτέλους να σταματήσει!! Έχω σιχαθεί να περιμένω τα αυτονόητα από αυτή τη χώρα... Πραγματικά απορώ που ορισμένοι προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της επάρκειας και να συγκρίνουν/αντιπαραβάλλουν τους κατόχους αυτής με οποιονδήποτε πτυχιούχο... Μα είναι δυνατόν να αναιρείται η ίδια η έννοια του πανεπιστημίου? Πείτε μου για ποιο λόγο κάποιος να αφιερώσει 4 χρόνια απ' τη ζωή του για να πάρει ένα πτυχίο το οποίο ουσιαστικά εξισώνεται με ένα απλό πιστοποιητικό που μπορεί να πάρει σχεδόν ο καθένας...Προφανώς επειδή αγαπά τόσο πολύ αυτό που κάνει, σε αντίθεση με τον τελευταίο "καμμένο" που επειδή απέτυχε σε οτιδήποτε άλλο ή επειδή απλά δε θέλει να προσπαθήσει για τίποτα παραπάνω, αποφασίζει να διδάξει έτσι απλά και εύκολα με ένα πιστοποιητικό!! Η απαξίωση σ'όλο της το μεγαλείο...Όσο για τους "κακούς" συναδέλφους της Αγγλικής, σε όλους τους κλάδους υπάρχουν τα μαύρα πρόβατα. Εξάλλου με τη συνεχή αξιολόγηση, τον ΑΣΕΠ που πλέον θα είναι υποχρεωτικός και το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης που θα είναι επίσης απαραίτητο, όλοι εμείς οι πτυχιούχοι υποχρεωτικά περνάμε από ενδελεχή έλεγχο. Οι επαρκειούχοι προφανώς είναι εκ προοιμίου πλήρως καταρτισμένοι επιστημονικά και παιδαγωγικά και δεν χρειάζεται να υποστούν τέτοιου είδους διαδικασίες. Ευχαριστούμε το κράτος για την εκτίμηση που μας τρέφει και για τη δικαιοσύνη που προωθεί στο χώρο της παιδείας....
Αν είναι να λέμε ποιο είναι το σωστό να τα λέμε όλα όμως… το σωστό είναι οι εξεταζόμενοι να πέφτουν νύχτα με αλεξίπτωτο σε τυχαία επιλεγμένη αγγλόφωνη χώρα και για να επιτύχουν να πρέπει να καταφέρουν σε 24 ώρες να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία και αποδείξεις 17 ιδιωματισμούς, 28 phrasal verbs, 12 χρόνους, να πουν 20 φορές την ίδια πρόταση με 3 διαφορετικούς τρόπους, να πάρουν μόνο το μετρό αν και είναι Σαββατοκύριακο, να μαζέψουν αρκετά σπέαρ τσέιντζ για να γυρίσουν και να ταΐσουν ή να μην ταΐσουν την γάτα του Schrödinger πριν λήξει ο χρόνος. Αλλά έλα που δεν έχουμε κράτος…
Παράθεση από: ericPaker στις Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:28:20 pmΑν είναι να λέμε ποιο είναι το σωστό να τα λέμε όλα όμως… το σωστό είναι οι εξεταζόμενοι να πέφτουν νύχτα με αλεξίπτωτο σε τυχαία επιλεγμένη αγγλόφωνη χώρα και για να επιτύχουν να πρέπει να καταφέρουν σε 24 ώρες να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία και αποδείξεις 17 ιδιωματισμούς, 28 phrasal verbs, 12 χρόνους, να πουν 20 φορές την ίδια πρόταση με 3 διαφορετικούς τρόπους, να πάρουν μόνο το μετρό αν και είναι Σαββατοκύριακο, να μαζέψουν αρκετά σπέαρ τσέιντζ για να γυρίσουν και να ταΐσουν ή να μην ταΐσουν την γάτα του Schrödinger πριν λήξει ο χρόνος. Αλλά έλα που δεν έχουμε κράτος…Δύο σχόλια:1) τι ακριβώς γνωρίζεις για τη γάτα του Schrodinger? (από το παραπάνω κείμενο φαίνεται ότι μάλλον τίποτα)2) με την παραπάνω "λογική", τότε όσοι εξετάζονται π.χ. στη φυσική, πρέπει να τους στέλνουν με αλεξίπτωτο πάνω από τη θάλασσα, ώστε καθώς κατεβαίνουν να μετράνε την αντίσταση του αέρα, ενώ μετά να υπολογίζουν την άνωση του θαλασσινού νερού; Πέρα από όλα αυτά, κάποιος φιλόλογος ξένης γλώσσας, αν θέλει να θεωρείται άξιος στη γλώσσα που επέλεξε, πρέπει να ζήσει τουλάχιστον 6μηνο στη χώρα καταγωγής της γλώσσας. Το καλύτερο θα ήταν να γίνεται κατά τη διάρκεια των σπουδών, π.χ. με πρακτική άσκηση στο τέλος (βέβαια τέτοια ώρα τέτοια λόγια...), αλλιώς επαφίεται στον.. πατριωτισμό (και τις οικονομικές δυνατότητες) του καθενός
Συμφωνω απολυτα new.......... TO erasmus ειναι μια πολυ καλη εμπειρεια και μπορεις, αν αξιοποιησεις τη ευκαιρια σωστα να παρεις πολλα πραγματα......εγω πχ επειδη ειχα τη τυχη να συνανεστροφομαι με πολλους αγγλοφωνουςτο λεξιλογιο μου αυξηθηκε παρα πολυ.......αλλα δε περιμενα να παω μονο εκει να εμπλουτισω το λεξιλογιο μου....Αν αγαπας αυτο που κανεις, παντα βρισκεις τροπους να γινεσαι καλυτερος....... Και πιστεψτε με υπαρχουνατομα τα οποια εχουν κανει σπουδες
Επειδή μου αρέσει να τηρούνται οι αναλογίες και επειδή 27 Μαϊου σχολιάστηκε δικό μου ποστ που είχε αναρτηθεί 16 Φεβρουαρίου, θα απαντήσω και γω με τη σειρά μου 7 Σεπτεμβρίου!